Ελλάδα - Τουρκία - Πετρέλαια Αιγαίου

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
από το Hellenic Buisiness
http://www.hbnews.gr/permalink/31224.html

Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.

αν ειναι αληθινο το ποσο (που το αποκλειω) τοτε μιλαμε για τρελλα λεφτα που ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με 5 φορες το χρεος μας.........Μακαρι...

Τι μακάρι βρέ??
Αυτο σημαινει συγκυριαρχία και εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας.

Κατ´αρχήν μπορεί νάναι μούφα τά περί πετρελαίων γιά νά διαμοιραστει το Αιγαίο..
Αλλά και μούφα να μήν ειναι ,μήπως να τούς φερουμε και στο Παγγαίο??

ρε συ Σπυρο παντα στα πλαισια της Εθνικης κυριαρχιας της Ελλαδος μιλαω αλλιως ας εχουν λογο και στο λιγνιτη της Πτολεμαιδας

ας δουμε το σχεδιο δρασεως και βλεπουμε διοτι ακομα στις χαιρετούρες ειμαστε

Απάντηση: Re: Ελλάδα - Τουρκία - Πετρέλαια Αιγαίου

ρε συ Σπυρο παντα στα πλαισια της Εθνικης κυριαρχιας της Ελλαδος μιλαω αλλιως ας εχουν λογο και στο λιγνιτη της Πτολεμαιδας

ας δουμε το σχεδιο δρασεως και βλεπουμε διοτι ακομα στις χαιρετούρες ειμαστε

Πρόσεχε γιατί υπάρχουν και χαιρετούρες πού μετά ψάχνεις να βρείς τά δάκτυλά σου.:flipout::flipout::flipout:

Ρε παιδιά θα μας τελάνετε???

Τότε προς τι όλα αυτά τα μέτρα και οι εξάγγελίες και ο φόβος των Ελλήνων??

Αφου το ξέρει ο Γιώργακης για το κοίτασμα γιατί δεν περίμενε μέχρι τις 15 Μάιου να γίνει η συμφωνία και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν......?

Ωχ παναγία μου δεν με βλέπω καλά, Σούρλα ετοίμασε το ιατρείο έρχομαιιιιιιι!!!!(και φέρνω κόσμο)....

Εχμ,
το 40% Ελλαδα και Τουρκια.
1) Και γιατι να παρει το 60% η εταιρεια?
2) 20+20=40, 30+10=40, 35+5=40...

Re: Απάντηση: Ελλάδα - Τουρκία - Πετρέλαια Αιγαίου

Εχμ,
το 40% Ελλαδα και Τουρκια.
1) Και γιατι να παρει το 60% η εταιρεια?
2) 20+20=40, 30+10=40, 35+5=40...

Γιατί θα είναι αμερικάνικη.....:music-smiley-005:

Αν ειναι να παρουμε το 20% για κοιτασματα στον εθνικο μας χωρο καλυτερα οχι.

Θα ρισκαρουμε ολο το Αιγαιο (για να μην ξεχναμε τι επαθε η εξεδρα της ΒP προσφατα....και ακομα δεν εχουμε καν δει την αρχη της καταστροφης στον κολπο του Μεξικου) και τυχον περιβαλλοντολογικες επιπτωσεις με καταστροφικες συνεπειες για τον τουρισμο.

Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη οτι μετα την αντληση δεν θα "συμβει" κανενα ατυχημα και να βυθιστουμε πιο πολυ στην απελπισια απο οτι ειμαστε τωρα.

Χωρια που ανοιγουμε την ορεξη στους Τουρκους για γενικοτερη μοιρασια.

Καλυτερα να το καψουμε το κοιτασμα....

Και ποιος μου λεει εμενα οτι το 20% δεν θα το φανε παλι οπως ετρωγαν τοσα χρονια ? Μπηκε κανενας φυλακη ? Ολα τα αρπακτικα εξω ειναι ....

Last edited:
Γιατί θα είναι αμερικάνικη.....

