ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

MG_1265.jpg

H plasma εχει 600 ευρω , η Samsung LED διπλα εχει τρεις φορες πανω.

Το slim design πωλειται πολυ ακριβα , τοσο που ξεχασαν οτι πρεπει να εχει και μαυρο.

Aνόμοια σύγκριση. Στην lcd το φωτεινό αντικείμενο που απεικονίζεται είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που απεικονίζεται στην plasma. Δεν λέω οτι η plasma δεν έχει καλύτερο μαύρο, αλλά η εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική. Και είναι τραβηγμένη και απο μεγάλη γωνία....Αυτός που την τράβηξε πρέπει να λατρεύει τις plasma...

Διαφωνείς οτι όλες οι παράμετροι της φωτογραφίας πριμοδοτούν την plasma?

Και γιατί αυτό είναι κακό; Για μένα κάθε φωτογραφία, όταν κατανοήσω τις συνθήκες που τραβήχτηκε, είναι πραγματικό γεγονός. Από αυτές τις συνθήκες, οι τηλεοράσεις έτσι δείχνουν. Δεν είναι πειραγμένη η φωτογραφία...
Απλά θα ήταν καλύτερη η φωτογραφία αν και οι 2 έδειχναν το ίδιο πράγμα...

να πω και εγω την εμπειρια μου πανω στο θεμα IR. εχω την 42pj550 απο το νοεμβριο του 2010. θεαση απο τα 2.5 μετρα περιπου. πραγματι το φαινομενο παρουσιαζοτανε που και που. επρεπε να πας πολυ κοντα ομως για να το δεις. πιο πολυ την περιοδο των εκλογων. μπορειτε να καταλαβετε γιατι. πιο στατικη εικονα δε μπορουσε να ειναι. παρ' ολα αυτα με τη χρηση του εσωτερικου wash που εχει η τηλεοραση τα παντα εφευγαν. ειμαστε στο μαρτιο του 2011, εκτος του οτι εχω σταματησει να κοιταω, οταν βλεπω τηλεοραση δεν εχω παρατηρησει ξανα το φαινομενο. να πω εδω οτι ο μονος ισως τροπος για να το δεις και απο μακρια ειναι οταν ανοιγει η τηλεοραση που "καθεται" 2 με 3 δευτερολεπτα στο μαυρο. συνηθως τα λογοτυπα εβλεπα. αλλα και παλι οπως ειπα με τη χρηση του wash εφευγαν τα παντα.

Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Και γιατί αυτό είναι κακό; Για μένα κάθε φωτογραφία, όταν κατανοήσω τις συνθήκες που τραβήχτηκε, είναι πραγματικό γεγονός. Από αυτές τις συνθήκες, οι τηλεοράσεις έτσι δείχνουν. Δεν είναι πειραγμένη η φωτογραφία...

Όχι, δεν είναι πειραγμένη, αλλά, είναι άδικη και υπερτονίζει ένα σημαντικό μείον των LCD, δηλαδή, την γωνία θέασης. Δεν κάθεται κανείς στις 160 μοίρες να δει τηλεόραση, οπότε η εν λόγω φώτο, γνωρίζοντας ήδη ότι οι LCD είναι προβληματικές σ' αυτόν τον τομέα, δεν λέει απολύτως τίποτα.

Μου θυμίζει την προσπάθεια κάποιων να πείσουν τον κόσμο για την ύπαρξη του ''τρισκατάρατου'' rainbow, βάζοντας άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο να κινούνται με warp speed.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Φίλε petasis δεν αμφισβήτησα οτι η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά είναι σαν να συγκρίνει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με ένα τζίπ στο βουνό και στα νεροφαγώματα...Θα ήταν σωστότερο να έδειχναν και οι δύο το ίδιο αντικείμενο. Επιμένω σε αυτό γιατί έχω δει και στη δική μου πόσο διαφορά έχει να δείχνει ενα πολύ μικρό φωτεινό αντικέιμενο (δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου το μαύρο στην υπόλοιπη εικόνα) με το να δείχνει κάτι τόσο μεγάλο (έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μαύρο της εικόνας). Επίσης η γωνία θέασης δεν είναι στα λογικά πλαίσια.

