Εκπτώσεις-Προσφορές.

φτου γμτ!
τωρα που προλαβα και πηρα το bulle με παλια τιμη και χαρηκα, τωρα το εβγαλε? ;)

φοβερη τιμη οντως...

επι τη ευκαιρια, ενας πολυ καλος τροχος που οσο περναει ο καιρος συμπαθω και περισσοτερο ειναι ο stanley fatmax που τον βγαζει προσφορα το πρακτικερ στα 33 ευρω
https://www.praktiker.gr/p/goniakos-troxos-stanley-fmeg220-qs-116708

ειναι απο τα εργαλεια που εκτιμας στη πορεια
εχει την πιο ανετη χειρολαβη για οποιον εχει σχετικα μεγαλες παλαμες οπως εγω, σοφτ σταρτ και προστασια εκκινησης
επιπλεον εχει αρκετη δυναμη και πολυ βολικο προφυλλακτηρα που τον γυρνας οπου θελεις χωρις κατσαβιδι, μονο με το να ανοιγοκλεινεις ενα μοχλο .

αργοτερα ειδα οτι και ο skspyros που κανει τα βιντεακια για τις ηλεκτροκολλησεις, εχει δυο και βασικα δουλευει με αυτους.
ειναι ενας τροχος που μπορεις να δουλευεις με τις ωρες, απροβληματιστος μεχρι τωρα , τον εχω εναμιση χρονο περιπου.

η στανλεη εχει την σειρα fatmax ως επαγγελματικη σειρα και ο συγκεκριμενος τροχος περα απο την καλη και απροβληματιστη λειτουργια, διαθετει την καλυτερη χειρολαβη που κυκλοφορει σε αυτη τη κατηγορια τιμης. στα 33 ευρω αξιζει πραγματικα την προσοχη σας

Τον συγκεκριμενο (ή καποιον παρομοιο - δεν ειμαι σιγουρος) τον εχω κι εγω και ειμαι ευχαριστημενος.

Eαν εννοεις λειανση σιδερου απο χοντραδια ηλεκτροκολλησης η κατι τετοιου τυπου ναι...εαν εννοεις για τοιχο,ξυλο η μπετο θα τον παρεις γρηγορα στο χερι...

Ε τοτε κατα την αποψη σου ειναι ακαταλληλος
Καλυτερα να αγορασει καποιος τον 500αρη BAVARIA που εχω και ειναι ο ποιο ελαφρυς και φτηνος της αγορας, που τον ειχα αγορασει για ξυλα. Ομως για να μην καταπονησω λερωσω τους αλλους εχω τριψει τα παντα ολα (μπετα, ξυλα...), μεχρι και καμπανα κοτσιδα του εχω βαλει και ετριβα συνεχομενα για 30 λεπτα μια μεγαλη βαμενη αλλα σκουριασμενη λαμαρινα και ειχε ανεβασει τοση θερμοκρασια που εβραζε αλλα συνεχιζε ακαθεκτος (ομως τα χερια μου συνηλθαν μετα απο 2 μερες) :flipout:

Δηλαδη θα διαχωριζουμε τους τροχους, για κοψιμο, λειανση κλπ?
Μια χαρα θα ειναι ο stanley, εκτος κι αν εχεις καψεις καποιον.

Παιδιά καλησπέρα. Να μπω και εγώ στην κουβέντα και να αναφέρω πως πολλά μαστόρια ενστερνίζονται την άποψη πως ειδικά οι γωνιακοί τροχοί έχουν την τάση να παρουσιάζουν φαινόμενα μνήμης τρόπον τινά..... Δηλαδή καλό θα ήταν εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να είχες κάποιον τροχό μόνο για κοπές και κάποιον μόνο για λείανση όσον και εάν αυτό ακούγεται κάπως...... Έχει να κάνει με το ζόρι την τάση και τις θερμοκρασίες που τραβά η περιέλιξη κατά την διεργασία αυτών των δυο τελείως διαφορετικών εργασιών: στην κοπή το μοτέρ του τροχού ζορίζεται πολύ λιγότερο από ότι στην λείανση.....

Το εχω ακουσει κι εγω αυτο, αλλα δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του. Δλδ "συνηθιζει" ο τροχος την βαρια χρηση και μετα τι; Δεν μπορει την ελαφρια; Αλλα, ουτε και το αναποδο εχει λογικη.

