Έλληνας εξωτερικού - Ελληνικά κανάλια

Re: Απάντηση: Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Θα μπορούσε η nova να δίνει στο εξωτερικό μόνο το start pack και να τελειώνει το θέμα.Οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούσαν να δουν νόμιμα τα ελληνικά κανάλια και δεν θα υπήρχε και θέμα με τηλεοπτικά δικαιώματα (αγώνες κ.λ.π.).Αυτό για όσους ενδιαφέρονται και τους λείπουν τα ελληνικά κανάλια,για τους άλλους.......

Ουτε κάν το start pack ! Μόνο τα κανάλια της επίγειας μετάδοσης, θα ήταν ΟΚ !
Και μάλιστα, θα κάλυπταν όχι μόνο τους κατοίκους του εξωτερικού αλλά και όλους αυτούς που εντός των συνόρων έχουν πρόβλημα με τις επίγειες λήψεις ...

Αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η τιμή να είναι χαμηλότερη απο αυτή του Start Pack (λόγω περιορισμένου περιεχομένου) και αυτό θα σήμαινε αυτόματα απώλεια χρημάτων εντός των συνόρων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Ουτε κάν το start pack ! Μόνο τα κανάλια της επίγειας μετάδοσης, θα ήταν ΟΚ !
Και μάλιστα, θα κάλυπταν όχι μόνο τους κατοίκους του εξωτερικού αλλά και όλους αυτούς που εντός των συνόρων έχουν πρόβλημα με τις επίγειες λήψεις ...

Αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η τιμή να είναι χαμηλότερη απο αυτή του Start Pack (λόγω περιορισμένου περιεχομένου) και αυτό θα σήμαινε αυτόματα απώλεια χρημάτων εντός των συνόρων...

Αυτό θα έπρεπε να το κάνει το επίσημο κράτος, να ανεβάσει όλα τα κρατικά και μεγάλα ιδιωτικά κανάλια στον Hellasat ελεύθερα. Μια εταιρία δύσκολα θα το κάνει χωρίς κάποιο οικονομικό κέρδος.

Αυτό θα έπρεπε να το κάνει το επίσημο κράτος, να ανεβάσει όλα τα κρατικά και μεγάλα ιδιωτικά κανάλια στον Hellasat ελεύθερα. Μια εταιρία δύσκολα θα το κάνει χωρίς κάποιο οικονομικό κέρδος.
Αυτο θα ειναι το καλυτερο πραμα για τον Ελληνα.-bye-

Απάντηση: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Κανένα ευρωπαϊκό πακέτο δεν έχει δικαίωμα να πουλάει συνδρομές με διευθύνσεις εκτος τον συνόρων του, δεν υπάρχει όμως κανένας νομος που να μου απαγορεύει να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου σε οποιο σημείο του πλανήτη θέλω.

Εκτος και αν χρειάζεται να βγάλουμε διαβατήρια και στης κάρτες

Re: Απάντηση: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Τη διαφορά που έχει το πνεύμα με το γράμμα του νόμου μπορείς να τη διακρίνεις αγαπητέ επιτέλους;

Υπάρχει εφαρμογή των όρων "γράμμα του νόμου" και "πνεύμα του νόμου" στη συγκεκριμένη περίπτωση?

Όλα τα ποστς, είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας με το αν πρέπει ή όχι να δίνονται συνδρομές στο εξωτερικό, καταλήγουν οτι η πράξη δεν είναι νόμιμη.

Το ερώτημα παραμένει, γιατί το επιτρέπουμε να συζητείται εδώ ενώ κάποια άλλα όχι? Επειδή όπως αναφέρθηκε δεν θίγει τον πάροχο άρα δεν πρόκειται να μας ενοχλήσει?

Re: Απάντηση: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Όλα τα ποστς, είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας με το αν πρέπει ή όχι να δίνονται συνδρομές στο εξωτερικό, καταλήγουν οτι η πράξη δεν είναι νόμιμη.

Εσύ αυτό κατάλαβες απο αυτό;

Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Ίσως να μην είναι κατάλληλη η λέξη "νόμιμη"...μπορούμε να πούμε δλδ ότι είναι ενάντια στις συμφωνίες και να είσαι ευχαριστημένος (αν και νομίζω ότι τα πνευματικά δικαιώματα καθορίζονται από νόμους και όχι συμφωνίες, αλλά ως μη ειδικός δεν επιμένω). Πάντως συνεχίζουμε να δίνουμε οδηγίες στον κόσμο πως να "ξεγελάσει" τον πάροχο και ν ακάνει κάτι που δεν του επιτρέπει (για οποιοδήποτε λόγο).

Οπότε να περιμένω ότι μπορούμε να γράφουμε λεπτομερώς πως θα μοιράζουμε εντος σπιτιού μας τη συνδρομή μας, αφού ούτε αυτό απαγορεύεται από κάποιο νόμο.

Αυτό θα έπρεπε να το κάνει το επίσημο κράτος, να ανεβάσει όλα τα κρατικά και μεγάλα ιδιωτικά κανάλια στον Hellasat ελεύθερα.

και γιατι δεν το κανει αυτο ρε παιδια; μπορει να μας πει καποιος;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Γιατι τα μεγαλα ιδιωτικα καναλια δεν ειναι δικα του και δεν μπορει να τα διαχειριστει....

Απάντηση: Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Ίσως να μην είναι κατάλληλη η λέξη "νόμιμη"...μπορούμε να πούμε δλδ ότι είναι ενάντια στις συμφωνίες και να είσαι ευχαριστημένος (αν και νομίζω ότι τα πνευματικά δικαιώματα καθορίζονται από νόμους και όχι συμφωνίες, αλλά ως μη ειδικός δεν επιμένω). Πάντως συνεχίζουμε να δίνουμε οδηγίες στον κόσμο πως να "ξεγελάσει" τον πάροχο και ν ακάνει κάτι που δεν του επιτρέπει (για οποιοδήποτε λόγο).

Οπότε να περιμένω ότι μπορούμε να γράφουμε λεπτομερώς πως θα μοιράζουμε εντος σπιτιού μας τη συνδρομή μας, αφού ούτε αυτό απαγορεύεται από κάποιο νόμο.

σταματα σε παρακαλω πααααρα πολυ να λες πως ξεγελαμε τον παροχο αφου εγω προσωπικα τους πηρα τηλ, και τους ειπα οτι μενω στην γερμανια και πως θελω συνδρομη για τα ελληνικα και μονο καναλια !

και απλα μου εξηγησαν τον τροπο που θα γινει !!!

σιγα μην τους ξεγελαμε !!!

δεν φτανει που μας βγαινει η ψυχη να δουμε οτι βλεπεις εσυ δωρεαν ... μας διηλιζεις το κουνουπι τοσο πολυ ..... εχεις σταθει αν ειναι παρανομο να βγαλεις την καρτα εξω η δεν ειναι !!!

τι στιγμη που ο παροχος σου λεει πως θα γινει με το νι και το σι δηλ, ο ιδιος δινει το ΟΚ εσυ που κολας ;;;;

Μπορεί να βάλει απλά τα κρατικά κανάλια, και οποια κανάλια θέλουνε με μια κωδικοποίηση και έναν δεκτη και μια κάρτα με 50 ευρώ για πάντα.

Είναι υποχρέωση και σεβασμός ενός συνεσταλμένου κράτους για την ενημέρωση,και ένας τρόπος που βοηθάει τους έλληνες του εξωτερικού να μην απομακρύνονται από τις ρίζες τους,(και ενδεχομένως παραμεθόριες περιοχές με προβλήματα λήψης)

Όλα είναι προβλήματα πολιτικής βούλησης και ακεραιότητας, ποτε είχες κάτι που ήδη το πληρώνεις χωρίς να το πληρώσεις δυο και τρεις φορες επιπλέον στην Ελλάδα?.

Πάντως συνεχίζουμε να δίνουμε οδηγίες στον κόσμο πως να "ξεγελάσει" τον πάροχο και να κάνει κάτι που δεν του επιτρέπει (για οποιοδήποτε λόγο).