Όχι, δεν είναι πειραγμένη, αλλά, είναι άδικη και υπερτονίζει ένα σημαντικό μείον των LCD, δηλαδή, την γωνία θέασης. Δεν κάθεται κανείς στις 160 μοίρες να δει τηλεόραση, οπότε η εν λόγω φώτο, γνωρίζοντας ήδη ότι οι LCD είναι προβληματικές σ' αυτόν τον τομέα, δεν λέει απολύτως τίποτα.

Μου θυμίζει την προσπάθεια κάποιων να πείσουν τον κόσμο για την ύπαρξη του ''τρισκατάρατου'' rainbow, βάζοντας άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο να κινούνται με warp speed.

Έτσι ακριβώς Γιάννη. Αν γνωρίζεις όλα τα μειονεκτήματα μιας τεχνολογίας, μπορείς να φτιάξεις εύκολα μια σύγκριση σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να βγάλεις το μεν άχρηστο, το δε σούπερ.

Μπορεί να είναι γνωστό πρόβλημα, αλλά είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα.
Μπορεί να μην βλέπει κανείς από τις 160 μοίρες, αλλά στις 10-15 μοίρες σίγουρα κάποιος θα δει. Εγώ για παράδειγμα δεν βλέπω στην 9705 από τις 0 μοίρες, πιο συχνά βλέπω από τις 10-15 μοίρες. Αν υπήρχε χρωματική αλλοίωση (π.χ. αν το πάνελ ήταν SPVA και μαύρο αποκτούσε μπλεδίζουσες αποχρώσεις), μάλλον θα με ενοχλούσε...

Last edited:
Όσο για την κίνηση, πόσες γραμμές πιάνει η 8000 στο τεστ του avclub, με δεδομένο τα γράμματα να μην έχουν trailing και ταυτόχρονα καθαρό περίγραμμα; http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63128

Σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω κι εγώ: όσες πιάνει και η U10 των 500 ευρώ... :D

Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Μπορεί να είναι γνωστό πρόβλημα, αλλά είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα.
Μπορεί να μην βλέπει κανείς από τις 160 μοίρες, αλλά στις 10-15 μοίρες σίγουρα κάποιος θα δει. Εγώ για παράδειγμα δεν βλέπω στην 9705 από τις 0 μοίρες, πιο συχνά βλέπω από τις 10-15 μοίρες. Αν υπήρχε χρωματική αλλοίωση (π.χ. αν το πάνελ ήταν SPVA και μαύρο αποκτούσε μπλεδίζουσες αποχρώσεις), μάλλον θα με ενοχλούσε...

Δεν αμφισβήτησα καν την ύπαρξη του προβλήματος, αμφισβήτησα τη λογική του φωτογράφου και τι επιδιώκει να μας παρουσιάσει. Αν στις 10-15 μοίρες έβλεπες χρωματική αλλοίωση στην LCD σου (μπλεδομωβίλες) θα έπρεπε να την γυρίσεις πίσω ως χαλασμένη. Αν, απ' την άλλη, στις 160 μοίρες δεν έβλεπες μπλεδομωβίλες, έπρεπε να την γυρίσεις πίσω, επίσης, διότι είχες αγοράσει κατά λάθος plasma!!!:D

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Δεν αμφισβήτησα καν την ύπαρξη του προβλήματος, αμφισβήτησα τη λογική του φωτογράφου και τι επιδιώκει να μας παρουσιάσει. Αν στις 10-15 μοίρες έβλεπες χρωματική αλλοίωση στην LCD σου (μπλεδομωβίλες) θα έπρεπε να την γυρίσεις πίσω ως χαλασμένη. Αν, απ' την άλλη, στις 160 μοίρες δεν έβλεπες μπλεδομωβίλες, έπρεπε να την γυρίσεις πίσω, επίσης, διότι είχες αγοράσει κατά λάθος plasma!!!:D

