Εκλογές και δουλειές

Re: Απάντηση: Εκλογές και δουλειές

Η πτώση των πωλήσεων λόγω εκλογών σε σχέση με την πτώση που έχουμε φάει όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια θυμίζει σταγόνα στον ωκεανό..

Ελα ρε συ, γιατι το λες αυτο;

Μην εισαι και εσυ εχθρος της αναπτυξης και πας να αποσταθεροποιησεις τη χωρα;

:BDGBGDB55:

Όταν ακούω απο "αυτούς" λέξεις όπως ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, σταθεροποίηση κλπ κλπ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Βάφτισαν την φτώχεια και τον πόνο του ανθρώπου με κάτι τέτοιες όμορφες λεξούλες κι ακόμα τους αφήνουμε να κυκλοφορούν έξω.

Μαντέψτε σε ποιά εταιρεία ανεβαίνει κατακόρυφα ο τζίρος σε ΚΑΘΕ εκλογές:

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν στην κυριολεξία.

Βάλε και τη Brinks μέσα... 50% πάνω στα δρομολόγια και στις φυλάξεις...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η πτώση των πωλήσεων λόγω εκλογών σε σχέση με την πτώση που έχουμε φάει όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια θυμίζει σταγόνα στον ωκεανό..

Έπεσες μάναμ ??? Λουκουμάκι για να φτάξει η διάθεση !!! :BDGBGDB55:

Εγώ πτώση δεν έχω δει... αυτό που είδα είναι τους μάγους να εξαφανίζουν δουλειές και ψυχολογία...

Το τρίμηνο Σεπτέμβρη Οκτώβρη Νοέμβρη του προηγούμενου χρόνου, ήταν το καλύτερο τρίμηνο όσο αναφορά την δουλειά μου (έκθεση πλακιδίων). Είχαμε παραδώσεις σχεδόν κάθε μέρα και γενικά υπήρχε μια σταθερότητα στη δουλειά. Κόσμος έμπαινε έβγαινε στο κατάστημα μερικοί χάζευαν αλλά οι περισσότεροι έκλειναν δουλειές. Να πω την αλήθεια μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως τον Σεπτέμβρη που ξεκινάν τα σχολεία πάντοτε υπήρχε αρκετή πτώση. Οπότε σκέφτηκα επιτέλους άρχισε η αγορά να σταθεροποιείται και να ανακάμπτει. Από τότε όμως που ανακοινώθηκαν οι εκλογές η πτώση στις παραγγελίες ήταν ραγδαία. Μέχρι που τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες δεν κινείται τίποτα. Έχουμε πελάτες οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολές, τα πράγματα τους είναι έτοιμα και δεν τα παραλαμβάνουν γιατί περιμένουν να δούνε τι θα γίνει με τις εκλογές.

Συμβαίνει κάτι τέτοιο στις δικές σας δουλειές ή μόνο στον δικό μου κλάδο υπάρχει αυτό το φαινόμενο ?

Κανονικά εδώ και χρόνια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αντιμετωπίζω τα ιδια προβλήματα με την αγορα να παγώνει και να περιμένουμε ολοι λες και θα γινει κατι συνταρακτικό πριν και μετα από αυτές.
Παλιότερα που ο κλάδος μου ειχε μια μικρή σχέση με τους Δημους ( προμήθεια υλικου σε επιχειρήσεις που με την σειρα τους προμήθευαν Δημοτικές επιχειρήσεις) το δικαιολογούσα αλλα τα τελευταία 4 χρονια που εχω αλλάξει βλεπω ακριβως την ιδια εικονα.
Σε κάθε εκλογές ελπιζω αυτή η παύση να μην ξεπεράσει τις 4 - 6 εβδομάδες.
Δυστυχώς η ψυχολογία του ελληνα σε αυτές τις περιόδους ειδικα τα τελευταία χρονια είναι του πανικού.

Κανονικα θα επρεπε να εχει υπαρξει επανεκκινηση της δουλειας μετα τις εκλογες.

Οχι μονο δεν εχει υπαρξει αυτο αλλα εχουν στραγγιξει στην κυριολεξια οι εταιρειες μιας και απο τις τραπεζες δεν ερχεται ουτε σεντ τσακιστο.

Περιμενουν ολοι αυτην την στιγμη τι θα γινει και αν θα καταληξουμε σε συμφωνια με αποτελεσμα να εχει εξαλειφθει και η ελαχιστη ρευστοτητα που ειχε απομεινει στην αγορα.

Οτι ειναι να γινει πρεπει να γινει γρηγορα.

Βασικα απο γνωστους μου που δουλευουν σε τραπεζες καθε μερα παει κοσμος να σηκωσει καταθεσεις...
Ισως και οι εταιρειες να περιμενουν τις πολιτικες εξελιξεις για να βαλουν μπροστα τα σχεδια τους...

Αντίθετα δική μου κολλητή που είναι διευθύντρια υποκαταστήματος μου λέει πως είναι αισιόδοξοι για επιστροφές καταθέσεων.

