Έλεγχος καλωδίου κεραίας- Κανάλια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται

Mediaman

New member
15 December 2010
37
Καλησπέρα σε όλους. Στο εξοχικό , θα ήθελα να ελέγξω την κατάσταση του καλωδίου της κεραίας διότι πότε πιάνουμε μόνο την ομάδα των attica-extra κ.λ.π , σπανιότερα τα mad-mtv και πολύ πολύ πιο σπάνια τα mega-star-ant1 κ.λ.π. ανάλογα με το πώς...φυσάει (παρακαλώ μη γελάτε , είμαστε στην ψηφιακή εποχή) Βέβαια η περιοχή είναι πολύ δύσκολη (λιμανάκια κερατέας) αλλά θα ήθελα να δω μήπως θα μπορούσε να φταίει το coaxial της κεραίας. Αν γνωρίζει κάποιος πώς και αν μπορεί να το τεστάρω με ψηφιακό πολύμετρο ή αν δεν γίνεται με πολύμετρο (που ήδη διαθέτω) , αν αυτό http://www.skroutz.gr/c/706/polymetra-organa-metrhshs.html?keyphrase=CMP-RCT+31 θα μπορούσε να βοηθήσει.Υπάρχει κεραία (τρίαινα) τοποθετημένη στην ταράτσα , ενισχυτής στην κεραία και κάτω στις πρίζες (μήκος καλωδίου περίπου 10 μέτρα). Να σημειώσω πως αρκετοί γείτονες έχουν φτάσει σε απόγνωση και έχουν βάλει nova ή ote tv αλλά εγώ θέλω να το παλαίψω μιας και κάποιες στιγμές "πιάνει". Τέλος να σημειώσω πως με εσωτερική κεραία πιάνω mega - ant1 με χιόνια (αλλά ποτέ star) -Μακεδονία tv τζάμι και εγώ δεν ξέρω από που.Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Αντί για ενισχυτή κεντρικής βάλε ενισχυτή ιστού + τροφοδοτικό.
Σε περιοχές με αδύναμο σήμα βοηθάει.

Προτίμησε κάποιον με χαμηλό δείκτη θορύβου (κάτω από 2dB) όπως το σετ της Ikusi JSBA202.

Αν δεν πιάνει με τίποτα μπορείς να δεις τα κανάλια της digea μέσω δορυφόρου ελεύθερα με ένα 80αρι πιάτο και έναν οικονομικό HD δέκτη όπως ο Edision Progressiv HD Compact.

Απάντηση: Re: Έλεγχος καλωδίου κεραίας- Κανάλια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται

Αντί για ενισχυτή κεντρικής βάλε ενισχυτή ιστού + τροφοδοτικό.
Σε περιοχές με αδύναμο σήμα βοηθάει.

Προτίμησε κάποιον με χαμηλό δείκτη θορύβου (κάτω από 2dB) όπως το σετ της Ikusi JSBA202.

Αν δεν πιάνει με τίποτα μπορείς να δεις τα κανάλια της digea μέσω δορυφόρου ελεύθερα με ένα 80αρι πιάτο και έναν οικονομικό HD δέκτη όπως ο Edision Progressiv HD Compact.

Σωστός!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Έλεγχος καλωδίου κεραίας- Κανάλια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Μάλλον θα στραφώ κατευθείαν στο δορυφορικό γιατί έχω δοκιμάσει και ενισχυτή ιστού+τροφοδοτικό με φτωχά αποτελέσματα (πάλι πότε έπιανε πότε τα έχανε) . Απλώς δεν ξέρω αν μπορώ να δω ελεύθερα κανάλια της digea μέσω δορυφόρου διότι έχω ακούσει πως εκπέμπονται κωδικοποιημένα.