Εκτος στην εκτος θεματος.

οκ μπορεί να κατάλαβα λάθος.
ας δούμε τι έχει να μας πει και ο Δαμιανός Δημητριάδης πάνω σε αυτό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκτος στην εκτος θεματος.

Περαιτέρω, κάθε διαχειριστής είναι επιφορτισμένος με την τήρηση των κανόνων στην κατηγορία του και μόνο όπου και εφαρμόζει τον προσωπικό του -εξ ορισμού υποκειμενικό, το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα και αυθαίρετο- πήχη "ανεκτικότητας", εάν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Εσύ ομιλείς για αντιμετώπιση συμπεριφορών σε δύο διαφορετικές κατηγορίες από δύο διαφορετικούς διαχειριστές.

Κατ' αρχήν η επιβολή της ποινής νομίζω πως προκύπτει όχι ως αποκλειστικό αποτέλεσμα της θέλησης του διαχειριστή της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά κατόπιν ψηφοφορίας των διαχειριστών. Άρα είναι συλλογική απόφαση. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Υπό το πρίσμα αυτό, ακόμη και αν πρόκειται για δύο διαφορετικές κατηγορίες, επιμένω στην καταφανή μεροληπτική αντιμετώπιση, μια που η αξιολόγηση της εκάστοτε 'παράβασης' γίνεται συλλογικά. Στην προκείμενη παράβαση στην εκτός, ανέφερα προηγουμένως και το επίμαχο νήμα και αποσπάσματα από τα μηνύματα που υπερβαίνουν τον ισχυρισμό πως 'όλες οι φυλές δεν είναι ίσες' και μιλούν για 'ανικανότητα' συγκεκριμένων φυλών, ή προτάσσουν ως παραδειγματική αποτελεσματική συμπεριφορά τη βύθιση του πλοιαρίου με τους λαθρομετανάστες.

Παρακαλώ η συζήτηση για το ban του Σπύρου να σταματήσουν σε αυτό το θέμα. Το σχετικό θέμα είναι ανοιχτό.

Λευτερη αν ειναι ευκολο δεν μεταφερετε τα μυνηματα σχετικα με το μπαν στο νημα εκεινο να μεινει αυτο ως εχει ?

Συζηταμε για το ιδιο θεμα σε 3 νηματα.

Για το θέμα του ρατσισμού, στο οποίο και μόνο απήντησα ως συνδιαχειριστής της Εκτός και όχι ασφαλώς στο ζήτημα του ban, παραθέτω κάτι που έτυχε να διαβάσω σήμερα, στη σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για την απαντητική επιστολή του Σ. Χατζηγάκη στον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Έλαβα και διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον τις απόψεις σας τις οποίες είχατε την καλοσύνη να μου αποστείλετε. Όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης περιλαμβάνονται διατάξεις μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να συμπεριφερθεί με βάση αποκλεισμούς και διακρίσεις προς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, για οποιοδήποτε λόγο. Μάλιστα θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η θέσπιση νομοθετικά διατάξεων κατά της ρατσιστικής βίας και νοοτροπίας προς οποιαδήποτε κοινωνική κατηγορία, ομάδα η άτομο, η οποία εκδηλώνεται μέσω του Διαδικτύου δυστυχώς με αυξανόμενη συχνότητα.
Το θέμα της συμβίωσης των ατόμων του ιδίου φύλου και της νομικής του ρύθμισης είναι πολυδιάστατο και αφορά σε ένα πλήθος ζητημάτων τα οποία και εσείς ορθώς επισημαίνεται (κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, υγειονομικά, συνταξιοδοτικά, προνοιακά, εργασιακά κλπ,) τα οποία χρειάζονται συνθετική μελέτη και είναι αρμοδιότητος πολλών άλλων υπουργείων.
Αποδέχομαι την πρότασή σας να συσταθεί ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα διερευνήσει όλες τις όψεις αυτές, την διεθνή πρακτική και το υφιστάμενο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο.
Θα χαρώ ιδιαιτέρως να συζητήσω μαζί σας και με άλλα μέλη της ΕΕΔΑ την πρόταση αυτή στις λεπτομέρειες της.
Σας ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία ρυθμίζει δικαιώματα και υποχρεώσεις της ελεύθερης συμβίωσης, απηχεί ρεαλιστικές κοινωνικές ανάγκες και είναι πράγματι ευπρόσδεκτη.

Με εκτίμηση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης
Σωτήρης Χατζηγάκης
"

Η υπογράμμιση και το μπολντ δικά μου. Προσέξτε το "νοοτροπίας". Δηλαδή δεδηλωμένος σκοπός του υπουργού δικαιοσύνης είναι η ποινικοποίηση "νοοτροπιών". Μάλιστα. Αντισυνταγματικό και μόνο από την εξαγγελία του. Πού η ελευθερία γνώμης, πού η ελευθερία τύπου. Μόνο οι σωστές "νοοτροπίες" θα γίνονται ανεκτές.
Έτσι θέλετε να γίνουμε και εδώ;

Ερώτημα θέτω, δεν αγορεύω.

Μόνο οι σωστές "νοοτροπίες" θα γίνονται ανεκτές.
Έτσι θέλετε να γίνουμε και εδώ;

Ερώτημα θέτω, δεν αγορεύω.

Εγω απαντησα...-bye-

Περιμενω και αλλους...

Αν το avclub θεωρεί πως μηνύματα της μορφής ...μέλος Χ είσαι καραγκιόζης... επισύρουν την ποινή της διαγραφής και του προσωρινού αποκλεισμού πρόσβασης στο συγγραφέα τους, τότε τουλάχιστον τις ίδιες συνέπειες πρέπει να έχουν και μηνύματα "...είσαι ανίκανος για το τάδε ή το δείνα λόγω της καταγωγής σου...".

Και δε φαντάζομαι να περιμένουν οι διαχειριστές του avclub να εμφανιστεί κάποιο μέλος της θιγόμενης φυλής για να διαμαρτυρηθεί, προκειμένου να το αναγνωρίσουν. :rolleyes:

Last edited:
Re: Απάντηση: Εκτος στην εκτος θεματος.

Αν το avclub θεωρεί πως μηνύματα της μορφής ...μέλος Χ είσαι καραγκιόζης... επισύρουν την ποινή της διαγραφής και του προσωρινού αποκλεισμού πρόσβασης στο συγγραφέα τους, τότε τουλάχιστον τις ίδιες συνέπειες πρέπει να έχουν και μηνύματα "...είσαι ανίκανος για το τάδε ή το δείνα λόγω της καταγωγής σου...".

Και δε φαντάζομαι να περιμένουν οι διαχειριστές του avclub να εμφανιστεί κάποιο μέλος της θιγόμενης φυλής για να διαμαρτυρηθεί, προκειμένου να το αναγνωρίσουν. :rolleyes:

Για πες ενα παραδειγμα...σε ποιο ποστ αναφερεσαι ακριβως ? Η τα λεμε γενικα και αοριστα ?

Που ειδες κατι τετοιο ? Ακριβως κατι τετοιο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκτος στην εκτος θεματος.

Για πες ενα παραδειγμα...σε ποιο ποστ αναφερεσαι ακριβως ? Η τα λεμε γενικα και αοριστα ?

Που ειδες κατι τετοιο ? Ακριβως κατι τετοιο..

Έχω δώσει και τίτλο νήματος και συγκεκριμένο απόσπασμα του μηνύματος σε αυτό το νήμα, στα προηγούμενα μηνύματα μου. Κάτσε και διάβασε. Αναφέρεται σε ανικανότητα λόγω φυλετικής καταγωγής και δίνει και παράδειγμα. Αν τώρα περιμένεις να δεις ακριβώς το απόσπασμα που σημείωσες... :rolleyes:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκτος στην εκτος θεματος.

