Οπως υπονοησε κι ο κοστικος, η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στη συνεχή παρουσία και δραστηριοτητα ατόμων στο δωμάτιο με τη τιβι.
Ας πούμε ότι 50 με 100 βατ εκπέμπεται ως θερμότητα από τη τιβι, περιπου 100 βατ εκπέμπει συνεχώς κάθε άνθρωπος στο δωμάτιο, χώρια τα μπες βγες, εύκολα μαζεύονται 300-400 βατ συνεχούς εκλυσης θερμότητας παραπάνω από τα άλλα δωμάτια
Χωρίς να θέλω να θίξω το λόγο σου, νομίζω ότι με την παρέμβασή σου, πετιέται η μπάλα στην εξέδρα. Και πετιέται με επιστημονικίστικη κλωτσιά. Εκτίμησή μου.
Όπως έγραψε και κάποιος άλλος πιο πάνω, η (ενοχλητική) θερμότητα γίνεται αισθητή όταν πλησιάζει κάποιος, ακουμπάει το πάνελ με το χέρι του. Εγώ λέω ότι αυτό είναι ενοχλητικό όταν κάθεσαι ως και 2-3 μέτρα κοντά της!
Υπάρχει λοιπόν εκπομπή θερμικής ενέργειας στο χώρο, κι ο πομπός αυτής της θερμικής ενέργειας είναι συγκεκριμένος ! Είναι προσδιορισμένος! Η συσκευή της τηλεόρασης.
Η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική κι απλώνεται από τη μπροστινή όψη της τιβι, το πάνελ, που φωτίζεται έντονα . Και φυσικά κι από την πίσω πλευρά της (Νομίζω ότι από πίσω είναι λιγότερη η θερμότητα.) Και φυσικά είναι συνάρτηση των watt που καταναλώνει την ώρα, και φυσικά με την αυξημένη φωτεινότητα της εικόνας που προβάλλεται στο πάνελ. Σε κάποιες τηλεοράσεις αυτή η "ενόχληση" είναι έντονη, σε κάποιες μικρότερη. Οι κατασκευαστές φυσικά και θα γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα - και τους συμφέρει να μη δίνουν πολλά στοιχεία για αυτό το ζήτημα , αν ήδη δεν το έχουν επιλύσει - "απάγοντας" την εκπεμπόμενη θερμότητα, ίσως στις πλαϊνές πλευρές κι όχι από μπροστά.
Εμείς λοιπόν οι καταναλωτές, που εντυπωσιαστήκαμε από την καλή εικόνα μιας τηλεόρασης συσκευής, την αγοράσαμε κι αργότερα διαπιστώσαμε αυτό το πρόβλημα. Όταν θα ξανααγοράσουμε, θέλουμε να ξέρουμε κι αυτές τις πληροφορίες.
Κάποιος ανέφερε πριν ότι οι 4Κ εκπέμπουν κάποια ενοχλητική θερμότητα. Νάτη λοιπόν η χρήσιμη πληροφόρηση συμφορουμιτών. Για να μη πάμε στην τύχη, ρωτάμε να μάθουμε αν υπάρχουν στοιχεία στα χαρακτηριστικά της συσκευής, που θα μας δώσουν κάποια πληροφόρηση. Π.χ. είναι σωστό το εξής: ότι μεγάλη κατανάλωση σημαίνει και καλύτερη εικόνα; είναι σωστό το εξής: μεγάλη κατανάλωση σημαίνει και μεγάλη εκπομπή θερμικής ενέργειας από το πάνελ; (αυτό είναι αυτονόητο βέβαια)
υπάρχει κι ένα παραδειγμα: μόνιτορ σάμσουνγκ 24άρι, αγορά 3 μηνών, αξίας 170 ευρώ, σε συγκεκριμένη απόσταση θέσης εργασίας, εκπέμπει ενοχλητική θερμότητα. ένα άλλο μόνιτορ 24 eizo , αξίας 1000 ευρώ, στην ίδια απόσταση/θέση εργασίας , δεν γίνεται αισθητή η εκπομπή θερμότητας.
από τη σύγκριση αυτή στα δυο αυτά μόνιτορ - όχι στην ποιότητα εικόνας, αλλά στη θερμότητα, υποθέτει κάποιος ότι η eizo έχει λύσεις σε αυτό το ζήτημα, είτε με μελετημένη απαγωγή θερμότητας, είτε με λιγότερο λευκό φωτισμό... ή κι άλλα που δε γνωρίζω γιατί δεν είμαι Φυσικός!