Έλλειψη σήματος σε κακοκαιρία

dis83

Senior Member
22 September 2013
351
Καλησπέρα,

η εγκατάσταση περιλαμβάνει 2 lnb, ένα για Nova κι ενα για OTE TV στο ίδιο πιάτο 85 cm.

Σε φυσιολογικές καιρικές συνθήκες η ποιότητα σήματος ειναι ικανοποιητική και δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα.

Σε σχετικά έντονη συννεφιά όμως "εξαφανίζονται" κάποια από τα κανάλια της Nova, όχι όλα.

Όσο επιδεινώνεται ο καιρός η Nova χάνει σχεδόν όλα τα κανάλια της και σταδιακά χάνονται και κάποια από OTE TV.

Γειτονική εγκατάσταση επηρεάζεται εξίσου από τις καιρικές συνθήκες αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για πιάτο 85cm με μόνο ενα lnb αυτό της Nova.

Προφανώς η συγκεκριμένη εγκατάσταση που έγινε για εξοικονόμηση χώρου δεν αποδίδει.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας.

Δυο ξεχωριστά πιάτα ; Ίδιας διαμέτρου ή μεγαλύτερα ;

Με ποιας διαμέτρου πιάτο θα ήμουν καλυμμένος και για τα δυο lnb σε όλες τις καιρικές συνθήκες ;

Ευχαριστώ.

Re: Έλλειψη σήματος σε κακοκαιρία.

Μηπως υπαρχει κανενα οπτικο εμποδιο; Λιγο περιεργο με 85 να χανεται σημα τοσο ευκολα. Σε ταρατσα ειναι;

Ναι σε ταράτσα ειναι.

Δεν υπάρχει οπτικό εμπόδιο.

Είναι καθαρό ότι οφείλεται στην έντονη συννεφιά ή βροχή. Ούτε μετακινείται με τον αέρα. Μόλις σταματήσει η έντονη βροχόπτωση το σήμα επανέρχεται.

Ειδικά για τη Nova που χάνει σήμα πιο ευκολα ο τεχνικός που έκανε την εγκατάσταση μου είπε ότι φταίει ότι υπάρχουν 2 lnb στο ίδιο πιάτο. Και η συζήτηση τώρα ειναι αν θα βάλουμε μεγαλύτερο πιάτο για τα δυο μαζί ή δεύτερο ξεχωριστό πιάτο για το καθένα.

Όπως ανέφερα ο γείτονας που έχει ίδιο πιάτο στην άλλη γωνία της ταράτσας αλλά με ενα lnb χάνει κι αυτός σήμα αλλά πολύ πιο δύσκολα από εμένα, σε πολύ έντονη καταιγίδα. Το δικό μου ακόμα και με έντονη συννεφιά αρχίζει να έχει πρόβλημα.

Last edited by a moderator:
Re: Έλλειψη σήματος σε κακοκαιρία.

Πες του τεχνικού να κάνει μια βόλτα και να ξαναγυρίσει... κάτι τέτοια κάνουν και μας κάνουν ρόμπα όλους !!!

Να κάνει καλύτερη στόχευση....

Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο με τις καιρικές συνθήκες εδώ...Καιρικά φαινόμενα και δορυφορική λήψη

Ενα πιάτο 85 εκατοστών με 2 lnb πάνω του (το ενα τετραπλό αν αυτό παίζει ρόλο) σε ταράτσα τριόροφης οικοδομής και τους δεκτές στο ισόγειο θα έπρεπε να αποδίδει σωστά σε έντονη βροχόπτωση δηλαδή ;

*Αν η απάντηση είναι στο link, sorry αλλά είμαι εκτός και δεν μπορώ να το διαβάσω ακόμα.

Last edited by a moderator:
ο κεντραρισμένος δορυφόρος δεν δικαιολογείτε να χάνετε,εκτός αν μιλάμε για ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