Ελαστικά Χιονιού.

Φέτος έβαλα κάτι πολύ σκληροπυρηνικό:
http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/marangoni/model/4818/

Πουλάνε πολύ σε Ρωσία, Ουκρανία και λοιπές ανατολικές χώρες.
Παίρνουν και καρφάκια.

Απαράδεκτος θόρυβος...
Βουίζει όλο τα μάξι.
Μέτριο κράτημα στο στεγνό.
Υπόσχονται όμως έλξη σε δύσκολες συνθήκες.
Όπως μποτιλιάρισμα σε χιονισμένη-παγωμένη ανηφόρα με συνεχή σταμάτα-ξεκίνα.
Γι' αυτό και τα φόρεσα.
Έτσι κι αλλιώς τα μάξι δεν ταξιδεύει.
Για να δούμε...

Attachments

• marangoni_meteo_hp.jpg
    marangoni_meteo_hp.jpg
    96.8 KB · Views: 289
Εδώ τα χειμερινά λάστιχα είναι υποχρεωτικά απο Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο εφόσων πέσει η θερμοκρασία κάτω απο τους 10. Δλδ ήδη απο Οκτόβριο... :(
Κάνω καθημερινά γύρω στα 100χλμ, το μεγαλύτερο κομμάτι στην Autobahn. Ήδη εδώ και μια βδομάδα έχουμε χιόνια (βλ. φωτο παρακάτω), αν και το χειρότερο δεν είναι το χιόνι αλλά ο πάγος που εμφανίζεται συχνά πάνω στον δρόμο. Ρίχνουν αλάτι συχνά (αν και πέρυσι τους τελιώσε...) και περνάνε και εκχιονιστικά, αλλά συνήθως τις ώρες που περνάω (6.20 με 7 το πρωί) δεν έχουν περάσει ακόμα...
Και υποχρεωτικά να μην ήταν, δεν θα το σκεφτόμουν καν να είμαι με κάτι άλλο. Φέτος έβαλα τα Michelen Alpin A4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παρά την πίσω κίνηση και τα σχετικά αρκετά άλογα, η πρόσφυσή τους είναι απίστευτη. Σε πατημένο και λασπωμένο χιόνι, σε παγο και φρενάρω χωρίς καν να μπεί το ABS. Σε ίδιες συνθήκες με κανονικά λάστιχα κ δεν ξεκινούσες ούτε με 3η...

8251159974_4146ca3e27_c.jpg
\

Πώς βρήκα το αυτοκίνητο την Κυριακή το πρωί φεύγοντας από την εφημερία...

Απάντηση: Re: Ελαστικά Χιονιού.

Η καλύτερη λύση είναι αυτή.
http://www.autosock.com/
Βάρος μηδενικό
Oγκος: Mια σακουλιτσα είναι
Τοποθέτηση: Τα βάζει και η γιαγιά μου άμα λάχει.
Και κάνει δουλειά αυτό το πραγμα ? Δεν εχω ακούσει τιποτα ουτε κανα βιντεο...

Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά Χιονιού.

Και κάνει δουλειά αυτό το πραγμα ? Δεν εχω ακούσει τιποτα ουτε κανα βιντεο...

κάνει.... ειδικά για αυτοκίνητα με υψηλό κέντρο βάρους είναι καλύτερα από τις αλυσίδες.

ρωταω απο εδω για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.
θελω λαστιχα για saxo vts 1400.
χρηση περισσοτερο μεσα στην πολη.
μου προτειναν Michelin,goodyear,pirelli,continental.
για αντοχη μου προτειναν pirelli ή goodyear.
για πεστε...

ρωταω απο εδω για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.
θελω λαστιχα για saxo vts 1400.
χρηση περισσοτερο μεσα στην πολη.
μου προτειναν Michelin,goodyear,pirelli,continental.
για αντοχη μου προτειναν pirelli ή goodyear.
για πεστε...

λάστιχα χιονιού για την πόλη;

Απάντηση: Re: Ελαστικά Χιονιού.

Η καλύτερη λύση είναι αυτή.
http://www.autosock.com/
Βάρος μηδενικό
Oγκος: Mια σακουλιτσα είναι
Τοποθέτηση: Τα βάζει και η γιαγιά μου άμα λάχει.

Και εγώ σαν κλασσικός Αθηναίος τα αγόρασα το 2005 για το τότε καινούργιο αυτοκίνητο. Από τύχη ταιριάζουν σε διάσταση και στο καινούργιο που έχω τώρα. Το συμπέρασμα είναι όμως ότι δεν τα έχω φορέσει ποτέ :P
Μιας και δεν πάω σε περίεργα μέρη ενώ τα σκ από Αθήνα σε πχ Ορεινή Αρκαδία δεν απαιτούν αλυσίδες μιας και εκχιονίζουν πολύ δεν έχω αναγκαστεί να τα φορέσω ποτέ. Όμως επειδή δεν πιάνουν καθόλου χώρο τα έχω πάντα μαζί...

