Εκτίμηση αξίας ενισχυτή και CD Player.

liopyr

New member
19 June 2010
35
Καλησπέρα. Στο κυνήγι των ευρώ, σκεφτόμουν να πουλήσω ενισχυτή και cd player, μιας και λόγω μουσικής μέσω υπολογιστή τα χρησιμοποιώ σπάνια πλέον.

Το πρόβλημά μου, είναι πως είμαι παντελώς άσχετος και δεν θέλω να τα "σκοτώσω", ούτε να κοροϊδέψω κάποιον που μπορεί να τα πάρει πιο ακριβά απ'όσο αξίζουν.

Πρόκειται για δύο παλιά κομμάτια, ο ενισχυτής είναιο technics SU-A808 και το cd player το technics sl-pg5.

Γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζουν, επειδή στο ebay π.χ βλέπω πάρα πολύ υψηλές τιμές και μου φαίνεται κάπως περίεργο;

(συγνώμη αν έχω ανοίξει το thread σε λάθος κατηγορία).

Το ebay ειδικά στις δημοπρασίες δεν το λες "φτηνό" .Κοίτα στην χρυσή ευκαιρία ίδια ή παρόμοια πράγματα πόσο πάνε , κοίτα τα αντίστοιχα technics πόσο πάνε τώρα (αν βγαίνουν ) και αναλόγα με τα χρόνια κόψε ανάλογα . Αν δεν πρόκειται για εξωτικά μοντέλα αλλά για μικρομεσαίας κατηγορίας και είναι πλέον της 5ετίας , καλύτερα κράτα τα για σένα , γιατί μόνο για "σκότωμα" θα πάνε . Το σκοτωμα πάντως σχετικό είναι πάντα .

Το θέμα είναι πως δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ, οπότε θα προτιμήσω να τα δώσω ώστε έστω να αγοράσω κάτι πιο χρήσιμο, ίσως καλύτερα ηχεία υπολογιστή. Δεν θα τα "σκοτώσω" γιατί δεν βιάζομαι ιδιαίτερα, ας φύγουν και μετά από μήνες.

Αν τα βάλω και τα δύο στα 350 είναι καλά;

Εγώ πάλι σε ένα άλλο av φόρουμ τον είδα να φεύγει γρήγορα στα 180 . Δεν είναι άσχημα για μοντέλο δεκαετίας και ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θέμα είναι πως δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ, οπότε θα προτιμήσω να τα δώσω ώστε έστω να αγοράσω κάτι πιο χρήσιμο, ίσως καλύτερα ηχεία υπολογιστή. Δεν θα τα "σκοτώσω" γιατί δεν βιάζομαι ιδιαίτερα, ας φύγουν και μετά από μήνες.

Αν τα βάλω και τα δύο στα 350 είναι καλά;

Βάλτα να υπάρχουνε . Τσάμπα είναι .

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα τα βάλω μαζί 350 για αρχή και βλέπουμε. :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φοβάμαι πως μου λείπουν αρκετά ποστ για να καταφέρω να βάλω αγγελία, οπότε θα έχω μπόλικο χρόνο να το σκεφτώ..

Τα έχω ρίξει στα 250 και τα 2 και δεν βλέπω ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Αν δεν φύγουν ούτε τόσο, θα προτιμήσω να τα κρατήσω, τα λυπάμαι να τα δώσω λιγότερο.. Μμ;

Tην περίπτωση απλά να μην τα πουλήσεις την σκέφτηκες?Ειδικά αν δεν έχεις άλλο cd player και ενισχυτή?Αγοράζαμε cd players όταν τα δισκάκια ήτανε πανάκριβα και τώρα που δίνουνε ολόκληρες συλλογές στις εφημερίδες με ελάχιστο αντίτιμο και γενικά τα βρίσκεις σχεδόν τσάμπα σε παρα πολλές περιπτώσεις σκοπεύεις να απαλλαγείς από δαύτο?Ο ενισχυτής σου αν συνδεθεί στο pc μια χαρά αναβάθμιση και συνεργασία θα γίνει εκει πέρα!Ο ενισχυτής μια χαρά ατμοσφαιρικό ήχο έχει!Ποιος ξέρει αύριο μεθαύριο αν όχι εσύ τα παιδιά σου η κάποιος άλλος μπορεί να εκτιμήσει το "ζευγαράκι" τούτο!!Του πατέρα μου το ηχοσύστημα το φυλάω και φυσικά ενίοτε το ακούω,άλλωστε είναι το πρώτο που άκουσα μουσική!!

Re: Απάντηση: Εκτίμηση αξίας ενισχυτή και CD Player.

Tην περίπτωση απλά να μην τα πουλήσεις την σκέφτηκες?Ειδικά αν δεν έχεις άλλο cd player και ενισχυτή?Αγοράζαμε cd players όταν τα δισκάκια ήτανε πανάκριβα και τώρα που δίνουνε ολόκληρες συλλογές στις εφημερίδες με ελάχιστο αντίτιμο και γενικά τα βρίσκεις σχεδόν τσάμπα σε παρα πολλές περιπτώσεις σκοπεύεις να απαλλαγείς από δαύτο?Ο ενισχυτής σου αν συνδεθεί στο pc μια χαρά αναβάθμιση και συνεργασία θα γίνει εκει πέρα!Ο ενισχυτής μια χαρά ατμοσφαιρικό ήχο έχει!Ποιος ξέρει αύριο μεθαύριο αν όχι εσύ τα παιδιά σου η κάποιος άλλος μπορεί να εκτιμήσει το "ζευγαράκι" τούτο!!Του πατέρα μου το ηχοσύστημα το φυλάω και φυσικά ενίοτε το ακούω,άλλωστε είναι το πρώτο που άκουσα μουσική!!

