Έκθεση High End Μόναχο 2025

Eπισης να συμπληρωσω οτι για να πουλησεις prestige πρεπει και το ονομα να ειναι prestige
H focal μπορει να πουλησει πχ prestige ενα utopia scala evo που ειναι και φτηνοτερο οπως και αλλες εταιριες στο χωρο χρονια και χρονια.....
Αυτα που σηζηταμε τι prestige και τι παρελθον κουβαλανε ?
Ενταξει μην τρελαθουμε κιολας να μην μπορουμε να κρινουμε κατι χωρις αμεσως να μας κρινουν οτι δεν γνωριζουμε
Και ποιο το προβλημα;;;
Ελευθερη αγορα δεν εχουμε;

Α και μην αμελεις το γεγονος του "αγνωστου" και εξωτικου. Η τισσοτ π.χ εχει κατηγοριοποιηθει "poor man's swiss watch" και δυσκολα αλλαζει.

Αυτες οι μαρκες που λεμε ειναι αγνωστες και αυτοματα εντασσονται κατηγορια "εξωτικο ακριβο φρουτο" και αυτο πρεπει να συντηρησουν.

• Like
Reactions: vlad66
Και ποιο το προβλημα;;;
Ελευθερη αγορα δεν εχουμε;

Κανένα πρόβλημα απλά εκφέρω τη γνώμη μου δεν εκρινα τα γραφόμενα κάποιου άλλου

Ενα πραγμα δε καταλαβαινετε. Οποτε καλυτερα να μην σχολιαζετε

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Haha
Reactions: vsklav
Τα Rolex βρήκατε για παράδειγμα prestige; 😁 Δεν νομίζω, πέφτει πολύ «ξύλο» στην κατηγορία που είναι η Rolex. Μην σας πω ότι είναι και VFM. Οι υπερβολές στις τιμές των Rolex έχουν να κάνουν με τη σπανιότητα στη διάθεσιμότητα.

Γυρνώντας στη Matter, η κατηγορία είναι open baffle. Πως συγκρίνεται η τιμή της σε σχέση με άλλα open baffle;

Τα Rolex βρήκατε για παράδειγμα prestige; 😁 Δεν νομίζω, πέφτει πολύ «ξύλο» στην κατηγορία που είναι η Rolex. Μην σας πω ότι είναι και VFM. Οι υπερβολές στις τιμές των Rolex έχουν να κάνουν με τη σπανιότητα στη διάθεσιμότητα.

Γυρνώντας στη Matter, η κατηγορία είναι open baffle. Πως συγκρίνεται η τιμή της σε σχέση με άλλα open baffle;

είχε τέτοιο μοντέλο η Roister αν θυμάμαι καλά.. δεν ζητούσε νεφρό...

• Like
Reactions: #@george@#
είχε τέτοιο μοντέλο η Roister αν θυμάμαι καλά.. δεν ζητούσε νεφρό...

Με τα σημερινά δεδομένα και πως πλασάρεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα ήθελα να ξέρω.

αυτό εσύ το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα... :p

Στην έκθεση στην Ελλάδα έκατσα να τα ακούσω κι εγώ. Ήθελα να δω κατά πόσο ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία που διατείνεται ότι ακολουθεί. Ο ήχος είναι κλασικός Open baffle πάντως. Τουλάχιστον στο δωμάτιο (που δεν βοηθούσε ακουστικά) καταλάβαινες ότι έπαιζε open baffle ηχείο.

• Like
Reactions: vlad66

of topic ...vfm ειναι η tudor

• Like
Reactions: mdvq and vsklav
Μην συγκρίνετε την niche αγορά με την consumer, δεν γίνεται.
Σε κάθε "χόμπι" υπάρχουν αυτά χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερα από τα consumer.
Τι περισσότερο μπορεί να σου προσφέρει σε χρηστικότητα ένα ρολόι των 10.000€, ένα σαπούνι των 100€ ή μία ξυριστική μηχανή των 1.000€;
Ότι και ένα γεύμα fine dinning σε σχέση με 2-3 σουβλάκια.
Με τα σουβλάκια θα χορτάσεις. Ίσως και περισσότερο.
Και παίζει και αν ξέρεις από που να πάρεις τα σουβλάκια, να είναι πιο νόστιμα από το φαγητό που θα σου χρυσοπληρώσεις.
Που θα πας όμως για ένα επαγγελματικό ραντεβού; Σε σουβλατζίδικο;

of topic ...vfm ειναι η tudor

Θα έβαζα τη Rolex επικεφαλής σε ένα σετ εταιριών μαζί με την omega και την Tag Heuer, αλλά δεν θα την έβαζα σε πιο πάνω κατηγορία, εκεί που παίζουν πραγματικά μάρκες haute horlogerie ή πραγματικό hi end στα ρολόγια. Χωρίς να αφαιρώ το prestige φυσικά, αλλά hi end δεν είναι στα ρολόγια.