Η μήπως συμβαίνει το ανάποδο;
Δηλαδή, μήπως ο μάστορας συνηθίζει τον κάθε τροχό για να κάνει μια συγκριμένη εργασία;

Συμβαίνει σε πολλά πράγματα να "στρώνει" ο χρηστης στα εργαλεία του και όχι το αντίθετο.

Επειδη εχω χαλασει αρκετους τροχους υσχιει κατα κορων οτι καθε τροχος αναλογα το πως και που θα τον χρησιμοποιεις θα σου κρατησει....
Ειδικα οταν μιλαμε για καποιον που απο λειανση το βαζει σε κοπη και εναλλαξ συνεχομενα καποια στιγμη θα σου μεινει...

Εχετε δοκιμασει να κοψεται σιδερα με τον ιδιο τροχο και εποιτα να τριψεται μπετα..;
Εχετε δοκιμασει να λειανεται ξυλο η τοιχο με τον ιδιο παλι τροχο και μετα να τροχισετε...;
Oλα τα παραπανω τα εκανα με πολλους τροχους και εποιτα απο 10 φορες με τετοια εναλλαξ χρηση μου καιγοντουσαν...

Οταν ενα εργαλειο δουλευει σε εναν συγκεκριμενο αριθμο στροφων,ας πουμε το μεγιστο για κοπη σιδερου πχ.12000 στροφες,και εσυ το πας σε λειανση που καθε δευτερολεπτο αλλαζει/αυξομειωνεται δραματικα ο αριθμος στροφων τι περιμενεις να κανει...;
Τα γραναζια μεσα τι νομιζεται οτι κανουν...;..αρχιζουν και τα παιζουν σιγα σιγα...
Εαν ηταν ετσι δεν χρειαζεται ο ρυθμιζομενος τροχος τσαμπα λεφτα θα ηταν....σαφως δεν υσχιει....
Mιλαμε για απλο τροχο και οχι ρυθμιζομενο που ειναι για ολες τις χρησης...

Εγω λοιπον που εχω 5 τροχους δεν τους εχω τυχαια αλλα για καθε χρηση...αλλον κοπη ,αλλον λειανσης και αλλον για τροχισμα..το αντιθετο πριν απο καποια χρονια εκανα..ευτυχως εβαλα μυαλο...

Αν και εγώ προσωπικά πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, θα σεβαστώ την άποψή σου Κώστα μιας και πιστεύω ότι έχει μια δόση λογικής αυτό που λες..

Εγω λοιπον που εχω 5 τροχους δεν τους εχω τυχαια αλλα για καθε χρηση...αλλον κοπη ,αλλον λειανσης και αλλον για τροχισμα..το αντιθετο πριν απο καποια χρονια εκανα..ευτυχως εβαλα μυαλο...

και "πριν απο καποια χρονια" ποσους τροχους χρησιμοποιουσες?

Πρεπει να σου βαλω φωτο απο το νεκροτομειο 4-5 τροχων,εκτος αλλων, που απλως δεν τους εχω πεταξει ακομη για να καταλαβεις αυτο που λεω...

..και ξερεις στην αρχη ειχα πιστει,απο αγνοια,οτι κανω κατι λαθος...οτι δεν το χρησιμοποιω σωστα....αγοραζα και ξανα αγοραζα...αλλα δυστυχως πρακτικα δεν ηταν ετσι...

Ειναι σεβαστη η αποψη του καθενος, δεν νοιμζω να οφελει η συνεχης αντιπαραθεση. Μια παρεα ειμαστε, εμπειριες μοιραζομαστε -που σιγουρα διαφερουν.
Δεν υπαρχει καμμια ουσια και κανενα οφελος να αποδειξει καποιος ντε και καλα οτι καποιος εχει δικιο και καποιος αλλος οχι.

Μιχαλη καμια αντιπαραθεση δεν νομιζω να υπαρχει..φυσιολογικες ειναι οι αποριες...αναφερω καθαρα την δικη μου εμπειρια που δυστυχως αποδεικτηκε δαπανηρη για την τσεπη μου...

1 και 1 τις περισσοτερες και κανα 2 φορες απο 2...αλλα δυστυχως τους ιδιους..αυτο ηταν το λαθος γιατι δεν μπορουσα να συγκρινω..

Υ.γ...επειδη ξεφυγαμε απο το θεμα να τα μεταφερετε στο αναλογο νημα μετα.

Last edited by a moderator:
Εγώ πάντων το Σάββατο πηρα borman pro 1700 ρυθμιζόμενο και σήμερα το πρωί κάηκε.

Έτυχε μάλλον αλλά μάπα μου βγήκε το καρπούζι.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk