Eλάτε στα ελληνικά universities...ελάτε να φάτε καλαααά

Ο τρόπος έκφρασής σου ξεπερνά το ακραίο, η δε γενίκευσή σου... ας μην τη σχολιάσω καλύτερα. Και είναι έλλογος, όχι ένλογος.

Πιστεύω πως δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα σε γενικές γραμμές...προσωπικά υπήρξαν καθηγητές που όταν τους πρωτογνώρισα μέσω των διαλέξεων τους,μου δημιούργησαν μια αντιπάθεια,ενώ αργότερα μέσω εργασιών και αφού γνωριστήκαμε καλύτερα κατάλαβα πως είχαν πολλά να προσφέρουν και το έκαναν.Στο τμήμα μου μόνο 2-3 μπορώ να σκεφτώ των οποίων η συμπεριφορά απομάκρυνε πραγματικά φοιτητές απο τις διαλέξεις.
Πάντως η πρόταση με το νόμο δείχνει πολύ καλή,αλλά την φοβάμαι....

Εδώ να σημειωσω πως ούτε εγώ ούτε ο φίλος μου είχαμε ποτέ λεκτική ή άλλου είδους αντιπαράθεση με τον καθήγητή.ΔΕΝ ανήκουμε σε ΚΑΜΙΑ κομματική παράταξη,ούτε επίσημα αλλά ούτε ανεπίσημα

Αυτό ήταν το πιο σημαντικό σου λάθος. Εάν ανήκες σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κομματική φοιτητική παράταξη θα το είχες περάσει με την πρώτη το μάθημα.

Το είχα κάνει κι εγώ αυτό το λάθος στο ΕΜΠ σε σημείο που είχα αρχίσει να αισθάνομαι ηλίθιος: Πώς ήταν δυνατόν εγώ που παρακολουθούσα το μάθημα και τις ασκήσεις, έκανα την εργασία κατά την διάρκεια του εξαμήνου, είχα φτιάξει και προγράμματα στο computer και κοβόμουν! Και οι συνδικαλιστάδες ΟΛΩΝ των παρατάξεων (όσοι αποφάσιζαν να κατέβουν στις εξετάσεις, γιατί πολλοί απ' αυτούς απαξιούσαν να κατέβουν, είχαν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν) περνούσαν το μάθημα με την πρώτη και χωρίς να έχουν καταβάλει όλον αυτόν το κόπο που είχα εγώ. Μάλλον πρέπει να ήταν ιδιοφυΐες! ;)

Γιατί μην ξεχνάμε οι καθηγηταράδες στα ελληνικά μπουρδ... ε, συγγνώμη Πανεπιστήμια ήθελα να πω, είναι Θεοί! Δεν ελέγχονται από κανέναν, δεν έχουν να δώσουν λόγο σε κανέναν! Τούς μόνους που φοβούνται και υπακούν είναι τους πολιτικάντηδες που τούς έχουν βάλει σε αυτές τις θέσεις και των οποίων κάνουν όλα τα χατήρια περνώντας αέρα τους αφισοκολλητές τους.

Κατάλαβες λοιπόν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λυσάξει και δεν θέλει επ' ουδενί ιδιωτικά πανεπιστήμια; Γιατί εκεί δεν θα έχει πια το πάνω χέρι να αλωνίζει και να κάνει ότι γουστάρει...

Γιώργο, κάνε αυτό που σου λέει ο Βλάσης, αν δε σε περάσει και το Σεπτέμβρη.

Μέχρι το Σεπττέμβρη κάνε κανένα τάμα, τίποτα βουντού...
Καλό κουράγιο, καλή τύχη...

Α, και ελάτε στα γενέθλια μπρε!

Πολλά έχουν ειπωθεί για γιατρούς, δικηγόρους, ταξιτζήδες, παπάδες, αλλά το ύφος χιλίων καρδιναλίων, της απαξίωσης των "λιγότερο απο αυτούς μορφωμένων", του επιλεκτικού σχολιασμού, της επίδειξης (παρα)μόρφωσης δια της διορθωσης των σφαλμάτων των άλλων...μόνο τους κατοικοεδρεύοντες μόνιμους τρόφιμους των αναφερόμενων ιδρυμάτων χαρακτηρίζει.

Last edited by a moderator:
Περνώντας από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης...ολες επαναλαμβάνω...το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι οτι υπάρχουν δυο κατηγορίες ένλογων (με λογική-μυαλό) όντων...οι άνθρωποι και οι καθηγητές πανεπιστημίου. Δυστυχώς είναι τόσο λίγοι αυτοί που μπορούν να καταταγούν στην κατηγορία των ανθρώπων που μοιραία τους παίρνει όλους η μπάλα.
Είναι μια ομάδα τύπων, οι οποίοι είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς που όλοι βρίζουμε. Γιατί τουλάχιστον οι πολιτικοί έχουν βρει εναν κακό μπελά με τους δημοσιογράφους, ενημέρωση εν γένει και καθημερινά πλέον απαξιώνονται χλευάζονται, λοιδωρούνται...κάποιοι ντρέπονται να σηκώσουν το κεφάλι τους. Τους καθηγητές πανεπιστημίου δεν τους αγγίζει τίποτα. Ιδιαίτερα δε, αυτοί που είναι σε σχολές που έχουν προμηθειες, εξοπλισμούς κλπκλπ...είναι πραγματικά ότι μπορεί να προξενήσει αηδία σε έναν άνθρωπο. Ας μην αναφερθώ βέβαια στο ότι οι περισσότεροι ειναι ο παππους, ο θειος, τα ανηψια, τα αδερφια, τα ξαδερφια, τα εγγόνια...τα οποία εν πολλοίς και συνήθως δένονται με δεσμούς εξ αγχιστείας. Σε λίγα χρόνια δλδ. σε κάποιες σχολές οι διδάσκοντες στις ανωτερες μεχρι τις κατωτερες βαθμίδες θα ανήκουν σε έναν ευρύ οικογενειακό κύκλο.
Αν προσθέσουμε και την άμμεσότερη ή λιγότερη άμεη εμπλοκή των κομμάτων, οι περισσότερες σχολές αποτελούν ένα όμορφο και επιπεδάτο κ@λοχανείο.
Συμπαθάτε με για τον ακραίο τρόπο έκφρασης...θεωρήστε τον σαν μια μικρή υπερβολή, που σε αδρές γραμμές δείχνει την πραγματικότητα...

Ευχαριστώ πολύ για την προσβολή, την οποία έτσι όπως τη διατυπώνεις με αγγίζει και προσωπικά. Και όχι, δεν σε συμπαθώ καθόλου

Απάντηση: Re: Eλάτε στα ελληνικά universities...ελάτε να φάτε καλαααά

...και προφανώς επειδή θίχτηκε φρόντισε να βρει και να επισημάνει ένα μείζον λάθος...είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση από έναν "συντονιστή"...και η συμπεριφορά την οποία επέδειξε συνάδει εν πολλοίς στα υπερβολικά χαρακτηριστικά που πραπάνω περιέγραψα.

Πολλά έχουν ειπωθεί για γιατρούς, δικηγόρους, ταξιτζήδες, παπάδες, αλλά το ύφος χιλίων καρδιναλίων, της απαξίωσης των "λιγότερο απο αυτούς μορφωμένων", του επιλεκτικού σχολιασμού, της επίδειξης (παρα)μόρφωσης δια της διορθωσης των σφαλμάτων των άλλων...μόνο τους κατοικοεδρεύοντες μόνιμους τρόφιμους των αναφερόμενων ιδρυμάτων χαρακτηρίζει.

Πάντως αν και μπορεί να περιγράφεις προφανώς κάποιες αληθινές καταστάσεις που γνωρίζεις, γνώρισες, είδες, άκουσες κτλ, με τον αφοριστικό τρόπο που το γράφεις νομίζω πως προσβάλλεις πολύ κόσμο και χωρίς λόγο. Άποψη μου, αλλά μπορούσες να βάλεις πρώτα π.χ. ένα "από τους 15 καθηγητές που γνώρισα, οι 14..."

Εγώ παλι...

Απο τους 40 που γνώρισα....

Οι 37 από αυτούς καθώς και 2 παιδιά τους, μερικά ανίψια και μερικές γκομενες (οι τελευταιες τρεις κατηγορίας ...ήταν συμφοιτητές με ειδικά προνομια που όμως συμπεριφέρονταν σαν να ήταν ...καθηγητές), μου βγαίνουν παραπάνω απο 40, που ήταν αστα να πάνε.

(Σημειώνεται οτι τα ειδικά προνόμια προς τα αδερφοξαδερφοανιψιογκομενακια διατηρούνταν και απο τους 3 οι οποίοι ήταν πραγματικοι δασκαλοι, επιστημονες και ανθρωποι)

κακώς γυρνάει πολλές φορές επι προσωπικού η συζήτηση ...

δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα απολύτως παιδιά.

Λυπάμαι αλλά θα συμφωνήσω με την περιγραφή των πανεπιστημιακών που εξόργισε πολλούς από τους συνφορουμίτες.
Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Και εγω απο παραδειγματα στο Πανεπιστημιο Αθηνων την ιδια εικονα εχω και μαλιστα χειροτερη. Προσβολη ειναι να μη γραφονται οι αληθειες.

Προσβολη ειναι να πρεπει να δωσει μαθητης μαθημα 2 φορες επειδη ο καθηγητης εχασε τις βαθμολογιες...

απο την αληθεια μεχρι την ισοπεδωση απεχει πολυ δεν εχει κανεις αντιρρηση οτι υπαρχει προβλημα και θα ηταν αστειο να μην το παραδεχθουμε

Ξερεις Larry, ειλικρινα, με αυτα που εχω ζησει απο πολυ κοντα εγω εγω καταληξει οτι οντως προκειται περι ισοπεδωσης

Ας κουνηθουνε και λιγο απο τις θεσεις τους. Δεν πειραζει..

