Eκθεσιακά προιόντα απο Πλαίσιο.

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
Εχει αγοράσει κανείς εκθεσιακά προιόντα υπολογιστή απο Πλαίσιο;
Υπήρξε κάποιο πρόβλημα μετα την αγορά του,και δεν εξυπηρετήθηκε;
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα εκθεσιακό προιόν(μητρική)και την δίνουνε όπως είναι χωρίς κανένα παρελκόμενο,αλλά κανονικά με την εγγυησή της.
Εχει κανείς εμπειρία με απο μια τέτοια αγορά;

Απάντηση: Re: Eκθεσιακά προιόντα απο Πλαίσιο.

Σάκη μακρυά από τέτοιες αγορές γενικά.-bye-

Δημήτρη -bye- έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου,αλλά είναι προιόντα που πριν λίγο καιρό κόστιζαν τα 2πλασια και βάλε χρήματα,και είναι πειρασμός.
Το λές απο αποψη κατάστασης του προιόντος η λόγω after sale?

Υπήρξε κάποιο πρόβλημα μετα την αγορά του,και δεν εξυπηρετήθηκε;
όσες φορές χρειάστηκε αλλάχτηκε,πιστώθηκε,επέστρεψαν χρήματα.
αγορές σε GPU,κινητά,modem router,μνήμες κτλπ.

Αγορασα τον q8400 cpu στα 140ευρω δουλεψε 1 μηνα ειμαι 20μερες χωρις pc και τελικα μετα απο πολλα θα παρω τα χρηματα μου πισω.μετα απο αυτο μαλλον δεν θα ξαναπαρω τιποτα απο το plaisio

Μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είδη παντώς τύπου δεν ξανααγοράζω. Έχω δύο αρνητικές εμπειρίες ανεξάρτητες του Πλαισίου οι οποίες αν και άντεξαν, τελικά χάλασαν και δεν είχα και εγγύηση. Όταν σε χαλάει σε κάτι η τιμή τότε αρχίζουν οι δόσεις...

Εχω πάρει μια οθόνη Samsung F2380 εδώ και κανα εξάμηνο, νομίζω, η οποία ήταν κομμάτι demo στο κατάστημα Αγ. Παρασκευής. Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, έχει πλήρη εγγύηση και αγοράστηκε και με αξιόλογη έκπτωση.

Πάντως το Πλαίσιο δε μου φαίνεται και πολύ σόι τελευταία. Περιορισμένο στοκ όχι μόνο στα καταστήματα (ακόμα και στου Mall), αλλά και στο e-shop του. Και πριν μερικά χρόνια το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ο ορισμός της ποικιλίας και της διαθεσιμότητας. Ηξερα πως ό,τι ήθελα θα το έβρισκα σίγουρα. Ισως η ζημιά από την καταστροφή του καταστήματος στη Στουρνάρη να εξελίσσεται σε μοιραία.

Εχω πάρει μια οθόνη Samsung F2380 εδώ και κανα εξάμηνο, νομίζω, η οποία ήταν κομμάτι demo στο κατάστημα Αγ. Παρασκευής. Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα, έχει πλήρη εγγύηση και αγοράστηκε και με αξιόλογη έκπτωση.

Πάντως το Πλαίσιο δε μου φαίνεται και πολύ σόι τελευταία. Περιορισμένο στοκ όχι μόνο στα καταστήματα (ακόμα και στου Mall), αλλά και στο e-shop του. Και πριν μερικά χρόνια το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ο ορισμός της ποικιλίας και της διαθεσιμότητας. Ηξερα πως ό,τι ήθελα θα το έβρισκα σίγουρα. Ισως η ζημιά από την καταστροφή του καταστήματος στη Στουρνάρη να εξελίσσεται σε μοιραία.

Δεν εχασε ευρω απο το καταστημα της Στουρναρη.Μπορουν να το επιβεβαιωσουν και εργαζομενοι που γραφουν εδω.
Επισης θεωρω οτι εχει παρει την κατω βολτα γιατι εχει αλλαξει προσδιορισμο.life style προιοντα,τιμες ανυπαρκτες στα φυσικα καταστηματα και ασχετα προιοντα.(πουλαει πουφ!!ημαρτον)
Το μονο καλο ειναι οτι απο εξυπηρετηση παντα βγαζεις ακρη.

