Εκκλησίες & Κάστρα

172.jpg

Δώσε πράμα leon. Εγώ από την άλλη για την αντίθεση του πράγματος και την ισορροπία να βάλω κάτι αφαιρετικό και μεσογειακό...-bye-
IMG_0181sm.jpg

Απάντηση: Re: Εκκλησίες & Κάστρα

Δώσε πράμα leon. Εγώ από την άλλη για την αντίθεση του πράγματος και την ισορροπία να βάλω κάτι αφαιρετικό και μεσογειακό...-bye-

"Παρε ναχεις" :ADFADF1:-bye-
141mefl.jpg

google sensor cleaning. .. Τα καλύτερα είναι τα wet swabs γι αυτή τη δουλειά.
Σκόνη στον αισθητήρα σου είναι (αν στα εμφανίζει και σε άλλες φωτό στο ίδιο σημείο του καρε )

google sensor cleaning. .. Τα καλύτερα είναι τα wet swabs γι αυτή τη δουλειά.
Σκόνη στον αισθητήρα σου είναι (αν στα εμφανίζει και σε άλλες φωτό στο ίδιο σημείο του καρε )

Μπορεί να οφείλεται στο φακό ή στο πολωτικό φίλτρο που χρησιμοποίησα, ή μόνο στον αισθητήρα?

Δοκίμασε να τραβήξεις 2-3 φωτογραφίες με κλειστό διάφραγμα σε λευκό τοίχο, χαρτι κλπ και θα καταλάβεις αμέσως εαν είναι ο αισθητήρας (Η γνώμη μου είναι ότι είναι στον αισθητήρα ..)

Εαν είναι έτσι, προχώρα με καθαρισμό πρώτα με το φυσερό και μετά με swabs ..

Δοκίμασε να τραβήξεις 2-3 φωτογραφίες με κλειστό διάφραγμα σε λευκό τοίχο, χαρτι κλπ και θα καταλάβεις αμέσως εαν είναι ο αισθητήρας (Η γνώμη μου είναι ότι είναι στον αισθητήρα ..)

Εαν είναι έτσι, προχώρα με καθαρισμό πρώτα με το φυσερό και μετά με swabs ..

Ευχαριστώ πολύ, Κώστα.

Παναγιώτη πολύ καθαρές φωτογραφίες , μπράβο .
Δίνεις επιπλέον ευκρίνεια με κάποιο τρόπο;

Όχι δεν πείραξα τίποτα απλά στις 2 πρώτες έβαλα διάφραγμα f16 και f9.0 αντίστοιχα και έβαλα τη μηχανή σε σταθερό σημείο και αν θυμάμαι καλά έκλεισα και τον σταθεροποιητή.
Είναι και ξυράφι ο φακός της fuji.:award:

Λογικά με f16 αν δείς την φωτογραφία 1:1 μάλλον θα έχεις χαμηλή οξύτητα λόγω περίθλασης. Σε FF το 16 πάει στο 24.

Τι να σου πω Παναγιώτη, η θεωρία λέει ότι σε FF η ευκρίνεια αρχίζει και χάνεται κάπου μετά το f13, αλλά εγκω ντεν έκει FF. Οι m4/3 "αντέχουν" έως f7,1 περίπου, ανάλογα με τον φακό.