ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

manhattanplaza

New member
20 October 2008
5
Αγαπητοί φίλοι,
Παρατηρώ από καιρό διάφορες συζητήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο avclub και έτσι αποφάσισα να εγγραφώ και εγώ μέλος ούτως ώστε να μπορώ να εκφράζω τη γνώμη μου. Αφορμή γι αυτό μου έδωσε η αντιδικία η οποία έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών-υποστηρικτών των δύο εντύπων τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τη δορυφορική τηλεόραση στη χώρα μας.
Η έκπληξή μου ξεκίνησε όταν η σύζύγός μου αναφώνησε ξεφυλλίζοντας στη θέση του συνοδηγού το digital tv satellite το οποίο είχα μόλις αγοράσει:Κοίτα ποιός είναι ο εκδότης, Αργύρης Νομικός! Αμάν λέω, ο Αργύρης ο μάχιμος, εκδότης; Κάτι δε μου αρέσει εδώ. Αργότερα στο σπίτι καταλαβαίνω ότι έχει γίνει η έξοδος του Μεσολογγίου από το "άνδρο των Πανδήδων"(Δορυφορικά Νέα) και η ίδρυση αντάρτικου με την επωνυμία Digital TV Satellite. Σε κίνηση ματ(;) ο τρομοκρατημένος οπλαρχηγός Πανδής προσλαμβάνει τα ασκέρια του δύστυχου TV Sat το οποίο και "παύει τη λειτουργία του".
Όλα αυτά οδηγούν στη δημιουργία δύο "νέων" περιοδικών στο χώρο τα οποία εύλογα μου δημιουργούν τις εξής απορίες:

α) Πόσο μακριά περιμένουν να φτάσουν τα "νέα" Δορυφορικά Νέα όταν σε περιγραφή τύπου νηπιαγωγείου του δέκτη Vantage 8000s, ο συντάκτης του κειμένου αναλώνει σχεδόν το μισό άρθρο σε περιγραφές των τρόπων αναβάθμισης του δέκτη χωρίς να μας δίνει ένα ενδεικτικό αριθμό καναλιών τον οποίο κατέβασε το πολυδιαφημισμένο (και εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου) blind scan του συγκεκριμένου δέκτη.

β) Πόσο μακριά περιμένει να φτάσει το "νέο" Digital TV Satellite έχοντας για συντακτική ομάδα τους κυρίους που για μήνες ανασκάλιζαν στο "παλιό" Δορυφορικά Νέα άρθρα του τύπου: Οι 10 καλύτεροι HD δέκτες, οι δέκα καλύτεροι HD PVR δέκτες, ποιός από τους δέκα καλύτερους HD δέκτες έχει την καλύτερη εικόνα κ.λ.π. Δηλαδή "πάρε το αυγό και κούρεψέ το με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Μετά τα πρώτα(;) τεύχη, πιθανότατα θα επέλθει νέο τέλμα.

Μετά τα προαναφερθέντα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η μόνη χορταστική και πολύπλευρη ενημέρωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του διαδικτύου. Το ότι και εκεί είναι μεροληπτική δε με ενοχλεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι γνωστό τοις πάσει ότι "το χρήμα σταύρωσε το Χριστό...".

Άρα ο μόνος λόγος ο οποίος κατά τη γνώμη μου ευσταθεί για την αγορά εντύπων σχετικά με τη δορυφική τηλεόραση (και πολλών άλλων) στη χώρα μας είναι το ότι το laptop των δύο, τριών ή και τεσσάρων κιλών δε "βολεύει" όταν κάθεσαι στη λεκάνη της τουαλέτας είτε γιατί είναι βαρύ είτε γιατί δεν ξεφυλλίζεται!!! Ενώ το περιοδικό το αφήνεις δίπλα σου στο πλυντήριο και όποτε το βαρεθείς το πας και στην ανακύκλωση...

Χωρίς λοιπόν να επιζητώ τις παρεξηγήσεις και τις εντάσεις θα έλεγα στους κυρίους της δορυφορικής να εκσυγχρονισθούν πραγματικά γιατί η ισχύουσα κατάσταση συνάδει με το πνεύμα της τουαλέτας που ανέφερα προηγουμένως, δοσμένο μάλιστα στην αγγλικήν:" SAME SHIT DIFFERENT DAY ".

Με φιλικούς χαιρετισμούς
manhattanplaza

πολυ βιαστικα τα συμπερασματα σου φιλε manhattanplaza

κατα αρχην καλως ορισες στο Avclub ελπιζουμε να μεινεις κοντα μας και να μοιραστείς μαζί μας γνώσεις και προβληματισμούς όπως αυτές εκφράζονται και στο παρόν post

κριτες των περιοδικών ειναι οι αναγνώστες τους και εκεινοι θα κρινουν σε βαθος χρονου την πορεια τους

ολα τα αλλα μας αφηνουν παγερα αδιαφορους
μετακινησεις ,αλλαγες, προσπαθειες καποιων να γινουν εκδοτες , τις υποδεχομαστε με χαρα αρκει το αποτελεσμα να ειναι καλο για τους απλους Δορυφορικαριους που ειτε εμπειροι ειτε οχι επιθυμουν ενα πραγμα

Καλη και έγκαιρη-έγκυρη πληροφορηση

και να υπογραμμίσω κατι
δεν ανηκω σε κανενα περιοδικο του χωρου , απλα μην δοθει τετοια εντυπωση

Απάντηση: Re: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

κριτες των περιοδικών ειναι οι αναγνώστες τους και εκεινοι θα κρινουν σε βαθος χρονου την πορεια τους
Έτσι είναι. Κι ας μη λησμονούμε ότι πρόσβαση στο διαδίκτυο (κακώς κατά τη γνώμη μου) έχει ένα ελάχιστο κομμάτι των Ελλήνων. Οπότε τα περιοδικά είναι απαραίτητα τουλάχιστον για την πλειοψηφία του κόσμου.

