ΕλλαδαvsΕυρωπη.

nikosfp

Established Member
1 December 2006
141
Πάτρα
Κυριοι καλημερα σας.Λιγο πολυ ολοι μας εχουμε ταξιδεψει στο εξωτερικο και απ οτι διαβαζω απο τις εμπειριες σας και απο τα ιδια μου τα ματια φυσικα,μου εχει δημιουργηθει τα εξης ερωτηματα...
1ον.Ποσα χρονια παμε πισω απ τους εττερους μας?
2ον.Οταν λεμε,"Ελλαδα,η ομορφοτερη χωρα του κοσμου",εννουμε?.. Αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας...?Το λεμε παντα με σκημενο κεφαλη?Με ποια κριτηρια δινουμε αυτον τον τιτλο στη χωρα μας?(Κλιμα,νησια,παραλιες)?
3ον.Ειναι δυνατον να συγκριθουμε σε ομορφια(φυσικη,τεχνικη)με ολες αυτες τις χωρες?Εχω ταξιδεψει Γερμανια,Ιταλια,Αυστρια,Ελβετια κ.α.,αλλα δεν μπορεσα να διακρινω καμμια συγκριση!!!Ειδικα αυτη η Αυστρια(την εχω γυρισει ολη)ειναι απο θεμα,καθαριοτητας,ομορφιας,οργανωσης η κορυφαια των ολων!Μεχρι ειδικα κουτακια με σακκουλες για τ αποβλητα των σκυλων εχουν οι ανθρωποι!!!Πονηρια εξαπατηση,κοροιδεια,μονο Ελληνικο σπορ!
Σε τι,τελος παντων,μπορουμε να καυχιωμαστε οτι υπερτερουμε σαν χωρα?
Τι δεν εχουμε κανει σωστο(ολοι μας) και αυτοκατηγορουμαστε ακομα και εμεις οι ιδιοι?Γιατι σαν χωρα, που οταν ειχαμε εμεις την ακροπολη,την δημοκρατια, οι Γερμανοι Γαλλοι,Αγγλοι κ.λ.π.τριβανε τις πετρες για ν αναψουν φωτια και σημερα ακομα και σπιρτα,οδοντογλυφιδες τα εισαγουμε?
4ον.Μπορουμε τελικα να συγκριθουμε και σε τι?
Αποψεις pls?

Οταν πάψουμε να είμαστε ο σκουπιδοτενεκές των βαλκανίων και επίσης όταν πάψουμε να ανεχόμαστε τσαμπουκάδες και ντ@β@τζήδες και αποκτήσουμε λίγο τσαγανό τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ευρώπη και να συγκρινόμαστε με του υπόλοιπους εταίρους.

Last edited:
Απάντηση: Re: ΕλλαδαvsΕυρωπη.

Οταν πάψουμε να είμαστε ο σκουπιδοτενεκές των βαλκανίων και επίσης όταν πάψουμε να ανεχόμαστε τσαμπουκάδες και ντ@β@τζήδες και αποκτήσουμε λίγο τσαγανό τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ευρώπη.

Διονυση,που βρηκαν αυτοι(οι εττεροι)το τσαγανο και δεν περισεψε για εμας?
Δηλ.εννοεις ΠΟΤΕ?Ψωροκωσταινα γιναμε(δεν ειμαστε)και ψωροκωσταινα θα πεθανουμε?Καποτε θα θυμασαι που βγηκε νομος να κλεινουν τα μπουζουκαδικα στις 2!Επαναστατησαμε σαν να μας στερουσαν κεκτημενα δικαιωματα!Μεχρι στους δρομους ειχαμε βγει διαμαρτυρομενοι,ενω κανεις απο εμας δεν βγαινει στους δρομους που καθε μια μερα κλεινει και μια μικροεπιχειρηση!!!Μηπως ειμαστε..."ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ"????

