Ελεύθερη πτώση απο την....στρατόσφαιρα !

Απάντηση: Re: Ελεύθερη πτώση απο την....στρατόσφαιρα !

Χθες το βραδυ, το ειχε σε μαγνητοσκοπηση ενα Αυστριακο καναλι (servus tv hd).
Περασα λοιπον την πτωση και καμμια δεκαρια λεπτα πριν, σε ενα στικακι.
Αν το θελει κανεις, μου το λεει να του το στειλω.

(αν το γραψω σε dvd δισκακι σαν αρχειο,θα ειναι hd ομως??)

αν μπορείς (και δεν υπάρχει θέμα με πνευματικά δικαιώματα και από τους υπεύθυνους του avclub) ανέβασέ το σε κανά dropbox και δώσε μας το link.
thanks!

Ας μην κρυβομαστε,το εγχειρημα εγινε με τεχνολογια δεκαετιας του 60 αν εξαιρεσουμε το streaming,συνεπως λιγο διευρυνε τους οριζοντες της ερευνας.Απλα ηταν ενα θεαματικοτατο πανηγυρι θεμελιωδων νομων φυσικης,μετεωρολογιας και...αδρεναλινης.Κοινως toys for boys,αλλα αυτο δεν το κανει λιγοτερο εντυπωσιακο..

http://www.latimes.com/news/nation/...r-space-jump-victory-20121014,0,5623201.story

"The human body, we now know, can survive a plunge from nearly two dozen miles high with the right equipment, which could have implications for astronaut and high-altitude pilot safety."

"Μετάφραση: Το ανθρώπινο σώμα, ξέρουμε πια, μπορεί να επιβιώσει μια πτώση από περισσότερο από 24 μίλια με τον κατάλληλο εξοπλισμό, το οποίο μπορεί να έχει σημασία στην ασφάλεια των αστροναυτών και των πιλότων μεγάλου υψόμετρου."

Δεν είναι πάντα όλα ένα παραμύθι για διαφημιστικού σκοπούς. Ναι σίγουρα η Red Bull κερδίζει από αυτό. Αλλά να είστε σίγουροι ότι γίνανε πολλές δοκιμές που μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ, είτε για την αντοχή εξοπλισμού σε ύψος, ταχύτητα, πίεση. Είτε για την λειτουργία του ίδιου εξοπλισμού. Που δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στον αέρα ή το διάστημα. Και στην θάλασσα, σε μεγάλα βάθη ισχύουν παρόμοιες συνθήκες.
Προσωπικά θα περιμένω το ντοκιμαντέρ του NatGeo σε περίπου ένα μήνα, να το ξαναδώ και να καταλάβω περισσότερα.

Πφφφφφφφ δηλαδή ένα αναψυκτικό μπορεί πια να έχει την τεχνολογία για να επιβιώσει κάποιος από αντίστοιχο άλμα.
Τα επιστημονικά θα αναζητηθούν σε papers φυσικά
Αλλά το τεχνολογικό νομίζω είναι εμφανές
Και σίγουρα δε συγκρίνεται με οτιδήποτε είχαμε δει ως τώρα
Αν αναλογιστεί κανείς πόσο φτηνό ήταν το εγχείρημα σε σχέση με τα χρέη της χώρας μας …
Πόσους εργαζόμενους θα μπορούσε να στηρίξει μια αντίστοιχη εταιρία είναι να τρελαίνεστε

Θυμάμαι ντοκιμαντέρ με τους συγκολλητές του διαστημικού λεωφορείου
Η συγκόλληση είναι τέχνη
Στο Σκαραμαγκά ή στo Canaveral
Και οι τεχνίτες που χάνουν τις δουλειές του Έλληνες ή ξένοι πάντα το ίδιο είναι για εμένα

Μακάρι να είχαμε κάποιο αναψυκτικό και στην Ελλάδα που να μπορεί να στήνει τέτοια projects.

Πέρα από τα ρεκόρ, που σίγουρα ξανά σπάνε και θα ξανά σπάνε
Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια κάψουλα, αντίστοιχη στολή ή πτώση

Ακούγοντας την ανάσα του Φελιξ να είναι σχετικά ήρεμη δε μπορούσα παρά να μη κείτομαι ότι ένοιωθε άνετα… τόσα χρόνια να μου πεις προετοιμασία… αλλά και πάλι…

Η πιο όμορφη στιγμή για εμένα ήταν όταν άνοιξε η κάψουλα και άπλωσε τα πόδια του έξω ο Φέλιξ
Σα να ξεπιάστηκε ένα πράγμα :D ήταν και τόση ώρα ακίνητος :D θα καθόμουν και σταυροπόδι για λίγο στη θέση του χαχα
Στη συνέχεια το τελευταίο του πάτημα στο σκαλί
Την ώρα που κοιτούσε κάτω
Και
… πάμε!

Η πιο τρομακτική στιγμή ήταν σίγουρα την ώρα που άρχισε η περιδίνηση του
Προσπαθούσα να μετρήσω… μου φάνηκαν σίγουρα λιγότερες από τρείς περιστροφές το δευτερόλεπτο,
Καμία σχέση με τις τρομακτικές στροφές που κάποτε είχε πιάσει ο προκάτοχος του ρεκόρ

Είναι εμφανές ότι είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις να περιστρέφεσαι χωρίς αεροδυναμικά βοηθήματα ακάτου. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι βολίδα. Τα χέρια δεν είναι flaps. Αλλά τελικά ο Φέλιξ είχε την ικανότητα να σταθεροποιηθεί έστω και πιο χαμηλά με μεγαλύτερη πίεση – τριβή.

για μένα πάντως ο μεγαλος νικητής της μέρας είναι το Youtube.

ΉΤαν το καλύτερο promotion για κατι σαν YOutube TV , google TV
ή οπως αλλιώς μπορεί να λέγεται...

Η *τηλεόραση* θα μεταβεί σε άλλη φάση μετα το σημερινό

Σπίτι έβλεπα από το site του statos
Και από το το High stream της ustream
Εκείνη την ώρα το έδειχνε ΣΚΑΙ και άλλα κανάλια ανά την υφήλιο
Δε νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε το πόσος κόσμος έβλεπε.

Η Φυσικη σε ολο της το μεγαλειο..Το σημερινο εγχειρημα ηταν θριαμβος της Επιστημης,της Τεχνολογιας,της Τολμης...Μπραβο σε ολους που ενεπλακησαν και μας χαρισαν συγκλονιστικες εικονες.

ΥΓ
Το streaming σταματησε σε εμενα δεκα λεπτα πριν φυγει απο την καψουλα,δεν αποκατασταθηκε ποτε.

Την επόμενη φορά θα ψάχνεις και για δεύτερο/backup stream ;-)

Μάλιστα...και το αναθέσανε στην red bull...
Φίλε μου άν κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα,καταστραφεί το σκάφος,κανένας δεν πρόκειται να ζήσει για να πηδήξει...

Συνεχίζει να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η εξερεύνηση του διαστήματος.
Ακόμα και οι πτήσεις στα ψηλά – περά από τα συμβατικά αεροσκάφη – τίποτα δεν είναι εύκολο

(ΥΓ. δεν υπάρχει κάποια ανάθεση)

Re: Απάντηση: Ελεύθερη πτώση απο την....στρατόσφαιρα !

Η πιο όμορφη στιγμή για εμένα ήταν όταν άνοιξε η κάψουλα και άπλωσε τα πόδια του έξω ο Φέλιξ
Σα να ξεπιάστηκε ένα πράγμα :D ήταν και τόση ώρα ακίνητος :D θα καθόμουν και σταυροπόδι για λίγο στη θέση του χαχα
Στη συνέχεια το τελευταίο του πάτημα στο σκαλί
Την ώρα που κοιτούσε κάτω
Και
… πάμε!

Εγώ θα βλαστημούσα που δε με αφήνουν να απολαύσω τη στιγμή και πρέπει να πέσω σχετικά γρήγορα...

Η πιο τρομακτική στιγμή ήταν σίγουρα την ώρα που άρχισε η περιδίνηση του
Προσπαθούσα να μετρήσω… μου φάνηκαν σίγουρα λιγότερες από τρείς περιστροφές το δευτερόλεπτο,
Καμία σχέση με τις τρομακτικές στροφές που κάποτε είχε πιάσει ο προκάτοχος του ρεκόρ

Είναι εμφανές ότι είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις να περιστρέφεσαι χωρίς αεροδυναμικά βοηθήματα ακάτου. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι βολίδα. Τα χέρια δεν είναι flaps. Αλλά τελικά ο Φέλιξ είχε την ικανότητα να σταθεροποιηθεί έστω και πιο χαμηλά με μεγαλύτερη πίεση – τριβή.

Εμένα αυτό ήταν που μου έκοψε την ανάσα! Να τον βλέπεις να πέφτει με "τέρμα το γκάζι" και να φέρνει σβούρες!
Το σκαλοπάτι δεν ήταν κάτι τρομερό, μιας και βόλτες στο διάστημα και αντίστοιχη θέα έχουν και οι αστροναύτες, ουκ ολίγες έως σήμερα.

Επίσης το άνοιγμα του αλεξίπτωτου ήταν ένα θέμα, αλλα δεν το έπιασε η κάμερα ή δεν το είδα εγώ.
Δεν ξέρω αν ήταν κάτι σημαντικό, αλλά η αντοχή των υλικών στους ιμάντες και το αλεξίπτωτο πρέπει να ήταν κάποιο επίτευγμα.
Το τρομερό της υπόθεσης όμως, πρέπει να ήταν το φρένο στο σώμα του αυστριακού!!! Ούτε η στολή, ούτε τίποτε άλλο δεν μπορεί να σε προστατέψει απο αυτή τη δύναμη!!!

Τέλος όσο επαγγελματίας και να είσαι, πλέον το θέμα ταχύτητας στη Γή πρέπει να έχει γίνει εξάρτηση σε αυτόν το άνθρωπο...
Ας πούμε ότι έχει τερματίσει μια μπουγκάτι... τι να σκέφτεται άραγε? ότι έχω πάει πολύ πιο γρήγορα χωρίς μηχανή?!

Θα πιω μια red bull για την πάρτη του πάντως... εύγε.
...ευτυχώς ο θαλαμίσκος ήταν μεγάλος και χωρούσε μαζί με αυτόν και τα καλαμπαλίκια του.

Παλι καλα που δεν επεσε στην θαλλασα γιατι με τετοια @@ θα βουλιαζε κατευθειαν :D

Σήμερα πάντως έγινε μεγάλος ντόρος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης!
Παντού αναφέρθηκε και καλά έκανε...

222473_509284385749136_1288444655_n.jpg

Εμένα το πιο ψηλά που βρέθηκα για να πηδήξω είναι η θεσαλλονική

Εγώ ρε φίλε έχω πηδήξει και στη Βουλγαρία αλλά δεν το θεώρησα extreme sports... :p