ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Εγω θα ήθελα να ζητήσω...την διενέργεια ενός γκάλοπ ώστε να λύσω μία διαφωνία που έχω με τον υιό μου!
Συγκεκριμένα εγω λέω ότι η αστυνομία μας ειναι όντως ανίκανη και πιστεύω πως το 20% όσων συλλαμβάνει ειναι εντελώς αθώοι (που βρεθηκαν πχ σε λαθος μέρος την λάθος στιγμή), αλλά πιστεύω ότι το 80% είναι λίγο ή πολύ ένοχοι (για τον λόγο που συνελλήφθησαν). Ο υιός μου πιστεύει οτι ισχύει το αντίστροφο δηλαδή πως το 80% 'οσων συλλαμβάνει η αστυνομία σε αντίστοχες περιπτώσεις είναι αθώοι και το 20% ένοχοι.
Δεν θέλω να απαντήσετε με την γνώμη σας αλλά αν γίνεται (και αν επιτρέπεται απο τους κανονισμούς για τετοιο θέμα) να φτιάξει κάποιος ενα γκάλοπ στο φόρουμ που να δινει μία σειρά επιλογών αθώων-ενόχων σε όσους συλλαμβανουν οι αστυνομικοί (απο 0%-100, 20%-80%, 40-60%..............100%-0%)
Δεν ξέρω πως να βαλω γκάλοπ στο φορουμ και επιπλέον δεν έχω καταλάβει τα όρια του επιτρεπτού και μη απο τους κανονισμούς σε θέματα που έχουν έστω ψήγματα πολιτικής....

Ε τώρα δεν γίνεται να είναι και το 80% όσων συλλαμβάνονται "τυχαίοι περαστικοι".
Θα είναι σαν να με ρωτάς εάν χ_ζουν οι αρκούδες στο δάσος. Προφανώς, αλλά δεν έχω δει την παραγωγή καμιάς.

Τι αποσκοπεί ένα τέτοιο γκάλοπ όταν δε γνωρίζουμε 100% τα γεγονότα?
Υπάρχουν τα κανάλια της τηλεόρασης γεμάτα με τηλεδικίες, τηλεδικαστές, τηλεδικηγόρους, τηλεένοχους και τηλεαθώους.

Μα δεν είπε ο άνθρωπος να δικάσουμε. Την εκτίμησή μας για το σε τι ποσοστό είναι αθώοι όσοι τελικώς προσάγονται στον εισαγγελέα (γιατί πολλοί μπορούν να συλληφθούν, το θέμα είναι πόσοι προσάγονται). Δεν λέμε για συγκεκριμένο κατηγορούμενο

Πρώτα προφανώς συλλαμβάνεται κάποιος, και μετά τη σύλληψη οδηγείται -δίχως χρονοτριβή λέει ο νόμος, πρακτικά εάν η σύλληψη έγινε νωρίς το πρωί τότε προσάγεται μέχρι το μεσημέρι, αλλιώς το επόμενο πρωί- ενώπιον του εισαγγελέα. Αυτό είναι η προσαγωγή στον εισαγγελέα. Άλλο οι "προσαγωγές υπόπτων" που ακούμε, οι οποίες αφορούν σε διακρίβωση στοιχείων, σε διακρίβωση πράξεων κατά τη φάση αστυνομικής διερεύνησης μιας υπόθεσης κλπ.
Από τη σύλληψη τι προκύπτει... συνήθως οι συλλήψεις αφορούν σε αυτόφωρα αδικήματα, οπότε ταυτόχρονα οι αστυνομικοί ως προανακριτικοί υπάλληλοι συλλέγουν το προανακριτικό υλικό. Πειστήρια του εγκλήματος, καταθέσεις εμπλεκομένων, όλα αυτά τα θέτουν υπόψιν του εισαγγελέα κατά την προσαγωγή και αυτός αποφασίζει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης, για την παραπομπή σε ανακριτή (εάν πρόκειται για κακούργημα) κλπ.

