Ελεήστε τον φτωχό

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,166
Clermont-Ferrand, France
Από http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=22934

"Απαγορεύει τη ρίψη ρυζιού και το πάτημα του ποδιού στους γάμους ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Αν κατά τη διάρκεια του γάμου…πέσει ρύζι(κάτι που θα επιβαρύνει τον Ιερό Ναό με πρόσθετα έξοδα εργασίας για να καθαριστεί!), τότε οι μελλόνυμφοι θα πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα το έχουν καταθέσει πριν το μυστήριο"

Άντε και από του χρόνου 1 γύρο στον χορό του Ησαΐα γιατί φθείρεται η μοκέτα.

Έ ρε προβλήματα που έχει ο Ασεβασμιότατος.

ηδη πεφτει χρημα με ποσους πολυελαιους και a/c θα αναψεις...σε λιγο θα εχει και εισοδο.....και αντε με το εισητηριο θα παρεις και ενα κερακι!!!

Δεν νομίζω ότι αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα. Η Μητρόπολη Κατερίνης έχει κάποια χρόνια που απαγόρευσε τη ρίψη ρυζιού και να πω την αλήθεια, δε με χάλασε καθόλου στο γάμο μου. Όποιος θέλει μπορεί να πετάξει έξω από το ναό.

Δεν νομίζω ότι αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα. Η Μητρόπολη Κατερίνης έχει κάποια χρόνια που απαγόρευσε τη ρίψη ρυζιού και να πω την αλήθεια, δε με χάλασε καθόλου στο γάμο μου. Όποιος θέλει μπορεί να πετάξει έξω από το ναό.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι απαγορεύεται, είναι ότι θα επιτρέπεται κατόπιν επιπλέον αμοιβής.

Μπορούν επίσης να χρεώνουν τη γουλιά την κοινωνία, γιατί είναι έξοδο το κρασί, εναλακτικά νεράκι......:idea:

Το πρόβλημα δεν είναι ότι απαγορεύεται, είναι ότι θα επιτρέπεται κατόπιν επιπλέον αμοιβής.

Μπορούν επίσης να χρεώνουν τη γουλιά την κοινωνία, γιατί είναι έξοδο το κρασί, εναλακτικά νεράκι......:idea:

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο.

υπαρχει το αντιπαλο δεος πλεον και λεγεται πολιτικος γαμος ρε παιδια,αν ο κοσμος ξυπνησει και αρχισει να τους περιφρονει,θα δειτε μετα οτι θ'αρχισουν οι προσφορες και οι εκπτωσεις γιατι θα παψει το μονοπωλειο.

Υ.Γ :idea:το'χει παρει χαμπαρι η Ε.Ε οτι η εκκλησια εχει μονοπωλειο στην Ελλαδα?

Humor_Wedding_Game_Over_Black_Shirt.jpg

υπαρχει το αντιπαλο δεος πλεον και λεγεται πολιτικος γαμος ρε παιδια,αν ο κοσμος ξυπνησει και αρχισει να τους περιφρονει,....

Πολύ χλωμό να γίνει αυτό. ειδικά στο θέμα του γάμου. υπάρχει βαθιά ριζωμένη πλύση εγκεφάλου από πάππου προς πάππου στην Ελλάδα.
Από μικρό κοριτσάκι έχει φάει πλύση εγκεφάλου πως θα είναι νυφούλα και τι νυφικό θα φοράει....
Πολλοί κατηγορούν τους παπάδες για σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, αλλά στο θέμα του γάμου υπάρχει πόρωση.
Σκεφθείτε μόνο σε πόσους πολιτικούς γάμους έχετε πάει ........ ακόμα και κανά δυό γνωστούς που ξέρω που παντρέυτηκαν με πολιτικό γάμο, το έκαναν για να εγκριθεί δάνειο στα γρήγορα να πάρουν σπίτι και μετά παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό.