Το καλύτερο site είχε το πλαίσιο και το έκανε χάλι μαύρο με όλα αυτά τα εκθεσιακά και τα stock προιοντα.
Κρίμα, δεν περίμενα να ξεπέσεί τόσο.

Περιορισμένο στοκ Και πριν μερικά χρόνια το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ο ορισμός της ποικιλίας και της διαθεσιμότητας. Ηξερα πως ό,τι ήθελα θα το έβρισκα σίγουρα.

Περσι πηγα στην Νεα Υορκη. Ενα καταστημα εχουν μονο.
Το J&R Electronics.
Ολοκληρη ΝΥ, τον ιδιο πλυθησμο με την Ελλλαδα, και εχουν μονο ενα καταστημα (με αλλο ενα μικρο υποκαταστημα).

Εκει ενας μεσηλικας Ελληνο-Αμερικανος, που ζει χρονια εκει, καυχηθηκε:
Ηρθε 16GB usb stick!!!
Και αμεσως του εδειξα την σελιδα του e-shop με πολλα 64GB...
Εμεινε αφωνος και δεν καυχηθηκε ξανα με το οτι στην Αμερικη εχουν τα παντα.
(προηγουμενως ειχε την εντυπωση πως ακομα στην σκαφη πλενουμε...)

Αν αυτη η κουβεντα γινοταν σημερα θα εμενε με την εντυπωση πως ακομα με γαϊδουρακια παμε στην δουλεια...

Περιορισμένο στοκ όχι μόνο στα καταστήματα (ακόμα και στου Mall), αλλά και στο e-shop του. Και πριν μερικά χρόνια το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ο ορισμός της ποικιλίας και της διαθεσιμότητας. Ηξερα πως ό,τι ήθελα θα το έβρισκα σίγουρα.

Ισως η ζημιά από την καταστροφή του καταστήματος στη Στουρνάρη να εξελίσσεται σε μοιραία.

Δεν νομιζω πως η καταντια αυτη βρισκεται μονο στο Πλαισιο.
Ειναι γενικο το κακο. Κοιταξε και σε αλλα μαγαζια.
Πλεον δεν βρισκεις ουτε τα απαραιτητα και αυτα που θα επρεπε να ειχαν.

Σιγουρα μεχρι πριν δυο χρονια η Ελληνικη αγορά Η/Υ ηταν στα φορτε της.
Ουτε στην Αμερικη δεν εβρισκες αυτα που εβρισκες εδω. Τετοια ποικιλια, τετοια ποσοτητα και μαλιστα αμεσα διαθεσιμη...

Το κακο ξεκιναει απο το κακο που δημιουργησαν τα ιδια τα καταστηματα.
Ηθελαν κοτες που γεννανε χρυσα αυγα.
Θυματα που αγοραζουν κουτια των 250 ... και εως και 1000 ...
Ειχαν το θρασος να εχουν διαθεσιμα προς πωληση, και μαλιστα σε πολλα καταστηματα, κουτια των 1000 . Και οχι ενα μοντελο αλλά κανα δυο.
Κουτια που απευθυνονταν σε ηλικιες των 12 εως 18 ετων (κανονικα, ασχετα αν υπηρχαν ανωριμοι 30αρηδες που τα αγοραζαν). Ποιος Ελληνας γονιος εχει 250 για πεταμα; Ποιος 18αρης εχει (ειχε) 250 ετσι για πλακα;
Εψαχναν ανοητους που ηταν προθυμοι να φουσκωσουν τις πιστωτικες και στο τελος εκοβαν τις διακοπες, εκοβαν τα απαραιτητα, κτλ.

Κατι multirama και κατι αλλα που ακροβατουσαν στο κλεισε - δεν κλεινω εφτιαξαν μεχρι και "tune stores"...
Με εξαρτηματα που κοστιζουν.
Τα εκλεισαν νωρις νωρις ομως, μιας και ειδαν οτι μαλλον ηταν για καμια αλλη χωρα (που εχουν χρημα αλλά στο τελος δεν ειναι ανοητοι).

