ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ....

Αδυνατώ ως λογικός άνθρωπος να καταλάβω πώς,μα πως στον θεό ρε παιδιά ,στέκεστε σε κάτι τόσο μα τόσο ασήμαντο ,όπως είναι το τι έγραφε το τροκτικό και το κάθε τροκτικό και δεν βλέπετε την ουσία που είναι η πλήγη στην ελευθερία λόγου ,ότι πολυτιμότερο που μας είχε απομείνει.

Συγγνώμη, αλλά το τι έγραφε το τρωκτικό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ασήμαντο. Είναι το μόνο που έχει σημασία. Όσο για το αν ήταν πλήγμα στην ελευθερία του λόγου η δολοφονία του Γκιόλια ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω, θα φανεί στην πορεία...

Υ.Γ. Εννοείται ότι λυπάμαι για τον άνθρωπο, ασχέτως του τι έγραφε ή δεν έγραφε στο μπλογκ του.

Κανονικοί δημοσιογράφοι έγραφαν και στο τρωκτικό που στον υπόλοιπο χρόνο τους έγραφαν και σε γνωστή εφημερίδα. Στο ένα ήταν ελεύθεροι ενώ στο άλλο ήταν κατευθυνόμενοι?
Και απο πού εξάγεται το "αδιαμφησβήτητο" συμπέρασμα οτι το τρωκτικό ενημέρωνε αντικειμενικά και προήγαγε την ελεύθερη δημοσιογραφία είναι κάτι που μου διαφεύγει.
Όχι οτι θυμάμαι να είχε αποκαλύψει ποτέ και τίποτα με αποδείξεις για κάτι. Πραγματικές αποδείξεις μιλάμε όμως όχι μια λίστα με επιχειρήματα την αλήθεια των οποίων αδυνατούσαμε να ελέγχουμε ακόμα και αν το επιχειρούσαμε.

Με ανησυχεί αντίθετως το πόσο αβίαστα οι υποστηρικτες του επιλέγουν να αγνοήσουν τις πολλές ενδείξεις που υπάρχουν οτι κύκλωμα είτε μέσα είτε εκμεταλευόμενο τό, εκβίαζε τους καταγγελθείς προκυμένου να αποσυρθούν οι εν λόγω καταγγελίες.
Αναλογιστήτε αν το τρωκτικό και οι τακτικές του οφέλησαν τον χώρο της ιντερνετικής ενημέρωσης ή τον αμαύρωσαν σε σημείο να είναι τώρα διωκώμενος.
Οι λόγοι για τους οποίους έκλεισε δεν μου είναι γνωστοί, αλλά προσωπική εκτίμηση είναι οτι δεν έχει να κάνει με την φίμωση για την οποία μιλάνε διάφοροι αλλά με τις εσωτερικές αμαρτίες τους που φοβούνται οτι μπορεί να χρειαστεί να τις πληρώσουν.

Πολυ απλα και κατανοητα. Ειναι απο τις περιπτωσεις που παιρνουμε καποιου το μερος, εδω επειδη δολοφονηθηκε. Γιατι δε νομιζω οτι κανεις θα εκοβε το χερι του, οτι ο εν λογω ηταν ακεραιας ηθικης. Το οτι δολοφονηθηκε δεν τον αθωωνει, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν σεβομαστε το νεκρο και αλλα τετοια ωραια.

Η δολοφονια ειναι ενα θεμα που δεν επιδεχεται διαφορετικες αποψεις.

Το οτι ποτε δεν θα μαθουμε τι ακριβως εγινε ειναι σιγουρο και πρεπει να μας κανει να κραταμε και μια πισινη. Η κοινη εντυπωση ειναι οτι οι δημοσιογραφοι χρησιμοποιουν το ¨δημοσιογραφικο δαιμονιο" πολυ επιλεκτικα, με ευαισθησια καποιες φορες και καποιες αλλες προσπερνουν το προφανες. Το να τρεχουν παραλληλα και εκβιασμοι, ειναι πολυ πιθανο.

Υπο αυτη την εννοια "ελευθερια του τυπου" ειναι μαλλον κατι αστειο και κατα τη γνωμη μου δεν περιλαμβανει τα ανυπογραφα (ανορθογραφα) αρθρακια με υπονοουμενα, που στην αρχη δεν αναφερουν το ονομα αυτου που καταγγελουν. Και αυτο γινεται αργοτερα, ή ως δια μαγειας ποτε. Ειναι αυτο ανεξαρτητη δημοσιογραφια?

Η ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ ΚΡΑΖΕΙ TROKTIKO ΚΑΙ ΓΚΙΟΛΙΑ...ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...

