EΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Εγώ πάλι προτιμώ σερίφηδες που πρώτα πυροβολούσαν και μετά μίλαγαν. :D: :D
O Θεός συγχωρεί, εγώ όχι :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Η "υλικοτεχνική υποδομή" σαφώς και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βοήθημα στην όλη προσπάθεια για την επίτευξη τόσο μεγάλων στόχων. Τόσο σημαντικό που κανονικά θεωρείτε απαραίτητο.

Το πόσο καλά καλύπτει όμως, έχει να κάνει και με τα μεγέθη στα οποία "καλείτε" να καλύψει. Στη χώρα μας π.χ. θα θέλει πάρα πολύ μικρότερης κλίμακας "υλικοτεχνική υποδομή" απ' ότι στην Αμερική που αναφέρθηκε πριν. Παρ' όλα αυτά θέλει τόση ώστε να καλύπτει τα δικά μας μεγέθη, όχι λιγότερη και από αυτή.

Το ίδιο ισχύει σε κάθε χώρα όσο μεγαλύτερη δηλαδή κι αν είναι από εμάς. Άλλο το μέγεθος της ανάγκης κάλυψης, άλλο και το μέγεθος της απαραίτητης "υλικοτεχνικής υποδομής". Το αν εκεί η κάλυψη είναι πληρέστερη ή όχι δεν έχει να κάνει με τα απόλυτα μεγέθη της "υλικοτεχνικής υποδομής" της, συγκρινόμενα με τα απόλυτα μεγέθη μιας άλλης διαφορετικής σε τέτοια μεγέθη χώρας.
Δεν έχω από κάπου την πληροφόρηση π.χ. ότι για τις Αμερικάνικες ανάγκες επαρκεί ή όχι η διαθέσιμη "υλικοτεχνική υποδομή" τους.

Έπειτα, μιλώντας για Αμερική, τί θα πρέπει να σκέφτομαι;! Ότι δηλαδή εκεί είναι καλύτερα από εδώ ορισμένα τέτοια ζητήματα;! Εκεί κι αν γίνεται "χορός συμφερόντων" και "βρόμικων συγκαλύψεων". Άρα, τι καλύτερο μου προσφέρει μια τέτοια ενδεχόμενη "σύγκριση";!

Αυτό που είναι πάνω και από κάθε "τεχνικό" ζήτημα, είναι η υγιής λειτουργία θεσμικών παραγόντων σε ένα κράτος και κατ' επέκταση στο διεθνές στερέωμα. Από εκεί ξεκινά το "κακό" στα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα που κατά τ' άλλα έχουμε μάθει να τα βλέπουμε "μυωπικά" και να νομίζουμε ότι αποκτούν βαρύτητα μόνο όταν έχουν πια φτάσει να "καίνε τη γούνα μας".

Τί να το κάνω π.χ. να έχω φτάσει να "ξεχειλίζω" (λέεεμε τώρα) από "υπερσύγχρονους εξοπλισμούς" και να μην υπάρχει καμία ιδιαίτερη οργάνωση στο να τους χρησιμοποιήσω με τον βέλτιστο τρόπο. Αν δεν υπάρχει ικανή ποσότητα ανθρώπινου δυναμικού που να νιώθει όμως ότι και ανταμείβεται πραγματικά για το λειτούργημα που προσφέρει και όχι να καλείτε να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του για την 'κονόμα "κάποιων" που κάθονται στις γραφειάρες τους με τον κλιματισμό και τα αναψυκτικά τους και παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους την κατάσταση ώστε να αποκτήσουν "άποψη" για τις επόμενες ενέργειές τους που άλλωστε εστιάζουν περισσότερο για το "πώς θα φανεί η θέση που αντιπροσωπεύουν" και όχι τόσο για την ίδια τη λύση του τραγικού κάθε φορά προβλήματος.

Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα αλλά νομίζω πως ακόμα και μια απλή παρατήρηση στα τεκταινόμενα θα με ξεπέρναγε εύκολα...

