Εκκλησίες & Κάστρα

Ωραία είναι η φωτογραφία σου αλλά με ένα μόνο κλικ στο transform του PS (εγώ το έκανα στο IPad μάλιστα) ή σε κάποιο άλλο προγραμμα επεξεργασίας μπορείς να βελτιώσεις και την προοπτική μιας και τραβούσες από χαμηλά , είναι αρκετά σημαντικό στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Πήρα το θάρρος να σου δείξω μια πρόχειρη βελτίωση πραγματικά με ένα κλικ στο αυτόματο:

8F43155C-C2F5-4041-B49B-36B4D542F95A.jpeg

Last edited:
Ομορφη & λαμπερή λήψη. Το κτίριο επιβλητικό. Πολύ καλή φωτογραφία που χρειαζόταν την διόρθωση που εκανε ο Κώστας

Ενα σχόλιο από εμένα: Στην διόρθωση της προοπτικής που έκανε ο Κώστας, θα παρατηρήσεις ότι οι κολόνες είναι ποιό όρθιες μεν αλλά έχει γίνει σαν αυγό ο τρούλος στην κορυφή του κτιρίου. Τέτοια θέματα είναι συνηθισμένα όταν ακολουθούμε αυτοματοποιημένες διορθώσεις. Το ποιό σωστό είναι, να ξέρεις τις αδυναμίες που έχει ο φακός σου στην μηχανή σου ( γεωμετρια, βινέτα, χρωματικές αποκλίσεις κλπ ) και να διορθώνεις πρώτα τις συγκεκριμένες αδυναμίες του φακού (PS>Filter>Lens Correction). Η δεύτερη διόρθωση (εαν χρειάζεται) θα πρέπει να γίνεται με το χέρι χωρις βέβαια να κάνουμε υπερβολές και πάντα με μέτρο να κρατάμε την προοπτική και ας μην κάνουμε το κτίριο κουτι. Αυτά από εμένα. Η φωτό είναι αξιόλογη πάντως

St Nicolas by Costas S. T., on Flickr

Σωστά τα λέτε Κώστες - επιπλέον βέβαια, όταν το θέμα μας είναι ψηλό κτίριο, καλό είναι να μένει λίγη σύγκλιση γραμμών στον κάθετο άξονα, αλλιώς η εικόνα φαίνεται αφύσικη - σαν να πετάς στο ύψος του μέσου του κτιρίου. Αν έχεις "στενή" προοπτική, τραβώντας από μακριά σχετικά με τηλεφακό, αλλάζουν τα δεδομένα...

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εκκλησίες & Κάστρα

Δικη μου πρόταση σε όσους τραβούν τέτοια θέματα είναι τη στιγμή της λήψης να φροντίζουν να αφήνουν καμπόσο χώρο στην φωτογραφία περιμετρικά του θέματος τους και ειδικά επάνω ώστε όταν θα κάνουν μετά τις απαραίτητες γεωμετρικές διορθώσεις στο πισι και το τελικό crop να μην κοπεί κάποια πολύτιμο στοιχείο (στην κορυφή ειδικά). Για τα υπόλοιπα πρέπει να γραφτεί tutorial από <τους ειδικούς> ανάλογα το προγραμμα που δουλεύουν αλλά κανόνας είναι να μην αφήνεις πάντα τον αυτόματο πιλότο αλλά να επεμβαίνεις και χειροκίνητα στις ρυθμίσεις.

θα προτιμουσα το χρωμα...αλλα θεωρω το ασπρομαυρο πιο ισσοροπημενο τονικα το φως επανω στην εκκλησια. ενω στο εγχρωμο φαινεται εντονο σαν καψιμο στην δεξια πλευρα στην σκεπη του στο ασπρομαυρο δεν υπαρχει αυτο το καψιμο του φωτος και μου ειναι πιο απαλο συνολικα το φως στην φωτογραφια.