Θα ξεράσω με τις αγιογραφίες. Ο μακαρίτης είχε πιο φανατικούς εχθρούς κι από τον Μέριλιν Μάνσον. Στην καλύτερη και πιο έντιμη περίπτωση είχε «ορκισμένους πολέμιους». Γράψτε ό,τι θέλετε, (γι αυτό άλλωστε, έχουμε τα σχόλια παρακάτω) αλλά εγώ δεν μπόρεσα να καταπιώ ποτέ το είδος δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η λογική της κρυφής κάμερας, το ρεπορτάζ- αγιατολλάχ και η ανώνυμη μπλογκογραφία με σημαία Λιβερίας. Τον μακαρίτη (και όλη τη σχολή που δημιούργησε) τον «συμπαθούσα» τόσο πολύ, που η πρώτη πρώτη μου, απαίσια, ομολογώ σκέψη μετά το φονικό ήταν: «Ποιος μ… τον έκανε ήρωα;»Η λογική του «Τρωκτικού» είναι το είδος της ενημέρωσης που λατρεύω να μισώ. Αντιπροσωπεύει όλα όσα μου έμαθαν ότι δεν είναι δημοσιογραφία: αρλούμπες καταγγελίες, ντεμέκ αποκαλύψεις κουτουρού, κάτι χύμα ανορθογραφίες και κουίζ κυτταρίτιδας σε αμοντάριστα πλάνα- ο δε όρος «διασταύρωση»; Μόνο ως σύντομο ανέκδοτο ή σήμα της Τροχαίας λειτουργεί στο μαγαζί αυτών των παιδιών.Είμαι παλιό κεφάλι και αγύριστο. Στο μεσόκοπο πλέον μυαλό μου, που ακόμα δουλεύει με συντακτική ιεραρχία, τακτοποιημένα κασέ και μονόστηλα, όλο αυτό ισοδυναμούσε ένα κακόηχο ψηφιακό παραλήρημα. Δεν ήξερα να πω ακριβώς τι δουλειά έκαναν τα παιδιά του Τρωκτικού, πάντως με σιγουριά μπορούσα να δηλώσω ότι δεν ασκούσαμε το ίδιο επάγγελμα. Κι όταν άρχισε να σέρνεται γύρω μας αυτό το τοξικό σάλιο, αυτό το χρονικό μιας προαναγγελθείσης δολοφονίας δημοσιογράφου, ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσα να ποτέ σκεφτώ ότι θα ήταν στόχος των εκτελεστών, ήταν ένας «Τρωκτικός. Βλέπετε, δεν τον θεωρούσα «έναν από μας». Πώς θα μπορούσα άλλωστε; Τα μισά του posts χάλαγαν τον κόσμο γράφοντας ή φιλοξενώντας ανορθόγραφες κραυγές για τους «αλήτες, ρουφιάνους δημοσιογράφους». Διαχώριζε (εκείνος ή η σχολή που δημιούργησε) πλήρως και απολύτως τη θέση του από το επαγγελματικό μας συνάφι. Εγραφε πολύ συχνά ανώνυμα ή ψευδώνυμα, πράγμα που αντιλαμβάνεσθε τι αβύσσους αντιπαλότητας μπορεί να δημιουργήσει με μια διαδικτυακή γειτονιά όπως αυτή του Protagon, ας πούμε, όπου αν δεν υπογράφεις τα κείμενά σου φαρδύπλατος, με τη φωτογραφία σου φάτσα-φόρα, απλώς δεν υπάρχεις.Δεν ήταν «ένας από μας».Και μετά τον εκτέλεσαν. Μπορεί να πάγωσε το αίμα μου αλλά περιέργως, ξεπάγωσε το μυαλό μου. Σκέφτηκα «διαφορετικά», που λέμε κι εδώ, στο δικό μας μαγαζί: σκέφτηκα πώς υπάρχει μόνο ένα πράγμα που σιχαίνομαι περισσότερο από τη λογική του ρεπορτάζ-ταλιμπάν, κι αυτό είναι οι ίδιοι οι Ταλιμπάν. Υπάρχει ένα πράγμα που με φοβίζει περισσότερο από την ασύδοτη αρβύλα στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης, κι αυτό είναι η κατάργηση της ελεύθερης έκφρασης.Είμαι παλιό κεφάλι, αγύριστο. Τους αντιπάλους μου τους θέλω ολοζώντανους, υγιέστατους, και στην καλύτερή τους φόρμα, για να μπορώ να τους αντιμάχομαι, με ιδέες, πράξεις και επιχειρήματα. Εκατό χιλιάδες ανώνυμα «τρωκτικά» να ξεφυτρώσουν, τίποτα δεν μπορεί να με τρομάξει από τα κείμενά τους (εκτός ίσως, από το πόσο ανορθόγραφα τα γράφουν, καμιά φορά!) Αλλά ένα και μόνο χτύπημα κουδουνιού, σ´ένα διαμερισματάκι στην Ηλιούπολη, στις πέντε το πρωϊ; Ένας νέος άντρας που αφήνει ξεψυχώντας, τη γυναίκα που αγαπούσε, μ' ένα μωράκι στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά;Ναι, ξερνάω με τους βαρυπενθούντες κροκοδείλους που θα έκαναν πάρτυ με βίζιτες στο Αβέρωφ, αν τον πατούσε, κατά λάθος, ένα τρένο. Ναι, είχε κάργα εχθρούς. Αλλά αυτός ο άνθρωπος, αγαπητός, μισητός, συμπαθής ή όχι, ήταν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού μιντιακού μικρόκοσμού μας.Και φυσικά, ήταν «ένας από μας».Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.(ΥΓ. Τα βαθύτατα, ειλικρινέστερα, ολόψυχα συλλυπητήριά μου στους οικείους του θύματος. )Ρίκα ΒαγιάνηΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ...2 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ...ΑΪΝΤΕ ΑΪΝΤΕ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΙΚΑ...ΠΡΕΖΑ TV20-7-2010