Σε πληροφορώ οτι δεν ξεγελάει κανείς κανένα ...
Και στο εξήγησε και ο Βαγγέλης παραπάνω ....

Η χρήση της υπηρεσίας σε χώρα εκτός από αυτή που δραστηροποιείται ο πάροχος απαγορεύεται όχι από κάποιο νόμο, αλλά από τη συμφωνία που έκανε ο συνδρομητής με τον πάροχο. Αν παραβείς τη συμφωνία, τότε ο πάροχος έχει δικαίωμα να διακόψει τη σύνδεσή σου. Τίποτα άλλο.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη γεωγραφική πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι εταιρείες που κατέχουν τα δικαιώματα θέλουν να χρεώνουν ανάλογα με τη χώρα και όχι ανάλογα με τον αριθμό πελατών του κάθε πάροχου. Όμως αυτό βάζει φρένο στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκκρεμούν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε περισσότερο την αυθαιρεσία του γεωγραφικού περιορισμού. Είμαι παραγωγός κρέατος. Το κρέας μου είναι το καλύτερο, το θέλουν όλα τα σουβλατζίδικα. Κάνω λοιπόν συμφωνίες χωριστά με κάθε σουβλατζίδικο και του απαγορεύω να πουλάει σουβλάκια έξω από τη στενή περιοχή της γειτονιάς που δραστηροποιείται. Ο σουβλατζής υποχρεούται να ζητάει απόδειξη της ΔΕΗ για να αποδεικνύει ο πελάτης ότι όντως μένει σε αυτή την περιοχή. Αν αγοράσει τα σουβλάκια και τα πάει σε άλλη περιοχή να τα φάει, θα του απαγορεύσουν να ξαναφάει τέτοια σουβλάκια.

Ε λοιπόν, δεν είναι γελοίος αυτός ο περιορισμός; Όμως εφαρμόζεται ακόμα, επειδή η βιομηχανία του IP θέλει να θυσαυρίζει από παντού και επειδή έχουν εξαγοράσει όλες τις κυβερνήσεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Αν παραβείς τη συμφωνία, τότε ο πάροχος έχει δικαίωμα να διακόψει τη σύνδεσή σου.
Αφού ο παροχέας ξέρει ότι συνδέσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό..άλλα τολμά να της κάνει διακοπή!! θα μου πείτε τώρα όχι, διότι θα χάσει πολλά χρήματα από τον τζίρο της. Δηλαδή οπού την συμφέρει κάνει τον ψόφιο κοριό...:slapface:

Re: Απάντηση: Re: έλληνας εξωτερικού - ελληνικά κανάλια

Αφού ο παροχέας ξέρει ότι συνδέσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό..άλλα τολμά να της κάνει διακοπή!! θα μου πείτε τώρα όχι, διότι θα χάσει πολλά χρήματα από τον τζίρο της. Δηλαδή οπού την συμφέρει κάνει τον ψόφιο κοριό...:slapface:

Ο πάροχος κάνει τον χαζό, μέχρι να παρέμβουν αυτοί που πουλάνε τα δικαιώματα στον πάροχο. Τότε αναγκαστικά κόβει κάποιους χρήστες. Παρόμοιο γεγονός έγινε πρόσφατα στο Sky UK που έκοψε αρκετές εκατοντάδες κάρτες κάποιου dealer που πουλούσε στο εξωτερικό χωρίς να παίρνει στοιχειώδεις προφυλάξεις.

