Εκθεση-βόμβα του ΟΟΣΑ για το ΕΣΥ

nikosGX

Supreme Member
9 November 2007
7,539
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=300024&cid=1

ΑΘΗΝΑ 23/05/2009

Συγκλονιστικά στοιχεία για φακελάκια, μίζες γιατρών και αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες για φάρμακα, περιλαμβάνει στις 33 σελίδες της έκθεση του ΟΟΣΑ, με τον τίτλο «Health Care System in Greece» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο προβάλλεται ως βασίλειο της παραοικονομίας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών και δημοσιεύεται στον Κόσμο του Επενδυτή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εμπειρογνώμονες του οργανισμού βρέθηκαν προ μηνών στην Αθήνα και πραγματοποίησαν συναντήσεις με περισσότερα από 230 στελέχη της δημόσιας διοίκησης καθώς και επιστήμονες.

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν οι ξένοι εμπειρογνώμονες για το ΕΣΥ, κατά την εφημερίδα, είναι: χωρίς λόγο γραφειοκρατικό, πολύπλοκο, σπάταλο, υπερσυγκεντρωτικό, άδικο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο. Για την παραοικονομία αναφέρουν ότι δέχτηκαν αναφορές πως προέρχεται στο 29% επί των συνολικών δαπανών υγείας.

Κατά την έκθεση, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, σε τουριστικές περιοχές της χώρας έχει αναφερθεί ότι υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν ξενοδοχεία, ταξί, γιατροί και ιδιωτικές κλινικές. Οι γιατροί λαμβάνουν αμοιβή 200 ευρώ και οι κλινικές έως και 3.000 ευρώ την ημέρα για μία «απλή» ασθένεια.

Επισημαίνεται ότι οι Ελληνες διολίσθησαν στο προσδόκιμο ζωής από τη δεύτερη θέση στην 15η θέση του ΟΟΣΑ, τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Και που είσαι ακόμα, Φαρμακαποθήκες πάνε για φούντο, σε μία μεγάλη ξεκίνησαν ήδη οι κατασχέσεις, οι Φαρμακευτικές ψάχνουν τρόπο να διώξουν τους παλαιούς και υψηλόμισθους ( με την αξία τους) Ιατρικούς Επισκέπτες, μεγαλώνουν ξαφνικά τους στόχους και οι στόχοι που ήδη είχαν επιτευχθεί να μην πιάνονται πλέον με αποτέλεσμα το μπόνους να κάνει φτερά.

Έχει ξεκινήσει ένας συρφετός από απολύσεις και ήδη πολλές οικογένειες έχουν μείνει στο δρόμο.....

Και όλα αυτά με την ανοχή του κράτους το οποίο βέβαια δεν πειράζει τους επιχειρηματίες οι οποίοι βούλιαξαν τις εταιρείες τους....την στιγμή που οι προσωπικοί τους λογαριασμοί στο εξωτερικό έχουν φουντώσει !!!!!!!!!!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα για το πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα, αλλά θα το αφήσω για αργότερα......όταν θα είμαι πιο χαλαρός και ήρεμος !!!!

Όταν μια ...βίδα σπονδυλοδεσίας χρεώνεται 845 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και το ...παξιμαδάκι της 255 ευρώ (ομοίως χωρίς ΦΠΑ), δλδ στο ανώτατο "επιτρεπτό κρατικό τιμολόγιο", τι περιμένουμε; Και μην μου πει κανείς για διαστημική τεχνολογία και άλλα ευτράπελα, μία βίδα είναι μόνο, άντε από τιτάνιο στην καλύτερη περίπτωση.

Και για να ξέρεις Τάσο, η βίδα αυτή έχει κόστος 55 ευρώ.........

Πλαφόν μπήκε πρόσφατα..
Μέχρις πρίν 6 μήνες οι Ιδιωτικές Κλινικες χρέωναν οτι και οσο ήθελαν..Πολλες φορες με ψευδείς βεβαιώσεις.
Και το πλαφόν που μπήκε τώρα έγινε επειδή τά δανεικά που ζεί η Ελλάδα 35 χρονια τώρα τέλεψαν.
Ολα τα λοιπά θέματα Υγειας καθορίζονται απο Προεδρικά Διατάγματα τού 92...
Μιλάμε γιά Τριτοκοσμικές Καταστάσεις.
Η ευθύνη βαραίνει ολες τις Κυβερνήσεις..
Οχι οτι έχω την οιανδήποτε συμπάθεια για τον Νυν Υπ.Υγείας............

Πάντως δεν είναι τόσο οι ιδιωτικές κλινικές το πρόβλημα όσο τα δημόσια νοσοκομεία...