Και εχουμε αμερικανικη κυβερνηση?
Ειμαστε Αμερκανοι?
Ειμαστε πολιτεια των ΗΠΑ?
Ειναι αμερικανος ο πρωθυπουργος μας?

Με το 2ο σκελος, τι θα γινει?
Ποσα εμεις, ποσα οι Τουρκοι?
Γιατι αν παμε με την Αμερικανικη σκεψη, παιζει και 39% οι Τουρκοι, 1% εμεις.

Απάντηση: Re: Ελλάδα - Τουρκία - Πετρέλαια Αιγαίου

Θα ρισκαρουμε ολο το Αιγαιο (για να μην ξεχναμε τι επαθε η εξεδρα της ΒP προσφατα....και ακομα δεν εχουμε καν δει την αρχη της καταστροφης στον κολπο του Μεξικου) και τυχον περιβαλλοντολογικες επιπτωσεις με καταστροφικες συνεπειες για τον τουρισμο.

Εκει ακριβως θελω να καταληξω.

Re: Απάντηση: Ελλάδα - Τουρκία - Πετρέλαια Αιγαίου

Και εχουμε αμερικανικη κυβερνηση?
Ειμαστε Αμερκανοι?
Ειμαστε πολιτεια των ΗΠΑ?
Ειναι αμερικανος ο πρωθυπουργος μας?

1) περίπου
2) όχι
3) όχι, προτεκτοράτο
4) ναι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελλάδα - Τουρκία - Πετρέλαια Αιγαίου

1) περίπου
2) όχι
3) όχι, προτεκτοράτο
4) ναι
Οκ.
Αλλα τιποτα απο τα παραπανω δεν δικαιολογει το 60% που θα αρπαξει η εταιρεια.
Με αλλα λογια, θυμηθηκα τις δηλωσεις καποιου πρωην του ΔΝΤ που ελεγε οτι το ΔΝΤ ερχεται για να παρει τον πλουτο μιας χωρας δινοντας τον σε εταιρειες με εξευτελιστικους (για τη χωρα) ορους...

Εδιτ:
Κι εδω μεσα, οταν καποιος ελεγε οτι υπαρχει αρκετος ορυκτος πλουτος στην Ελλαδα, πολλοι ειχαν πεσει να τον φανε...
Ας τα φαμε καταμουτρα τωρα.

Last edited:

Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη οτι μετα την αντληση δεν θα "συμβει" κανενα ατυχημα και να βυθιστουμε πιο πολυ στην απελπισια απο οτι ειμαστε τωρα.

Και ποιος μου λεει εμενα οτι το 20% δεν θα το φανε παλι οπως ετρωγαν τοσα χρονια ? Μπηκε κανενας φυλακη ? Ολα τα αρπακτικα εξω ειναι ....

Συμφωνώ απόλυτα αλλά έχουν περάσει οι εποχές που έβγαινε ο Μέγας Αλέξανδρος & ο Λεωνίδας με τα σπαθιά και πολεμούσαν.

Πλέον πατάνε το κουμπάκι οι "από την άλλη μεριά" και τέλος όλα.

Επίσης όσο και να φωνάξουμε εμείς θα γίνει ότι θέλουν εκείνοι, αυτό γνωρίζουν και οι πολιτικοί και για αυτό προσπαθούν όσο μπορούν να μας τα φέρουν ανώδυνα.

Αυτό δε σημαίνει πως συμφωνώ αλλά δεν βλέπω πως μπορούμε ρεαλιστικά να κάνουμε και πολλά πράγματα.

Ας μου δώσει κάποιος φαγητό για 1 έτος και όλο το χρόνο θα είμαι έξω και θα κάνω πορείες και απεργίες.

Χεχε, το περιμενα.

Δες ποιοι μιλανε στην συγκεκριμενη εκπομπη, και μετα ξαναβαλε το βιντεο αυτο.

Στοιχημα 5/1 οτι ΔΕΝ το ειδες...

Τα έχω δει ρε πρώην ΚΝίτη μου :ernaehrung004::ernaehrung004:
Χρωστάς κέρασμα :ADFADF1:

+1000