Εκκλησίες & Κάστρα

Πήγα μια βόλτα στην Τρίερ χθες, και μπήκαμε στο Porta Nigra, ένα κομμάτι της παλιάς θωράκισης της πόλης που παραμένει όρθιο. Η Τρίερ είναι η παλαιότερη πόλη της Γερμανίας.
Το τοίχος αυτό αποτελούταν απο δυο ξεχωριστούς δακτύλιους με μια εσωτερική αυλή, στην οποία παγιδεύονταν όσοι κατάφερναν να περάσουν το εξωτερικό τοίχος. Εύκολη λεία για τους τοξότες που περιμέναν.

Μέσα απο εναν απο τους πυλώνες του τοίχους κοιτώντας προς την εσωτερική αυλή, με το άνοιγμα στο οποίο καθόντουσαν οι τοξότες να προσφέρει ένα κάδρο απο μόνο του

entrance by AlexTheodin, on Flickr

Είδα λίμνη Δόξα νωρίτερα στο θέμα (ή Φενεού) και θυμήθηκα!

Άγιος Φανούριος Λίμνη Δόξα (1 of 1) by tsatsman, on Flickr

και

Αυτός ο ναός δεν ξέρω..

Εκκλησία Λίμνη Δόξα (1 of 1) by tsatsman, on Flickr

Κακοτραβηγμένες και οι δύο δυστυχώς, ειδικά η πρώτη παλεύω να καταλάβω γιατι η κατω δεξιά όψη στην εκκλησία είναι τόσο πολύ θολή. out of focus εντελώς?
όπως ακόμη δεν μου αρέσει η το πίσω μέρος της εκκλησίας. φαίνεται στραβό.

η δεύτερη γίνεται ωραίο hdr με το photomatix αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως στο καλό μπορεί να μειωθεί το εφέ σε περισσότερο ανοικτά επίπεδα. (κουβέντα για άλλο νήμα)

Σας ψεκάζουν και σας !! :flipout:

Εσυ ασε τους ψεκασμους και πες τιποτε για την εικονα (αυτη με την εκκλησια)... νεα επεξεργασια με linear gamma 1.00 απο το raw... (θαυμασε δυναμικο πεδιο φωτεινα σκοτεινα) εχει καμμια σημασια ή τζαμπα καιει η λαμπα? Βρες κανενα μηνυμα σχετικο να μη χαλαμε το εδω και πες μου εκει ή στειλε πμ.

Πολυ ωραια φωτογραφια, εχω επανελθει 3-4 φορες στο thread για να την ξαναδω.
Να σαι καλα Γιαννη, χαιρομαι που σου αρεσε... αν και η επεξεργασια ειναι παραπανω απο το κανονικο, βοηθαει το καλο φως και το... τοπιο φυσικα που ειναι πανεμορφο...

Τα τζαμιά πιάνονται?

IMG_2324_zpsb70f59c6.jpg