Εκπτώσεις-Προσφορές.

πρεπει να επεσε σε τελειως φολες ο νικολας
εγω στο εξαιντσο αλυσοπριονακι της δριλλπρο με τις μικρες μαιμουδομπαταριες 88vf max δεν εχω κανενα τετοιο προβλημα. ποσο μαλλον με τις μεγαλες.
και δεν ειναι μπρασλες το εργαλειο.

ενα επιπλεον καλο με τις ταϊπ μακιτα ειναι αυτο ακριβως οτι μπορεις να παρεις καλες και αξιοπιστες με κανα 20αρικο - τριανταρικο ή και να ανεβεις σε 50-60 ευρω με γνησιες

Στην αρχή που το είχα πάρει Νικόλα έκανα μια μέρα κάτι λιανίσματα σε κλαδιά και ψιλοδούλευε.
Αλλά τώρα τελευταία που δοκίμασα ....δεν κρατάγανε καθόλου. Σύνολο εργασιών 2 φορές.
Ελπίζω όταν βάλω τις X20V να είναι εντάξει γιατί είναι χρήσιμο εργαλειάκι για ψιλοκοψίματα.

Last edited:
νικολα μιλαμε για φολες της λασπης :) τυπου μακιτα ειναι ή απο τις κλασικες σαν την ψαλιδα που εβαλε πιο πανω ο κυριακος?

το πιο απαιτητικο μου εργαλειο στο συστημα της μακιτα ειναι ο φυσητηρας. εκει μονο η μπαταρια της τοπσακ και η παλια της δριλλπρο 388 (οχι οι συγχρονες) μπορουν και τον δουλευουν σερι χωρις διακοπες μεχρι να αδειασουν.
απο εκει και μετα τοσο οι τελευταιες μεγαλες της μπρασλες ψαλιδας 388 vf , οσο και οι υπολοιπες κανουν διακοπες
στο γωνιακο τροχο που εχει λιγοτερες απαιτησεις λογω μπρασλες , μονο οι μεγαλες απλες μαυρες μου κανουν διακοπες και πιο σπανια οι μικρες 88vf max

γενικα πιστευω οτι η δριλλπρο, επειδη ειναι καλη εταιρια, τα εργαλεια της τα βγαζει με μπαταριες που κανουν καλη δουλεια στα συγκεκριμενα κομματια της. πχ ο τροχος λογικα θα δουλευει ανετα με τις μπαταριες που εχει μαζι, το αλυσοπριονο της ανετα με τις μικρες (88vf max) που ειχε μαζι κλπ

βεβαια με τοσα εργαλεια και εχοντας γλιτωσει πολλα-πολλα χρηματα, αξιζει καποια στιγμη να παρω μια αυθεντικη μπαταρια μακιτα με φορτιστη για να ειμαι πληρως καλυμενος παντου
περιμενω να ερθει η μαιμου με το κιτρινο βυσμα των 20 ευρω που ελπιζω οτι θα με καλυψει και στον φυσητηρα. αν δω οτι με προβληματιζει ειτε στη φορτιση ειτε στην λειτουργια θα κανω μια επενδυση σε αυθεντικη να μπορω να χτυπησω και κανα γνησιο μακιτα μετα

σημειωστε ομως τιμες με μεταφορικα μαζι

2 γωνιακοι μπρασλες 2Χ30 = 60
φυσητηρας = 25
6ιντσο αλυσ με 2 μετριες μικρες = 33
σπαθοσεγα με 2 μαυρες = 37 (φολα οι μπαταριες)
ψαλιδα μπρασλες = 70 με 2 μετριες Χ 388vf
φακος = 9 (φολα ο φακος)
δισκοπριονο μπρασλες Φ125 = 20
δραπανοκατσαβιδο κρουστικο = 26
μπρασλες μπουλονοκλ.-παλμικο = 35 με καλη 388 μετρημενο στα 270 ν.μ. πραγματικα
μεγαλο μπουλονοκλειδο τοπσακ = 55 με μπαταρια αστερι μετρημενο στα 530 ν.μ. πραγματικα

συν πολλους φορτιστες ολα αυτα με 370 ευρω και γεμισε ο τοπος εργαλεια και μπαταριες :)
οσο κοστιζει ενας γωνιακος τροχος της μακιτα με μπαταρια-φορτιστη και ενας μικρος σολο φυσητηρας της!

