Έκκληση για βοήθεια...

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Χθες το βράδυ πραγματοποιήσαμε μια ημερίδα στη Φλώρινα για τους ραδιοπειρατές των προηγούμενων δεκαετιών. μαζεύτηκαν 30-35 ραδιοπειρατές από τις δεκαετίες του '70 και του '80 και θυμήθηκαν τα παλιά. Εφεραν μηχανήματα, φωτογραφία, κλπ. Μιλούσαν σχεδόν 3 ώρες και δεν ήθελε να φύγει κανείς.

Την ημερίδα την καταγράψαμε σε βίντεο (κάμερα που έγραφε απευθείας σε DVDR) και ηχητικά αλλά εδώ είχαμε πρόβλημα στα δυο ψηφιακά μέσα αντιγραφής. Έτσι η καταγραφή έγινε σε κανονικό κασετόφωνο.

Σκοπός μας είναι το υλικό αυτό να είναι προσβάσιμο στον καθένα μέσω Ιντερνετ, είτε σε audio file είτε σε μορφή κειμένου. Για το δεύτερο θα αναλάβω εγώ. Για το πρώτο όμως κάνω κάλεσμα για βοήθεια. Υπάρχει κάποιος που να έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει το υλικό αυτό από την κασέτα σε ψηφιακό αρχείο ώστε να το σηκώσουμε απευθείας στο Internet? Κι αν έχει τη δυνατότητα, επιθυμεί να συμβάλλει αφιλοκερδώς;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Βλάσης

ΥΣΤ. Σχεδιάζουμε και δεύτερη ημερίδα με το ίδιο θέμα στην Κοζάνη.

Νομίζω ότι είναι εύκολο να περάσεις μέσω scart το αναλογικό video σε ψηφιακή συσκευή εγγραφής video (DVD Recorder). Aν αυτό επιτευχθεί τότε το γράφεις σε ένa δισκάκι DVD και τέλος.

Δεν είμαι ειδικός, ούτε το έχω κάνει ποτέ αλλά δε βλέπω το λόγο να μη γίνεται.

Αν δεν βρείς τρόπο ευχαρίστως να σε βοηθήσω. Ζήτησέ το με πμ.

-bye-

Βλάσση αν κατάλαβα καλά τον ήχο τον έχετε μόνο σε κασέτα; Αν ναι τότε αν μπορώ να έχω ένα αντίγραφο της κασέτας στο φτιάχνω όποτε θες. Εναλλακτικά αν έχεις κασετόφωνο με εξόδους line τότε το συνδέεις σε ένα PC και το ηχογραφείς εκει με το recorder της κάρτας ήχου, σε αρχείο wav. Αν θες να το επεξεργαστείς καλύτερα υπάρχουν και προγράμματα όπως το Cool Edit το Soundforge κλπ. Δες αν μπορείς μόνος σου, και αν όχι πες μου να σε βοηθήσω.

Εγώ έχω κάρτα video στο HTPC μου και μπορώ να σου κάνω και το πάντρεμα του ήχου με το video αν θέλεις.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήσαμε μια ημερίδα στη Φλώρινα για τους ραδιοπειρατές των προηγούμενων δεκαετιών. μαζεύτηκαν 30-35 ραδιοπειρατές από τις δεκαετίες του '70 και του '80 και θυμήθηκαν τα παλιά. Εφεραν μηχανήματα, φωτογραφία, κλπ. Μιλούσαν σχεδόν 3 ώρες και δεν ήθελε να φύγει κανείς.

Την ημερίδα την καταγράψαμε σε βίντεο (κάμερα που έγραφε απευθείας σε DVDR) και ηχητικά αλλά εδώ είχαμε πρόβλημα στα δυο ψηφιακά μέσα αντιγραφής. Έτσι η καταγραφή έγινε σε κανονικό κασετόφωνο.

