Εκτός θέματος μηνύματα στην "προσφορά ΟΤΕ"

λοιπον επειδη αυτο με την "προκληση του ακουω συνεχεια θα κανω μια αναλυση για να τελειωνουμε αν και δεν ειμαι υποχρεωμενος. ειμαστε πενταμελης οικογενεια ο πατερας μου λογω δουλειας ξοδευει βενζινη 150 ευρω την βδομαδα οργωνει ολη την δυτικη μακεδονια δοξα το θεο ζωη να εχουμε τρωμε αρκετα αρα τουλαχιστον 100 ευρω σουπερ μαρκετ τη βδομαδα το θελουμε. απο κει και περα πληρωνω forthnet + nova απο την πιστωτικη καθως και τα κινητα της οικογενειας. και για να σας προλαβω εχω nova +OTE TV γιατι εχω προβλημα αναπηριας και ειναι δυσκολο να τρεχω στις καφετεριες τα οποια ομως πληρωνω απο το επιδομα αναπηριας. πως λοιπον προκαλω? ας σταματησει αυτος ο λαικισμος δεν τον εχουμε αναγκη ημαρτον πια. και στην τελικη αφου τα εξοδα τα εχω οπως και να χει πειραζει που τα εκμευταλευομαι για να εχω καποιο οφελος?

Φίλε κακώς μπήκες στην διαδικασία να αναλύσεις τι και πως, αν είναι δυνατόν που θα βαφτίσουμε προκλητική την χρήση της πιστωτικής κάρτας και τι κουμάντα κάνει ο καθένας.

Τι συζητάμε; Επειδή η Ελλάδα είναι πίσω μερικά χρόνια από τον υπόλοιπο κόσμο δεν φταίει κανείς. Αν την χρησιμοποιείς και πιστώνεσαι χρήματα που δεν έχεις τότε κακό του κεφαλιού σου και καλά ξεμπερδέματα. Αν έχεις συνδεδεμένο λογαριασμό και αυτόματη εξόφληση όλου του ποσού και δίνεις την κάρτα σου όπου την δέχονται και με ταβάνι τα λεφτά που έχεις στον λογαριασμό σου, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά και εξακολουθώ να μην βλέπω την "πρόκληση". Προσέξτε, αναφέρω ακριβώς πώς μια πιστωτική λειτουργεί ως "χρεωστική" με δυνατότητα αγορών και με δόσεις στην ουσία, αρκεί να μην παρασύρεσαι και να είσαι συνεπής.

Τώρα για τα gadgets του κάθε ένα από εμάς, ειδικότερα κάτι συστήματα audiovisual που καλά να είναι τα παιδιά βλέπουμε σε πληθώρα στην αντίστοιχη κατηγορία του φόρουμ τα θεωρώ πολύ περισσότερο "προκλητικά" ή πχ να προβληματίζεσαι πως θα ακούσεις καλύτερα πρίμα έτσι ή τα μπάσα αλλιώς, και να σκας 50 ευρώ για καλώδια μήπως και ακούσεις κάποια διαφορά (παράδειγμα, μην πέσετε να με φάτε), αυτό είναι "πρόκληση".

Βέβαια ήθελα να πιστεύω ότι εδώ είμαστε για να μιλάμε για (ένα από) τα χόμπυ μας και το πως και γιατί απέκτησε κάποιος αυτά που έχει είναι μαγκιά του και δεν με αφορά προσωπικά και φυσικά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία χαρακτηρισμών επειδή έχει μεγαλύτερο σαλόνι από το δικό μου ή γιατί τ'αυτιά του είναι πιο εκλεκτικά από τα δικά μου.

Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε.

Last edited:
Ανακάλεσα τη λέξη πρόκληση, ίσως ήταν παρατραβηγμένη. Παρ' ολ' αυτά επιμένω πως 1000 ευρώ έξοδα σε πιστωτική κάρτα είναι πολύ έξω από το μέσο όρο, δεδομένου πως μία μέση οικογένεια έχει και πολλά άλλα έξοδα που δε μπορείς να χρησιμοποιείς πιστωτική (ανέφερα μερικά). Και στην τελική αυτός που ξοδεύει 1000+ ευρώ το μήνα με πιστωτική δε τον πολυνοιάζει αν θα έχει 15 ευρώ έκπτωση στον ΟΤΕ TV.

Η χρήση της πιστωτικής με τον τρόπο που αναφέρετε ενέχει τον κίνδυνο της αλόγιστης χρήσης. ΟΚ, εσείς μπορεί να είστε εγκρατείς αλλά οι περισσότεροι δεν είναι. Εδώ έγινε ολόκληρο θέμα για το ευρώ και δίευρω που σαν κέρματα ο κόσμος έχασε την αίσθηση της αξίας τους. Πόσο μάλλον όταν ποτέ δε βγάζεις από το πορτοφόλι σου πραγματικά χρήματα για να πληρώσεις και δίνεις συνέχεια την κάρτα.