αυτο που εχω δει ειναι οτι ψωνιζουμε τοπσακ και δριλλπρο αφοβα σχετικα
δεν αγοραζουμε με απλες μαυρες μπαταριες με τιποτα και γενικα καλο ειναι να εχουμε καλες αξιοπιστες μαιμουδομπαταριες ή ακομα καλυτερα αυθεντικες

για ολα αυτα σε παρκσαιντ θα ηθελα τα διπλα τουλαχιστον . σε αυθεντικα δε, κατι χιλιαρικα...

υγ
για να μην πω για τα μπρασλες κρουστικα δραπανοκατσαβιδα της τοπσακ με δικες της μπαταριες στα 25€ ή εργαλεια ρευματος που εχω αγορασει κατα καιρους οπως το πιστολι βαφης ή τα τριβεια που ειναι μια χαρα

Last edited:
μαϊμουδομακιτουλες αλλά προφανως φόλες. ειναι και μικρες.

η καλυτερη λυση ειναι αγορα αυθεντικης με φορτιστη. κανει καποιος μια επενδυση 100 ευρω και παιρνει αυθεντικη μπαταρια και φορτιστη και ανοιγεται σε πληθος εργαλειων
ή αυτο που κανεις εσυ, να βαλεις ανταπτορα με παρκσαιντ που ειναι μια εξυπνη φθηνη λυση

• Like
Reactions: osatosa
Κυριάκο κανένας αντάπτορας για τις μπαταρίες από τα dewalt ή τα Parkside δεν υπάρχει;
Είναι κρίμα να δώσεις κοντά στα €70 για μια μπαταρία και φορτιστή ενώ έχεις από τις άλλες μπαταρίες

απο ντεβαλτ μπαταρια σε μακιτα εργαλειο ειναι φτηνοι περι τα 12-15 ευρω ενα σωρο στο αλι
δεν αξιζει να τυπωσεις . βαβουρα
παντως το δριλλπρο αλυσοπριονακι μου δουλευει τελεια με τις μικρες δικες του.
αν εχεις αλλη μαρκα λογικα θα δουλευει ανετα με μακιτα ή ντεβαλτ με ανταπτορα , εκτος και αν εχει κατασκευαστικο λαθος αλλά αυτο θα το ελεγαν στις κριτικες.
νομιζω κυριακο οτι εχεις το μεγαλο μενσελα που διαβαζω εξαιρειτκες κριτικες. αλλά σιγουρα ειναι ενεργοβορο αν και μπρασλες λογω μεγεθους

ενταξει, 70€ το μπρασλες κρουστικο 485 της μακιτα στις 1900 σ.α.λ. (εστω και σε προσφορα) και κατσε εσυ παρκσαιντ να ζητας 80 για τα δικα σου στην ελλαδα!
https://www.skroutz.gr/s/17828507/M...JzdG06L2Mvb2YvdC9zLzE3ODI4NTA3L3gvb2ZmZXJzIn0

και 43€ το κλασικο μακιτα
https://www.skroutz.gr/s/5447258/Ma...iJzdG06L2Mvb2YvdC9zLzU0NDcyNTgveC9vZmZlcnMifQ

Last edited by a moderator:
Νικόλα το θέμα είναι ότι το makita κοστίζει €70 το εργαλείο σόλο και χρειάζεται να δώσεις αλλά €70 για φορτιστή και μπαταρία.
Από την άλλη το πάρκι στα €80 είναι κομπλέ.
Σίγουρα η ποιότητα της makita είναι αναμφισβήτητη αλλά μιλάμε για σχεδόν τα διπλά λεφτά.

Νικόλα παραβλέπεις ότι οι τιμές αυτές είναι για solo εργαλείο και τα συγκρίνεις με κομπλέ εργαλείο.
Και το θέμα είναι αν κάποιος χρειάζεται κάτι καλύτερο ( όχι σίγουρα) από το performance που αναφέρεις για να κάνει τις απλές δουλειές του.
Οι περισσότεροι και με τα πράσινα Parkside μια χαρά δουλεύουν. :cool:

Με πρόλαβε ο Γιώργος.
Όσον αφορά την καλύτερη ποιότητα Γιώργο...εγώ δεν έχω πειστεί σε σύγκριση με το performance.