Κυριοι καλημερα σας.Λιγο πολυ ολοι μας εχουμε ταξιδεψει στο εξωτερικο και απ οτι διαβαζω απο τις εμπειριες σας και απο τα ιδια μου τα ματια φυσικα,μου εχει δημιουργηθει τα εξης ερωτηματα...
2ον.Οταν λεμε,"Ελλαδα,η ομορφοτερη χωρα του κοσμου",εννουμε?.. Αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας...?Το λεμε παντα με σκημενο κεφαλη?Με ποια κριτηρια δινουμε αυτον τον τιτλο στη χωρα μας?(Κλιμα,νησια,παραλιες)?
3ον.Ειναι δυνατον να συγκριθουμε σε ομορφια(φυσικη,τεχνικη)με ολες αυτες τις χωρες?Εχω ταξιδεψει Γερμανια,Ιταλια,Αυστρια,Ελβετια κ.α.,αλλα δεν μπορεσα να διακρινω καμμια συγκριση!!!Ειδικα αυτη η Αυστρια(την εχω γυρισει ολη)ειναι απο θεμα,καθαριοτητας,ομορφιας,οργανωσης η κορυφαια των ολων!Μεχρι ειδικα κουτακια με σακκουλες για τ αποβλητα των σκυλων εχουν οι ανθρωποι!!!Πονηρια εξαπατηση,κοροιδεια,μονο Ελληνικο σπορ!
Τι δεν εχουμε κανει σωστο(ολοι μας) και αυτοκατηγορουμαστε ακομα και εμεις οι ιδιοι?Γιατι σαν χωρα, που οταν ειχαμε εμεις την ακροπολη,την δημοκρατια, οι Γερμανοι Γαλλοι,Αγγλοι κ.λ.π.τριβανε τις πετρες για ν αναψουν φωτια και σημερα ακομα και σπιρτα,οδοντογλυφιδες τα εισαγουμε?
Αποψεις pls?

Θα σου πω και εγω την ταπεινη μου αποψη.
Λογω του επαγγελματος μου εχω ταξιδεψει πολυ, και οταν λεω πολυ εννοω απο την Αργεντινη μεχρι την Ιαπωνια, απο τον Καναδα μεχρι την Σιγκαπουρη και απο την Ρωσια μεχρι την Νοτια Αφρικη.
Εχω δει απο το πιο παραδεισενο μερος, μεχρι και το πιο εμετικο.

Η Ελλαδα ειναι by far το ομορφοτερο μερος στον κοσμο, αποψη και αλλων που εχουν πολυταξιδεψει.

Ναι, μπορει πιο ωραια φυση να ειναι στην Αργεντινη, η πιο καθαρη παραλια στις Μπαχαμες, η πιο καθαρη πολη στον Καναδα, οι καλυτερες συγκοινωνιες δεν ξερω που, και δε συμμαζευεται.

Στο συνολο ομως, δεν μπορω να βρω κατι καλυτερο απο εδω.

Ναι συμφωνω οτι ειμαστε πισω σε πολλα πραγματα απο τους "εταιρους" μας.

Σε μια γραμμη, ενας λογος μπορει να ειναι οτι ξεπουλησαμε τα παντα και δεν κρατησαμε τιποτε για μας.....

Και το χειροτερο δυστυχως ειναι οτι εμεις οι Ελληνες δεν αγαπαμε την πατριδα μας.

...εχουμε μεινει στο οταν εμεις χτιζαμε την Ακροπολη, αυτοι ηταν πανω στα δεντρα, ζουσαν σε σπηλιες κλπ....

...τωρα που θα γινουμε, αν δεν εχουμε γινει τα γκαρσονια τους, να δω τι θα μας φταιει.

Το πόσα χρόνια είμαστε πίσω ή μπροστά, είναι μια πολύ γενικόλογη κουβέντα. Εξαρτάται από τι μετράμε και πως το μετράμε. Η ομορφιά είναι μια υποκειμενική έννοια που δεν έχει μετρήσιμα στοιχεία. Σε πάρα πολλές χώρες, αν όχι σε όλες, οι λαοί ευλογούν τα γένια τους. Η δικιά τους χώρα είναι στα μάτια τους πιο όμορφη από τις άλλες. Έτσι γίνεται και στην Ελλάδα. Αν δεχτούμε λοιπόν την υποκειμενικότητα της άποψης, ορίστε η δική μου.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει πολλά σημεία με μοναδικό μαγευτικό φυσικό, πολιτισμικό και δομημένο περιβάλλον. Έχει πλούσια παράδοση και ιστορία. Άλλα σημεία της χώρας έχουν πέσει θύματα του ελληνικού μοντερνισμού του 1970, που ήθελάν να μας κάνουν Μανχάταν. Το λιμάνι της Χίου για παράδειγμα το βλέπεις και τραβάς τα μαλλιά σου αναρωτώμενος πως είναι δυνατόν να έχει καταντήσει έτσι Ελληνικό νησί. Αν δεις πιο μέσα, το Πυργί, τον Ανάβατο, τα Μαύρα Βόλια θα πάθεις πλάκα από την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τοπίου.

Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα έρχονται τόσοι τουρίστες. Από την άλλη βέβαια, όποιος έχει ταξιδέψει και έχει έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς μπορεί να καταλάβει ότι είναι κάπως εγωιστικό να παραβλέπεις τις ομορφιές που έχουν άλλες χώρες και να υποτιμάς την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά τους βάζοντας το δικό σου τόπο πάνω από όλους. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη σε όλο τον πλανήτη. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Το να λες ότι το ένα είναι πιο όμορφο από το άλλο είναι σαν να συγκρίνεις πορτοκάλια και μπανάνες. Ας αγαπάμε την Ελλάδα μας αλλά ας έχουμε και τα μάτια μας ανοιχτά για να απολαύσουμε τις ομορφιές του υπόλοιπου πλανήτη. Και έχει πολλές.

Έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 20 χώρες, ξεχωρίζω το φυσικό περιβάλλον στην Ταυλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σκωτία και την Αυστρία και το δομημένο στη Σύμη και τη Σύρο. Αγαπημένες μου πόλεις, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Θεσσαλονίκηκαι η Κωνσταντινούπολη.

Last edited:
Συμφωνω με ολους σε ολα,αλλα πιο πολυ μου "εκατσε" αυτο του Ντινου..."εμεις οι Ελληνες δεν αγαπαμε την πατριδα μας"!!!Για ν αγαπησουμε καποιον η κατι,αγαπητε φιλε Ντινο,δεν πρεπει πρωτα να νοιωσουμε την αγαπη του?Μηπως το πιο σωστο θα ηταν..."η Ελλαδα σκοτωνει τα παιδια της"?Τοση βρωμια(σκουπιδι)που ειναι πεταμενο σε ολη την χωρα,δεν μας δινει το κινητρο η ιδια η χωρα να το κανουμε?Απλα σου φερνω το πιο απλο παραδειγμα.Βρισκομουν στο Innsbruck το περασμενο καλοκαιρι και πεταξα στην κενρικη πλατεια ενα τσιγαρο.Ηρθε απο πισω μου ο οδοκαθαριστης και το μαζεψε με το φαρασι!!!Ντραπικα για τον εαυτον μου,συναισθημα που δεν μου εκδηλωνεται εδω!Μηπως ειμαστε σαν τις ομαδες μας,που αισθανονται υπερδυναμεις εντος συνορων,αλλα ποτε δεν αισθανονται "Ευρωπαιες?Μηπως αισθανομαστε πολιτισμενοι οι απολιτιστοι?Συμφωνω πως ειμαστε μια πανεμορφη χωρα με αφθωνο πλουτο φυσικο,αλλα να μην ανηκε σε εμας!Φαντασου την χωρα αυτη να την ειχαν,Γερμανοι,Αυστριακοι,Γαλλοι, Αγγλοι,τοτε ναι!, θα ειμαστε ο παραδεισος,το κεντρο ομορφιας της γης!Συμφωνειτε?

Ειναι καθαρα θεμα νοοτροπιας. Εννοειται πως υπαροχυν ευυποληπτοι πολιτες αλλα η μεγαλη πλειοψηγια ,και αυτοι που ακουγονται και φαινονται, ειναι απλως καθικια και βγαζουν μια αδιαφορια και εγωισμο (παρτακηδες :) )

Και θεωρω μη αποδεκτη την δικαιολογια του οτι πρεπει να νιωσουμε την αγαπη ή ο,τι αλλο παρομοιο, το οποιο μεταθετει ευθυνες σε καποια αλλη "ανωτερη" δυναμη (βλ. ατιμη κενωνια, Θεος κτλ.) Ειμαστε οι μονοι φταιχτες εφοσον εμεις διαμορφωνουμε τα δρομενα.

Αποψεις pls?

1. Πολλά θα έλεγα. H νοοτροπία μας μας κρατάει πίσω.
2. Όπως και να το κάνουμε είναι από τις πιο ιδιαίτερα όμορφες χώρες του κόσμου. (Bλέπε τουρισμο)
3. Aν έχεις συνηθίσει την χώρα σου δεν σου φαίνεται και τόσο απίθανη! Oι άλλοι όμως δεν έχουν ιδέα τί θα πεί παραλία Eλλάδας και όταν την βλέπουν παθαίνουν πλάκα.
4. H χώρα μας είναι από τις ωραιότερες χώρες του πλανήτη και λόγω κλίματος. Oι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν και πάπα πολύ μάλιστα αν το θέλουν και το επιδιώξουν. Δυστυχώς όμως η νοοτροπία μας κατά τη γνώμη μου είναι αυτή που παρεμποδίζει καταστάσεις και προσδίδει «μαυρίλα» σε πολλά εκπληκτικά χαρακτηριστικά μας.