Εκπτώσεις-Προσφορές.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το praktiker έχει προσφορές σε κάποια εργαλεία LUX.:

https://www.praktiker.gr/m/product-grid/lux_20v

Αν παρατηρήσετε τις τιμές θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν σε όλα όσα έχουν σε προσφορά οι τιμές είναι ακριβώς ίδιες με τα parkside. Πχ το δραπανοκατσαβιδο 20€, η δυάρα μπαταρία με τον φορτιστή ομοίως 20€, η τεσσάρα μπαταρία 25€, το κομπρεσέρ αέρος 25€, το αλυσοπρίονο 60€, το δικσοπριονο 50€, η σεγα 30€.....ακόμα και ο φορτιστής έχει ίδια τιμή με τον αντίστοιχο parkside (8€).

Α ρε Γερμανοί από τα Lidl, έχετε φέρει τους Γερμανούς από τα Praktiker στα μέτρα σας :) :)
Σκεφτόμουν την σπαθοσέγα μπαταρίας της Lux μπας και καταφέρω με αυτήν να κόψω το boiler του ηλιακού,αφού μαζί με μπαταρία και φορτιστή το κόστος είναι 68€.
Lux Επαναφορτιζόμενη Σπαθοσέγα Solo 20V,
34,90€

Lux Μπαταρία 4.0ΑΗ-24,90€

Lux Ταχυφορτιστής 20V-7,90€

Στα lagonika γράφει στα σχόλια κάποιος ότι:
"η Lux είναι πολύ σοβαρή εταιρεία με εξαιρετικά προϊόντα σε διάφορες ποιότητες και τεράστια ποικιλία. Ένας από τους λίγους λόγους να πας Praktiker αντί για Leeroy (που έχει τα low quality Dexter).
Κατασκευάζει εργαλεία πολλών κορυφαίων εταιριών (εργοστάσια στην Γερμανία) και είναι εταιρία με εμπειρία δεκαετιών. Προσωπικά η όποια σύγκριση με Lidlιές με κάνει και γελάω."

Aπό την άλλη,έχοντας πολλές μπαταρίες της Ryobi και των πράσινων Bosch,σκέφτομαι μήπως κάνω χαζομάρα να ξεκινήσω 3η σειρά.

Σκεφτόμουν την σπαθοσέγα μπαταρίας της Lux μπας και καταφέρω με αυτήν να κόψω το boiler του ηλιακού,αφού μαζί με μπαταρία και φορτιστή το κόστος είναι 68€.
34,90€

"η Lux είναι πολύ σοβαρή εταιρεία με εξαιρετικά προϊόντα σε διάφορες ποιότητες και τεράστια ποικιλία. Ένας από τους λίγους λόγους να πας Praktiker αντί για Leeroy (που έχει τα low quality Dexter).
Κατασκευάζει εργαλεία πολλών κορυφαίων εταιριών (εργοστάσια στην Γερμανία)
και είναι εταιρία με εμπειρία δεκαετιών. Προσωπικά η όποια σύγκριση με Lidlιές με κάνει και γελάω."

