Έκλεισαν τα STERS CINEMAS στον Άγιο Ελευθέριο

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,167
Εκεί ψηλά.....
Έκλεισαν τα STERS CINEMAS στον Άγιο Ελευθέριο

Δεν είναι κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό μας ή δεν το είχαμε ακούσει ως φήμη… Οι πάντες στον κινηματογραφικό κόσμο γνώριζαν ότι η προσέλευση στους πολυκινηματογράφους Ster στον Άγιο Ελευθέριο ήταν εξαιρετικά χαμηλή, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα η αναστολή λειτουργίας τους μετά από επτά συναπτά έτη.
Η ερμηνεία του κλεισίματος των συγκεκριμένων αιθουσών δεν αποτελεί απλώς ένα «ακόμη λουκέτο της κρίσης». Η...πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να επέδρασε καταλυτικά και στην περίπτωση των Ster της Αχαρνών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και ο μοναδικός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Αθηνόραμα», η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής έχει οδηγήσει την άλλοτε ακμαία κινηματογραφική πιάτσα της ευρύτερης περιοχής γύρω από τη λεωφόρο Πατησίων στη σταδιακή της παρακμή.

Το πρόβλημα του κλεισίματος του κινηματογράφου, έχει δυο διαστάσεις: από τη μία τη γκετοποίηση που γνωρίζει ένα τεράστιο κομμάτι του Δήμου Αθηναίων, η οποία δεν λύνεται ούτε με άναρχες και σποραδικές πρωτοβουλίες, ούτε με καταστολή και λογικές συμμορίτικου τύπου, αλλά με σοβαρό μακροπρόθεσμο προγραμματισμό με κοινωνικές τομές . Από την άλλη, η εντεινόμενη οικονομική κρίση έρχεται να διαλύσει ότι έχει αφήσει πίσω της η συνεχιζόμενη υποβάθμιση περιοχών του κέντρου.

Αν δεν αρχίσει να διαρθρώνεται μια νέα κοινωνική πολιτική στην καρδιά της Αθήνας, τότε τα Ster θα είναι απλώς μια ακόμη απώλεια στη μακρά λίστα επιχειρήσεων που θα αποτελέσουν παρελθόν σε ένα πολιτιστικά στοιχειωμένο κέντρο.

http://planet-greece.blogspot.com/2011/11/sters-cinemas.html

Εμείς στην Καστορία που δεν έχουμε σωστό κινηματογράφο, λυπούμαστε με αυτά τα νέα. Βέβαια η κρίση είναι γενικότερη, πλέον δεν υπάρχει διασκέδαση αλλά πρόβλημα επιβίωσης για πολλούς.

Όταν το πρόβλημα επιβίωσης, λόγω απόλυσης, μερικών δεκάδων συνανθρώπων μας, γίνεται και ευκαιρία να "κερδίσουμε" εμείς κάτι, καταντά αηδία.....η σκέψη που μετουσιώνεται στο "πατώ επι πτωμάτων"....

Αλλά τι τα θες....Έτσι μας "έχτισαν", με αυτά τα "ιδεώδη".....

Re: Απάντηση: Έκλεισαν τα STERS CINEMAS στον Άγιο Ελευθέριο

Μην είστε ολιγαρκείς βρε. Όλο και κάποιο ηχείο θα περισσεύει.

Η cine-διασκέδαση έχει πλέον περάσει με πολλές και σοβαρές full HD αξιώσεις στο σαλόνι του σπιτιού μας.
Ακόμη ένας λόγος για να βγεις πολύ λιγότερες φορές για cinema, σε σύγκριση με 5-10 χρόνια πριν. :nounder:

σίγουρα καμία τέτοια είδηση δεν είναι ευχάριστη. αλλά βλέπω ότι στη χώρα μας, προτιμάει ένας επιχηρηματίας το "κλεισιμο" παρά το "σφηξιμο" τιμών, δηλαδή ποσοστό κέρδους.
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στην χώρα μας, αυτοί οι πολυκινηματογράφοι δεν έχουν μικρές αίθουσες λίγων ατόμων (πχ 50) για να προβάλουν ταινίες μικρού μήκους, ταινίες σινεφιλ, ακόμα και παλιότερες επαναλήψεις με ένα αρκετά δελεαστικό εισητήριο.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ζήσω και εγώ την Ρενα Βλαχοπούλου (για παραδειγμα) στον κινηματογράφο με νατσος κ ποπκορν και ας ηταν ασπρόμαυρη, παρα στο χαζοκούτι διακοπτόμενο απο διαφημίσεις.Μερικές ταινίες δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζονται και κατ'επαναλυψη στην τηλεόραση. Άρα γιατί να μη την ξαναδούμε πιο "ζωντανα" σε μια μικρή κινηματογραφική αίθουσα?
Πολλοί θεωρούν τις ιδέες μου κάτι σαν εξωγήινες, αλλά παρόλο που θα μπορούσα στο σαλόνι μου να έχω όποια ταινία θέλω, σίγουρα η αίσθηση του κινηματογράφου, η μυρωδιά του φρεσκου ποπκορν συνοδεια απο μία lacta είναι κάτι διαφορετικό. Το σαλόνι είναι πολλές φορές μοναχικό, βουβό και μίζερο.

Όταν το πρόβλημα επιβίωσης, λόγω απόλυσης, μερικών δεκάδων συνανθρώπων μας, γίνεται και ευκαιρία να "κερδίσουμε" εμείς κάτι, καταντά αηδία.....η σκέψη που μετουσιώνεται στο "πατώ επι πτωμάτων"....

Αλλά τι τα θες....Έτσι μας "έχτισαν", με αυτά τα "ιδεώδη".....

Δεν έχεις άδικο μπρε, έτσι δουλεύει το σύστημα χρόνια, όπως λένε η κρίση παρουσιάζει ευκαιρίες για τα αφεντικά!!!

Η cine-διασκέδαση έχει πλέον περάσει με πολλές και σοβαρές full HD αξιώσεις στο σαλόνι του σπιτιού μας.
Ακόμη ένας λόγος για να βγεις πολύ λιγότερες φορές για cinema, σε σύγκριση με 5-10 χρόνια πριν. :nounder:

Ναι μεν αλλά, άλλο πράγμα η οικιακή απόλαυση ενός hd συστήματος, άλλο να ακυρώνεις το δικαίωμα για εργασίας σε εργαζόμενο!!

Ναι μεν αλλά, άλλο πράγμα η οικιακή απόλαυση ενός hd συστήματος, άλλο να ακυρώνεις το δικαίωμα για εργασίας σε εργαζόμενο!!

Αν έχω τη δυνατότητα να φτιάχνω κάθε μέρα στην κουζίνα μου σπιτικό ψωμί, θα το αποφύγω για να μη κλείσει ο φούρνος της γειτονιάς? Αν κάποτε μπορούσα ν' αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια, θα ζοριστώ να συνεχίσω να το κάνω, προκειμένου να μη βάλει λουκέτο η αντιπροσωπεία?

Σαφώς και δεν υπάρχει πρόθεση από κανέναν μας να στερήσει ηθελημένα την εργασία κανενός. Ορισμένα φαινόμενα, ωστόσο, εξελίσσονται νομοτελειακά, ειδικά σε δύσκολες εποχές σαν τη σημερινή. Μπορεί λ.χ. το HD σύστημα στο σπίτι μου να μην αποτελεί αληθινό λόγο για να μη πάω σινεμά, αποτελεί όμως σίγουρα μια πρώτης τάξεως αφορμή. Έτσι, εκεί που κάποτε έβλεπα και τις 10 νέες ταινίες στα Ster, πλέον τις 7 τις βλέπω σπίτι. Αν συνυπολογίσουμε και τους οικονομικά σφιχτούς καιρούς που διανύουμε, οποιαδήποτε αφορμή για περιορισμό των εξόδων δεν περνά πλέον απαρατήρητη.