Τα UV2A της Sharp δεν έχουν μπλεδομωβίλες, IPS δεν έχω αγοράσει, τα SPVA έχουν. Η πλάσμα μου από τόσο μεγάλη γωνία έχει διπλό είδωλο... -bye-

Όσο για την λογική, δεν με ενοχλεί και πάλι. Άλλος θα τραβήξει φωτογραφίες που θα κολακεύουν μια πλάσμα, άλλος μια LCD, και οι υπόλοιποι θα τα αθροίσουμε και θα βγάλουμε συμπέρασμα. Φωτογραφίες να υπάρχουν... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Τα UV2A της Sharp δεν έχουν μπλεδομωβίλες, IPS δεν έχω αγοράσει, τα SPVA έχουν. Η πλάσμα μου από τόσο μεγάλη γωνία έχει διπλό είδωλο... -bye-

Ηθικόν δίδαγμα: Πάρτε όλοι προβόλια!!! Μπορείτε να βλέπετε θαυμάσια και από τις 160 μοίρες...
:D

Όσο για την λογική, δεν με ενοχλεί και πάλι. Άλλος θα τραβήξει φωτογραφίες που θα κολακεύουν μια πλάσμα, άλλος μια LCD, και οι υπόλοιποι θα τα αθροίσουμε και θα βγάλουμε συμπέρασμα. Φωτογραφίες να υπάρχουν... :flipout:

Και γιατί, βρε Γιώργο, να μην τραβήξουν πολλές και σωστές, αλλά πολλές και ''λάθος''?-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Ηθικόν δίδαγμα: Πάρτε όλοι προβόλια!!! Μπορείτε να βλέπετε θαυμάσια και από τις 160 μοίρες...:D

Nαι καλά... Για βάλε καμμιά οθόνη με κέρδος και τα ξαναλέμε... :flipout:

o off-topic
του off-topic
τον off-topic
ω, off-topic

οι off-topic
των off-topic
τους off-topic
ω, off-topic

Σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω κι εγώ: όσες πιάνει και η U10 των 500 ευρώ... :D

Bingo....-bye-

Έτσι ακριβώς Γιάννη. Αν γνωρίζεις όλα τα μειονεκτήματα μιας τεχνολογίας, μπορείς να φτιάξεις εύκολα μια σύγκριση σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να βγάλεις το μεν άχρηστο, το δε σούπερ.

188078d1278259551-samsung-46c8000-clouding-03072010739.jpg

Ας διορθωσουμε λοιπον την αδικια ποσταροντας μια εικονα που φαινεται πως ειναι το μαυρο μιας Edge LED απο μπροστα.

Last edited:
Bingo....-bye-

188078d1278259551-samsung-46c8000-clouding-03072010739.jpg

Ας διορθωσουμε λοιπον την αδικια ποσταροντας μια εικονα που φαινεται πως ειναι το μαυρο μιας Edge LED απο μπροστα.

Τωρα μαλιστα. Αυτη ειναι πιο αντιπροσωπευτικη. Το σκοταδι βεβαια παλι δεν ειναι στο πλευρo της Edge LED (παλι "παιζει στο γηπεδο" της plasma) και η συγκεκριμενη εχει και αρκετο clouding.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Nαι καλά... Για βάλε καμμιά οθόνη με κέρδος και τα ξαναλέμε... :flipout:

o off-topic
του off-topic
τον off-topic
ω, off-topic

οι off-topic
των off-topic
τους off-topic
ω, off-topic

Ποιο ήταν το θέμα; Ελπίζω κάποιος να απάντησε σε αυτό... :flipout:
@Chrpep: Ε, όπως και να το κάνουμε αν η φωτογραφία έχει 2+ τηλεοράσεις, είναι καλύτερη, έχει σημείο αναφοράς... Μια τηλεόραση μόνη της δείχνει άλλα πράγματα, ομοιομορφία, απόδοση gradient, upscale, κλπ., αλλά στάθμη μαύρου, δύσκολα...