Προωθουσαν σε forum εξαρτηματα που μονο ενας βλακας θα αγοραζε.
Και τα αγοραζαν.

Με ολα αυτα εφτιαξαν νεα, και νεα, και μεγαλυτερα καταστηματα. Αφου θυματα υπαρχουν, τι και αν μεγαλωσουν τα λειτουργικα εξοδα...

Οι κοτες που γεννουν χρυσα αυγα τελειωσαν.
Ηταν θεμα χρονου.
Δεν μπορει η νεολαια να εχει να δωσει 1000 για σκετο κουτι, ουτε καν για 250 και κανονικα ουτε και για 60 .
Καλα, δεν το ηξεραν;
Ε, αφου πωλουσαν ηξεραν καλα οτι θυματα υπαρχουν. Που βρακι να μην εχουν θα παρουν το Λι-Αν-Λι κουτι.
Υπολογιζαν οτι οσο κρατουν τα θυματα κρατουν και αυτοι.

Το τελος εποχης ηρθε ομως.

Πως να αντεξεις τα λειτουργικα εξοδα οταν θυματα δεν υπαρχουν.

Ετσι πως να φερεις στοκ ακομα και σε απαραιτητα πραγματα.

Γυριζουμε λοιπον ξανα σε εποχες που επιανες κυαλι για να δεις καποιο χρησιμο εξαρτημα. Οχι απαραιτητως ακριβο. Ουτε καν τα πιο απλα...

Και αυτο γιατι αντι να επενδυσουν στις ιντερνετικες πωλησεις επενδυσαν στο πως θα κανουν περισσοτερα καταστηματα.
Στο πως θα δικαιολογουν εξοδα στην εφορια.
Αφου οι πωλησεις μεσω των θυματων που φουσκωναν τις πιστωτικες τους καλα κρατουσαν.

Ειχαν το θρασος να σε χρεωνουν μεταφορικα οταν εκανες ιντερνετικη παραγγελια αλλά με παραλαβη απο το καταστημα. Ενω η αποστολη σπιτι σου ηταν δωρεαν...
Δεν λεω, ηταν μια κινηση προωθησης των ιντερνετικων παραγγελιων (ετσι οπως το εβλεπαν αυτοι).
Ελα ομως που τα θυματα δουλευουν και δεν εχουν την δυνατοτητα να περιμενουν το κουριερ το πρωι...

Οποτε εφτιαχναν νεα καταστηματα, μεγαλυτερα, με περισσοτερα προϊοντα (αρα περισσοτερο στασιμο χρημα) και πονταραν στο οτι τα θυματα θα εμπαιναν μεσα με την πιστωτικη ετοιμη στο χερι και θα αγοραζαν οτι εβλεπαν μπροστα τους.
Κατι που τελικα θα τους κοστισει.

Ειχα δει έναν Sata δίσκο στο www.plaisio.gr, 160Gb με 25 ευρώ.
Δεν πρόσεξα ότι ήταν "εκθεσιακός". Τελικά όταν πήγα εκεί, πήρα έναν ίδιας χωρητικότας σφραγισμένο, με 40 ευρώ.
Γενικά, στα "εκθεσιακά προϊόντα", κινδυνεύετε να πάρετε ελαττωματικά προϊόντα, μόνο αν αυτά έχουν κινούμενα μέρη, όπως σκληροί δίσκοι, άνεμιστήρες και ψύκτρες ή τραφοδοτικά. Όλα τ' άλλα, θα σας βγάλουν πρόβλημα με την εγκατάσταση... Οπότε θα ξέρετε!

Προσφατα πηρα μητρικη asus και μνημες εκθεσιακα σε προσφορα, και ειχαν και τα 2 προβλημα.

Εχω πολυ καλο μου φιλο που ψωνιζει παντα απο πλαισιο λογο πολυ καλου aftersales service και δεν αλλαζει με τιποτα.