Εγω θα ήθελα να ζητήσω...την διενέργεια ενός γκάλοπ ώστε να λύσω μία διαφωνία που έχω με τον υιό μου!
Συγκεκριμένα εγω λέω ότι η αστυνομία μας ειναι όντως ανίκανη και πιστεύω πως το 20% όσων συλλαμβάνει ειναι εντελώς αθώοι (που βρεθηκαν πχ σε λαθος μέρος την λάθος στιγμή), αλλά πιστεύω ότι το 80% είναι λίγο ή πολύ ένοχοι (για τον λόγο που συνελλήφθησαν). Ο υιός μου πιστεύει οτι ισχύει το αντίστροφο δηλαδή πως το 80% 'οσων συλλαμβάνει η αστυνομία σε αντίστοχες περιπτώσεις είναι αθώοι και το 20% ένοχοι.
Δεν θέλω να απαντήσετε με την γνώμη σας αλλά αν γίνεται (και αν επιτρέπεται απο τους κανονισμούς για τετοιο θέμα) να φτιάξει κάποιος ενα γκάλοπ στο φόρουμ που να δινει μία σειρά επιλογών αθώων-ενόχων σε όσους συλλαμβανουν οι αστυνομικοί (απο 0%-100, 20%-80%, 40-60%..............100%-0%)
Δεν ξέρω πως να βαλω γκάλοπ στο φορουμ και επιπλέον δεν έχω καταλάβει τα όρια του επιτρεπτού και μη απο τους κανονισμούς σε θέματα που έχουν έστω ψήγματα πολιτικής....

Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε συλλήψεις που αφορούν σε αδικήματα παρόμοια με αυτά που συζητάμε και με παρόμοιες αφορμές, πορείες, βίαια επεισόδια, κτλ. Αν είναι έτσι δεν νομίζω ότι χρειάζεται γκάλοπ για να πάρεις την απάντησή σου. Αρκεί να αναζητήσεις κάποιο στατιστικό (ίσως ο Send να έχει τη γνώση αυτή ήδη) το οποίο να αναφέρει από το πλήθος αυτό των συλληφθέντων πόσοι τελικά καταδικάζονται ακόμα και με αναστολή. Αυτό είναι και το απόλυτο κριτήριο. Η δικιά μας γνώμη μόνο αντιπαραθέσεις θα δημιουργήσει, είναι δεδομένο.

Δεν γνωρίζω να σου αναφέρω το στατιστικό που ζητάς, αλλά γενικώς από όσους προσάγονται στον εισαγγελέα κλάσμα μόνο καταδικάζεται, εάν βάλεις μέσα και το εφετείο.
Και έτσι είναι το σωστό, καθώς ο νόμος για την καταδίκη αξιώνει μια κάποια βεβαιότητα, ενώ για τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης απαιτούνται κάποιες αποχρώσες ενδείξεις (μιλώ ασφαλώς για το δέον). Τώρα για τις καταδίκες στα συγκεκριμένα, είναι και θέμα "πολιτικής" επιλογής (δίχως απαραίτητα να υπάρχει κάποια παρέμβαση στη δικαστική εξουσία). Και το να συρθούν υπόδικοι σε ποινικό δικαστήριο γενικώς στα νέα άτομα -γενικά μιλώ, όχι για τα συγκεκριμένα επεισόδια- λειτουργεί ως ένα τράβηγμα του αυτιού. Προσωπικώς πιστεύω ότι ένας αδέκαστος δικαστής ο οποίος θα εφάρμοζε σαν ρομπότ τον νόμο και δεν θα άφηνε την επιείκεια να τον επηρεάσει, θα έβγαζε περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις στις παραπάνω περιπτώσεις.

Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε συλλήψεις που αφορούν σε αδικήματα παρόμοια με αυτά που συζητάμε και με παρόμοιες αφορμές, πορείες, βίαια επεισόδια, κτλ. Αν είναι έτσι δεν νομίζω ότι χρειάζεται γκάλοπ για να πάρεις την απάντησή σου. Αρκεί να αναζητήσεις κάποιο στατιστικό (ίσως ο Send να έχει τη γνώση αυτή ήδη) το οποίο να αναφέρει από το πλήθος αυτό των συλληφθέντων πόσοι τελικά καταδικάζονται ακόμα και με αναστολή. Αυτό είναι και το απόλυτο κριτήριο. Η δικιά μας γνώμη μόνο αντιπαραθέσεις θα δημιουργήσει, είναι δεδομένο.

