Εκμάθηση Αυλού του Πανός (pan flute)

petros32

Senior Member
27 January 2007
437
Περιστέρι/Αττική
Καλημέρα παιδιά! :ernaehrung004:

Είμαι 26 χρονών και εδώ και 3 μήνες έχω ξεκινήσει μαθήματα κλασικού πιάνου και μουσικής θεωρίας (πρώτη επαφή με μουσική) σε Ωδείο.
Σκέφτομαι σε κανένα 6μηνο που θα έχω περισσότερο χρόνο, να ασχοληθώ να μάθω και κάποιο πνευστό όργανο και συγκεκριμένα πανφλάουτο (Αυλό του Πανός).
czer-bial-tlo.jpg

Θα ήθελα να ρωτήσω: που μπορώ να απευθυνθώ για το συγκεκριμένο μουσικό όργανο; Τα Ωδεία κάνουνε μαθήματα; ή να το ψάξω ιδιωτικά;

Τέλος, θα ήθελα απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο μουσικό όργανο από τους σχετικούς: είναι εύκολο; πόσα χρόνια εκπαίδευσης χρειάζονται; τι ιδιαιτερότητες έχει;

Ευχαριστώ :award:

Σε Ωδείο αποκλείεται εκτός αν κάποιος από τους καθηγητές πνευστών παίζει ΚΑΙ αυλό του Πάνα.
Θα έλεγα να ψάξεις στους κύκλους της παραδοσιακής μουσικής μήπως υπάρχει κανείς... 99% ιδιωτικά. Άλλωστε για αυτό το όργανο δεν έχει νόημα να πας σε Ωδείο. Εννοείται πως δεν το λέω για να υποτιμήσω το όργανο σε καμια περίπτωση...

"Εύκολο" όργανο δεν υπάρχει.. Ούτε το τριγωνάκι που λέει ο λόγος!
Οπωσδήποτε θα πρέπει να δουλέψεις με την αναπνοή σου για καλό ήχο, φρασάρισμα κλπ...

Παίζω σαξόφωνο και Φλάουτο και έχω ενα panflute με έκταση 3 οκταβες αλλά δεν έχω σχοληθεί πολύ. Η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεσαι δάσκαλο, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο όργανο ( εκτός αν θέλεις να γίνεις βιρτουόζος ). Αν σου αρέσει, του δίνεις το χρόνο που χρειάζεται και το μαθαίνεις. Όταν το πήρα έπαιξα 2-3 απλά τραγουδάκια , και ακόμα καμιά φορά θυμάμαι ότι υπάρχει και παίζω, αλλά μετά με απορρόφησε το σαξόφωνο και το φλαόυτο. Αν έχει κανείς έστω και μικρή εμπειρία σε πνευστά έστω και φλογέρα η φυσική κλίμακα είναι εύκολη. Το κάθε πνευστό βέβαια έχει το δικό του τρόπο φυσήματος αλλά υπάρχουν και κοινά όπως η τεχνική στηις αναπνοές π.χ Η δυσκολία είναι στις αλλιώσεις, δες σχετικά video στο youtube για οδηγίες. Αξίζει να αχοληθείς , έχει μαγικό ήχο. Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο να ρωτήσεις μετά χαράς να σου πω