πηγη: http://www.inews.gr/88/i-rika-vagia...athan-pos-o-nekros-den-borei-na-apantisei.htm

Αν θεωρείς το τρωκτικό και κάθε τρωκτικό προπύργιο της δημοκρατίας και εκφραστή του ελεύθερου λόγου, έχεις δίκιο. Προσωπικά πάντως περισσότερο ως σκουπίδι του διαδικτύου το θεωρούσα, και από τέτοια είναι γεμάτο το διαδίκτυο...

οχι και σκουπιδι ...

ξερεις πολλες εφημεριδες και ραδιοφωνα και καναλια να δινουν βημα
σενα σε μενα η στον διπλα μας να πει την καταγγελια του η την αδικα που υφιστατε ο καθε ενας η απλα τον πονο του η τη χαρα του ;;

το τροκτικο το διαβαζες για να ενημερωθεις και να βγαζεις συμπερασματα μονος σου, δεν ηταν απαραιτητο να παιρνεις τις μετρητοις οτι γραφοταν εκει μεσα...

αν ηταν τοσο ασχετο γιατι εκλεισε μετα απο μια δολοφονια ??

Νέες προκλήσεις για το μέλλον των blogs αναδεικνύει η δολοφονία του δημοσιογράφου και blogger Σ.Γκιόλια, σπάζοντας το ταμπού της συζήτησης για μια σειρά προβλημάτων για τον χώρο της ιντερνετικής αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Το βέβαιο είναι ένα: H επόμενη ημέρα του θανάτου του εμπνευστή του troktiko, του πιο επισκέψιμου blog σε Ελλάδα και Ευρώπη (με 530.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα), σηματοδοτεί μια σειρά εξελίξεων στη blogόσφαιρα.
Στο σύνθετο επικοινωνικά σημερινό τοπίο η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει το σημείο ισορροπίας και να νομοθετήσει αβασάνιστα υπέρ της ταυτοποίησης των διαχειριστών και της άρσης της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο. Η δολοφονία του δημοσιογράφου, θα αποτελέσει σημείο - «ορόσημο» στην πορεία και εξέλιξη των blogs αποκαλυπτικού χαρακτήρα η οποία άρχισε δειλά δειλά το 2006 με το press.gr και κορυφώθημε με τη μεγάλη επιτυχία του troktiko.
Αποκαλύψεις
Η αποκάλυψη μετά θάνατον της ομάδας του troktiko ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ο εμπνευστής της ιδέας (όχι όμως και ο διαχειριστής ενώ την εκμετάλλευση του brand name είχε ο αδελφός του Περικλής Γκιόλιας) σηματοδοτεί μια σειρά εξελίξεων:
α) Την επανέναρξη της συζήτησης σε πολιτική βάση για τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την ταυτοποίηση των blogs και την υποχρέωση δήλωσης ονόματος διαχειριστή, β) την επίδειξη μεγαλύτερης προσοχής στην ανάρτηση σχολίων και ειδήσεων.
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Η εκρηκτική εξάπλωση του press-gr αρχικά και η επιτυχία του troktiko δημιούργησε ευκαιρίες για νέα εγχειρήματα με πιο αποτελεσματικό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το fimotro. Το blog απέκτησε το δικό του κοινό, με πιο συμπυκνωμένη ύλη, περισσότερο πολιτικό στίγμα και αποκαλυπτική ειδησογραφία. Το fimotro αναρτά περί τα 100 posts την ημέρα ενώ η επίδοσή του κατά μέσον όρο αγγίζει τις 400.000 επισκέψεις.
Στην πρώτη 100άδα του ελληνικού συναντώνται μόνο αυτά τα δύο blogs (troktiko και fimotro). Ακολουθεί το press-gr στην 3η θέση (171 στη γενική κατάταξη), το nonews-news.blogspot.com (179), το taxalia.blogspot.com (232), το kafeneio-gr.blogspot.com (399), το xhryshavgh.worldpress.com (410), το prezatv.blogspot.com (453), το trelokouneli.blogspot.com (469) και το kourdistoportokali.blogspot.com (482).