Ναι σ αυτά ακριβώς αναφέρομαι
Επίσης μιλώ για συλλήψεις, οι προσαγωγές μπορεί να γίνουν και για απλή εξακρίβωση στοιχείων ενω οι συλλήψεις υποτίθεται ότι καταλήγουν σε κάποια δίκη, συνήθως βέβαια πταισματοδικείο (αν θυμάμαι καλά για τα πρόσφατα γεγονότα μίλησαν για 130 συλλήψεις)
Εννοείται πως προσωπική εκτίμηση ανα περίπτωση δεν μπορούμε να έχουμε, όλοι όμως μπορεί να έχουμε μία εικόνα και εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας σε τετοιες περιπτώσεις. Αν δηλαδή η αστυνομία όντως συλλαμβάνει 80% αθώους και μόνο 20% ενόχους σε τέτοιες περιπτώσεις τότε...ο Χρυσοχοιδης έχει μεγάλο πρόβλημα και θα πρεπει να προβλεφτεί στον προυπολογισμό και ειδικό κονδύλιο για αποζημιώσεις προς αδίκως συλληφθέντες. Αν μαλιστα προχωρήσουμε και κρίνουμε την αθωότητα ή την ενοχή απο τις αποφάσεις των δικαστηρίων που πιστεύω ότι αθωόνουν το 80% των συλληφθέντων σε τετοιες περιπτώσεις, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει... (πχ ακόμη και αυτοί που είχαν κτίσει τον πρύτανη του δημοκρίτειου μέσα στο γραφείο του και ήταν γνωστοί ονομαστικά...αθωόθηκαν πανηγυρικά, δημιουργώντας ενδεχομένως και δεδικασμένο!)

Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

(πχ ακόμη και αυτοί που είχαν κτίσει τον πρύτανη του δημοκρίτειου μέσα στο γραφείο του και ήταν γνωστοί ονομαστικά...αθωόθηκαν πανηγυρικά, δημιουργώντας ενδεχομένως και δεδικασμένο!)

Yπάρχει κάπου το σκεπτικό αυτής τής απόφασης??Πώς αιτιολογήθηκε μια τέτοια απόφαση??
Γιατί άν όντως δημιουργηθεί τέτοιο δεδικασμένο να πάει ο καθένας μας να χτίζει τον γείτονα η την γειτόνισσα πού τινάζει τά ρούχα απο το μπαλκόνι και μάς ενοχλεί...
Υποθέτω θα αθωωθούμε μετά................
Μπορούμε μάλιστα μέ κάποιους δικούς μας μάρτυρες να πείσουμε πώς ήταν και ´πολιτική πράξη´το χτίσιμο τού γείτονα...

Last edited:
Νομίζω ότι σημαντικότερο είναι να εξεταστεί αν η ΕΛ.ΑΣ. έχει ευθύνη για την πράξη των οργάνων της, με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο παρ' ολίγον κατηγορούμενος, τελικά δεν κατηγορήθηκε γιατί οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν άλλαξαν τις καταθέσεις τους καθώς "θυμήθηκαν" καλύτερα τα γεγονότα, με "ήρεμο" πια μυαλό και επιπροσθέτως δήλωσαν ότι δεν θα ασκήσουν δίωξη στον νεαρό για εξύβριση (εγώ αυτό το ονομάζω θράσος). Αν τελικά δεν υπήρχε το βίντεο, οι αστυνομικοί θα έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους; μάλλον όχι.
Δεν πρέπει λοιπόν να ερευνηθεί αν η ΕΛ.ΑΣ. ως φορέας έχει ευθύνη; Δεν πρέπει να ελεγχθεί για τον τρόπο της εκπαίδευσης ή για το αν οι υποψήφιοι αστυνομικοί γίνονται δέκτες προπαγάνδας (οποιασδήποτε μορφής) ενώ είναι στη σχολή; Ο "φονιάς" του Γρηγορόπουλου (τα εισαγωγικά γιατί ακόμα δεν δικάστηκε, αλλά θεωρώ ότι είναι δολοφόνος) μήπως έβγαλε όπλο, ελαφρά τη καρδία, λόγω χρόνιων καθιερωμένων πρακτικών στην ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνον γιατί ενήργησε μόνος παραβαίνοντας κανονισμούς;
Μήπως κάτι αντίστοιχο έκαναν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη είτε με τη ζαρντινιέρα, είτε με τη πιτζάμα, είτε με τα πράσινα σταράκια; Σαν πολλά δεν είναι τα περιστατικά μέσα σε τρία χρόνια;

Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Yπάρχει κάπου το σκεπτικό αυτής τής απόφασης??Πώς αιτιολογήθηκε μια τέτοια απόφαση??
Γιατί άν όντως δημιουργηθεί τέτοιο δεδικασμένο να πάει ο καθένας μας να χτίζει τον γείτονα η την γειτόνισσα πού τινάζει τά ρούχα απο το μπαλκόνι και μάς ενοχλεί...
Υποθέτω θα αθωωθούμε μετά................
Μπορούμε μάλιστα μέ κάποιους δικούς μας μάρτυρες να πείσουμε πώς ήταν και ´πολιτική πράξη´το χτίσιμο τού γείτονα...

Το διάβασα σήμερα στην Καθημερινή, κι εγω δεν το ήξερα. Δεν εγραφε λεπτομέρειες.
Υποθέτω πάντως (όπως έγραψαν και αλλοι) ότι συχνά γίνονται αθωωσεις με "εντολές άνωθεν" για να μην πυροδοτηθούν νεες αναταραχές στα πανεπιστήμια, δεδομένου μάλιστα ότι καθε φορα βλέπουμε στα πανω φοιτητών το σύνθημα "να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες" (που υπονοεί ότι γι αυτούς...όλοι είναι αθώοι ή ότι αν δεν απελευθερωθούν θα συνεχίσουν την κατάληψη ή την όποια άλλη αντίδραση). Συνεπως το ποσοστό πραγματικών αθώων είναι κατα πάσα πιθανότητα αισθητά μικρότερο απο αυτό που βγάζουν τα δικαστήρια, κοντολογίς υπάρχει ένα....δεδικασμένο μή καταδίκης το οποίο το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι παρανομούν εσκεμμένα...

[...] Αν μαλιστα προχωρήσουμε και κρίνουμε την αθωότητα ή την ενοχή απο τις αποφάσεις των δικαστηρίων που πιστεύω ότι αθωόνουν το 80% των συλληφθέντων σε τετοιες περιπτώσεις, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει.[...]

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με όλο σου το ποστ αλλά σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα μια διευκρίνηση. Δεν είναι αυτονόητο ότι έχουν οριστεί τα δικαστήρια ως αρμόδια να κρίνουν την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων; Αν η δικιά μας γνώμη είναι υπεράνω αυτής των αρμοδίων, τότε πιο το νόημα ύπαρξής τους;

Το σκεπτικό σου (με το οποίο συμφωνώ) οδηγεί σε ένα απλό δίλλημα. Ή η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της και συλλαμβάνει κατά πλειοψηφία αθώους, η τα δικαστήρια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αθωώνουν κατά πλειοψηφία ενόχους. Σε κάθε περίπτωση βέβαια έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ το Κράτος ανεπαρκές στην απονομή δικαιοσύνης είτε "πρωτοβάθμιας" δηλαδή στον δρόμο, είτε "δευτεροβάθμιας", στις δικαστικές αίθουσες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Το διάβασα σήμερα στην Καθημερινή, κι εγω δεν το ήξερα. Δεν εγραφε λεπτομέρειες.
Υποθέτω πάντως (όπως έγραψαν και αλλοι) ότι συχνά γίνονται αθωωσεις με "εντολές άνωθεν" για να μην πυροδοτηθούν νεες αναταραχές στα πανεπιστήμια, δεδομένου μάλιστα ότι καθε φορα βλέπουμε στα πανω φοιτητών το σύνθημα "να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες" (που υπονοεί ότι γι αυτούς...όλοι είναι αθώοι ή ότι αν δεν απελευθερωθούν θα συνεχίσουν την κατάληψη ή την όποια άλλη αντίδραση). Συνεπως το ποσοστό πραγματικών αθώων είναι κατα πάσα πιθανότητα αισθητά μικρότερο απο αυτό που βγάζουν τα δικαστήρια, κοντολογίς υπάρχει ένα....δεδικασμένο μή καταδίκης το οποίο το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι παρανομούν εσκεμμένα...