Προχθές έβαλα αυτά: http://www.vredestein.com/car-tyres/all-season/quatrac-5/info/
4 εποχών, υπόσχονται εφάμιλλη συμπεριφορά με "καθαρόαιμα" χιονολάστιχα στο χιόνι.
Σε xsara picasso 1.8 (2001)
Πρώτες εντυπώσεις (στο στεγνό) άριστες, σαν να οδηγείς σε βελούδο, χωρίς πολύ θόρυβο αλλά με μεγάλη αίσθηση ασφάλειας.
Όταν θα χρειαστεί να...δουλέψουν κανονικά σε δύσκολες συνθήκες θα ενημερώσω.

Αντικατέστησαν τα toyo vario v2 τα οποία ήταν επίσης εξαιρετικά (είχαν τοποθετηθεί αρχές 2012 και γράψανε αρκετά χιλιόμετρα, πάνω από 50000)

Από τότε που δοκίμασα λάστιχα 4 εποχών σε ένα seicento που είχαμε παλιότερα δε βάζω πλέον "κανονικά".
Το κόστος τους είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά ανέβαινα χωρίς αλυσίδες στα βουνά και έβλεπα κάτι τζιπάρες εκτός δρόμου δεξιά και αριστερά...
Και νομίζω ότι είναι πιο tough γενικά.

Νέα πρόταση για χιονολάστιχα. Bridgestone Blizzak. Είναι πολύ καλά για traction πάνω σε χιόνι και πάγο, ειδικά σε τετρακίνητο αυτοκίνητο με κάπως υψηλότερο από το μέσο όρο κέντρο βάρους (π.χ. SUV). Καλά και για ανέβασμα πεζοδρομίου, αλλά όχι για μάχη με τους κυβόλιθους στις άκρες των πεζοδρομίων. Επίσης δεν συμπεριφέρονται καλά όταν κάτω από το χιόνι υπάρχει λάσπη (π.χ. όταν νομίζει ςότι είσαι πάνω σε άσφαλτο, αλλά αν σκάψεις το χιόνι από κάτω υπάρχει χώμα λασπωμένο. Πολύ πολύ ικανοποιητικά όταν πρόκειται να ξεκινήσεις με πάγο σε ανηφόρα.

Και βλέπω ότι έχουν μάλλον καλές τιμές.

Μεταξύ των Viking FourTech All Season και toyo celsius 205-55-r16-91h ή αν δεν βρεθούν σε τοπικό κατάστημα τότε τα toyo vario-v2 plus ποια θα επιλέγατε ?

6000 χλμ το πολύ τον χρόνο , δεν με παίρνει για δύο σετ οπότε θα προτιμήσω χιονολάστιχα μιας και το κατάστημα είναι 2 χλμ έξω από την πόλη , άρα βρέξει χιονίσει πρέπει να κινούμαι και μάλιστα σε κατηφόρα .

Edit : Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI (120 Hp) Automatic

Last edited:
Κοίτα και τα Michelin cross climate. Τα έβαλα ειδικά επειδή περνάω από Mont Blanc για να κατέβω Ελλάδα. Και από βροχή δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι πιστοποιημένα σε όλες τις χώρες που ο νόμος επιβάλει χειμερινά ελαστικά. Τα βγάλανε ειδικά για να μην χρειάζεσαι 2 διαφορετικά σετ.

Φαίνεται καλό και στο όριο που έχω μέχρι 300 , αλλά με δείκτη V που να το φέρω σε θερμοκρασία λειτουργίας?

Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο εδώ της Michelin μου λέει μακριά από το Cross για το χιόνι , στην βροχή κορυφαίο . Μου προτείνει (και επιμένει) για 4 εποχών το Pirelli Cinturato All Season , το έχει βάλει σε αυτοκίνητα εδώ και είναι όλοι ικανοποιημένοι . Τώρα μπερδεύτηκα ...

όσοι και όσες συνεχίζετε να θεωρείτε ότι δεν σας χρειάζονται τα χειμερινά ελαστικά στην Ελλάδα, τότε να μην κάνετε παράπονα που έχετε αποκλειστεί 40 χλμ. από την Αθήνα. Αυτά είναι τα επακόλουθα των επιλογών σας.

Ο χειμώνας θέλει τα ελαστικά του.

μετά τα χθεσινά βλέπω να γίνεται υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών όπως σε όλη την Ευρώπη ή πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων με καλοκαιρινά ελαστικά όταν χιονίζει.

Ε και ? Θα πει ο άλλος όταν έφυγα πριν δύο μέρες ήταν καλός ο καιρός .
Βλάση εάν δεν σκέφτεται πρώτα την ασφάλειά του ο κόσμος, ότι και αν του κάνουν δε στρώνει. Θα καταλήξει όπως με το τσιγάρο.

Εκτός και εάν αποφασιστεί πέλεκυς , πέλεκυς όμως όχι αστεία .