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=47553148

Πλήγμα στην ελευθερη πληροφορηση το κλείσιμο του Τροκτικού?
Μήπως του δίνουμε μεγαλύτερη διασταση από αυτην που πρέπει?
Η αναπαραγωγή σκόρπιων ειδήσεων δεν είναι δημοσιογραφία, είναι σύνταξη ευρετηρίου. Και αυτό έκανε το Τροκτικό.
Και οι αποκαλύψεις??? Ποιες??? Αυτές που ποτέ δεν έγιναν, αυτές οδήγησαν στην άδικη δολοφονία ενός ανθρώπου.

Α και τώρα που το θυμηθηκα. Έκλεισε για πάντα? Ή θα το ξαναδούμε και πάλι στο αέρα, "ελευθερο" και "επαναστατικό", "αδέσμευτο" και "χωρίς εξαρτήσεις"?
Κοντός ψαλμός....

Last edited:
Akillas καθε κλεισιμο πηγης πληροφορησης -ή παραπληροφορησης οπως θες πεστο - πληγμα ειναι .

Ειδικα οταν γινεται με χυμενο αιμα.

Τωρα για το τι ειναι δημοσιογραφια θα μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου για το αν τα λοιπα ΜΜΕ που δεν ηταν τοσο χυμα την πληρουν.....

ακριβώς το προτιμώ έτσι παρά το να γυρίζω σε κάποιο κανάλι και να ξέρω από πριν το τι θα πει...

πόσες φορές έχω κοντέψει να σπάσω την τηλεόραση και να λέω δεν είναι δυνατόν γιατί τα παραμορφώνουν όλα όπως θέλουν...

άσε που μερικά κανάλια έχουν απολύσει τόσους που μόνο ντοκιμαντέρ παίζουν ότι γεγονός και να συμβεί !

Κοιταξτε να δειτε πχ την υποκρισια.....

Ο Σκαι που φερεται ως η νεα πνοη των ΜΜΕ και το κατι "καινουργιο" στο χωρο σχεδον απαγορευει στους συναδελφους τεχνικους απεργιακες κινητοποιησεις και χρησιμοποιει για το σπασιμο τυχον απεργιων πολυεργαλεια.....

Αν εβγαιναν πρωτοι οι ιδιοι και να κατηγγειλαν τους εαυτους τους μπορει και να τους επαιρνα στα σοβαρα.....

Οταν ομως ξερεις δυο πραγματα -οχι παραπανω- τοτε αυτοματα ξερεις οτι παρακολουθεις μια οπερετα....

Απάντηση: Re: ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ....

Akillas καθε κλεισιμο πηγης πληροφορησης -ή παραπληροφορησης οπως θες πεστο - πληγμα ειναι .

Ειδικα οταν γινεται με χυμενο αιμα.

Τωρα για το τι ειναι δημοσιογραφια θα μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου για το αν τα λοιπα ΜΜΕ που δεν ηταν τοσο χυμα την πληρουν.....

Ολα αξιολογούνται. Όλα έχουν την βαρυτητά τους.
Και έτσι και το πλήγμα έχει βαθμό σφοδρότητας, για μένα μικρό και δεν νιώθω να απειλείται η ελευθεροτυπία από την λειτουργεία ή όχι του troktikou.

Όσο για τα λοιπά ΜΜΕ δεν έχω πια αμφιβολίες, η δημοσιογραφία είναι μακριά απο τις επιδιώξεις τους...

ΤΟ παρακατω κειμενο δημοσιευτηκε τον Φεβρουαριο 2010 στο blog του Κουλογλου
θα προβληματιση πολλους

Νέο επεισόδιο στην συνεχιζόμενη κατρακύλα ηθών στο ελληνικό ίντερνετ σημειώθηκε προχθές με την σύλληψη του Σ.Γκιόλια,υπεύθυνου του blog troktiko. Ο Γκιόλιας συνελήφθη στο σπίτι του μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ο Γιώργος Ψαρράς, στέλεχος της zougla,gr και της εφημερίδας Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Την προηγούμενη μέρα, το troktiko είχε γράψει ότι ο κ. Ψαρράς ήταν ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας telepassport που φέρεται ότι ξέπλενε το μαύρο χρήμα της siemens, σχολιάζοντας: “Με λίγα λόγια αυτός που έλυνε και έδενε σε αυτή την εταιρεία ήταν ο άνθρωπος που τώρα είναι σύμβουλος διοίκησης στην εφημερίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο "veto"!!!!”(τα τέσσερα θαυμαστικά από την πρωτότυπη ανάρτηση)

Το μόνο πρόβλημα στην υπόθεση ήταν ότι επρόκειτο περί ..συνωνυμίας. Το στρατόπεδο Τριανταφυλλόπουλου(ο οποίος βρίσκεται σε διαμάχη με τον πρώην αρχισυντάκτη του Σ.Γκιόλια)πέρασε στην αντεπίθεση με αποτέλεσμα στις 6 το πρωί του Σαββάτου η Αστυνομία να συλλάβει τον υπεύθυνο του troktiko στο σπίτι του,παράλληλα με την κατέσχεση τριών laptop και 9 σκληρών δίσκων.

