Έλεγχος rainbow effect ?

apos560

New member
12 December 2008
11
Επειδή είμαι σε επαρχία, χωρίς καταστήματα με home cinema, είναι δύσκολο να κάνω έλεγχο για το αν βλέπω το rainbow ή όχι σε dlp projectors

Στο παρακάτω link το βλέπω όμως ξεκάθαρα to rainbow,

http://www.kingprojectors.com/proje...tor-image-artifacts/projector-rainbow-effect/

οπότε θα πρέπει να αποκλήσω την αγορά κάποιου dlp projector

μπορεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του για τη χρησιμότητα αυτού του link ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να ελέγξω το συγκεκριμένο effect ?

ευχαριστώ

δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δεν βλέπει το rainbow στα παραπάνω Link... στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ορατό μιας και το μαύρο φόντο με άσπρα γράμματα είναι ότι χειρότερες συνθήκες μπορείς να έχεις.

Επειτα, πρέπει να μάθεις να το βλέπεις και να μάθεις πού πρέπει να κοιτάς για να το βλέπεις.

Θα σου πω ενα παρόμοιο παράδειγμα... επι εποχή CRT οθονών , μπορούσα να διακρίνω με 100% επιτυχία με μια ματιά ποιες οθόνες είναι στα 60 ποιες στα 75 και ποιες στα 100hz...δεν με πίστευε κανείς μέχρι που το Display properties αποκάλυπτε την αλήθεια ...στην πραγματικότητα είχα εξασκήσει το μάτι μου και είχα μάθει που να κοιτάζω ώστε να διακρίνω και το παραμικρό flickering.

Σημείωσε επίσης οτι το μάτι στα άκρα του οπτικού πεδίου είναι πολύ πιο "γρήγορο" από το κέντρο εστίασης. Ετσι ειναι πολύ πιο πιθανό να πιάσεις κάτι σε rainbow με την "άκρη του ματιού σου" παρά εκεί που εστιάζεις.

Επειδή είμαι σε επαρχία, χωρίς καταστήματα με home cinema, είναι δύσκολο να κάνω έλεγχο για το αν βλέπω το rainbow ή όχι σε dlp projectors

Στο παρακάτω link το βλέπω όμως ξεκάθαρα to rainbow,

http://www.kingprojectors.com/proje...tor-image-artifacts/projector-rainbow-effect/

οπότε θα πρέπει να αποκλήσω την αγορά κάποιου dlp projector

μπορεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του για τη χρησιμότητα αυτού του link ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να ελέγξω το συγκεκριμένο effect ?

ευχαριστώ
Δεν ξερω, εαν αυτο το παραδειγμα που δειχνει το αντιστοιχο λινκ, μπορει να σε κανει να λειτουργησεις αποτρεπτικα ως προς την αγορα βιντεοπροβολεα DLP,και το λεω αυτο γιατι σαν κατοχος του DLP OPTOMA HD65, δεν εχω καταφερει,ευτυχως,να παρατηρησω το φαινομενο ποτε μεχρι στιγμης.
H καλυτερη λυση δυστυχως σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να δεις καποιον απο κοντα, πραγμα στην δικη σου περιπτωση δυσκολο απο οτι λες.
Δεν κοιταζεις, μηπως, υπαρχει καποιο μελος του φορουμ κοντα στην περιοχη σου που να μπορει και να θελει να σε βοηθηση;

φίλοι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

επειδή είναι μάλλον δύσκολο να ανέβω αθήνα μόνο για να δω κάποιον dlp pj, σκέφτομαι να πάω για αγορά του panasonic 3000 (έχω ήδη κάποιο παλιό LCD, hitachi 100) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

από αυτά που έχω διαβάσει στο forum, ο 3000 μου φαίνεται για μια καλή επιλογή (καλύτερη πάντως από τον Sony 10).

σας ευχαριστώ και πάλι

To link που παραθέτεις όπως πολύ σωστά ειπώθηκε είναι στην ουσία "βιντεοσκοπημένο" το φαινόμενο, οπότε το βλέπουν όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν θα το έβλεπαν στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, ως άνθρωπος που ενοχλείται ιδιαίτερα απ'το rainbow, σε διαβεβαιώνω ότι η πραγματικότητα ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ, είναι ακριβώς ίδια, το ίδιο εκνευριστική, οπότε αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις, πας απευθείας σε LCD.

φίλοι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

επειδή είναι μάλλον δύσκολο να ανέβω αθήνα μόνο για να δω κάποιον dlp pj, σκέφτομαι να πάω για αγορά του panasonic 3000 (έχω ήδη κάποιο παλιό LCD, hitachi 100) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

από αυτά που έχω διαβάσει στο forum, ο 3000 μου φαίνεται για μια καλή επιλογή (καλύτερη πάντως από τον Sony 10).

σας ευχαριστώ και πάλι

Ίσως και να είναι καλύτερη επιλογή. Επ' ουδενί όμως δεν είναι ~1000 καλύτερη, εκτός εάν σου περισσεύουν!!!
Σκέψου το -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

To link που παραθέτεις όπως πολύ σωστά ειπώθηκε είναι στην ουσία "βιντεοσκοπημένο" το φαινόμενο, οπότε το βλέπουν όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν θα το έβλεπαν στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, ως άνθρωπος που ενοχλείται ιδιαίτερα απ'το rainbow, σε διαβεβαιώνω ότι η πραγματικότητα ΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ, είναι ακριβώς ίδια, το ίδιο εκνευριστική, οπότε αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις, πας απευθείας σε LCD.

Πολλά "αν" βρε παιδί μου!
BABOULAS INC!!! :flipout:

Φιλικά
Γιώργος.