Ενδιαφερον...Αλλως τε στην ακραία περίπτωση υπάρχουν και ´διαδηλώσεις´γιά τήν απελευθέρωση τού Ληστή Τραπεζών και κοινού εγκληματία τού Ποινικού Δικαίου ,Δημητράκη ο οποίος θεωρείται απο μικρή μερίδα και ´απαλλοτριωτής´...
Να υποθεσω πώς υπο προϋποθέσεις θα αθωωθούν αν συλληφθούν και οι βάνδαλοι πού έστειλαν τον Πρύτανη στην εντατική.

Απ´εκεί και πέρα σωστά κάνει η Δικαιοσύνη,κατά την γνώμη μου, να ειναι επιεικής σέ περιπτώσεις συλλήψεων απο διαδηλώσεις όπου δεν υπάρχουν στοιχεία σοβαρής βίαιης συμπεριφοράς..

Δεν είναι σωστό να καταδικάζονται μέ βαρειές ποινές νεαρά παιδιά πού πολλές φορές βράζει το αίμα τους ...Η Πολιτεια οφείλει να δίνει ευκαιρίες .

Και βέβαια οπως θα πρέπει να τιμωρούνται αυτοί πού προκαλούν αποδεδειγμενα βαρειές αξιόποινες πράξεις αλλο τόσο ή και περισσότερο θα πρέπει να τιμωρούνται Αστυνομικοί που προβαίνουν σέ αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις κατά Πολιτών..Και τα στοιχεία δείχνουν πώς η Αστυνομια συχνά δείχνει αναίτιο ´υπερβάλλοντα ζήλο´..
Και στην Ελλάδα η αλήθεια είναι πώς η Αστυνομία έχει χάσει κάθε αξιοπιστία γιατί φορές μοιάζει να ´κατασκευάζει´ενόχους..
Και συνήθως οι ποινές σε παραβάτες αστυνομικούς ειναι χαμηλές.
Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν τιμωρούνται Επίορκοι,δημιουργείται κακό προηγούμενο.............
Δεν είναι δυνατόν πολίτες να συλλαμβάνονται γιά ασήμαντες αφορμές και απο την άλλη οι ποινές σε Επαγγελματίες νάναι απλό ´χάδι´..

Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Αναλόγως αν γίνει με μπετόν ή κόκκινο τούβλο. :BDGBGDB55:

Τελικά όλα είναι όπως τα δηλώσεις ή όπως τα βαπτίσεις.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με όλο σου το ποστ αλλά σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα μια διευκρίνηση. Δεν είναι αυτονόητο ότι έχουν οριστεί τα δικαστήρια ως αρμόδια να κρίνουν την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων; Αν η δικιά μας γνώμη είναι υπεράνω αυτής των αρμοδίων, τότε πιο το νόημα ύπαρξής τους;

Το σκεπτικό σου (με το οποίο συμφωνώ) οδηγεί σε ένα απλό δίλλημα. Ή η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της και συλλαμβάνει κατά πλειοψηφία αθώους, η τα δικαστήρια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αθωώνουν κατά πλειοψηφία ενόχους. Σε κάθε περίπτωση βέβαια έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ το Κράτος ανεπαρκές στην απονομή δικαιοσύνης είτε "πρωτοβάθμιας" δηλαδή στον δρόμο, είτε "δευτεροβάθμιας", στις δικαστικές αίθουσες.