Από το αυτόφωρο η υπόθεση παραπέμθηκε σε τακτική δικάσιμο ενώ η zougla.gr σχολιαζε: “Αμετανόητος όπως πάντα και θλιβερός ο κ. Σωκράτης Γκιόλιας, ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Κοντομηνά, διευθυντής του ραδιοφώνου ΘΕΜΟΣ 989 και υπεύθυνος του blog «τρωκτικό», αφού έγραψε την αθλιότητα ότι ο Γιώργος Ψαρράς της TELEPASSPORT είναι ο δικός μας Ψαρράς, αντί να επανορθώσει άρχισε να απειλεί, να πετάει λάσπη με τον ανεμιστήρα και να εκβιάζει.

Εμείς (όπως έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν) τον απαλλάξαμε από τα καθήκοντά του για λόγους που δεν συνάδουν ούτε με την ανθρώπινη ηθική ούτε με την δημοσιογραφική δεοντολογία. Ας τον καμαρώνουν οι εργοδότες του -Κοντομηνάς, Μπόμπολας και κομιστής…”

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει η αντίδραση του troktiko που αντί να απολογηθεί επειδή δεν διασταύρωσε την πληροφορία για τον κ.Ψαρρά του αποδίδει ότι δεν ακολούθησε την τακτική Ρουσόπουλου στην πρόσφατη μεγάλη γκάφα των “Νέων” γράφοντας ότι ο κ. Ψαρράς έπρεπε “ να στείλει μια επιστολή και να μας πει ότι και ο Θ.Ρουσόπουλος στο ΝΕΑ”, ότι δηλαδή είναι συνωνυμία.

Εν τω μεταξύ ο Σ.Γκιόλιας δημοσίευσε ανακοίνωση(ολόκληρη στην συνέχεια) στην οποία αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι ο “νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα” και καταλήγει με ένα υστερόγραφο στο οποίο καλεί "επώνυμους δημοσιογράφους να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου για οποιαδήποτε μεσολάβηση μου σε θέματα που τους αφορούν”. .Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το θλιβερό γεγονός ότι το ελληνικό ίντερνετ,βασικά ένα τμήμα των blog, έχει πλέον μετατραπεί σε εργαλείο διαφήμισης ή δυσφήμισης και εκτέλεσης συμβολαίων με το ανάλογο τίμημα, , εκβιασμών και ξεκαθαρίσματος κάθε είδους λογαριασμών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Γκιόλια:

Μετά την ολοκλήρωση της «φιέστας» και του τζούφιου “εντυπωσιακού σκηνικού” που «έστησαν» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον Γιώργο Ψαρρά και την καταφανή κατάρρευση οποιασδήποτε κατηγορίας που μου προσάπτουν θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα:

Α). Ο νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Ένας ξεπερασμένος νόμος που εκθέτει μια χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Αλήθεια αν μηνύσω κάποιο δημόσιο πρόσωπο επειδή έχω την υποψία ή την πληροφορία ότι κρύβεται πίσω από κάποιο blog θα γίνουν έφοδοι στο γραφείο και το σπίτι του; Όλα αυτά χωρίς να έχει αποδειχθεί ΠΟΤΕ κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο πρόσωπο;

Β). Τα blogs δεν είναι αυτά που πρέπει να απασχολήσουν τις αρχές αλλά οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ανθρώπων που έχουν portal και sites τα οποία το κράτος επιδοτεί με διαφημίσεις για να στοχοποιούν και να διασύρουν πολίτες (όταν οι ίδιοι φυλάσσονται με αστυνομικούς που πληρώνει το Ελληνικό κράτος).

Γ). Τόσο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος – με τις συχνές αθλιότητες που διαπράττει – όσο και ο Γιώργος Ψαρράς ως σύμβουλος διοίκησης που στηρίζει – χωρίς μισθό – την προσπάθεια που κάνει ο πρώτος να σπιλώνει κόσμο, έχουν κριθεί από την δικαιοσύνη για προσωπικές τους υποθέσεις.

Δ). Την ίδια ώρα που γίνονται έφοδοι σε σπίτια για πλημμελήματα το πολιτικό σύστημα συγκαλύπτει όσους οφείλουν στο δημόσιο τεράστια ποσά ή εμπλέκονται σε σκάνδαλα με εικονικά τιμολόγια.
Γνωρίζοντας την πραγματικότητα σε όσα μου καταμαρτυρά ο κ.Γ.Ψαρράς ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα της άμεσης εξέτασης των υπολογιστών που μου κατασχέθηκαν για να μπορέσει η δικαιοσύνη να αποδώσει το δίκαιο το συντομότερο δυνατό.