Last edited:
Συνεχίζεις να κάνεις τις ίδιες γενικεύσεις με διαφορετικά λόγια... Ξέρω πολύ κόσμο που μένει με την οικογένεια του για να μην πληρώνει νοίκια, παρόλο που είναι 25+ και αρκετοί με δουλειά. Γιατί να μην νοιάζονται αυτοί?

Σε ενα σπίτι που μπαίνουν 2 ή και 3 μισθοί/συντάξεις, ειδικά αν μένουν μακρυά από την δουλειά τους, θα πληρώνουν και 600Ε βενζίνη και πολλά στο super market.

Μπορεί εσύ να δουλεύεις κοντά στο σπίτι σου, αλλά στην Αττική, κάποιος που έχει ένα πτυχίο και ψάχνει για δουλεία, δεν θα κοιτάει μόνο στον δήμο του. Θα ψάξει και στην άλλη άκρη! Η κίνηση και στα 2 ρευματα της εθνικής και της κηφισίας κάθε πρωί (αν και μειομένη πλεον) τι ειναι? βόλτα για καφέ στις 09:00?

Αρνούμαι να δεχτώ ότι όλοι όσοι ξέρω (και εγώ μέχρι πρότεινος) είναι "ειδική περίπτωση". Αν από την άλλη θεωρείς "ειδική περίπτωση" κάποιον που προσέχει τα έσοδα-έξοδα του, τότε αλλάζει το θέμα.

παιδια δεν ηθεα να προκαλεσω αντιπαραθεσεις ας ληξει εδω το θεμα. εγω το δηλωσα μενω με τους γονεις και επειδη τα περισσοτερα πραγματα τα αγοραζουμε απο ιντερνετ (γιατι εδω Καστορια μονο public και γερμανο εχουμε) με αποτελεσμα να προκυπτουν αυτα τα ποσα. πρσφατο παραδειγμα εξοφληση ασφαλειας ζωης της μητερας μου 300 ευρω κερδος 4,5 εκπτωση στο κνητο 4,5 στο σταθερο

@giwrgos_ath: 600 ευρώ βενζίνη με αυτοκίνητο που καίει 10 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα, είναι 3750 χιλιόμετρα το μήνα, ή 125 χιλιόμετρα τη μέρα. Εγώ απ' όσους ξέρω, κανείς δε ξοδεύει, όχι 1000 αλλά ούτε 500 ευρώ το μήνα με χρήση πιστωτικής, Μάλλον έχουμε τελείως διαφορετικές κοινωνικές γνωριμίες.

Last edited:
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα λεφτά θα τα πάρεις με πλαστικό χρήμα από την τράπεζα... Εκτός αν στήνεσαι στα γκισέ κάθε φορά.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μια πιστωτική Μπορει να χρησιμοποιείται από παραπάνω από ένα άτομα τότε τι να πω... Πίστευε ότι όλοι γύρω σου είμαστε λεφτάδες...

εγω την μοιραζομαι με την οικογενια κυριως αλλα εξηυπηρετω και λοιπους συγγενεις ξαδερφια και φιλους πχ θελει καποιος ενα κινητο αντι να πηρωσει με αντικαταβολη μαζουμε την καρτα και μου δινει τα χρηματα

Ανακάλεσα τη λέξη πρόκληση, ίσως ήταν παρατραβηγμένη. Παρ' ολ' αυτά επιμένω πως 1000 ευρώ έξοδα σε πιστωτική κάρτα είναι πολύ έξω από το μέσο όρο, δεδομένου πως μία μέση οικογένεια έχει και πολλά άλλα έξοδα που δε μπορείς να χρησιμοποιείς πιστωτική (ανέφερα μερικά). Και στην τελική αυτός που ξοδεύει 1000+ ευρώ το μήνα με πιστωτική δε τον πολυνοιάζει αν θα έχει 15 ευρώ έκπτωση στον ΟΤΕ TV.

