Εφέτος έχουμε την τύχη να υπάρχει πολύ υλικό video στο διαδίκτυο (YouTube) από την Έκθεση. Και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ηχογραφημένο με Hi-End επαγγελματικά μηχανήματα και μικρόφωνα και με τις σωστές μεθόδους ηχοληψίας. Καμμία σχέση με τα κινητά, ή τους μικρούς φορητούς εγγραφείς που έχουμε υπ' όψη.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτή την προσέγγιση, ώστε να νοιώθουμε σαν να είμαστε εκεί.
Οι διαφορές από αίθουσα σε αίθουσα και από σύστημα σε σύστημα προκύπτουν με μεγάλη άνεση.
Ένας καλός DAC/Amp και ένα καλό ζευγάρι ουδέτερα ακουστικά αρκούν.
Έχω ήδη ξεκινήσει να παρακολουθώ με τις ώρες το διαθέσιμο υλικό.
Υποκατάστατο που δεν μπορούσα να είμαι εκεί; Ναι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η αίσθηση μου είναι ότι τα δεδομένα είναι αρκετά, ώστε να εξάγω συμπεράσματα κοντά στην πραγματικότητα, έστω και από μακριά.
Θα τολμήσω λοιπόν να αναφέρω ορισμένα συστήματα που με εντυπωσίασαν. Και μιάς και ήσουν εκεί αυτόπτης μάρτυρας, θα έχεις τη δυνατότητα να επιβεβαιώσεις ή να απορρίψεις τη διαίσθηση μου.
-Acapella, εννοείται! Είναι ολοφάνερο πόσο καλά παίζουν.
- Τα ενισχυτικά της Silbatone Acoustics με τα γιγάντιο σύστημα ηχείων κόρνας για κινηματογραφικές αίθουσς της Western Electric του 1928, αναδημιουργημένα σήμερα. (Διαβάστε
εδώ και κατόπιν δείτε και ακούστε σχετικά
εδώ). Πρόκειται για εμπειρία!
-Τα ηχεία βάσης της Estelon XC Diamond με το διαμαντένιο tweeter σε συνδυασμό με το Subwoofer της εταιρείας. Εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα και από τα ακουστικά.
-Τα ηχεία βασης της Radiant Clarity 6.2 με το ribbon tweeter. Εξαιρετικός ήχος και σε μάλλον προσιτές για τα ελληνικά δεδομένα τιμές.
-Τα πολύ οικονομικά ηχεία (όχι Hi-End, αλλά προσιτό Hi-Fi) της Argon Audio. Έχω την εντύπωση ότι ειδικά στην Bluetooth έκδοση τους θα ικανοποιήσουν πολύ κόσμο. Είτε εκείνους που ψάχνουν ένα δεύτερο οικονομικό σύστημα. Είτε εκείνους που γυρεύουν κάτι καλό με ελάχιστα χρήματα.
Τα δίπολα ηχεία τριών δρόμων της ολοκαίνουργιας, ελληνικότατης
Matter Loudspeakers με το δικής της κατασκευής ribbon tweeter. Ήχος εξαιρετικός από κάθε άποψη, ξεχώρισε αμέσως και από τα ακουστικά!
Μία εταιρεία που αξίζει να γνωρίσουμε.
Αυτά προς παρόν. Περιμένω τις δικές σου, τις δια ζώσης παρατηρήσεις.
Θα επανέλθω σύντομα.