Υ.Γ. Η πλακα ειναι πως οσα αναφερθηκαν αποτελουν ψεγματα... Υπαρχουν αλλα που αν γραφοντουσαν εδω .... θα γελαγε και το παρδαλο κατσικι

Last edited:
Δεν λέω ότι όλοι -ή ακόμη και η πλειψηφία ίσως- των καθηγητών μου ήταν φάροι ηθικής, επιστημονικής κατάρτισης και κατανόησης προς τον φοιτητή, αλλά όχι και να λέγεται ότι περίπου όλοι -με λίγες μόνο εξαιρέσεις- κατατάσσονται στον τύπο που περιγράφηκε στην αρχή! Αυτό υπερβαίνει και τα όρια της ισοπέδωσης. Κατά τα λοιπάν, κανείς δεν νομίζω να είπε να μη στηλιτεύονται περιπτώσεις όπως αυτές που ήδη περιγράφηκαν.

Re: Απάντηση: Eλάτε στα ελληνικά universities...ελάτε να φάτε καλαααά

Ξερεις Larry, ειλικρινα, με αυτα που εχω ζησει απο πολυ κοντα εγω εγω καταληξει οτι οντως προκειται περι ισοπεδωσης

Ας κουνηθουνε και λιγο απο τις θεσεις τους. Δεν πειραζει..

Μα θέλουμε. Όλα σχεδόν τα περιφερειακά πανεπιστήμια έχουν προχωρήσει τις εκλογές με βάση το νέο νόμο και έχουν καταρτίσει πρόγραμμα με 4ετή ορίζοντα, όπως προβλέπει ο νόμος. Και απαραίτητη προυπόθεση ήταν η αυτοαξιολόγηση του καθενός, ο έλεγχος από τη διοίκηση της αξιοπιστίας των αναγραφομένων και τώρα έχει έλθει η ώρα της αξιολόγησης από εξωτερικούς κριτές, άγνωστους, μάλιστα δεν θα μάθουμε ποτέ τα ονοματεπώνυμά τους, καθώς θα διοριστούν από το ΥΠΕΠΘ και δεν θα έχουν καμιά φυσική επαφή με το πανεπιστήμιο.

Φυσικό είναι οι βολέμένοι να αντιδρούν. Και να φωνάζουν. Είναι απογοητευτικό όμως την ίδια ώρα που βαλλόμαστε εκ των έσω ως προδότες κλπ. να δεχόμαστε και τη λοιδωρία της κοινωνίας, ότι είμαστε ίδιοι με τα κακά σπυριά. Μετά από κάτι τέτοιο θέλει πολύ κουράγιο για να συνεχίσεις το διμέτωπο αγώνα.

Και όπως πάντα το δίκαιο είναι κάπου στην μέση...

Ναι υπάρχουν καλοί εκπαιδευτικοί(οφείλετε να ομολογήσετε, λίγοι πια) και υπάρχουν και κακοί.

Δεν είμαι στον χώρο, ούτε ποτέ πέρασα απο κάποιο τέτοιο εκπαιδευτικό χωνεύτηρι, αλλά έχω 2-3 φίλους/φιλες που χρωστάνε 1 μάθημα όντως πολλά χρόνια.

Ειδικά μια περίπτωση, είναι στο τωρινό ακαδημαικό έτος και έχει μπλέξει με έναν καθηγητή που της είπε απέξω απέξω ΚΑΤΣΕ μου για να περάσεις....

Με ενδιαφέρει η κουβέντα για να δώσω κάποια λύση στην κοπέλα, για να μην περιμένει μετά απο 4 χρόνια να αλλάξει κατεύθυνση ο καθηγητής.

Το σύστημα ΠΑΣΧΕΙ ικτρά και αυτό το ξέρουμε όλοι.

Ευτυχώς, υπάρχουν ΑΚΟΜΑ φωτεινά παραδείγματα και ευτυχώς έχω και φίλο ένα απο αυτά.

Κουράγιο φίλε φοιτητή...

Last edited:
Με τη λογική της "μη ισοπέδωσης" έχει φτάσει η Ελλάδα στο σημερινό της χάλι.

Κλέβουν οι ταξιτζήδες, αλλά μόνο οι κακοί επαγγελματίες.
Τα μασάνε οι πολιτικοί, αλλά μην τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι.
Φακελάκια οι γιατροί, αλλά μόνο οι επίορκοι.

Μήπως ήρθε η ώρα για λίγη ισοπέδωση; Μπας και χτιστεί κάτι καλύτερο.

μα την πραγματικη τους διασταση την εδωσε ο φιλος που ανοιξε το θεμα που ειναι απολυτα σωστη,σεβαστη,

να κανουμε κουβεντουλα με βαση ομως τι?
ολοι απατεωνες?