Η χρήση της πιστωτικής με τον τρόπο που αναφέρετε ενέχει τον κίνδυνο της αλόγιστης χρήσης. ΟΚ, εσείς μπορεί να είστε εγκρατείς αλλά οι περισσότεροι δεν είναι. Εδώ έγινε ολόκληρο θέμα για το ευρώ και δίευρω που σαν κέρματα ο κόσμος έχασε την αίσθηση της αξίας τους. Πόσο μάλλον όταν ποτέ δε βγάζεις από το πορτοφόλι σου πραγματικά χρήματα για να πληρώσεις και δίνεις συνέχεια την κάρτα.
εξηγησα οτι τα 1000 δεν ειναι αποκλειστικα δικα μου εξοδα και φυσικα με ενδιαφερουν τα χρηματα του ΟΤΕ ΤV απο την στιγμη που μπορω να τα γλυτωσω γιατι να μην το κανω. δεν ειμαι ο Ονασης ο πατερας μου φευγει 7 το πρωι και γυριζει 9 το βραδυ απο την στιγμη που μπορω να τον ξαλαφρωσω θα το κανω. ετσι αισθανομαι οτι προσφερω κατι στην οικογενεια μιας και δεν ειναι ευκολο να εργαστω κανονικα. στην εποχη που ζουμε οτι κερδιζει κανεις καλο ειναι. αυτο που λες με το πορτοφολι εγω το κανω γιατι πληρωνω κατευθειαν μεσω e-banking μολις χρεωθει κατι και ετσι μειωνεται και το υπολοιπο στον λογαριασμο

υστερα ο πατερας μου φτανει μεχρι την λαρισα δρομολογιο και γυριζει αυθημερον οργωνει ολη την δυτικη Μακεδονια και βαλε τα 125 χιλιομετρα τη μερα τα χει για πλακα γι αυτο ψαχνεται για υβριδικο

Last edited by a moderator:
Άσχετο και σχετικό με αυτό που συζητάμε, να πω ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν την πιστωτική τους για όλη την οικογένεια, γνωστούς κλπ (μαζί και γω), ας προσέξουν λιγάκι, γιατί πολύ σύντομα θα στέλνονται τα έξοδα της πιστωτικής στην εφορία και βάση αυτών θα γίνεται ο τεκμαρτός υπολογισμός του εισοδήματος. Ελπίζω να έχουν προβλέψει κάτι για την περίπτωση αυτή!
Εγώ πχ πληρώνω με την πιστωτική όλους τους λογαριασμούς των γονιών μου και τις δόσεις στην εφορία, πράγμα που ανεβάζει πολύ το πόσο κάθε μήνα.

Δεν μπορω να καταλαβω πως εχει καταντησει ετσι ο Ελληνικος λαος...μιζερια και ζηλια....

Ειλικρινα δεν περιμενα απο μελη ενος τετοιου φορουμ που συζηταμε για τηλεορασεις των 2000 3000 να βγαζουν τοση κακια, λες και τα στερησε καποιος απο εσας κανετε..εξηγησε ο lak100 το τι πληρωνει και αμεσως να τον φατε.Μαγκια του δανεικα δεν σας ζητησε και δεν σας χρωσταει, αμα εσυ δεν εισαι ικανος να διαχειριστεις τα χρηματα σου μαλλον δεν φταιει η ΤΡΑΠΕΖΑ αλλα ΕΣΥ..

Προκληση?? Αυτη η λεξη εχει γινει καραμελα απο ολους, την ακουω συνεχως αλλα δεν βλεπω αυτους που τη λενε να τηρουν τα πιστευω τους ολο και καποιο iphone θα υπαρχει και ενα ντυσημο των 200 υλαρχει και πολλους καφεδες στο Ναυπλιο θα ελεγα....

Κόλλησε η βελόνα; Είπα πως το ανακάλεσα το "πρόκληση". Επιμένω πάντως πως 1000 ευρώ το μήνα για πιστωτική είναι μακριά από το μέσο όρο και σίγουρα δεν είναι η ενδεδειγμένη "προσφορά" για την θέαση ΟΤΕ TV.

Προσωπικά, ακόμα κι αν μπορούσα να έχω 1000 ευρώ το μήνα σε χρεώσεις πιστωτικής, δε θα το έκανα. Δε γουστάρω να με καταγράφει κανείς τι αγοράζω. Μετρητά και πάλι μετρητά.

Απάντηση: Re: Εκτός θέματος μηνύματα στην "προσφορά ΟΤΕ"

Επιμένω πάντως πως 1000 ευρώ το μήνα για πιστωτική είναι μακριά από το μέσο όρο και σίγουρα δεν είναι η ενδεδειγμένη "προσφορά" για την θέαση ΟΤΕ TV.
Προσωπικά, ακόμα κι αν μπορούσα να έχω 1000 ευρώ το μήνα σε χρεώσεις πιστωτικής, δε θα το έκανα. Δε γουστάρω να με καταγράφει κανείς τι αγοράζω. Μετρητά και πάλι μετρητά.

:ernaehrung004:

Τα μετρητά είναι ο λόγος που καταντήσαμε έτσι όπως καταντήσαμε σαν χώρα. Προσωπική άποψη.