Η πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία έχουν χρέος να το κάνουν απέναντι σε έναν πολίτη που προσβάλλεται βάναυσα από τον φασιστικό νόμο που επιτρέπει την νόμιμη “εισβολή” αστυνομικών σε σπίτια και γραφεία σαν να πρόκειται για εξάρθρωση μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης ή εμπόρων ναρκωτικών (ή και άλλων σοβαρών κακουργημάτων).

Υ.Γ.1: Δυστυχώς για τον Μάκη και τον Ψαρρά θα κάνω κούλουμα στο σπίτι μου…
Υ.Γ2: Θα παρακαλούσα όλους τους επώνυμους δημοσιογράφους να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου για οποιαδήποτε μεσολάβηση μου σε θέματα που τους αφορούν. Η σιωπή τους σε αυτό το μείζον θέμα δείχνει την κουλτούρα και την ποιότητα τους.

Καταρχήν μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Το τρωκτικό είναι ένα φυλαράκι του δέντρου της ελευθερης διακινησης ειδήσεων. Δεν έχει ανάγκη ένα δέντρο απο ένα φυλαράκικαι ούτε πεθαίνει επειδή ερριξε τα φύλα του για ανανέωση το κάνει.
Κατά δεύτερον δεν ξέρουμε τον λόγο τηε δολοφονίας του Γκιόλια.
Κανένας όμως δεν ασχολείται με την ουσία του blog, όταν ένα blog για ποολλούς και διάφορους λόγους αποκτήσει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα, τότε είναι ΜΜΕ, χάνει την ιδιότητα του μέσου επικοινωνίας μιας ομάδας που πολλές φορές μπορεί να είναι και underground. Οταν ένα blog αναγκασθεί να έχει ειδήσεις κάθε μέρα τότε πλέον χάνει το ιδιαίτερο συστατικό του ότι θα βγάλει στη φόρα αυτά που τα επίσημα ΜΜΕ ηθελημένα αποκρύπτουν.
Μην ξεχνάμε η ολίγον αλήθεια είναι ψεύδος. Αλήθεια είναι μόνον η ολόκληρη αλήθεια. Οταν μία ολίγον αλήθεια γραφτεί στο ιντερνετ διαδίδεται αστραπιαία. Μπορεί αυτοί που είναι στα πράγματα να φιλτράρουν την αξιοπιοστία της είδησης, αλλά ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τι στην ευχή φιλτράρισμα χρειάζεται η αλήθεια. Αδυνατώ επίσης να καταλάβω την χρησιμότητα ενός blog, όταν πρέπει να φιλτράρω αυτά που γράφει οπότε δυο τινά συμβαίνουν ή ανήκω στην ομάδα που απευθύνεται το blog και έχω τα απαραίτητα κριτήρια για να κρίνω την είδηση οπότε εκ των πραγμάτων είναι μικρό το μέγεθός του ή λόγω μεγέθους της επισκεψιμότητας δεν ανήκω στην ομάδα στόχο και φυσικά δεν έχω τα απαραίτητα κριτήρια για να κρίνω την φερεγγυότητα οπότε για μένα είναι πηγή παραπληροφόρησης.
Το τρωκτικό λοιπόν δεν ήταν blog αλλά ενα ΜΜΕ, το οποίο χρησιμοποιούσε τα καλά του blog για να μην διώκεται απο τον νόμο.
Και επιμένω, ας αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν, το τοπίο είναι θολό ακόμη, καταγγελίες εναντίον του υπάρχουν, μεσολαβήσεις έκανε και όπως συνήθως γίνεται αυτοί που ξέρουν την αλήθεια προς το παρόν δεν μιλούν, αυτοί που έπρεπε να τη ξέρουν δεν την ξέρουν ως συνήθως, οπότε οι απόψεις είναι εικασίες δλδ ότι φαντάζεται ο καθένας κάτι σαν το hi-end ένα πράμα.

Last edited:
Το σημαντικότερο (και αμφίδρομο) ΜΜΕ, όπως δείχνει η κοινή λογική τερματίστηκε από το (παρα)κράτος.

Τώρα θα μείνουμε με τα γνωστά αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης που παίζουν δελτία τύπου των κομμάτων και εταιριών, όπως "Το Βήμα" που πριν λίγους μήνες έλεγε ότι ο Παπανδέου συναντήθηκε με τον Ερντογάν (και μάλιστα μας μετέφερε και το κλίμα που ήταν λέει φορτισμένο) ενώ αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι δεν είχε πάει πουθενά , το "Θέμα", του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν ο "κομιστής", πιάστηκε με κάτι κιλά 500ευρα στο πορτπαγκάζ στα γαλλοελβετικά σύνορα, και παρουσιάζει light εκπομπή που χορέυουν τα πΧΧτανάκια.