και όχι,δεν είναι Συριζαία.

Αντίθετα δική μου κολλητή που είναι διευθύντρια υποκαταστήματος μου λέει πως είναι αισιόδοξοι για επιστροφές καταθέσεων.

και όχι,δεν είναι Συριζαία.

Οταν θα ηρεμησει το πραγμα βεβαιως και θα επιστραφουν...

Το "οδηγείτε την χώρα στα βράχια" και το πιπίλισμα απο την τβ έπιασε τόπο.

και απο τα forum. :flipout:
Αναφέρθηκε σε άλλο θέμα, ότι υπαρχουν πολλα troll ;)

Το "οδηγείτε την χώρα στα βράχια" και το πιπίλισμα απο την τβ έπιασε τόπο.

Πολυ θελει ο κοσμος πλέον ?

Εχουν μεινει που εχουν μεινει ταπι και ψυχραιμοι οταν βγαινουν οι ηλιθιοι να κανουν πολιτικη τρομου λογικο ειναι να φοβαται ο κοσμος.

Κανονικα θα επρεπε να εχει υπαρξει επανεκκινηση της δουλειας μετα τις εκλογες.

Οχι μονο δεν εχει υπαρξει αυτο αλλα εχουν στραγγιξει στην κυριολεξια οι εταιρειες μιας και απο τις τραπεζες δεν ερχεται ουτε σεντ τσακιστο.

Περιμενουν ολοι αυτην την στιγμη τι θα γινει και αν θα καταληξουμε σε συμφωνια με αποτελεσμα να εχει εξαλειφθει και η ελαχιστη ρευστοτητα που ειχε απομεινει στην αγορα.

Οτι ειναι να γινει πρεπει να γινει γρηγορα.

Αυτό που συμβαίνει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, εγώ προσωπικά μετά από 17 χρόνια στην αγορά δεν το έχω ξαναδεί.

Λες και κάποιος ξαφνικά έκλεισε τον διακόπτη.

Ολοι ελπίζουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν...... Αν συνεχιστεί και τον Μάρτιο αυτό, πάει η χρονιά.....

Πολυ θελει ο κοσμος πλέον ?

Εχουν μεινει που εχουν μεινει ταπι και ψυχραιμοι οταν βγαινουν οι ηλιθιοι να κανουν πολιτικη τρομου λογικο ειναι να φοβαται ο κοσμος.

Ηλίθιοι; Πολιτική τρόμου; Σε ποιους αναφέρεσαι;

Ηλίθιοι; Πολιτική τρόμου; Σε ποιους αναφέρεσαι;

Σαμαρά,Βενιζέλο, Σταύρακα, Πορδοσάλτε, Μπάμπη, Τρέμη, Πρετεντέρη και λοιποί και λοιποί..Θέλει και ρώτημα;;

Αυτό που συμβαίνει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, εγώ προσωπικά μετά από 17 χρόνια στην αγορά δεν το έχω ξαναδεί.

Λες και κάποιος ξαφνικά έκλεισε τον διακόπτη.

Ολοι ελπίζουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν...... Αν συνεχιστεί και τον Μάρτιο αυτό, πάει η χρονιά.....

Θα συμφωνήσω απόλυτα....Τέτοιο ξύσιμο δεν έχω ξαναρίξει!

40 ημέρες σχεδόν μετά τις εκλογές και η αγορά είναι υπό κατάρρευση.

Διαγωνισμοί ακυρώνονται καθημερινά, το Δημόσιο δεν πληρώνει τις τεχνικές εταιρείες και αυτές με τη σειρά τους τους προμηθευτές, μετρητά δεν κυκλοφορούν ούτε για δείγμα, και κάθε μέρα σφραγίζονται επιταγές.

Αν κάποιος στο τέλος του 2014 περιέγραφε τέτοια κατάσταση το πρώτο δίμηνο του 2015, θα γελούσαμε μαζί του.

Η πτώση τζίρου σε κάποιες απ' τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα δομικά υλικά και τις κατασκευές είναι πάνω από 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ευτυχώς που μερικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση περιορίζουν την πτώση αυτή.

Και να σκεφτεί κανείς πως το 2014 μετά από πολλά χρόνια μείωσης του τζίρου ήταν η καλύτερη χρονιά για όλες σχεδόν τις εταιρείες του κλάδου.

Αν ο Αλέκος με τον Βαρουφάκη δεν βγάλουν άκρη εντός του Μαρτίου...... :behead:

Που και άκρη να βγάλουν δηλαδή, τον Ιούνιο θα έχουμε τις ίδιες καταστάσεις.....

Ωρε που παμε, ωρε που παμε! Η δουλεια μου παντα μια περιοδο εχει πτωση, αλλα τα τελευταια χρονια εχει παραγινει. Φετος τα πραγματα φαινονται ακομη ποιο δυσκολα αν και στην αρχη, μετα τις εκλογες, υπηρξε μια ενθαρρυντικη κινηση. Αλλα και να εχεις λεφτα καινα τα κρατας, δεν ειναι και αυτο λυση.