• Like
Reactions: vsklav
για να πω και γω την π@π@ριά μου, πιστεύω πχ. ότι καλώς ο Μανώλης ο Προεστάκης βγάζει και ένα μοντέλο στα πάνω από 100 Κ (ίσως και πάνω από 200 Κ ) ακριβώς για να πιάσει τους πχ. Άραβες ή Κινέζους νεόπλουτους ... άλλωστε το συγκεκριμένο μοντέλο έχει την απόδοση, το μέγεθος και την εμφάνιση να παίξει ως niche product ...

ωστόσο, το μάτερ στα 35 Κ, ούτε την αραβική τιμή έχει, ούτε την εμφάνιση, ούτε την φήμη για να παίξει μπάλα ... νομίζω ότι -μάρκετιν σπίκιν- είναι τελείως λάθος πλασσαρισμένο στην αγορά ... ούτε εμάς, τους τρελλούς κι γνώστες (κάθε εθνικότητας) πιάνει, ούτε τους Άραβες ... με τιμή στα 6-7 Κ θα έκανε καριέρα , τουλάχιστον διεθνώς ...

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Ας αφήσουμε το ultra high end εκτός.

Στην πραγματικότητα το audio ποτέ δεν ήταν τόσο φθηνό όσο σήμερα που με λίγα σχετικά χρήματα αγοράζεις πολύ καλό ήχο.

Ένα τυχαίο παράδειγμα, Elac Debut 3.0 DF63 1085€ και Cambridge Audio CXA81 mkII 1199€.

Απίστευτα καλός ήχος για τα χρήματα που ζητάει και για τον μέσο χομπίστα.

Πριν από 20 χρόνια ήθελες πολύ περισσότερα χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα.

Ας αφήσουμε το ultra high end εκτός.

Στην πραγματικότητα το audio ποτέ δεν ήταν τόσο φθηνό όσο σήμερα που με λίγα σχετικά χρήματα αγοράζεις πολύ καλό ήχο.

Ένα τυχαίο παράδειγμα, Elac Debut 3.0 DF63 1085€ και Cambridge Audio CXA81 mkII 1199€.

Απίστευτα καλός ήχος για τα χρήματα που ζητάει και για τον μέσο χομπίστα.

Πριν από 20 χρόνια ήθελες πολύ περισσότερα χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα.

Ισχύει.
Υπάρχουν πλέον πολύ καλές προτάσεις σε αρκετά καλές τιμές.
Τα Debut που είπες (και τα 2.0 επίσης πολύ καλά έπαιζαν).
Σε ακόμα πιο πάνω κλιμάκια, Super Linton της Wharfedale, Kef R Meta Series, Revel.
Ακόμα και "lifestyle" ηχεία όπως τα μικρά wireless της Kef, αν συνδυαστούν με sub & σωστή ρύθμιση παίζουν εξαιρετικά.

Σε αυτές τις τιμές παλιότερα έπαιρνες... garbage (in & out :D )

• Like
Reactions: Sonorus
Για τα Open baffle dipole, πλέον υπάρχουν τα μέτρα συγκρισης και ενεργά μάλιστα, και σε τιμή πολύ ανταγωνιστική, μιλάω για τα linkwitz lx521, βιομηχανοποιημένα απο Γερμανία μεριά. Ενα ηχείο επιτομή της επιστήμης και της εξέλιξης, όταν μιλάς για δίπολο ανοιχτής μπάφλας με ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα και ζητάς παραπάνω απο 10.000€ θέλει πολλά κιλά .......... για να ξεπεράσεις τον συγχωρεμένο.:)
Εαν η έκθεση hi-end γινόταν σαν μια έκθεση μόνη της για αντικείμενα no cost object, τότε ναι να το καταλάβω και αν δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου, ούτε θα πάω ούτε θα το συζητάω και ούτε θα κάναμε κουβέντα τώρα. Οταν όμως συμμετέχεις σε μια έκθεση με main target group μέχρι ας πουμε τα focal utopia evo τότε μοιραία μπαίνεις στην κριτική και αξιολογείσαι από ανθρώπους που πληρώνουν και θέλουν τα χρηματα τους να τους αποδίδουν στο έπακρο. Αντίθετα η 9.000.000€ δεν χρειάζεται να έχει φίρμα, βάζεις το τιμολόγιο και είσαι υπερκαλυμένος, ούτε να παίζει δεν χρειάζεται..........

Last edited: