Δεν ισχύει ακριβώς αυτό που γράφεις.
Κατ' αρχάς δεν ομολόγησα ότι ανέχομαι καμία καθαρή παραβίαση του κανονισμού, τουναντίον.
Ως προς τα "ρατσιστικά" και αφού μιλάμε για τον κανονισμό, εάν τον διαβάσουμε προσεκτικότερα, θα διαπιστώσουμε ότι το μόνο σημείο όπου αναφέρονται είναι στο κεφάλαιο "νομικά ζητήματα", περίπτωση γ´: "Η ανάρτηση, δημοσίευση, και αναφορά συνδέσμων προς υλικό που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή με άλλον τρόπο αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/ και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα."
Η ανωτέρω διατύπωση φρονώ πως δεν μπορεί να περιλάβει διατύπωση απόψεων του τύπου "πιστεύω πως όλες οι φυλές δεν είναι ίσες", έτσι κι εγώ θεωρώ πως, ασχέτως εάν διαφωνώ καθέτως, δεν μπορώ να τη λογοκρίνω. Άλλο όταν το ρατσιστικό μένος οδηγεί σε μηνύματα υβριστικού πλέον περιεχομένου. Υπάρχουν και απόψεις πιο "γκρίζες", οι οποίες δεν αφήνουν να διαφανεί εάν στηρίζονται σε ρατσιστικά εν στενή εννοία ιδεώδη: όπως πχ "θεωρώ ότι οι οικονομικοί μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας". Εκεί τι θα πούμε;
Εγώ είμαι έτοιμος να δεχθώ κριτική ότι το προσωπικό μου όριο είναι ενδεχομένως ελαστικό, αλλά ότι εφαρμόζω δύο μέτρα και δύο σταθμά, ποτέ.
Περαιτέρω, κάθε διαχειριστής είναι επιφορτισμένος με την τήρηση των κανόνων στην κατηγορία του και μόνο όπου και εφαρμόζει τον προσωπικό του -εξ ορισμού υποκειμενικό, το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα και αυθαίρετο- πήχη "ανεκτικότητας", εάν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Εσύ ομιλείς για αντιμετώπιση συμπεριφορών σε δύο διαφορετικές κατηγορίες από δύο διαφορετικούς διαχειριστές.