Το τρωκτικό ήταν το μέσο που ο καθένας μπορούσε να κάνει την καταγγελία του. Ήταν το πρώτο σχεδόν αναρχικό ΜΜΕ από όλους για όλους. Κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια το αδιανόητο, να γίνει το πρώτο site στην Ελλάδα και το πρώτο blog στον κόσμο. Έδειξε και "στην κουτσή Μαρία" τι εστί internet, και ανταποκρίθηκε στη δίψα του Ελληνικού λαού για μη κατευθυνόμενη ενημέρωση.

Σαν site, ήταν "σπαρτιάτικο", αντίθετα με τα καλογυαλισμένα portals των παραδοσιακών media, σχεδόν πάντα ανορθόγραφο και ασύντακτο, όμως έβγαζε την αλήθεια του καθενός μας, καθώς και μάχιμα ρεπορτάζ τα οποία μένουν στο "αρχείο" συνήθως γιατί ενοχλούν.

Οι webmasters που χρησιμοποιούν google ads η οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό διαφημίσεων, καταλαβαίνουν πόσες χιλιάδες ευρώ θα μπορούσε να τσεπώσει το troktiko από διαφημίσεις, με τα εκατομμύρια page views την ημέρα, όμως δεν το εκμεταλλέυτηκε ποτέ για ιδίον όφελος.

Όσο γι' αυτούς που βρίζουν το troktiko, δεν μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί τους, παρά μόνο να λυπηθώ, όπως για το παράδειγμα με τον Μαντούβαλο πιο πάνω...

Χαρακτηρίζεις την κίτρινη και άθλια δημοσιογραφία τύπου Γεωργίου (ξέρεις, τον φαφούτη που πετάει 100 μαλακίες, πιάνει 2-3 και μετά λέει τάλεγα εγώ) σαν "σχεδόν αναρχικό ΜΜΕ". Αυτό και μόνο μου δείχνει πόσο βαθιά έχεις πέσει στην λούμπα της εποχής, δλδ. της ενημέρωσης του κώλου.
Όσο για την κουτσή Μαρία και την δίψα του λαού, μια χαρά δουλειά κάνει και η espresso.
Τέλος για τα χιλιάδες ευρώ που θα μπορούσε να τσεπώσει, άστο καλύτερα. Ο μακαρίτης και οι όμοιοι του ήξεραν καλά. Η κρυφές κάμερες να είναι καλά.

ΥΓ Δεν χρειάζεται την λύπηση σου κανένας συνονόματε. Κράτα την....

Re: Απάντηση: ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ....

Χαρακτηρίζεις την κίτρινη και άθλια δημοσιογραφία τύπου Γεωργίου (ξέρεις, τον φαφούτη που πετάει 100 μαλακίες, πιάνει 2-3 και μετά λέει τάλεγα εγώ) σαν "σχεδόν αναρχικό ΜΜΕ". Αυτό και μόνο μου δείχνει πόσο βαθιά έχεις πέσει στην λούμπα της εποχής, δλδ. της ενημέρωσης του κώλου.
Όσο για την κουτσή Μαρία και την δίψα του λαού, μια χαρά δουλειά κάνει και η espresso.
Τέλος για τα χιλιάδες ευρώ που θα μπορούσε να τσεπώσει, άστο καλύτερα. Ο μακαρίτης και οι όμοιοι του ήξεραν καλά. Η κρυφές κάμερες να είναι καλά.

ΥΓ Δεν χρειάζεται την λύπηση σου κανένας συνονόματε. Κράτα την....

Συνονόματε δεν είπα να "τους λυπηθώ", αλλά να λυπηθώ σκέτο. Δεν έχω διάθεση ούτε να λυπηθώ, ούτε να βάλω κανέναν στον δικό μου "ίσιο δρόμο". Έπειτα οι "αντιτροκτικοί" τύπου "Golden χαραμοφάηδες του Δημοσίου" κλπ δεν χρειάζονται όπως καλά λες λύπηση, καθώς συνήθως είναι από τους βολεμένους, εκεί στα μαλακά και λυπούνται τους υπόλοιπους.

Τώρα όσον αφορά τη λούμπα που έχω πέσει εγώ, δεν θα το σχολιάσω ας το κρίνει ο καθένας. Καλύτερα να μη δώσουμε εμπρηστική διάσταση. Σκέψου μόνο ένα: Από πόσα talk show τύπου Χ''νικολάου, Πρετεντέρη, Ευαγγελάτου κλπ. όπου παρελαύνουν και οι top βουλευτές και άλλοι υπάλληλοι, έβγαλες κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα;

Από καμία ε;

Όλοι μιλάνε, μιλάνε, και για την ταμπακιέρα κουβέντα, ποτέ. Το ίδιο και στις εφημερίδες. Γράφουν, γράφουν, και κανείς δεν βάζει το δάχτυλο στον τύπο των ήλων. Πως το καταφέρνουν αυτό ρε πΧΧστη μου; Μήπως εκεί είναι η λούμπα της εποχής;

Εφημερίδες διαβάζω τακτικά, εδώ και 20 χρόνια. Κάποτε μάλιστα παρακολουθούσα ανελλειπώς και "ενημερωτικές εκπομπές". Espresso δεν έχω πάρει ποτέ, ούτε έχω δει κάποιον γνωστό μου να αγοράζει. Στο troktiko όμως μπαίναν όλοι.