Αυτά βλέπω και λέω πόσο μπροστά είναι η γυναίκα μου !!!!:D

Απελευθέρωση των θρησκευτικών γάμων τώρα! Να ανοίξουν οι "κλειστές" τελετές και να καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές των παπάδων! Να έχει δικαίωμα ο κάθε ξένος επενδυτής να έρθει στη χώρα και να ανοίξει μία...εκκλησία χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Να ενταχθούν άμεσα οι θρησκευτικοί γάμοι στο νομοσχέδιο περί fast track! Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή: έπονται βαφτίσια, ευχέλαια, κηδείες κτλ.

Υ.Γ. Μαζί τα φάγαμε (τα κουφέτα).

Πολύ χλωμό να γίνει αυτό. ειδικά στο θέμα του γάμου. υπάρχει βαθιά ριζωμένη πλύση εγκεφάλου από πάππου προς πάππου στην Ελλάδα.
Από μικρό κοριτσάκι έχει φάει πλύση εγκεφάλου πως θα είναι νυφούλα και τι νυφικό θα φοράει....
Πολλοί κατηγορούν τους παπάδες για σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, αλλά στο θέμα του γάμου υπάρχει πόρωση.
Σκεφθείτε μόνο σε πόσους πολιτικούς γάμους έχετε πάει ........ ακόμα και κανά δυό γνωστούς που ξέρω που παντρέυτηκαν με πολιτικό γάμο, το έκαναν για να εγκριθεί δάνειο στα γρήγορα να πάρουν σπίτι και μετά παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό.

φασουλι το φασουλι...

Απελευθέρωση των θρησκευτικών γάμων τώρα! Να ανοίξουν οι "κλειστές" τελετές και να καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές των παπάδων! Να έχει δικαίωμα ο κάθε ξένος επενδυτής να έρθει στη χώρα και να ανοίξει μία...εκκλησία χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Να ενταχθούν άμεσα οι θρησκευτικοί γάμοι στο νομοσχέδιο περί fast track! Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή: έπονται βαφτίσια, ευχέλαια, κηδείες κτλ.

Υ.Γ. Μαζί τα φάγαμε (τα κουφέτα).

Συγγνωμη κιολας, αλλα αυτα που λες δεν στεκουν και δεν εχουν καμια σχεση.
Ναι αυτο που ειπε ο Αμβροσιος ειναι τραγικο και ναι υπαρχουν περιπτωσεις που το χρημα καλα κρατει.Η απελευθερωση των θρησκευτικων γαμων που κολλαει? Σου απαγορευει κανεις να κανεις πολιτικο? Ποιες κλειστες τελετες να ανοιξουν? Σε υποχρεωνει κανεις να κανεις βαφτιση?
Δε μας φτανει η απαξιωση θεσμων που περναμε σαν κοινωνια, να κανουμε και fast γαμους σα να μη τρεχει τιποτα...

Όλα καλά, να πληρώνει όποιος θέλει να πετάει ρύζι, ως έξοδο απασχόλησης προσωπικού για το καθαρισμό της εκκλησίας... (αυτό με το πάτημα δεν μπορώ να το καταλάβω, οπότε φεύγει ασχολίαστο...)

Όμως η απαξίωση κάποιων θεσμών δεν είναι και τόσο κακό πράγμα, αρκεί να το επιτάσσει η κοινωνία βέβαια...

Η κοινωνία μας αλλάζει συνεχώς, απλά οι συντηρητικοί συνήθως εξουσιομανείς παράγοντες ανθίστανται... ενίοτε ανασύρουν εξουσίες που έχουν παρέλθει προ καιρού...

Σε κάθε περίπτωση κανένας "παπάς" δεν μπορεί να καθορίσει πως θα επισημοποιηθούν οι σχέσεις μας ή ότι άλλο... με το καιρό θα το καταλάβουν... αλλά και να μην το καταλάβουν το ζευγάρι να είναι καλά και η οικογένεια... οι παπάδες περισσεύουν...