Ελληνας Οδηγος ......

Γυρνώντας από Κομοτηνή την Κυριακή δε μπορείτε να φανταστείτε τί είδαν τα μάτια μου..Η ελληνική καφρίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Απάντηση: Re: Ελληνας Οδηγος ......

Γυρνώντας από Κομοτηνή την Κυριακή δε μπορείτε να φανταστείτε τί είδαν τα μάτια μου..Η ελληνική καφρίλα σε όλο της το μεγαλείο.

μπα... και στα Γιαννενα να βγεις βολτα το ιδιο θα δεις ...

να μην πω για τα Σαβατοκυριακα το καλοκαιρι που πανε ολοι για μπανιο στις γυρω περιοχες......

σόρρυ, αλλά ο κρετίνος ποιός είναι ?
αυτός που πάει να προσπεράσει από αριστερά από τη ΛΕΑ ή η citroen και το φορτηγό που πάνε σταθερά πάνω στη ΛΕΑ....

Εννοείται αυτός που πάει για προσπέραση από δεξιά, το ασημί ταξί δλδ.
Η ΛΕΑ στην ουσία είναι σαν 2η λωρίδα στην "εθνική" μας....καλύτερα σε αυτήν, για να έχεις κ λίγη απόσταση από τον άλλον που είναι απέναντι...αχρείαστη να είναι η απόσταση φυσικά...

Αυτός που πάει να προσπεράσει από δεξιά είναι δολοφονικά ηλίθιος. Δεν καταλαβαίνει ότι αν ο άλλος θελήσει να κινηθεί δεξιά (για να αποφύγει μια λακκούβα π.χ.) ούτε που θα κοιτάξει δεξί καθρέφτη και θα πέσει κατευθείαν επάνω του.

Το να οδηγάει κάποιος σταθερά πάνω στη ΛΕΑ είναι επίσης ΠΟΛΥ λάθος. Από τη στιγμή που κάποιος ακινητοποιηθεί λόγω προβλήματος πάνω στη ΛΕΑ είναι ΑΟΡΑΤΟΣ πολλές φορές, όπως σε δεξιές στροφές χωρίς ορατότητα.

Έχω δει live δύο ατυχήματα στην εθνική Κορίνθου - Πατρών ακριβώς λόγω του ότι ένας οδηγός έκανε τον "σωστό παθητικό οδηγό", οδηγώντας στη ΛΕΑ.

Τη μια φορά ο οδηγός στη ΛΕΑ πήρε παραμάζωμα ένα παπί σταματημένο σε μια δεξιά στροφή (ήταν και κλεισμένος από αριστερά, καθώς τον προσπερνούσαν) και την άλλη μια γκόμενα έφερε τετακε (δεν πρόλαβα να δώ που κατέληξε) όταν κόβοντας απότομα αριστερά για να αποφύγει σταματημένο όχημα στη ΛΕΑ "βρήκε" με την καρότσα τη μούρη του μάγκα που πήγαινε να προσπεράσει με διπλή λωρίδα.

Εμένα μου φάνηκε πως το ασημί ελεγχόμενα πήγε από δεξιά , όχι για να περάσει , αλλά για να αναγκάσει τον άλλο τον καραγκιόζη , ή να προσπεράσει το άσπρο , ή να κόψει ταχύτητα και να αφήσει κενό στον από πίσω .

Αν προσέξετε το κίτρινο , απλά ακολουθεί το άσπρο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής .

Συχνό φαινόμενο οδηγών , που δημιουργούν μποτιλιαρίσματα στα καλά καθούμενα .

Προσοχή , δεν δίνω δίκιο στο ασημί , απλά όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να προσπεράσεις , μην αφαιρείς αυτό το δικαίωμα από τους πίσω σου .

Πολλές φορές έχω αναγκαστεί να κάνω προσπέραση 3 και 4 αυτοκίνητα μαζί , γιατί οι ανόητοι πήγαιναν κολλητά .

Έχω απλά την εντύπωση ότι 5 με 10 δευτερόλεπτα διαφορά σε μία διαδρομή ή άντε και 10 λεπτά σε μία πολύ μεγάλη διαδρομή δεν κοστίζουν όσο μία ζωή .