Η χρήση της υπηρεσίας σε χώρα εκτός από αυτή που δραστηροποιείται ο πάροχος απαγορεύεται όχι από κάποιο νόμο, αλλά από τη συμφωνία που έκανε ο συνδρομητής με τον πάροχο. Αν παραβείς τη συμφωνία, τότε ο πάροχος έχει δικαίωμα να διακόψει τη σύνδεσή σου. Τίποτα άλλο.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη γεωγραφική πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι εταιρείες που κατέχουν τα δικαιώματα θέλουν να χρεώνουν ανάλογα με τη χώρα και όχι ανάλογα με τον αριθμό πελατών του κάθε πάροχου. Όμως αυτό βάζει φρένο στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκκρεμούν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε περισσότερο την αυθαιρεσία του γεωγραφικού περιορισμού. Είμαι παραγωγός κρέατος. Το κρέας μου είναι το καλύτερο, το θέλουν όλα τα σουβλατζίδικα. Κάνω λοιπόν συμφωνίες χωριστά με κάθε σουβλατζίδικο και του απαγορεύω να πουλάει σουβλάκια έξω από τη στενή περιοχή της γειτονιάς που δραστηροποιείται. Ο σουβλατζής υποχρεούται να ζητάει απόδειξη της ΔΕΗ για να αποδεικνύει ο πελάτης ότι όντως μένει σε αυτή την περιοχή. Αν αγοράσει τα σουβλάκια και τα πάει σε άλλη περιοχή να τα φάει, θα του απαγορεύσουν να ξαναφάει τέτοια σουβλάκια.

Ε λοιπόν, δεν είναι γελοίος αυτός ο περιορισμός; Όμως εφαρμόζεται ακόμα, επειδή η βιομηχανία του IP θέλει να θυσαυρίζει από παντού και επειδή έχουν εξαγοράσει όλες τις κυβερνήσεις.

Πες τα βρε Πάνο, γιατί εμένα μάλλιασε η γλώσσα μου ...
:grinning-smiley-043

Ρε παιδιά, μαζί σας 100% ότι είναι αστείο το όλο θέμα με την "απαγόρευση" χρήσης της υπηρεσίας εκτός συνόρων.

Είτε μας αρέσει όμως είτε όχι, έτσι είναι....η ένσταση είναι ότι το "βαφτίσαμε" εμείς ΟΚ επειδή ο πάροχος βολεύεται και δεν μιλά και η όλη φάση γίνεται αποδεκτή από το φόρουμ.

Είναι άλλο το ένα (αν είναι σωστό ή όχι) και άλλο το άλλο (ότι επιτρέπουμε τη συζήτηση στο φόρουμ).

Βαγγέλη και Φίλιππε (αν μου επιτρέπετε να σας αποκαλώ με τα ονόματά σας), δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τον πάροχο, αν κάτι τέτοιο καταλάβατε, αλλά δεν μπορούμα να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας.

Ρε παιδιά, μαζί σας 100% ότι είναι αστείο το όλο θέμα με την "απαγόρευση" χρήσης της υπηρεσίας εκτός συνόρων.

Είτε μας αρέσει όμως είτε όχι, έτσι είναι....η ένσταση είναι ότι το "βαφτίσαμε" εμείς ΟΚ επειδή ο πάροχος βολεύεται και δεν μιλά και η όλη φάση γίνεται αποδεκτή από το φόρουμ.

Είναι άλλο το ένα (αν είναι σωστό ή όχι) και άλλο το άλλο (ότι επιτρέπουμε τη συζήτηση στο φόρουμ).

Βαγγέλη και Φίλιππε (αν μου επιτρέπετε να σας αποκαλώ με τα ονόματά σας), δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τον πάροχο, αν κάτι τέτοιο καταλάβατε, αλλά δεν μπορούμα να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας.

Αν δεν είναι κάτι ούτε παράνομο ούτε και ανήθικο, γιατί να μην συζητιέται;

Δηλαδη καταλήξαμε ότι είναι νόμιμο, ΟΚ!

Η διαφορα απο το θεμα πειρατεια και το θεμα με το να βλεπει καποιος νοβα απο το εξωτερικο ειναι οτι με το να βλεπει καποιος απο το εξωτερικο, δεν με ενοχλη εμενα η τον καθε ανθρωπο. Πληρωνει και πληρωνουμε. Αλλα οταν πολυ πληρωνουν και αλλη βλεπουν τζαμπα με πειρατεια, εκει ειναι το προβλημα. Γι'αυτο νομιζω εγω οτι το admin αφηνει να συζητιεται το ενα και οχι το αλλο.