Χωρίς να το έχω δει κάπου γραμμένο ώστε να το ξέρω με βεβαιότητα, οι πληροφορίες που έρχονται στ'αυτιά μου μιλάνε για έξοδα νοσηλείας πολύ μεγαλύτερα απ'αυτά που χρεώνουν οι ιδιωτικές κλινικές.... επιμερισμένα βέβαια στο σύνολο των φορολογουμένων οπότε δεν το καταλαβαίνουμε και δε μας ενοχλεί....Από κάθε επίπεδο, από τον γιατρό μέχρι την καθαρίστρια και από τον μάγειρα μέχρι τον ηλεκτρολόγο του νοσοκομείου, ο καθένας τρώει από κάτι, με αποτέλεσμα τα τελικά έξοδα να είναι απίστευτα.

Απ'την άλλη ως χώρα... έχουμε και τη μαγική πρωτοτυπία να έχουμε και πολλούς μερακλήδες γιατρούς, που θα σκύψουν πάνω σου και θα ενδιαφερθούν προσωπικά για το θέμα σου... κάτι που δεν ισχύει στην κατά τα άλλα κατά τάξεις μεγέθους πιο σύγχρονη και οργανωμένη Ευρώπη.. Οπότε ζεις κάποιες τέτοιες ιστορίες που κάποιος απ'αυτούς σώζει τη ζωή σου ή του δικού σου ανθρώπου και δε σε νοιάζει τίποτα για το ποιός κλέβει και γιατί...

Δυστυχώς όμως αυτοί δεν είναι η πλειονότητα...

Last edited:
Για τά Δημόσια είναι άλλο το θέμα,κυρίως μέ τίς Προμήθειες.
Και για τις Ιδιωτικές αυτό πού προανέφερα.
Οι Εικονικές Εκτακτες Εισαγωγές με Ψευδείς ´Επείγουσες´Διαγνώσεις πού υποχρεώνουν τά Ταμεία να πληρώνουν τά Υλικά.

Πάντως δεν είναι τόσο οι ιδιωτικές κλινικές το πρόβλημα όσο τα δημόσια νοσοκομεία...

Χωρίς να το έχω δει κάπου γραμμένο ώστε να το ξέρω με βεβαιότητα, οι πληροφορίες που έρχονται στ'αυτιά μου μιλάνε για έξοδα νοσηλείας πολύ μεγαλύτερα απ'αυτά που χρεώνουν οι ιδιωτικές κλινικές....

Για έξοδα του τύπου αυτών που προανέφερα, είναι ακριβώς στα ίδια εξωφρενικά επίπεδα. Απλώς στα δημόσια νοσοκομεία το κόστος το επιβαρύνονται 100% τα ταμεία, σε περίπτωση ιδιωτικών κλινικών συμμετέχει και ο νοσηλευόμενος. Το θέμα δεν είναι πόσο τελικώς βαρύνονται τα ταμεία, αλλά γιατί να έχουμε τέτοια εξωφρενικά τιμολόγια κατ' αρχήν. Νομίζω περισσότερο θα συνέφερε τα ταμεία να εγκρίνουν νοσηλείες και επεμβάσεις στο εξωτερικό, παρά να καλύπτουν τα εγχώρια τιμολόγια.

Last edited:

Χωρίς να το έχω δει κάπου γραμμένο ώστε να το ξέρω με βεβαιότητα, οι πληροφορίες που έρχονται στ'αυτιά μου μιλάνε για έξοδα νοσηλείας πολύ μεγαλύτερα απ'αυτά που χρεώνουν οι ιδιωτικές κλινικές.... επιμερισμένα βέβαια στο σύνολο των φορολογουμένων οπότε δεν το καταλαβαίνουμε και δε μας ενοχλεί....Από κάθε επίπεδο, από τον γιατρό μέχρι την καθαρίστρια και από τον μάγειρα μέχρι τον ηλεκτρολόγο του νοσοκομείου, ο καθένας τρώει από κάτι, με αποτέλεσμα τα τελικά έξοδα να είναι απίστευτα.

μη τα τσουβαλιάζεις όλα, δεν είναι έτσι !!!!!

Απ'την άλλη ως χώρα... έχουμε και τη μαγική πρωτοτυπία να έχουμε και πολλούς μερακλήδες γιατρούς, που θα σκύψουν πάνω σου και θα ενδιαφερθούν προσωπικά για το θέμα σου... κάτι που δεν ισχύει στην κατά τα άλλα κατά τάξεις μεγέθους πιο σύγχρονη και οργανωμένη Ευρώπη.. Οπότε ζεις κάποιες τέτοιες ιστορίες που κάποιος απ'αυτούς σώζει τη ζωή σου ή του δικού σου ανθρώπου και δε σε νοιάζει τίποτα για το ποιός κλέβει και γιατί...

Δυστυχώς όμως αυτοί δεν είναι η πλειονότητα...

Και όμως στα κρατικά νοσοκομεία όπου μπορώ να πω πω έχω μια εμπειρία, γιατί μιλάω με γιατρούς και όχι μόνο, μπαίνω σε ΜΕΘ, βλέπω και ακούω διάφορα ............ τείνει να γίνει η πλειονότητα.....