Πολύ σωστός. Και στη δική μου περίπτωση ο πατέρας μου αγόρασε τα Χριστούγεννα του '87 μια συστάδα Technics και η μετάβαση από τα φορητά ραδιοκασετόφωνα της εποχής ήταν για μένα κάτι το συγκλονιστικό. Το ριμάδι παίζει ακόμη αν και καμιά 15 χρόνια αργότερα διαπίστωσα ότι οι συνδέσεις των ηχείων δεν ήταν ποτέ σωστές (θετικό αρνητικό πόλο εννοώ) και τα ηχεία (φυσικά και αυτά Technics) είχαν παραδώσει πνεύμα με καμμένα mid και tweeter. Πλέον χρησιμοποιούνται ως βάσεις για τα Mordaunt Short που του έχω βάλει και το μηχάνημα παίζει μια χαρά.

Για μένα μην τα πουλήσεις, ιδίως τον ενισχυτή. Θα έρθει η ώρα που ίσως τον χρησιμοποιήσεις. Άσχετα που μπορείς να τον συνδέσεις με το pc σου και με ένα dac και ένα ζευγάρι ηχείων να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

H αλήθεια ειναι πως σκέφτηκα να τον συνδέσω με το Pc, στην μουσική έστω η απόδοση είναι έτη φωτός καλύτερη σε σχέση με τα ηχεία του υπολογιστή, παρόλο που τα ηχεία που έχει είναι κάτι JVC της κακιάς ώρας.
Σε ταινίες χάνουν αναγκαστικά λόγω 5.1, άνιση μάχη.

Προβληματίστηκα.

Θα κοιτάξω μήπως υπάρχει κάποιο software που να μπορεί να δίνει σε άλλη έξοδο τον ήχο του winamp π.χ και αλλού τα υπόλοιπα.

CD δεν χρησιμοποιώ για πρακτικούς λόγους πλέον, πριν από λίγους μήνες μάλιστα πέταξα 2 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών με τους κόπους μιας εφηβείας και κάτι, και κράτησα μόνο καμιά 100στη CD που απλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να τα πετάξω, τα έβαζα μέσα στην σακούλα και τα ξαναέβγαζα.. :afro:

Παρεμπιπτόντως, τώρα που έχω αρχίσει να το μετανιώνω, υπάρχει ενδιαφέρον από κάνα δυο άτομα που τα θέλουν..

Τα πέταξες; Κακώς. Μπορούσες να τα πουλήσεις, ή έστω να τα χαρίσεις σε κάποιον που τα ήθελε. Αν δεν ξέρεις κάποιον, υπάρχουν τόσοι οργανισμοί πλέον που πουλάνε μεταχειρισμένα και χρηματοδοτούν συσσίτια κλπ.

Απάντηση: Re: Εκτίμηση αξίας ενισχυτή και CD Player.

Τα πέταξες; Κακώς. Μπορούσες να τα πουλήσεις, ή έστω να τα χαρίσεις σε κάποιον που τα ήθελε. Αν δεν ξέρεις κάποιον, υπάρχουν τόσοι οργανισμοί πλέον που πουλάνε μεταχειρισμένα και χρηματοδοτούν συσσίτια κλπ.

:a0210:

Άσχετο αλλά συνάμα σχετικό.....πήγα στο παζάρι στην Λάρισα που γίνεται κάθε χρόνο και τσίμπησα 10 κομμάτια LP τα περισσότερα διπλά κάθε λογής 1(ένα) ευρώπουλο το ένα οπότε με 10 ευρώ έβγαλα μπόλικες ώρες ακροάσεων!
Πέτάτε παιδιά την μουσική που με κόπους μαζέψατε να την πουλήσουνε κάποιοι άλλοι σε εμάς με μηδενικά χρήματα να την εκτιμήσουμε εμείς επί του δεόντως!

δεν ξέρω κανένα που να πέταξε cd ή δίσκους, αλλά πολλούς που τα πουλήσανε και κάποιους που τα χαρίσανε,
μήπως εννοεί γραμμένα cd;

@liopyr

Μια χαρά σου πήγε η έμμεση αγγελία!

Χεχ, δεν είχα τέτοιο σκοπό, ειλικρινά. Είμαι μέλος εδώ 4 χρόνια και το παρακολουθώ άλλα τόσα, πίστεψέ με, αν ήθελα να πιάσω το όριο των 200 ποστ θα το έκανα πάρα πολύ εύκολα. Παρόλα αυτά σεβάστηκα τον κανονισμό, και θα περιμένω να πιάσω κάποια στιγμή το όριο με φυσιολογικό τρόπο.
Η αγγελία μπήκε σε 5-6 φόρουμ, για την ιστορία πουλήκαν χθες σε κάποιον από ένα παραδίπλα φόρουμ πριν προλάβω να το μετανιώσω.

Δεν το σκέφτηκα καν, η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο "φορτισμένη" η κίνηση να τα πετάξω.
Δεν έχω ακούσει για κάποιο οργανισμό που παίρνει CD για τέτοιους σκοπούς, έχω πάει κατά καιρούς παλιά ρούχα σε αυτοοργανωμένους χώρους - καταλήψεις που λειτουργούν ανταλλακτικά παζάρια.

δεν ξέρω κανένα που να πέταξε cd ή δίσκους, αλλά πολλούς που τα πουλήσανε και κάποιους που τα χαρίσανε,
μήπως εννοεί γραμμένα cd;

Αρκετά από αυτά ήταν αντεγραμμένα, αλλά ακόμα και αυτά με μεράκι, εξώφυλλα κλπ.
Η πλειοψηφία ήταν γνήσια.

καλησπέρα liopyr ! αν ακόμα πουλάς και τα δυο μηχανήματα ενδιαφέρομαι !