Aπό την άλλη,έχοντας πολλές μπαταρίες της Ryobi και των πράσινων Bosch,σκέφτομαι μήπως κάνω χαζομάρα να ξεκινήσω 3η σειρά.
Προσωπικά διατηρώ ισχυρότατες επιφυλάξεις (το λέω κομψά) ως προς τη βασιμότητα της συγκεκριμένης άποψης περί Lux αυτού που το έγραψε στο άλλο φόρουν (lagoinika).
Με βάση τη δική μου εικόνα και πληροφόρηση, ναι μεν η Lux Tools είναι μια σχετικά σοβαρή γερμανικών συμφερόντων εταιρεία εργαλείων, πλην όμως δεν κατασκευάζει η ίδια πρακτικά τίποτα. Αυτό που κάνει είναι να παίρνει ικανοποιητικής ως κορυφαίας ποιότητας εργαλεία άλλων γνωστών εταιρειών εργαλείων και να τα πουλάει υπό τη φίρμα της (rebranding) σε ανάλογες τιμές με εκείνες των εταιρειών παραγωγής. Κλασική περίπτωση στα εργαλεία χειρός το ότι έχει στους καταλόγους της πολλά πενσικά της εξαιρετικής γερμανικής NWS τα οποία βρίσκουμε και στα Praktiker σε τιμές έως και ακριβότερες (αν δεν πωλούνται με έκπτωση) από ότι αν τα αγοράσει κανείς απευθείας ως NWS.
Σίγουρα αρκετά ως πολλά από τα προιόντα της είναι καλύτερα από τα ανάλογα που κατά καιρούς πουλάνε στα Lidl με τη φίρμα Parkside.
Για τα συγκεκριμένα εργαλεία μπαταρίας των προσφορών, εκτιμώ ότι είναι ανάλογης έως σχετικά καλύτερης ποιότητας από τα πράσινα Parkside, θεωρώ βέβαιο ωστόσο ότι δεν κατασκευάζονατι από τη Lux Tools αλλά από σχετικά σοβαρούς κινέζους προμηθευτές.
Σίγουρα με την έκπτωση που τα πωλούν αυτές τις μέρες θα πρέπει να θεωρούνται αξιοπρεπείς επιλογές για ερασιτέχνη, με τις ακόλουθες υποσημειώσεις:
1. Δεν υπάρχει ευρεία διαθεσιμότητά τους στην Ελλάδα πλην των καταστημάτων Praktiker, και ακόμα χειρότερα, 1-2 φορές το χρόνο τα πωλούν σε ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη αν κάποιος δελεαστεί και μπει στη σκέψη απόκτησης σειράς από αυτά (εργαλεία, μπαταρίες κλπ).
2. Είχα διαβάσει/δει σε κάποια βίντεο στο youtube, ότι τα εν λόγω εργαλεία έχουν ένα ειδικό ηλεκτρονικό κύκλωμα στη μπαταρία που ουσιαστικά παντρεύει τα εργαλεία αυτά με τις συγκεκριμένες μπαταρίες και μόνο, οπότε ξεχνάμε ουσιαστικά τη σκέψη να μπορούμε να τα δουλεύουμε με μπαταρίες άλλων εταιρειών με λογικές μετατροπές/αντάπτορες κλπ (όπως πχ εγώ δουλεύω επιτυχημένα εργαλεία Makita με μπαταρίες Parkside).
Eν κατακλείδι, μην περιμένει κανείς σοβαρές διαφορές από τα ανάλογα Parkside. Ενδεικτικά περί LUX (OBI πλέον):

34,90€

Κατασκευάζει εργαλεία πολλών κορυφαίων εταιριών (εργοστάσια στην Γερμανία) και είναι εταιρία με εμπειρία δεκαετιών. Προσωπικά η όποια σύγκριση με Lidlιές με κάνει και γελάω."

Mε σπαθοσεγα και μάλιστα αυτή δεν.προλειται να κάνεις τίποτα όσο αφορά το.μποιλερ...
Θες τροχο.ρευματος...και μάλιστα μεγάλο.οπως είπες..

Όσο για τα Luχ νομίζω ότι είναι χειρότερα από τα Parkside...

• Like
Reactions: newbie
Δωρεάν μεταφορικά από το γερμανικό άμαζον σε επιλεγμένα προιόντα με αγορές άνω των 59 ευρώ.

https://www.amazon.de/-/en/b/?ie=UT...g=lagonika00c-21&creative=6742&language=en_GB

Δεν είναι απαραίτητο το κάθε είδος να είναι πάνω απο 59 ευρώ, μπορεί να γίνει συνδυασμός 2 και άνω επιλεγμένων προιόντων ώστε το τελικό ποσό να υπερβαίνει τα 59.