Ειναι σημαντικο πρωτα να ξεκαθαρισουμε για το που προοριζονται τα 2 αυτα εργαλεια..δηλ αν μιλαμε για ερασιτεχνικη που ειναι το Parkside η για επαγγελματικη που ειναι το Makita...
Επειτα συζηταμε για τις διαφορες τιμων και κατα ποσο αυτες εχουν ανταποδοση στην πραξη....

ωπα παιδες, εγω δεν λεω για το δωδεκαβολτο κομπλε που λετε αλλά για τα μπρασλες σολο μαυρα 20V
αλλοιμονο να συγκρινα το 485 με το πρι-πρι δωδεκαβολτο :)
αναφερομαι στο αντιστοιχο μπρασλες κρουστικο
το οποιο αν θυμαμαι καλα, το ειχε φερει 80€ σολο την τελευταια φορα πρωτου μαλιστα αυξησει τρελα τις τιμες του το λιντλ...

ποιος εχεφρων νους μπορει να συγκρινει το μακιτα μπρασλες κρουστικο 18βολτο των 1900 στροφων και των 60 ν.μ. με το δωδεκαβολτακι?
απορω πως το σκεφτηκατε :)

υγ
οσων αφορα τις μπαταριες , ναι η μακιτα ειναι σαφως ακριβοτερη αλλά δεν εχει και σχεση με τις παρκσαιντ σε αντοχη, διαρκεια και πιθανα χωρητικοτητα
αν θες φτηνοτερα , βαζεις μαιμου με κιτρινο βυσμα οπου εκει εισαι στο ιδιο συμπαν τιμων

Last edited:
  • Like
Reactions: icomgreece
ορθον! :)
και μολις ειδα το μη κρουστικο στα 63€
ασε δε το βαρος των μαυρων παρκσαιντ, ιδιαιτερα του κρουστικου του
στο οποιο η παρκι κανει μια τζιβιτζουλιά επιπλεον, του κατεβαζει τις στροφες κατα 100 στη πρωτη σκαλα για να βγαλει παραπανω ροπη ;) (που και παλι ελεγχεται κατα ποσο ειναι αληθινα τα νουμερα που δινει)

ναι , καλα εργαλεια τα μαυρα, φοβερο το τσοκ τους, αλλά δεν ειναι και μακιτα
πόσο μαλλον οταν πλεον με προσφορες , πετυχαινεις μακιτα φθηνοτερα

Ειναι οντως ειναι να γελας και να κλαις συνχρονως...
Τον συγκεκριμενο γωνιακο τροχο τον ειχα παρει απο το Praκtiker με 84,90 ευρω σε προσφορα...
Τωρα εχει σχεδον διπλασια τιμη...!!!
Τι να πεις..
20230204_063529.jpg

• Wow
Reactions: lazarefa
Κωστή δυστυχώς από τη δική μου εμπειρία, 3 στις 4 φορές που θα βγάλουν προσφορές στα Praktiker σε εργαλεία και μη, είναι μούφες. Μια στις τέσσερις, μπορεί να πετύχει κανείς σχετικά καλές τιμές σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πχ μετά την Πρωτοχρονιά φέτος, που είχαν για 2 μέρες δώρο το ΦΠΑ, εγώ αγόρασα εργαλείο από αυτούς που όντως (τσεκαρισμένο με πριν) ήταν μείον 23% (αν και ο ΦΠΑ είναι 24% αυτοί αφαιρούσαν 23%, άλλη βλακεία και τούτη). Όταν πήγα να παραλάβω δίπλα μου στη ρεσεψιόν του καταστήματος ήταν ένας κύριος που έκανε επιστροφή μιας τοστιέρας και τους μπινελίκωνε άσχημα, γιατί όπως έλεγε, το προιόν πριν την "προσφορά" προσφερόταν από το σάιτ τους στα 60 ευρώ, και μετά την "προσφορά" η τιμή ανέβηκε στα 80 ευρώ, από τα οποία γινόταν η έκπτωση του 23% κι έβγαινε 65... Βγάλε άκρη με δαύτους.

• Like
Reactions: nickolas