Παντως απο την εμπειρια μου στη νησο Ροδο πριν χρονια κι εχοντας ζησει στο πετσι μου τις φωτιες του 87 αλλα και του 90 ενα εχω να πω για τους Ροδιτες.

Αγαπουν τον τοπο τους στα λογια και για οσο διαρκει το καλοκαιρι και οι αιθεριες υπαρξεις.
Μια μαζικη κινητοποιηση εκεινα τα χρονια- περα απο την υστατη αμυνα για να σωθουν τα χωρια τους οπως εγινε και τωρα- δεν αντικρυσα.
Λυπαμαι που το λεω αλλα στο συνολο τους φαινεται να μην αξιζουν τον παραδεισο που ζουν.

Re: Απάντηση: EΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Η "υλικοτεχνική υποδομή" σαφώς και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βοήθημα στην όλη προσπάθεια για την επίτευξη τόσο μεγάλων στόχων. Τόσο σημαντικό που κανονικά θεωρείτε απαραίτητο.

Το πόσο καλά καλύπτει όμως, έχει να κάνει και με τα μεγέθη στα οποία "καλείτε" να καλύψει. Στη χώρα μας π.χ. θα θέλει πάρα πολύ μικρότερης κλίμακας "υλικοτεχνική υποδομή" απ' ότι στην Αμερική που αναφέρθηκε πριν. Παρ' όλα αυτά θέλει τόση ώστε να καλύπτει τα δικά μας μεγέθη, όχι λιγότερη και από αυτή.

Το ίδιο ισχύει σε κάθε χώρα όσο μεγαλύτερη δηλαδή κι αν είναι από εμάς. Άλλο το μέγεθος της ανάγκης κάλυψης, άλλο και το μέγεθος της απαραίτητης "υλικοτεχνικής υποδομής". Το αν εκεί η κάλυψη είναι πληρέστερη ή όχι δεν έχει να κάνει με τα απόλυτα μεγέθη της "υλικοτεχνικής υποδομής" της, συγκρινόμενα με τα απόλυτα μεγέθη μιας άλλης διαφορετικής σε τέτοια μεγέθη χώρας.
Δεν έχω από κάπου την πληροφόρηση π.χ. ότι για τις Αμερικάνικες ανάγκες επαρκεί ή όχι η διαθέσιμη "υλικοτεχνική υποδομή" τους.

Έπειτα, μιλώντας για Αμερική, τί θα πρέπει να σκέφτομαι;! Ότι δηλαδή εκεί είναι καλύτερα από εδώ ορισμένα τέτοια ζητήματα;! Εκεί κι αν γίνεται "χορός συμφερόντων" και "βρόμικων συγκαλύψεων". Άρα, τι καλύτερο μου προσφέρει μια τέτοια ενδεχόμενη "σύγκριση";!

Αυτό που είναι πάνω και από κάθε "τεχνικό" ζήτημα, είναι η υγιής λειτουργία θεσμικών παραγόντων σε ένα κράτος και κατ' επέκταση στο διεθνές στερέωμα. Από εκεί ξεκινά το "κακό" στα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα που κατά τ' άλλα έχουμε μάθει να τα βλέπουμε "μυωπικά" και να νομίζουμε ότι αποκτούν βαρύτητα μόνο όταν έχουν πια φτάσει να "καίνε τη γούνα μας".

Τί να το κάνω π.χ. να έχω φτάσει να "ξεχειλίζω" (λέεεμε τώρα) από "υπερσύγχρονους εξοπλισμούς" και να μην υπάρχει καμία ιδιαίτερη οργάνωση στο να τους χρησιμοποιήσω με τον βέλτιστο τρόπο. Αν δεν υπάρχει ικανή ποσότητα ανθρώπινου δυναμικού που να νιώθει όμως ότι και ανταμείβεται πραγματικά για το λειτούργημα που προσφέρει και όχι να καλείτε να θυσιάσει ακόμα και τη ζωή του για την 'κονόμα "κάποιων" που κάθονται στις γραφειάρες τους με τον κλιματισμό και τα αναψυκτικά τους και παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους την κατάσταση ώστε να αποκτήσουν "άποψη" για τις επόμενες ενέργειές τους που άλλωστε εστιάζουν περισσότερο για το "πώς θα φανεί η θέση που αντιπροσωπεύουν" και όχι τόσο για την ίδια τη λύση του τραγικού κάθε φορά προβλήματος.

Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα αλλά νομίζω πως ακόμα και μια απλή παρατήρηση στα τεκταινόμενα θα με ξεπέρναγε εύκολα...

Εγώ πάντως σκέφτομαι τη μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη που είναι καμιά 100αριά χρόνια μπροστά από εμάς στα πάντα.

Εκτός αν ακόμα βαυκαλιζόμαστε με το παραμυθάκι των ηλίθιων Αμερικανών και των παμπόνηρων Ελλήνων....

Re: Απάντηση: EΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Συνελήφθη 81χρονος

Από υπόλειμμα αναμμένου τσιγάρου φαίνεται πως ξεκίνησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στη Βαρυμπόμπη Αττικής και μέσα σε λίγες ώρες επεκτάθηκε στο Κρυονέρι, απειλώντας κατοικίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, φερόμενος ως δράστης είναι ένας 81χρονος, ο οποίος πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε σωρό από ξερά χόρτα και πευκοβελόνες, που είχε συγκεντρώσει ο ίδιος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια καθαρισμού του οικοπέδου του.

Ο 81χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E2%E1%F1%F5%EC%F0%FC%EC%F0%E7&a=&id=89311568

Στο μεταξύ, φυλάκιση τεσσάρων χρόνων με αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 61χρονο αγρότη απ' τον Αγιο Ισίδωρο, που κατηγορήθηκε για εμπρησμό από αμέλεια. Το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην προσπάθειά του να κάψει ξερά χόρτα, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Ο ίδιος δεν το παραδέχτηκε, αλλά υπέπεσε σε αντιφάσεις και στο σώμα του, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρχαν εγκαύματα.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=78526944

Εσείς είστε τόσο αφελείς να τα πιστέψετε αυτά????

Και πέρσι στην Πελοπόννησο δεν κατηγόρησαν μια γριά για τις πυρκαγιές???

Εννοείται ότι ποτέ δεν θα ασχοληθούν για να συλλάβουν τους πραγματικούς ενόχους ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ αφού παίζονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα από τις οικοπεδοποιήσεις, τις διενέξεις δρόμων, τα αιολικά πάρκα κλπ............

οι εμπρηστές θα υπάρχουν και οι φωτιές θα μπαίνουν.

Η Πυροσβεστική όμως και οι Στρατηγοί πότε θα σταματήσουν να αυνανίζονται γύρω από τη θεωρία: περισσότεροι άνδρες, νέα και περισσότερα μηχανοκίνητα και αέρια μέσα, περισσότερο νερό?

Γιατί οι ελάχιστοι Κύπριοι δασο-πυροσβέστες πέρυσι κάναν περισσότερη δουλειά με την αντί-πυρα στην Πελοππόνησο απ'ότι όλοι οι δικοί μας μαζί?

Γιατί η Πυροσβεστική δεν εφάρμοσε ούτε μία φορά τη μέθοδο του "αντι-πυρ" (όποτε εφαρμόστηκε φέτος ήταν από τους τοπικούς παράγοντες και κατοίκους) ενώ ξέρουν ότι είναι η πιο αποδοτική στη μάχη κατά μεγάλων πυρκαϊών?

επιπλέον, γιατί εμπόδισε και απειλούσε να στείλει στο αυτόφωρο όποιον Ροδίτη ήθελε να δημιουργήσει ζώνη ή να προλάβει τη φωτιά με αντί-πυρα?

