"Έκρηξη" γραφικών ?

vageladosgr

Senior Member
16 August 2007
370
ΑΘΗΝΑ
Φίλοι μου ίσως αυτό το θέμα φανεί ανούσιο σε κάποιους και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, αλλά θέλω να ακούσω την γνώμη και πιο έμπειρων από μένα ατόμων στο gaming.

Tον τελευταίο καιρό, είδα μεταξύ άλλων και τα παρακάτω trailer από νέα (πολύ)αναμενόμενα παιχνίδια.

http://www.gametrailers.com/video/hit-the-battlefield-3/710836

http://www.gametrailers.com/video/realism-developer-shift-2/710846

Μου έπεσαν τα μαλλιά!
Παρατηρείτε και εσείς τρομερή βελτίωση στα γραφικά?Ή έχω μόνο εγώ λανθασμένη αίσθηση?
Και αναρωτιέμαι...Τι άλλαξε? Εντάξει στο pc αν είναι "τούμπανο",το καταλαβαίνω να αποδίδει καλύτερα γραφικά.
Αλλά αν μιλήσουμε για τις δύο κονσόλες? Δηλαδή έμειναν τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτες τέτοιες επιδόσεις λόγω ελλιπούς προγραμματισμού των παιχνιδιών?(λέω εγώ τώρα μία εκδοχή)

Πάντως με αυτά που είδα τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι οι υπάρχουσες κονσόλες έχουν πολλά χρόνια ζωής ακόμα.

Δεν έχει αλλάξει κάτι τόσο δραματικά. Έχουν αναμίξει πραγματικό video με 3D ιδίως στο NFS για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, στο άλλο είναι πολύ λίγο το video για συμπεράσματα.

Οι κονσόλες είναι πολύ αδύναμες πλέον για να συγκριθούν με PC.

Φίλε μου δεν έχεις καταλάβει ότι στο nfs σου έχουν βάλει το πραγματικό βίντεο για να μπορείς να το συγκρίνεις με τα γραφικά.
Δεν σε εξαπατούν, άλλωστε στο γράφει από κάτω πότε δείχνει το Gameplay.
Eπίσης είδες τα παραπάνω κλιπ και τα ανάλογα, bbc2 nfs1, και δεν είδες δραματική διαφορά στα γραφικά?

Όσο για την σύγκριση που κάνεις, εννοείται πως οι κονσόλες των τόσων ετών πριν είναι πολύ αδύναμες σε σχέση με τα σημερινά pc.
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στα γραφικά από παλαιότερα παιχνιδια με τα σημερινά,στις ίδιες κονσόλες...

καλα το battlefield 3 ειναι απιστευτο
περα απο τα γραφικα που ειναι απιστευτα προσεξες την κινηση των στρατιωτων οταν τρεχουν?
δεν εχω δει πιο φυσικη κινηση,σαν να βλεπεις ταινια

Απάντηση: Re: "Έκρηξη" γραφικών ?

Φίλε μου δεν έχεις καταλάβει ότι στο nfs σου έχουν βάλει το πραγματικό βίντεο για να μπορείς να το συγκρίνεις με τα γραφικά.
Δεν σε εξαπατούν, άλλωστε στο γράφει από κάτω πότε δείχνει το Gameplay.
Eπίσης είδες τα παραπάνω κλιπ και τα ανάλογα, bbc2 nfs1, και δεν είδες δραματική διαφορά στα γραφικά?

Πως δεν το έχω καταλάβει από τη στιγμή που το είπα; Δε θα με εξαπατούσε αν όταν έπαιζε το κανονικό video το έγραφε ομοίως απο κάτω. Από τη στιγμή που δεν το γράφει αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και in-game η όλη εικόνα.

Όσο για την σύγκριση που κάνεις, εννοείται πως οι κονσόλες των τόσων ετών πριν είναι πολύ αδύναμες σε σχέση με τα σημερινά pc.
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στα γραφικά από παλαιότερα παιχνιδια με τα σημερινά,στις ίδιες κονσόλες...

Τα γραφικά (textures, εφφε κλπ) είναι ένας παράγοντας του παιχνιδιού που καθορίζει την αληθοφάνεια, αλλά όχι ο μόνος. Τα γραφικά μπορεί να μην βελτιώνονται λόγω περιορισμών στο hardware, αλλά οι τεχνικές και τα "κόλπα" προγραμματισμού βελτιώνονται πολύ, ιδίως στα physics. Όμως μου φαίνεται σαν μια απλή βελτίωση, όχι επανάσταση. Να τα δούμε όταν βγούν...

Στα 25 χρόνια που παίζω παιχνίδια, μόνο μια επανάσταση-σοκ στα γραφικά είδα. Όταν εγκατέστησα στο pc μου την πρώτη 3DFX Voodoo, κάπου στα 1996 και έπαιξα quake και tomb raider με miniGL. Σοκ και Δεος

Απλά το βίντεο έχει τίτλο Realism Developer Diary HD και έχει σαν θέμα το τι έκαναν σαν development έτσι ώστε να καταλήξει το παιχνίδι να μοιάζει αληθινό.
Γιαυτό και το μεγαλύτερο κομμάτι ότι είναι video πραγματικό.
Δεν νομίζω πως θέλουν να εξαπατήσουν κανέναν με το να μπερδέψουν το αληθινό με τα graphics...

Y.Γ. Αμάν αυτός ο γραπτός λόγος....

θεωρω απλα οτι οι δημιουργοι αρχισαν να εκμεταλλευονται περισσοτερο τις δυνατοτητες των παιχνιδομηχανων...

νομιζω οτι θα δουμε στο μελλον και καλυτερα αποτελεσματα...

Re: Απάντηση: Re: "Έκρηξη" γραφικών ?

Στα 25 χρόνια που παίζω παιχνίδια, μόνο μια επανάσταση-σοκ στα γραφικά είδα. Όταν εγκατέστησα στο pc μου την πρώτη 3DFX Voodoo, κάπου στα 1996 και έπαιξα quake και tomb raider με miniGL. Σοκ και Δεος

Συμφωνώ απολύτως. Την είχα πάρει κι εγώ την συγκεκριμένη κάρτα και την τοποθέτησα σ' έναν 486 που είχα σε full tower τότε, για να παίξω ένα συγκεκριμένο ραλάκι. Δεν θυμάμαι πως λεγόταν. Αλλά μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Από τότε σιγά σιγά έβγαιναν όλο και καλύτερες κάρτες, αλλά η διαφορά από γενιά σε γενιά ήταν πιο ομαλή.