Eλαχιστα τετραγωνικα τοποθετησης

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Ποια ειναι τα ελαχιστα τετραγωνικα τοποθετησης των jbl ls80?

Κανω αυτη την ερωτηση, διοτι δεν με ικανοποιει το μπασο και η ενταση των Epos m12i που εχω και σκοπευω να τα αλλαξω με δαπεδου αλλα ο χωρος μου ειναι μικρος (14τμ.) και φοβαμαι μην κανω καμια πατατα. Μου αρεσει η ενταση, αλλα κυριως το βαθυ χαμηλο. Οι μουσικες που ακουω ειναι dub , trip hop , ambient και ηλεκτονικη.

Αυτα τα τ.μ. ειναι απαγορευτικα για ηχεια δαπεδου?

Και εαν ειναι απαγορευτικα, για ποιο λογω ειναι? Τι θα συμβει στο χωρο μου, σε περιπτωση τοποθετησης ηχειων δαπεδου?

Απλά τα συγκεκριμένα ηχεία ξέχνα τα.Ζητούν τουλάχιστον τριπλάσιο χώρο απο τον δικό σου.

Στον δικό σου χώρο μόνο βάσης ή μικρά δαπέδου(κατά προτίμηση κλειστού τύπου ή με την οπή μπροστά) μπορούν να παίξουν κι αυτά υπό προυποθέσεις.

Με απλά λόγια,λάθος μεγάλο ηχείο στον χώρο σου σημαίνει,ότι θα τ' ακούς όλα μαζί όργανα και φωνές σαν μιά "λάσπη"(πολύ περισσότερο σε υψηλές εντάσεις),ένώ όλα θα τρίζουν και θα συντονίζουν μέσα σ' αυτόν.

Χαθηκαν ολες μου οι ελπιδες που ειχα για δαπεδου, δεν πειραζει, καλυτερα, γιατι θα την εκανα την πατατα. Θα βολευτω με τα Epos, τι να κανουμε.
Ευχριστω πολυ DIPIE.

Μια αλλη ερωτηση τωρα μιας κι εχει ξεκαθαρισει το θεμα των ηχειων.

Roksan k2 + V-dac

ή

Harman kardon HK 990

?

Αφού δεν σε ικανοποιεί το μπάσσο τους άλλα απότι ξέρω τα Epos m12i είναι καλά ηχεία,θα σου πρότεινα να δεις την προσθήκη ένός sub.Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα sub της epos επίσης.Τι μηχανήματα έχεις τώρα??

Αφού δεν σε ικανοποιεί το μπάσσο τους άλλα απότι ξέρω τα Epos m12i είναι καλά ηχεία,θα σου πρότεινα να δεις την προσθήκη ένός sub.Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα sub της epos επίσης.Τι μηχανήματα έχεις τώρα??
Εχω το msub, για cd player ενα cd recorder της Philips και ενισχυτες εναν παλιο Pioneer και εναν πεντακαναλο της Sony. Δεν μου κανει κανενας, γι αυτο θελω αλλον. Κυριως μουσικη ακουω απο το PC.

Τα ηχεία σου και το sub κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλά και θα σου πρότεινα να τα κρατήσεις.Όμως να πάρεις έναν καλό ενισχυτή και άμα ακούς από υπολογιστή να πάρεις μία καλή κάρτα ήχου.Όπως η κάρτα που βρήκα τώρα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561 Το ποιο σημαντικό όμως είναι ο ενισχυτής.Μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις??

Last edited:
Δεν το συζητάω καν από τους δυο ενισχυτές που αναφέρατε.Ο Harman kardon HK 990 πιστεύω είναι εξαιρετική περίπτωση για σας.Θα συνδέσετε το laptop με τον ενισχυτή μέσω της ψηφιακής εισόδου που έχει και επίσης θα συνδέσετε το sub στις ειδικές εξόδους που έχει για sub.Έχει και αρκετή ισχύ για να έχετε πολύ υψηλές εντάσεις.Γεινικότερα είναι ένας πάρα πολύ καλός ενισχυτής που όταν τον είχα δει πριν καιρό που είχε βγεί και μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο πλήρης είναι.Έχει ψηφιακές ειδόδους,balanced εισοδους ,εισόδους-εξόδους sub,dual mono κατασκευή και πολύ υψηλή ισχύ.Άνετα με άλλη ταμπέλα θα το πουλούσαν 3000-4000 ευρώ.Πιστεύω είναι ευκαιρία στα χρηματά του.Κάντε μία ακρόαση να δείτε αν θα σας κάτσει κιόλας....

Creek Destiny-απλά εξαιρετικός για τα λεφτά του,θα δένει καλύτερα και με τα ηχεία σου.

Οι ενισχυτές που λές,δεν τον πλησιάζουν σε φυσικότητα ηχητικής απόδοσης...

Μ' έναν πολύ καλό ενισχυτή σαν αυτόν,θα βελτιωθεί πολύ και το μπάσσο,θα πάρεις και μεγαλύτερες εντάσεις.