Αλλά μάλλον θα πρέπει να ξαναδώ τις ισοτιμίες

Εγώ σε δρόμο όπου έχει μία κ μία λωρίδα για το κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, θέλω να αισθάνομαι ότι έχω μια απόσταση ασφαλείας από τον απέναντι. Οπότε, προτιμώ να οδηγώ πάνω στην ΛΕΑ εν γνώση μου φυσικά, γιατί μου δίνει έναν αέρα αντίδρασης αν γίνει κάτι στραβό.

Στην Αθηνών Πατρών, η ΛΕΑ είναι η δεύτερη λωρίδα.
Και πληρώνουμε και διόδια αντί για κόλλυβα.
Πάντως το βιντεάκι δεν δείχνει τπτ μπροστά σε αυτά που γίνονται και βλέπουμε καθημερινά.

Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει 2η λωρίδα κ προσωπικά δεν θέλω να είμαι με 120-140 χλμ κ να είμαι με διαφορά 20 πόντους από τον απέναντι, προτιμώ να οδηγώ στην ΛΕΑ...κ ας παρανομώ...που ξέρεις, μπορεί η διαφορά αυτή να μου σώσει κάποια στιγμή την ζωή...

Στους τραγικούς "δρόμους" της Ελλάδας, όπως τον Κορίνθου-Πατρών που κάνω και πολύ συχνά, αναγκάζεσαι να οδηγείς στη ΛΕΑ. Πάντως αυτοί που προσπερνούν από δεξιά (πχ στην Κορίνθου Πατρών που έχει 3 λωρίδες, οπότε βρίσκουν... άπλα στη δεξιά λωρίδα) είναι για σκότωμα, είναι φορές που κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό από τα νεύρα μου όταν σκέφτομαι ότι ο καραγκιόζης που μου μπαίνει σφήνα δεξιά βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μου από ΚΑΓΚΟΥΡΙΑ. Γιατί έχω δει και ΑΠΕΙΡΕΣ φορές να είναι κάποιος πίσω μου στη μεσαία λωρίδα, να είναι άδειος ο δρόμος αριστερά και να έρχεται από δεξιά να προσπεράσει! Αδσφσδφ.

Το μεγαλύτερο έγκλημα όλων είναι πως η αστυνομία υπάρχει μόνο στα στημένα που γνωρίζουν όλοι.
Ενας πολύ εύκολος τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και να λιγοστέψουν οι καραγκιόζηδες οδηγοί είναι η αστυνομία να πιάσει δουλειά.
Και μην μου πείτε για κακούς δρόμους. Οντως είναι κακοί, δεν χρειάζεται όμως να οδηγούμε στο όριο της τρέλας με αυτό το πρόσχημα.
Ξέρετα πχ ορειβάτες να πηδούν στο κενό επειδή το βουνό είναι απότομο και δεν γουστάρουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες και να πάνε προσεκτικά?
Πολλές φορές τους καραγκιόζηδες που οδηγούν στο όριο για να φτάσουν πιό γρήγορα τους συναντάμε μετά από 5-10 λεπτά στο επόμενο "rest stop" να ξεροσταλιάζουν με τις ώρες με φραπέ και τσιγάρο.

Τελικά παιδία η ρίζα του κακού είναι μια…. Όλα είναι θέμα παιδίας…..
Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εδώ κινδυνεύει η ζωή μας και η ζωή των άλλων…..
Και για να μην θεωρηθώ άσχετη με το τιμόνι, σας γνωστοποιώ ότι εγώ το δίπλωμα το έχω βγάλει στο εξωτερικό, και ρώτησα, μπας και στην Ελλάδα επιτρεπόταν να οδηγείς στην ΛΕΑ.

Απάντηση: Re: Ελληνας Οδηγος ......

Στους τραγικούς "δρόμους" της Ελλάδας, όπως τον Κορίνθου-Πατρών που κάνω και πολύ συχνά, αναγκάζεσαι να οδηγείς στη ΛΕΑ.

Συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς στον Κορίνθου-Πατρών είναι αδύνατον να οδηγείς στην κανονική λωρίδα με την νόμιμη ταχύτητα (100-120). Θα ...σε εμβολίσουν οι πίσω που πηγαίνουν με > 140 πολλές φορές.

Πρόσφατα οδήγησα γιά πρώτη φορά στην Εθνική γιά Τρίπολη. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ μπροστά στα άλλα χάλια.

Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα νεκροταφεία από την Κορίνθου-Πατρών.
Πχ Αντίριο-Αγρίνιο !! (μπρρρρ... θέλει κότσια να οδηγήσεις βράδυ εκει) και Πατρών-Πύργου.