Σκοπός μας είναι το υλικό αυτό να είναι προσβάσιμο στον καθένα μέσω Ιντερνετ, είτε σε audio file είτε σε μορφή κειμένου. Για το δεύτερο θα αναλάβω εγώ. Για το πρώτο όμως κάνω κάλεσμα για βοήθεια. Υπάρχει κάποιος που να έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει το υλικό αυτό από την κασέτα σε ψηφιακό αρχείο ώστε να το σηκώσουμε απευθείας στο Internet? Κι αν έχει τη δυνατότητα, επιθυμεί να συμβάλλει αφιλοκερδώς;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Βλάσης

ΥΣΤ. Σχεδιάζουμε και δεύτερη ημερίδα με το ίδιο θέμα στην Κοζάνη.

Αν κατάλαβα καλά σε ενδιαφέρει κατ αρχήν μόνο ό ήχος.

Παρόλο που την κάρτα ήχου μου δεν την εμπιστεύομαι εχω κασετόφωνο συνδεμένο με CD recorder οπότε η ψηφιοποίηση δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το χαλασμένο DVD στο PC μου που αναμενεται όμως να διορθωθεί Δευτέρα-Τριτη.

Επειδή μιλάμε για μεγάλη διάρκεια (3 ώρες) για την φιλοξενία στο ιντερνετ σκέφτομαι οτι καλό είναι να γίνει συμπίεση σε φορμάτ κατάλληλο για ανθρώπινη ομιλία. Εννοω σε πολύ χαμηλό bitrate (16 ή 8Khz@32Κbps ή και μονοφωνικό 16Kbps) σε codec aac-he ή ίσως AMR (ο codec των κινητών όπου σημειωτέον τρέχει με <10Kbps) ώστε να γίνει μικρό το αρχείο και να χρειάζεται το ελάχιστο bandwidth για την απευθείας αναπαραγωγή του. Και τα δύο codec υποστηρίζονται από το QuickTime είτε σε conteiner format .mp4 είτε σε mov.
Τα μπ3 αν θυμάμαι καλά παρουσιάζουν αρτιφακτς σε τόσο χαμηλά bitrate και τα wma δεν τα έχω δουλέψει καθόλου.

Σιγουρα θα πρεπει να δειτε και το The boat that Rocked :D

Φίλε μου έχω κάνει έρευνα τόσο για το Ράδιο Κάρολάιν, όσο και για το "άλλο" πλοίο φάντασμα, που είδε το Ράδιο Κάρολάιν και πήρε την ιδέα. Μιλώ για το πλοίο της Φωνής της Αμερικής, (Voice of America) Που στη δεκαετία του 1950 είχε τη βάση του στη Ρόδο και γυρνούσε στα πέλαγα κι έκανε εκπομπές προπαγανδιστικές για το ακούνε όσοι ήταν στο ανατολικό μπλόκ.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 οι κεραίες του Voice of America στήθηκαν στην Περαία της Θεσσαλονίκης, και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις στην Χρυσούπολη της Καβάλας.

But this is another story...

Σας ευχαριστώ όλους, ειλικρινά, πιστεύω ότι αυτή είναι η δύναμη του φόρουμ.

θα απευθυνθώ πρώτα στον Ηλία τον Γιαρίμη που βρισκόμαστε και κοντά, και μετά αν δεν γίνει κάτι, και στους επόμενους.

Πάντως, όταν θα έχουμε το αρχείο audio θα σας βάλω λινκ. Ειδικά για όσους ασχολήθηκαν με το ραδιόφωνο εκείνη την εποχή, θα θυμήσει πολλά. Έχει και πολλά σπαρταριστά (π.χ. για 40 λεπτά ακουγόταν το πρόγραμμα του edelweiss μέσα στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας σε καμπίσιο χωριό της Φλώρινας, άλλος πειρατής που έστειλε τους υπόλοιπους για χόρτα για να φέρει την κοπέλα στο σταθμό, ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο κι άκουσε όλη η Φλώρινα τη συνουσία τους. Τρίτο ευτράπελο όταν ραδιοπειρατής που έκανε 24ώρη εκπομπή ζήτησε νερό από τους ακροατές, άνοιξε μετά από 5 λεπτά την πόρτα κι είδε μπροστά του ένστολο αστυνομικό. Αντί να τον συλλάβει, του έδωσε μια κανάτα νερό και 3 σάντουιτς...

κι άλλα πολλά.