Απάντηση: Re: Εκθεση-βόμβα του ΟΟΣΑ για το ΕΣΥ

Για έξοδα του τύπου αυτών που προανέφερα, είναι ακριβώς στα ίδια εξωφρενικά επίπεδα. Απλώς στα δημόσια νοσοκομεία το κόστος το επιβαρύνονται 100% τα ταμεία, σε περίπτωση ιδιωτικών κλινικών συμμετέχει και ο νοσηλευόμενος. Το θέμα δεν είναι πόσο τελικώς βαρύνονται τα ταμεία, αλλά γιατί να έχουμε τέτοια εξωφρενικά τιμολόγια κατ' αρχήν. Νομίζω περισσότερο θα συνέφερε τα ταμεία να εγκρίνουν νοσηλείες και επεμβάσεις στο εξωτερικό, παρά να καλύπτουν τα εγχώρια τιμολόγια.

Τα Ταμεία ειναι υποχρεωμένα ,εάν κατατεθεί διάγνωση πού να αποδεικνύει ´Επείγουσα Εισαγωγή´,να πληρώνουν τά Υλικά ακομα και εάν η Ιδιωτική Κλινική δέν έχει σύμβαση μέ το Ταμείο.
Πληρωναν Κρατικές Τιμές για την Νοσηλεία μέν,αλλά έδιναν ολα τά Χρήματα γιά τα Υλικά οπότε υπήρχε σημαντικό Κέρδος για τούς Ασφαλισμένους.
Επίσης ακομα και εάν ο Ελεγκτής Γιατρός ´έκοβε´την εισαγωγή ,υπήρχε η δυνατότης απο τον ασφαλισμένο να προσφύγει σέ Τοπική Επιτροπή πού αποτελείται απο Ασφαλισμένους τού Ταμείου και Συνδικαλιστές(ουδείς γιατρός συμμετέχει)...
Δεν θάθελα να αναφέρω τι συνέβαινε συνήθως εκεί............

Η ζωή μου κύκλους κάνει, και έχουμε και λέμε η κότα βγήκε πρώτα ή το αυγό:
1. Πως μπορούν οι εταιρίες (με τι ποσοστό κέρδους δουλεύουν) και κάνουν νόμιμα δώρα στους γιατρούς (ταξίδεια, μηχ/τα κλπ).
2. Πως αντέχουν οι προμηθευτές και πληρώνονται μετά απο δύο χρόνια απο την έκδοση του τιμολογίου.
3. Πότε θα γίνει έλεγχος του κόστους των φαρμακοβιομηχανιών;
Oπου υπάρχει έλληνας όλα είναι οργανωμένα ή φακελωμένα θα είναι ή σε φακελάκια.
Θυμάσται ο Παπαδόπουλος τότε υπουργός υγείας(πρωτοκλασσάτο τότε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) γιατί παραιτήθηκε και είχε φύγει και απο την πολιτική μόλις ασχολήθηκε με το ΕΣΥ και τι έλεγε.
Και βέβαια ρωτάω πρέπει να μας τα πεί ο ΟΟΣΑ; εμείς δεν τα βλέπουμε δεν τα ζούμε καθημερινά;
Χωράει πολιτικοποίηση αυτό το θέμα; δλδ τι ποιός είναι ο μεγαλίτερος ανίκανος (μην γράψω τίποτα βασρύτερο);

Θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη πιο πάνω. Από την άλλη έχοντας πρόσφατες τις εμπειρίες μου με τα νοσοκομεία, Δημόσια και Ιδιωτικά σε Ελλάδα και Κύπρο, έχω να πω ότι οικονομική αφαίμαξη έπαθα μόνο στα ιδιωτικά στην Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Εκθεση-βόμβα του ΟΟΣΑ για το ΕΣΥ

Όταν μια ...βίδα σπονδυλοδεσίας χρεώνεται 845 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και το ...παξιμαδάκι της 255 ευρώ (ομοίως χωρίς ΦΠΑ), δλδ στο ανώτατο "επιτρεπτό κρατικό τιμολόγιο", τι περιμένουμε; Και μην μου πει κανείς για διαστημική τεχνολογία και άλλα ευτράπελα, μία βίδα είναι μόνο, άντε από τιτάνιο στην καλύτερη περίπτωση.

Είναι hi end

Στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ έλαβε υποψιν τις χθεσινες δηλώσεις του πρωθυπουργού που ειπε οτι χαρη στην πολιτική του έδωσε νεα πνοή στο ΕΣΥ;

Προφανώς εννοούσε πώς τό ´Φύσηξε´και έπεσε οριστικά.:flipout::flipout::flipout:
Δεν πρόσεχε πού έπνεε ο Χριστιανός??:flipout::flipout:

Πάντως οι Ξενώνες Αποασυλοποίησης Ψυχικά Πασχόντων έχουν να πάρουν φράγκο εδώ και ένα εξάμηνο.Σέ λίγο θα πάνε να κοιμούνται οι άνθρωποι κάτω απο Γεφύρια.
Γκαραντί.