Π.χ https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B001D7KU7W/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1

Καλα νεα ειναι αυτα απο το Amazon!!

Αν και καλυτερα θα ηταν το οριο για φρη σήπινγκ αντι για 59 ευρω να ηταν 25 ευρω, οπως ηταν πριν καμμια δεκαρια+ χρονια.

Ενα παραδειγμα ειναι αυτο το λαχταριστο δυναμοκλειδακι της wera που πλεον ερχεται χωρις μεταφορικα επειδη η τιμη του ειναι ανω των 59 ευρω.
Αν εiναι ενα προιον διαθεσιμο για free shipping, αναφερεται κατω απο την τιμη του, στα δεξια της πρωτης σελιδας, οπως φαινεται στο λινκ.

Oπως και το κατσαβιδακι που αγορασα προσφατα και κανει 32 ευρω, αν η συνολικη παραγγελια με eligible free shipping προιοντα ξεπερνα τα 59 ευρω.

Παρεμπιπτοντως, εχω αρκετα εργαλεια ρευματος της Scheppach, εδω και πολλα χρονια, και ποτε δεν μου παρουσιασαν το παραμικρο προβλημα.

Oικονομικα και αξιοπιστα εργαλεια (y)

• Like
Reactions: newbie
SHOPPING DAYS από την SCHEPPACH

Πρέπει να προστεθουν τα μεταφορικά και η διαφορά στον ΦΠΑ.
Τσέκαρα για μεταφορικά, και σε όλα τα είδη μου βγάζει:
"Η παράδοση είναι δυνατή μόνο στη Γερμανία και την Αυστρία. | Δεν είναι δυνατή η παράδοση σε σταθμό συσκευασίας."
Κρίμα, γιατί έχω βάλει αυτό στο μάτι και το έχει σε καλή τιμούλα σε σχέση με lefeld.

Τσέκαρα για μεταφορικά, και σε όλα τα είδη μου βγάζει:
"Η παράδοση είναι δυνατή μόνο στη Γερμανία και την Αυστρία. | Δεν είναι δυνατή η παράδοση σε σταθμό συσκευασίας."
Κρίμα, γιατί έχω βάλει αυτό στο μάτι και το έχει σε καλή τιμούλα σε σχέση με lefeld.
?????????
Έχω πάρει την πριονοκορδέλα με 20€ μεταφορικά και πριν από εμένα την ειχε πάρει ο Νίκος. Ίσως άλλαξε η πολιτική τους, αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι παραδίδουν μόνο Γερμανία και Αυστρία.
Αν μπορείς, στείλε κάποιο mail για επιβεβαίωση.
Ίσως μπορεί να ξέρει και ο Μιχάλης που έχει αγοράσει περισσότερα εργαλεία από εκεί.

Ολα μου τα Scheppach τα εχω παρει απο Lefeld, λογω πολυ καλης επικοινωνιας με τους ανθρωπους εκει και των παμθηνων μεταφορικων ανεξαρτητως βαρους.

Αν κάποιος ψάχνει τροχό 115mm, BOSCH με 35€ στο PRAKTIKER
Στα συν η 3της εγγύηση.
Το Leroy έχει βγάλει και τον αντίστοιχο 125άρη, στα 40 ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται για φθηνό επώνυμο 125άρη τροχό:

Το Leroy έχει βγάλει και τον αντίστοιχο 125άρη, στα 40 ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται για φθηνό επώνυμο 125άρη τροχό:
Αν κάποιος ψάχνει τροχό 115mm, BOSCH με 35€ στο PRAKTIKER
Στα συν η 3της εγγύηση.
Ετσι ο καθένας την δική του προσφορα για να δουλεύουν όλοι..!!!
Προσωπικά ο 125μμ είναι καλύτερη επιλογή...καθώς ο 115μμ αργοπεθαίνει.. τόσο σε κατασκευή.. όσο και σε αναλώσιμα..