Πολύ σωστά κατάλαβες και εκεί ακριβώς ήθελα να το πάω! Πιστεύω πως αν γινόταν ένα γκάλοπ θα έβγαζε ενα ποσοστό ενόχων στις συλλήψεις αρκετά μεγαλύτερο απο το πραγματικό ποσοστό που βγαίνει απο τα δικαστήρια όπου οι κρινόμενοι ως ένοχοι για τετοια περιστατικά είναι ελάχιστοι, ακόμη και σε περιπτώσεις καραξεκάθαρες όπως αυτή που ανέφερα με το χτίσιμο του πρύτανη. Αυτό λοιπόν θα έδειχνε καθαρά το δίλημμα που αναφέρεις και θάπρεπε να προκαλέσει κάποια συζήτηση στο ποιός φταίει που είτε δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, είτε συλλαμβάνονται τόσοι αθώοι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Ενδιαφερον...Αλλως τε στην ακραία περίπτωση υπάρχουν και ´διαδηλώσεις´γιά τήν απελευθέρωση τού Ληστή Τραπεζών και κοινού εγκληματία τού Ποινικού Δικαίου ,Δημητράκη ο οποίος θεωρείται απο μικρή μερίδα και ´απαλλοτριωτής´...
Να υποθεσω πώς υπο προϋποθέσεις θα αθωωθούν αν συλληφθούν και οι βάνδαλοι πού έστειλαν τον Πρύτανη στην εντατική.

Απ´εκεί και πέρα σωστά κάνει η Δικαιοσύνη,κατά την γνώμη μου, να ειναι επιεικής σέ περιπτώσεις συλλήψεων απο διαδηλώσεις όπου δεν υπάρχουν στοιχεία σοβαρής βίαιης συμπεριφοράς..

Δεν είναι σωστό να καταδικάζονται μέ βαρειές ποινές νεαρά παιδιά πού πολλές φορές βράζει το αίμα τους ...Η Πολιτεια οφείλει να δίνει ευκαιρίες .

Και βέβαια οπως θα πρέπει να τιμωρούνται αυτοί πού προκαλούν αποδεδειγμενα βαρειές αξιόποινες πράξεις αλλο τόσο ή και περισσότερο θα πρέπει να τιμωρούνται Αστυνομικοί που προβαίνουν σέ αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις κατά Πολιτών..Και τα στοιχεία δείχνουν πώς η Αστυνομια συχνά δείχνει αναίτιο ´υπερβάλλοντα ζήλο´..
Και στην Ελλάδα η αλήθεια είναι πώς η Αστυνομία έχει χάσει κάθε αξιοπιστία γιατί φορές μοιάζει να ´κατασκευάζει´ενόχους..
Και συνήθως οι ποινές σε παραβάτες αστυνομικούς ειναι χαμηλές.
Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν τιμωρούνται Επίορκοι,δημιουργείται κακό προηγούμενο.............
Δεν είναι δυνατόν πολίτες να συλλαμβάνονται γιά ασήμαντες αφορμές και απο την άλλη οι ποινές σε Επαγγελματίες νάναι απλό ´χάδι´..

Οπως ειπα η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών αυτών θεωρούνται πταίσματα και ακόμη κι αν υπάρξουν ποινές είναι μικρές. Αλλο όμως η μικρή ποινή και άλλο η πλήρης αθώωση
Εννοείται πως συμφωνώ και με την αυστηρή τιμωρία αστυνομικών που παραβαίνουν τον όρκο τους, όσοι όμως κάνουν σωστά την δουλειά τους υποθέτω ότι αισθάνονται ...λίγο ηλίθιοι όταν αυτοί συλλαμβάνουν 100 (έστω με ποσοστό λάθους 40%) και τα δικαστήρια....αθωώνουν τους 99!

Όχι πταίσματα, πλημμελήματα. Τα πταίσματα είναι πολύ ελαφρές πράξεις (στην πλειοψηφία τους πλέον τροχονομικές παραβάσεις)

Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Όχι πταίσματα, πλημμελήματα. Τα πταίσματα είναι πολύ ελαφρές πράξεις (στην πλειοψηφία τους πλέον τροχονομικές παραβάσεις)

Τωρα πλεον θεωρειται και το χτισιμο τροχονομική παράβαση...:flipout::flipout:

Ειχε παραγγειλει κατι μπετά ο πρυτανης γιά να αλλάξει λιγάκι το γραφείο του αλλά δημιουργηθηκε Στατικό πρόβλημα και κάλεσε για βοηθεια τούς ´χτίστες´..............