σίγουρα καμία τέτοια είδηση δεν είναι ευχάριστη. αλλά βλέπω ότι στη χώρα μας, προτιμάει ένας επιχηρηματίας το "κλεισιμο" παρά το "σφηξιμο" τιμών, δηλαδή ποσοστό κέρδους.
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στην χώρα μας, αυτοί οι πολυκινηματογράφοι δεν έχουν μικρές αίθουσες λίγων ατόμων (πχ 50) για να προβάλουν ταινίες μικρού μήκους, ταινίες σινεφιλ, ακόμα και παλιότερες επαναλήψεις με ένα αρκετά δελεαστικό εισητήριο.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ζήσω και εγώ την Ρενα Βλαχοπούλου (για παραδειγμα) στον κινηματογράφο με νατσος κ ποπκορν και ας ηταν ασπρόμαυρη, παρα στο χαζοκούτι διακοπτόμενο απο διαφημίσεις.Μερικές ταινίες δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζονται και κατ'επαναλυψη στην τηλεόραση. Άρα γιατί να μη την ξαναδούμε πιο "ζωντανα" σε μια μικρή κινηματογραφική αίθουσα?
Πολλοί θεωρούν τις ιδέες μου κάτι σαν εξωγήινες, αλλά παρόλο που θα μπορούσα στο σαλόνι μου να έχω όποια ταινία θέλω, σίγουρα η αίσθηση του κινηματογράφου, η μυρωδιά του φρεσκου ποπκορν συνοδεια απο μία lacta είναι κάτι διαφορετικό. Το σαλόνι είναι πολλές φορές μοναχικό, βουβό και μίζερο.

η αισθηση του κινηματογραφου δεν ειναι φιλε μου η μυρωδια του φρεσκου ποπκορν ουτε η γευση μιας Λακτας
ουτε μια ταινια της Βλαχοπουλου γι αυτο μια χαρα ειναι η TV
η αισθηση της κινηματογραφικης αιθουσας ειναι η εξοδος, ειναι η πρεμιερα, ειναι η ταινια που χανει στο χαζοκουτι
και καποια αλλα ...
που τωρα λογω της μεγαλης ταχυτητας σκουντουφλησαμε και πεσαμε !

Last edited:
Εμείς στην Καστορία που δεν έχουμε σωστό κινηματογράφο, λυπούμαστε με αυτά τα νέα. Βέβαια η κρίση είναι γενικότερη, πλέον δεν υπάρχει διασκέδαση αλλά πρόβλημα επιβίωσης για πολλούς.

Οπως και να το δεις στην Αθηνα υπηρξε υπερπροσφορα "πολιτισμικων"επιλογων.

Βεβαια το οτι αυτες οι επιλογες καλλιεργησαν μονον την μια πλευρα του κινηματογραφου δεν αφορα τους επιχειρηματιες αλλα το κοινο.

Στην Αθηνα διψαμε για περισσοτερο καλλιτεχνικες επιλογες μεσα στην θαλασσα των αιθουσων μουλτιπλεξ που πανω κατω παιζουν τα ιδια και προσφερουν το προιον τους με κοκα και ποπκορν ενω στην περιφερεια διψουν γενικα για αιθουσες περιοπης.

Παντα θες κατι περισσοτερο. Στην συγκεκριμενη περιοχη μου κανει εντυπωση που αντεξαν τοσο πολυ. Βεβαια δεν ξερω αν μπορουσαν να στρεψουν το επιχειρηματικο τους ενδιαφερον απο τα μπλοκμπαστερ και τις γκομενες με τα λαμε που συνηθως γεμιζουν τις αιθουσες αυτες στον περιφερειακο κινηματογραφο και τις ανεξαρτητες ταινιες.
Ισως αυτου του ειδους καταγωγη ταινιων να μην ηταν σε αντιθεση με τους μεταναστες που οντως εχουν μετατρεψει την περιοχη οπως και ολη την Αθηνα περαν της πλατειας Βικτωριας σε γκετο. Ισως και για αυτους τους μεταναστες να ηταν μια διεξοδος καποια στιγμη να ενταχθουν και μεσα απο την κινηματογραφικη τεχνη γιατι οχι ?
Αν ξεπερασουμε ποτε αυτην την κριση ειναι μοναδικη ευκαιρια αυτες οι αιθουσες , ελπιζω να μην διαλυθουν οπως εγινε με το Village μαρουσιου.