Πότε θα σταματήσουν οι επιτροπές προμηθειών αεροσκαφών/μέσων να αποτελούνται από αυτούς που υποτίθεται έχουν και την ευθύνη της πυρόσβεσης?

Απάντηση: Re: Απάντηση: EΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Εγώ πάντως σκέφτομαι τη μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη που είναι καμιά 100αριά χρόνια μπροστά από εμάς στα πάντα.

Εκτός αν ακόμα βαυκαλιζόμαστε με το παραμυθάκι των ηλίθιων Αμερικανών και των παμπόνηρων Ελλήνων....
Νομίζω ότι ήμουν πολύ αν όχι και απόλυτα ξεκάθαρος και στο ζήτημα που διάλεξες να σχολιάσεις απ' όλα όσα είχα πει. Σε βαθμό δηλαδή που δεν δικαιολογήτε να εικάζεις τέτοιες φτωχές και τετριμμένες απορίες - θέσεις.
Απλά ξαναδιάβασε προσεκτικότερα, τουλάχιστον την συγκεκριμένη παράγραφο που από αυτήν σχολίασες τόσο αποσπασματικά μία πρότασή της μόνο.

Και συμπληρώνω...

Πουθενά δεν είπα ούτε καν με υπονοούμενο ότι ο Χ λαός - έθνος κ.λ.π. είναι πιο "χαζό" ή πιο "έξυπνο" από το Ψ. Ούτε είπα πως η Αμερική "δεν είναι υπερδύναμη" σε πάρα πολλούς τομείς. Πώς θα μπορούσα να τα πω αυτά άλλωστε;! Είναι διεθνώς αναγνωρισμένες έννοιες.
Τα παραπάνω όμως δεν αποκλείουν αξιωματικά το ότι έχουν και τεράστια προβλήματα σε αρκετούς άλλους και πολύ σημαντικούς τομείς.
Είναι επίσης διεθνώς γνωστό δηλαδή, το ότι είναι και η "υπερδύναμη" της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων σχεδόν από τότε που υπήρξαν στον χάρτη.
Μήπως θα έπρεπε να "θαφτεί" αυτό λόγω του ότι κατά τ' άλλα είναι μια... "υπερδύναμη";! Γιατί αυτό δε θα μου έκανε και πολύ "δημοκρατικό"!

Δεν διαφωνούμε φίλε Κόσμος!

Απλά για το επίμαχο θέμα η σύγκριση εξυπηρετούσε υπό την έννοια ότι ακόμα και τέτοιες υπερδυνάμεις ¨καίγονται", επομένως πόσο μάλλον εμείς με την ανοργανωσιά μας.

Απάντηση: Re: EΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Δεν διαφωνούμε φίλε Κόσμος!

Απλά για το επίμαχο θέμα η σύγκριση εξυπηρετούσε υπό την έννοια ότι ακόμα και τέτοιες υπερδυνάμεις ¨καίγονται", επομένως πόσο μάλλον εμείς με την ανοργανωσιά μας.
Δεν θα ήταν "κακό" να διαφωνούσαμε αρκεί να το κάναμε έχοντας κατανοήσει πλήρως ο ένας τις θέσεις του άλλου και να μην παρερμηνεύαμε αποσπασματικές φράσεις.
Φυσικά είναι πολύ καλύτερο να μη διαφωνούμε καν, πράγμα που αφού το επισημαίνεις χαίρομαι ιδιαίτερα!

Το να συμβεί κάποιες φορές μια μεγάλη καταστροφή, όσο τραγικό κι αν είναι αυτό, στην ουσία θα πρέπει να είναι αναμενόμενο. Δεν υπάρχει το "τέλειο" πουθενά άρα πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για πολύ άσχημες εξελίξεις σε κάποιο περιστατικό.
Το πραγματικά κακό είναι, όταν συμβαίνει να εξελίσσονται σχεδόν όλα τα περιστατικά σε τραγικές καταστάσεις, πράγμα που δυστυχώς όντως συμβαίνει στην Ελλάδα.