Αντίθετα με τις διαφημίσεις στα sites, τη σύνδεση των χρημάτων με τις κρυφές κάμερες δεν την αντιλαμβάνομαι. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις;

Το σημαντικότερο (και αμφίδρομο) ΜΜΕ, όπως δείχνει η κοινή λογική τερματίστηκε από το (παρα)κράτος.

Τώρα θα μείνουμε με τα γνωστά αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης που παίζουν δελτία τύπου των κομμάτων και εταιριών, όπως "Το Βήμα" που πριν λίγους μήνες έλεγε ότι ο Παπανδέου συναντήθηκε με τον Ερντογάν (και μάλιστα μας μετέφερε και το κλίμα που ήταν λέει φορτισμένο) ενώ αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι δεν είχε πάει πουθενά , το "Θέμα", του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν ο "κομιστής", πιάστηκε με κάτι κιλά 500ευρα στο πορτπαγκάζ στα γαλλοελβετικά σύνορα, και παρουσιάζει light εκπομπή που χορέυουν τα πΧΧτανάκια.

Το τρωκτικό ήταν το μέσο που ο καθένας μπορούσε να κάνει την καταγγελία του. Ήταν το πρώτο σχεδόν αναρχικό ΜΜΕ από όλους για όλους. Κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια το αδιανόητο, να γίνει το πρώτο site στην Ελλάδα και το πρώτο blog στον κόσμο. Έδειξε και "στην κουτσή Μαρία" τι εστί internet, και ανταποκρίθηκε στη δίψα του Ελληνικού λαού για μη κατευθυνόμενη ενημέρωση.

Σαν site, ήταν "σπαρτιάτικο", αντίθετα με τα καλογυαλισμένα portals των παραδοσιακών media, σχεδόν πάντα ανορθόγραφο και ασύντακτο, όμως έβγαζε την αλήθεια του καθενός μας, καθώς και μάχιμα ρεπορτάζ τα οποία μένουν στο "αρχείο" συνήθως γιατί ενοχλούν.

Οι webmasters που χρησιμοποιούν google ads η οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό διαφημίσεων, καταλαβαίνουν πόσες χιλιάδες ευρώ θα μπορούσε να τσεπώσει το troktiko από διαφημίσεις, με τα εκατομμύρια page views την ημέρα, όμως δεν το εκμεταλλέυτηκε ποτέ για ιδίον όφελος.

Όσο γι' αυτούς που βρίζουν το troktiko, δεν μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί τους, παρά μόνο να λυπηθώ, όπως για το παράδειγμα με τον Μαντούβαλο πιο πάνω...

Συμφωνώ σε όλα όσα έχεις γράψει..:a0210:

Τις καταγγελίες για εκβιασμούς να τις κάνετε γαργάρα το καταλαβαίνω εν μέρη, "φήμες" είναι. Οι ενδείξεις και τα σχετικά υπονούμενα ενώ ήταν φόρα παρτίδα στις αναρτήσεις του, δεν μπορούσε και ο καθένας να τις διακρίνει...

Την στενή σχέση με την αντιτρομοκρατική, τα υψηλά και χαμηλά κλιμάκια της ασφάλειας, την ΚΥΠ και τις λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις, τις οποίες παραδέχθηκε πρώτος απο όλους ο συνήγορος του Γκιόλια, πόσο πρέπει να εθελοτυφλείς για να συνεχίζεις να θεωρείς το Τρωκτικό εκτός του κυκλώματος, ελεύθερη, ηρωική, μαχόμενη, αναρχική κ.ο.κ δημοσιογραφία...

Από ότι φαίνεται αυτός ο τύπου Εσπρέσο χώρος, τρόμαζε πολλούς κ προφανώς μόνο τέτοιος δεν ήταν !!

Διαφορετικά γιατί να κάνουν "πόλεμο" για να τον κλείσουν ;

Κρίμα για τον ελληνικό δημοσιογραφικό χώρο...μόνο τέτοιος φαίνεται ότι δεν είναι...

Ενοχλουσε πολλους γι αυτό και χαρηκαν Μιχαλη.Αλλά για το καραγκιοζολικι του Indymedia δεν ειδα να μιλαει κανεις ...Το τροκτικο τους πειραξε που ΠΟΛΥ καλα εκανε και εγραφε :rifle: