ΕΚΡΗΞΗ INFOCUS 4805!

17 June 2006
626
Χθές το βράδυ ο παλιός μου σύντροφος INFOCUS 4805 μετά από 5 υπέροχα χρόνια συντροφιάς και στις 2000 περίπου ώρες έκανε μια θεαματικότακη έκρηξη! Τόσο δυνατή που νόμισα οτι κάποιος μας πυροβόλησε:flipout::violent-smiley-030:! Φυσικά έσβησε και...τερμα.
Απόψε τον άνοιξα και διαπίστωσα οτι η λυχνία του είχε γίνει πραγματικά θρύψαλα! Έχει συmβει ποτέ σε κανένα αντίστοιχο συμβάν? Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με τοξικά στο εσωτερικό της λάμπας που θα πρέπει να με τρομάξουν?
Υπάρχει άραγε αντικατάσταση της λάμπας ή μάλλον δεν αξίζει να ψάξω καν?

Μην ανησυχείς. Οι λάμπες των προβολέων παρα πολλές φορές εκρύγνονται (δεν σταματούν απλά να δουλεύουν).
Άμα σου τύχει όμως μετά θέλει καλό καθάρισμα το εσωτερικό του προβολέα - δεν θέλει και ιδιαίτερες γνώσεις για να γίνει.
Το θέμα είναι αλλάζεις λάμπα ? ή αλλάζεις προβολέα?
Απ' ότι μπορώ να ξέρω μια τέτοια λάμπα κοστίζει κάτι λιγότερο από έναν σύγχρονο 720p projector.
Στην θέση σου δεν θα έμπαινα στην διαδικασία αλλαγής λάμπας (που ξέρεις μπορεί να έπαθε και κάποια άλλη ζημιά που θα σου βγει αργότερα).

Όπως το είδα είναι αστεία η αλλαγή της λάμπας και σίγουρα θέλει καλό καθάρισμα αλλά η λάμπα όπως είπες είναι αρκετά ακριβή ειδικά, αναλογιζόμενος το συγκεκριμένο μηχανάκι και την πιθανότητα κάποιας άλλης βλάβης που ίσως προκλήθηκε από την έκρηξη.
Απ την άλλη όσο και περίργο να φανεί μου άρεσε πολύ η εικόνα του αρχαίου αυτού προβολέα.

Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω το ψάξιμο...

Το ψάχνω και εγώ Πάνο, έχει κλείσει ήδη 4550 ώρες ο γέρος.

Η αλλαγή της λάμπας όντως είναι αστεία και γίνεται μέσα σε 2 λεπτά.

Αλλά μη ξεχνάς να τον καθαρίζεις κάθε 200 ώρες... έτσι τον κράτησα με απλή πτώση της φωτεινότητας...

Η μαύρη αλήθεια έιναι οτι τον είχα πολύ παραμελημενο εκει πάνω στο ταβάνι. Μάλλον αρχίζω να ψάχνω κανα πιο νέο μεταχειρισμένο μοντέλο, νομίζω οτι ο συγκεκριμένος αποσβέστηκε πλήρως και ήρθε η ώρα της ... ανακύκλωσης.

Οντως η αλλαγη της λαμπας δεν αξιζει για το συγκεκριμενο μηχανακι. Αν καποιος δεν ειναι early adopter στους προβολεις καλο ειναι οταν επιλεγει να κοιταει και το κοστος της αντικαταστασης της λαμπας. Καλη λυση ειναι οι benq και οι jvc.

Το ψάχνω και εγώ Πάνο, έχει κλείσει ήδη 4550 ώρες ο γέρος.

Η αλλαγή της λάμπας όντως είναι αστεία και γίνεται μέσα σε 2 λεπτά.

Αλλά μη ξεχνάς να τον καθαρίζεις κάθε 200 ώρες... έτσι τον κράτησα με απλή πτώση της φωτεινότητας...

Καλα βρε, τηλεοραση δεν υπαρχει ?
Κανα βιβλιο-μπιριμπα δεν παιζει ?
:flipout:

Καλα βρε, τηλεοραση δεν υπαρχει ?
Κανα βιβλιο-μπιριμπα δεν παιζει ?
:flipout:

Έχει να ανοίξει πάνω από 1 χρόνο, φυσικά και υπάρχει τιβούλα βρε....

χαρτιά δεν.... data entry μόνο τους τελευταίους μήνες !!!!:D

απορω πως την εφτασες στα ορια την λαμπα...εχω αλλαξει τουλαχιστον 10 προβολεις και ολοι τους στις 1000 ωρες περιπου ειχαν πτωση τουλαχιστον 50% εκτος απο εναν οπτομα που ειχα που αν αναβες αναπτηρα χανοταν η εικονα (και αυτος εκει , γυρω στις 1000 ωρες). Ο συγκεκριμενος που ειχες-εχεις , νομιζω αν δεν με απατα η μνημη μου ειναι για 3000 ωρες..τον εφτασες μεχρι εκει???

Λάμπες έχουν σκάσει και στις 100 ώρες... Δεν έχει σχέση με τις ώρες ζωής που δίνει ο κατασκευαστής.
Είναι να μην σου κάτσει.

Yπαρχει περιπτωση να μην εψυχετω (τι εγραψα παλι....) σωστα η λαμπα ?
οχι απο την στιγμη που ακουγες το ανεμιστηρακι (και στον συγκεκριμενο ακουγεται ).Απλα αν σκασει νωριτερα ειναι δυστοκια υλικου.
Σωστος ο φιλος που παρατηρησε οτι μπορει να σκασει και πιο νωρις μια λαμπα , αν και σπανιο , αλλα συμβαινει

όταν αντίστοιχα το έπαξε και ο δικός μου αγόρασα την λάμπα από ebay προς κάτι λιγότερο από 200 ευρώ και πλέον αποτελεί μια ωραιότατη εναλλακτική για μπαλκόνι-εξοχικό-κρεβατοκάμαρα.
Είναι και σούπερ-μικρός σε μέγεθος και βολεύει να τον μεταφέρεις, είναι κρίμα να τον παροπλίσεις για 200 ευρώ, αλλά φυσικά και σούπερ ξεπερασμένος για να μείνεις μ αυτόν ως βασικό προβολέα.

Έτσι όπως τα είπε ο Μπάμπης είναι, στον κουμπάρο μου έσκασε στις 240 ώρες..... είναι να μη σου τύχει.

Ο δικός είναι ταβάνι, δεν έχει τραβήξει ζόρια από τσιγάρο γιατί αποφεύγω να καπνίζω μέσα στο σπίτι (όχι λόγω μηχανημάτων, απλά δεν μου αρέσει να μυρίζει ο χώρος), δεν έχει υποφέρει από πέσε ρεύμα σήκω ρεύμα και επιπλέον κάθε 200 ώρες η λάμπα έβγαινε και έπεφτε το σχετικό καθάρισμα.

Περίπου στις 1800 ώρες (μετά από οδηγίες του Μανώλη) τον άνοιξα και τον καθάρισα όλο....:D

Και όπως είπε κάποιος φίλος ( σόρυ ο Θοδωρής το έγραψε) είναι μια χαρά για καλοκαιρινή προβολή σε μπαλκόνι πλέον.... Ντίνε next summer comming (not soon) near you !!!!

Έτσι όπως τα είπε ο Μπάμπης είναι, στον κουμπάρο μου έσκασε στις 240 ώρες..... είναι να μη σου τύχει.

Ο δικός είναι ταβάνι, δεν έχει τραβήξει ζόρια από τσιγάρο γιατί αποφεύγω να καπνίζω μέσα στο σπίτι (όχι λόγω μηχανημάτων, απλά δεν μου αρέσει να μυρίζει ο χώρος), δεν έχει υποφέρει από πέσε ρεύμα σήκω ρεύμα και επιπλέον κάθε 200 ώρες η λάμπα έβγαινε και έπεφτε το σχετικό καθάρισμα.

Περίπου στις 1800 ώρες (μετά από οδηγίες του Μανώλη) τον άνοιξα και τον καθάρισα όλο....:D

Και όπως είπε κάποιος φίλος ( σόρυ ο Θοδωρής το έγραψε) είναι μια χαρά για καλοκαιρινή προβολή σε μπαλκόνι πλέον.... Ντίνε next summer comming (not soon) near you !!!!

πμ me

Έχω χρησιμοποιήσει εκατοντάδες λυχνίες σε απειρα πειράματα και μηχανάκια και ποτέ αλλά ποτε καμία τους δεν έσκασε! Χαχαχαχα είναι προνόμιο των σύγχρωνων λαμποπροτζεκτόρων φάινεται! Τέλος πάντων, αρχιζω να ψάχνω για κανα μεταχείρο μεταξύ 500 και 1000 ευρώ και βλέπουμε... ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλους! Αν κάποιος έχει κανα προβόλι για σκότωμα pm me...

Έχω χρησιμοποιήσει εκατοντάδες λυχνίες σε απειρα πειράματα και μηχανάκια και ποτέ αλλά ποτε καμία τους δεν έσκασε! Χαχαχαχα είναι προνόμιο των σύγχρωνων λαμποπροτζεκτόρων φάινεται! Τέλος πάντων, αρχιζω να ψάχνω για κανα μεταχείρο μεταξύ 500 και 1000 ευρώ και βλέπουμε... ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλους! Αν κάποιος έχει κανα προβόλι για σκότωμα pm me...
Παναγιωτη σε αυτα τα χρηματα βρισκεις benq 5000 που ειναι δοκιμασμενο μηχανακι (το εχουν ολοι οι διαχειριστες των προβολεων:flipout:)και λογικα πρεπει να παιζει κατω απο 1000.

Παναγιωτη σε αυτα τα χρηματα βρισκεις benq 5000 που ειναι δοκιμασμενο μηχανακι (το εχουν ολοι οι διαχειριστες των προβολεων:flipout:)και λογικα πρεπει να παιζει κατω απο 1000.
+1
τιμιο μηχανημα