Έχω δώσει και τίτλο νήματος και συγκεκριμένο απόσπασμα του μηνύματος σε αυτό το νήμα, στα προηγούμενα μηνύματα μου. Κάτσε και διάβασε. Αναφέρεται σε ανικανότητα λόγω φυλετικής καταγωγής και δίνει και παράδειγμα. Αν τώρα περιμένεις να δεις ακριβώς το απόσπασμα που σημείωσες... :rolleyes:

Λυπαμαι δεν βρηκα σε τι αναφερεσαι.Βρηκα ενα link ξενης ειδησεογραφιας αν δεν κανω λαθος...τελωσπαντων εξωφορουμικο...και αυτο :

π.χ. οι ινδιάνοι δεν είναι σε θέση να παράξουν πολιτισμo.

Θεωρεις οτι η παραπανω δηλωση ας πουμε συνιστα παραβαση και απαιτει τιμωρια απο τους διαχειριστες ?Δεν ρωταω αν ειναι σωστη η οχι..

Γιατι εχω διαβασει για ανθρωπολογο να κανει αντιστοιχο σχολιο για τους μαυρους σε διαλεξη κιολας.

Τελωσπαντων εγω ειπα την γνωμη μου για τετοιου ειδους σχολια.Οχι επιπληξη , οχι φιμωση...λεκτικη αποστομωση (με επιχειρηματα ).

Οποτε δεν επανερχομαι.Ωρα ειναι να βαλουμε και κανα ρατσιστομετρο..να μετραμε ποιος τον εχει ποιο ..μεγαλο η μικρο.Θα βρεις τετοιας ''νοοτροπιας'' αποψεις σε καθε φλεγον κοινωνικο , ηθικο ,η πολιτικο θεμα που εχει ανοιχτει.Μηπως να τα κοβουμε ολα ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκτος στην εκτος θεματος.

Τελωσπαντων εγω ειπα την γνωμη μου για τετοιου ειδους σχολια.Οχι επιπληξη , οχι φιμωση...λεκτικη αποστομωση (με επιχειρηματα ).

το οποίο και ακριβώς έκανα, στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θα συμφωνήσω ωστόσο με τον Δαμιανό ότι πρόκειται για δημοσίευση που κινείται στο όριο, εάν δεν το υπερβαίνει (όπως ίσχυσε για άλλες προηγούμενες του ιδίου, στις οποίες προχώρησα κατά τους κανονισμούς κατευθείαν σε διαγραφή -δεν έχει νόημα να τις παραθέσω εδώ).

Θα παρατηρήσω όμως, ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μία περίπτωση όπου υπάρχει δεδομένη διχογνωμία για το εάν παραβιάζονται οι κείμενοι κανόνες του φόρουμ -ειδικώς όταν σε πιο "χοντρές" εκφράσεις του ιδίου χρήστη η διαχείριση αποδεδειγμένα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές- , με μία περίπτωση όπου, είναι ξεκάθαρο το ότι υπήρξε παραβίαση των κανόνων του φόρουμ -και μόνο το ότι εξελίχθηκε το πράγμα σε καθαρή προσωπική αντιπαράθεση, ασχέτως του ποιος το ξεκίνησε, φαντάζομαι το θεωρούμε όλοι ξεκάθαρα αντικανονικό. Άλλο το ζήτημα της αντίδρασης που επιλέγει ο εκάστοτε αρμόδιος διαχειριστής για μία δεδομένη παραβίαση των κανόνων.

Αυτά τα ολίγα, και μόνο επειδή επελέγη συγκεκριμένη δημοσίευση η οποία πέρασε από το "φίλτρο" μου, οπότε θεωρώ ότι η ερώτηση απευθύνεται σε εμένα προσωπικά.

Φαίνεται ότι κάποιοι εκεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι φανατικοί αναγνώστες του φόρουμ...