Last edited:
Το μεγαλυτερο προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να τους ακουσω (μενω στην επαρχια) και ετσι, θα επιλεξω καποιον με τη βοηθεια σας. Ειχα στις βλεψεις μου και τον Creek Destiny, αλλα ο Harman Kardon εχει και digital in gia to PC και crosover για τα ηχεια, ωστε να μην τα δουλεψω σε full range και καταπατουν τις συχνοτητες του sub. Με τους υπολοιπους αυτο δεν μπορω να το πετυχω. Εαν δεν υπηρχε το sub ο Roksan ή ο Destiny θα ηταν μονοδρομος.

Τι χρειάζεται το σάμπ στον μικρό χώρο σου;Αντίθετα πιστεύω,ότι υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

Μ' έναν καλό ενισχυτή(κάνει μεγάλη διαφορά),γιατί τώρα αυτός που έχεις δεν παίζει συγκριτικά τίποτα,τα ηχεία σου θα κατεβαίνουν πραγματικά μέχρι τα 50 ΗΖ(αλήθεια τα έχεις σωστά στημένα σήμερα?).Πόσες μουσικές,απ' αυτές που ακούς νομίζεις,ότι έχουν πιό χαμηλό γραμμένο σήμα;Πιστεύω ελάχιστες ή και καμία...

Μην μπερδεύεις το μπάσσο με το μπουμάρισμα και το "βούϊσμα".

Αυτό που πραγματικά πιστεύω,ότι σου λείπει σήμερα,δεν είναι το μπάσσο,ούτε οι πολύ μεγάλες εντάσεις.Απο το σύστημά σου,λείπει ενέργεια,ανάλυση,ζωντάνια,φυσικότητα.........Αυτά θα στα δώσει-με τα καλά ηχεία που έχεις-ο σωστός ενισχυτής.

Αργότερα κοιτάς και το θέμα της πηγής-που είναι κι ο σημαντικότερος κρίκος σ' ένα καλό σύστημα.

Last edited:
Στα 14 τμ ούτε σαμπ μπαίνει.
Οι διαστάσεις του χώρου δεν επιτρέπουν να αναπτυχθεί το μήκος κύματος.
Μετά βίας 40 κύκλους....

Οντος, το τελικο αποτελεσμα ειναι υποβαθμισμενο με τη χρηση του sub. Πριν τοποθετησω τα ηχεια στα 14 τμ τα ειχα σε μεγαλυτερο χωρο, οπου το αποτελεσμα μου ερεσε, στον τωρινο χωρο σπανίως μου αρεσει (αναλογα καθε φορα με το εκαστοτε μουσικο κομματι, δηλαδη καποιες φορες μου αρεσει), αλλα που να φανταστω οτι αυτο συμβαινει λογω των τμ. σε συνεργασια με το sub. Χωρις το sub το μπασο ειναι ποιο καθαρο ( οχι το ιδιο εντονο ομως), αλλα δεν καταλαβαινα το λογο, νομιζα πως εφτεγε ο ενισχυτης. Τωρα οσο αναφορα το στησιμο των ηχειων, εχουν ισες αποστασεις απο τον πισω τοιχο και τους πλαινους.

Μεταξύ τους και σε σχέση με σένα(δηλαδή την θέση ακρόασης);Είναι τοποθετημένα σωστά σε καλές-βαριές βάσεις;Απέχουν καμιά 30αρια τουλάχιστον πόντους απο τοίχους;

Ασφαλώς φταίει σημαντικά κι ο υπάρχων ενισχυτής,επειδή απλά δεν είναι καλός σ' αντίθεση με τα ηχεία σου.

Last edited:
Μαλλον το καλιτερο που εχεις να κανεις ειναι να περιμενεις μεχρι τον Νοεμβριο, την εκθεση hi-end, οπου καθε χρονο εκτιθενται τα epos με τα creek. Που πιστευω οτι σαν συνδυασμος δυσκολα χτυπιεται, ειδικα στην τιμη του.

Re: Απάντηση: Eλαχιστα τετραγωνικα τοποθετησης

Μεταξύ τους και σε σχέση με σένα(δηλαδή την θέση ακρόασης);Είναι τοποθετημένα σωστά σε καλές-βαριές βάσεις;Απέχουν καμιά 30αρια τουλάχιστον πόντους απο τοίχους;

Ασφαλώς φταίει σημαντικά κι ο υπάρχων ενισχυτής,επειδή απλά δεν είναι καλός σ' αντίθεση με τα ηχεία σου.
Απεχουν απο τον πισω τοιχο περιπου 30 cm και απο τους πλαινους περιπου 40 cm. Τα εχω στηριξει πανω σε εναν παγκο ο οποιος ειναι αρκετα στιβαρος. Βασεις δεν εχω αλλα ουτε και μπαινουν στο χωρο μου.

οι αποστάσεις είναι μικρές.

Δοκίμασε να παίξεις γύρω στο 1.2 από τη μεγάλη διάσταση και γύρω στο .8-1.0 από το πλάι....
(Υποθέτω το δωμάτιο είναι γύρω στο 3κάτι επί 4....)