Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

Τι μάρκα προτιμάτε;

• Total voters
    0

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,758
Λιβαδειά
Τι λάστιχα έχετε? ή θέλετε να περάσετε στο αυτοκίνητο/μηχανάκι σας?

Ότι θα θέλατε να ρωτήσετε, μάθετε ή να ακούσετε μία γνώμη!

imageqt.jpg

Δηλαδη? Δηλαδη?

Αυριο παω για αγορα...
Υπαρχει καποια προταση για ελαστικα για περ. 900 χιλιομετρα/εβδομαδα (Τουοτα (!) Αβενσις 1600κ.ε.).

Re: Απάντηση: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

Δηλαδη? Δηλαδη?

Αυριο παω για αγορα...
Υπαρχει καποια προταση για ελαστικα για περ. 900 χιλιομετρα/εβδομαδα (Τουοτα (!) Αβενσις 1600κ.ε.).

900 χιλιόμετρα/εβδομάδα????

απο δική μου εμπειρία τα Bridgestone (σε Subaru Impreza) αργούν να ζεσταθούν.
Pirelli δεν πρόκειται να ακουμπήσω ποτέ γιατί έτυχε να δω σε Mercedes συγγενή μου να ξηλώνεται μεγάλο κομμάτι απο το πέλμα σαν να ήταν απο αναγόμωση.
τα Michelin είναι πολύ καλά αλλά
ψηφίζω Continental δαγκωτό !
σε Mini Cooper είχε καλύτερη συμπεριφορά απο τα Michelin.

υ.γ στα υπόψιν οτι κι εγώ γράφω περίπου 900-1000χλμ/εβδομάδα.

Re: Απάντηση: Ελαστικά Αυτοκινήτων ή Μηχανών...

900 χιλιόμετρα/εβδομάδα????
Που ειναι το παραξενο? Εγω που ακομα δε δουλευω καν ωστε να δικαιολογω τοσες διαδρομες κανω 700-750:p Το αποφασισα, πρεπει να βρω κολλητο βενζινα.

Τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω bridgestone. Το μονο σιγουρο ειναι οτι αντεχουν στο χρονο και θα βολεψουν οσους κανουν πολλα χιλιομετρα, επισης ειναι σχετικα σκληρα και αντεχουν σε χτυπηματα απο λακουβες κλπ. Αλλα οπως πολυ σωστα ειπε πιο πανω ο PETRAN οντως αργουν πολυ να ζεσταθουν και θελουν αρκετη προσοχη οσο ειναι κρυα...

Αυτο για το ζεσταμα το λεω συγκεκριμενα για τα potenza, γι αλλα μοντελα δεν ξερω...

Last edited:
Το 4 ή το 5. Πιστεύω είναι καλές επιλογές.
Τελικα Toyo παλι.
Μου εκανε εντυπωση που τα πισω λαστιχα ηταν σε αρκετα καλη κατασταση ακομα. Τα μπροστινα ηταν φανερα για αλλαγμα (80.000 χλμ - καλα, μη βαρατε) αλλα το αυτοκινητο πηγαινε πολυ καλα, ακομα και οταν βρηκα σχεδον χιονοθυελλα στην Κοζανη...

Έχοντας αλλάξει πάρα πολλά λάστιχα, αυτήν την εποχή την χρυσή τομή ποιότητας - κόστους την έχω βρει στα continental....

Στα υπόψη ότι υπάρχουν 12 μαγαζιά ελαστικών στην Ελλάδα τα οποία προσφέρουν εκτός από την εγγύηση των 2 ετών με συμβόλαιο στα continental και οδική ασφάλεια2 ετών σε περίπτωση που έχουμε κλατάρισμα ή γενικώς ζημιά στο ελαστικό....

Στην μηχανή για συνθήκες γρήγορης οδήγησης και πίστας, θα έλεγα metzeler ή pirelli.
Τα michelin με προδώσανε. Θέλουν ΠΟΛΥΥΥΥΥ ζέσταμα, και αν είναι να χάσω το μισό session ζεσταίνοντάς τα, ας μου λείπει καλύτερα.
Σίγουρα όμως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω ΚΑΙ τα continental.

Μιλάω πάντα για γόμες. Όχι σλίκ, αλλά γόμες. :ernaehrung004:

Τελικα Toyo παλι.
Μου εκανε εντυπωση που τα πισω λαστιχα ηταν σε αρκετα καλη κατασταση ακομα. Τα μπροστινα ηταν φανερα για αλλαγμα (80.000 χλμ - καλα, μη βαρατε) αλλα το αυτοκινητο πηγαινε πολυ καλα, ακομα και οταν βρηκα σχεδον χιονοθυελλα στην Κοζανη...

Τα Toyo τα φοράω (στην πρώτη Laguna που βγήκε) εδώ και 2.000 χ.λ.μ. Πριν φόραγα τα Michelin. Απ' όσο μπορώ να θυμάμαι, τα Toyo έχουν καλύτερη οδική συμπεριφορά και στο κράτημα αλλά και στο φρενάρισμα. Αισθάνομαι, δε, ότι το αυτοκίνητο πατάει καλύτερα απ' ότι με τα γαλλικά. Ο Γάλλος υπερτερεί στην άνεση και στο μαλακό πέλμα που κάνει το ταξίδι, πέσεις δεν πέσεις σε λακκούβες, ανάλαφρο. Τα Toyo είναι αισθητά πιο σκληρά και μου φάνηκε στην αρχή σαν να είχα πειράξει την ανάρτηση, όχι όμως υπερβολικά ή άβολα.

Βασικά, ρωτώντας τον αδερφό που ασχολείται με αυτά και τα ψάχνει, μου είχε προτείνει τα Continental σαν άριστο ελαστικό. Όμως, επειδή όταν ανέβηκα στην Αθήνα δεν τα είχε, το μαγαζί που ψώνισα, ετοιμοπαράδοτα, πήγα στα Toyo κατόπιν του σχετικού τηλεφωνήματος στον αδερφό (μην έτρωγα και μούτζες..:D:D)

Σε γενικές γραμμές, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την επιλογή Toyo, αν και προήλθαν από σπόντα...

Αν και ψήφισα Michelen,τα οποία χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια τώρα(Pilot Exalto) χωρίς κανένα πρόβλημα..θεωρώ οτι η Contact sport σειρά της Continental είναι σε άλλο επίπεδο....:smash:
Και τα επόμενα θα είναι σίγουρα αυτά.