Προσωπικά έχω σταματήσει εδώ και καιρό να αγοράζω περιοδικά για τη δορυφορική....

δεν με ενοχλεί το laptop των 3 κιλών στα ποδαράκια μου !!!!!:2thumb22sup:

έχω την ιδανική αναλογία σχέσης "ποδιών, ύψους λεκάνης" !!!!

και on topic, τα πράγματα είναι όπως τα έγραψε ο Larry.

Μόνο που Laryy και ο φίλος αναγνώστης είναι !!!!

καλώς ήρθες στο χώρο μας....

Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας και να υπενθυμίσω ότι όπως λέει και ο φίλος Afam είμαι και εγώ αναγνώστης - υποψήφιος αγοραστής των πάσης φύσεως εντύπων καθώς επίσης και λάτρης της δορυφορικής, "ταρατσομανής" από εικοσαετίας και "συντηρητής αιμοδότης" του όλου "τσίρκου"...
Οπότε διατηρώ το δικαίωμά μου στο να εκφράζω τη γνώμη μου ειδικά μέσω ενός ιστοχώρου ο οποίος τυγχανει της προσοχής των ιθυνόντων (εμπόρων,εκδοτών και λοιπών επαγγελματιών του χώρου)

ΜΦΧ
manhattanplaza

Απάντηση: Re: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Οπότε διατηρώ το δικαίωμά μου στο να εκφράζω τη γνώμη μου ειδικά μέσω ενός ιστοχώρου ο οποίος τυγχανει της προσοχής των ιθυνόντων (εμπόρων,εκδοτών και λοιπών επαγγελματιών του χώρου)
Σε αυτό ουδείς μπορεί να διαφωνήσει.:a0210:

Σεβαστή η άποψη του καθενός αλλά νομίζω ότι η δίκαια σύγκριση θα ήταν "ελληνικό περιοδικό" με "ξένο περιοδικό" και επειδή διαβάζω 4 ξένα περιοδικά κάθε μήνα (γαλλικό, ιταλικό, ισπανικό, αγγλικό) έχω την άποψη ότι και τα δύο ελληνικά περιοδικά είναι καλύτερα σ αυτόν τον τομέα στο σύνολο της ύλης (σε επιμέρους θέματα οι ιταλοί έχουν πολύ καλό το κομμάτι της κεντρικής εγκατάστασης ενω οι γάλλοι υπερτερούν στα ρεπορτάζ). Δυστυχώς ειμαι σκράπας στα γερμανικά και έτσι δεν μπορω να κρινω τα περιοδικά τους.
Η σύγκριση πάντως με το διαδίκτυο δεν ειναι δίκαιη και έτσι κι αλλιώς σε θέματα νέων η και ενημέρωσης πινάκων ενα μηνιαίο περιοδικό δεν μπορεί να φτάσει την αμεσότητα του διαδικτύου.
Ομως, στο διαδίκτυο δεν βρίσκεις τα πάντα και τουλάχιστον εμείς (στο Digital-Satellite TV πλέον) επικεντρωνόμαστε κατα προτεραιότητα σε ό,τι δεν μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο. Η κάθε κριτική ειναι δεκτή αλλά θα ήταν πιο δημιουργική αν ο φίλος manhattan plaza μας έλεγε και τι θα ήθελε ο ίδιος να διαβάζει σε ένα περιοδικό.
Δεν αμφιβάλλω ότι σε 20 χρόνια απο σήμερα (μπορεί και σε δέκα) δεν θα υπάρχουν πλέον έντυπα περιοδικά...θα υπάρχουν όμως διαδικτυακά και πιθανότατα να είναι και δωρεάν, αν επαρκεί η διαφημιστική αγορά για να τα συντηρήσει. Η μεγαλύτερη εφεύρεση των επόμενων ετών θα είναι ένα ....open source sony reader που θα διαβάζει κάθε είδους αρχειου, θα μοιάζει με χαρτί και θα το μεταφέρουμε...και στην τουαλέτα, το διαδικτυακό και δωρεάν TELE Satellite εγω δεν μπορω να το ευχαριστηθώ διαβάζοντάς το στον υπολογιστή ...
Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
διευθυντής σύνταξης Digital-Satellite TV
(..και όπως βλέπεις και πολύ ενεργό μέλος του avclub)

Εγω απο περιοδικα τα μαθα ολα ακομα και το οτι υπαρχει δορυφ στο net δεν σταματαω αυτην την τοσο ωραια μηνηαια παραδοση!!!!!!-bye--bye--bye--bye-

Άρα ο μόνος λόγος ο οποίος κατά τη γνώμη μου ευσταθεί για την αγορά εντύπων σχετικά με τη δορυφική τηλεόραση (και πολλών άλλων) στη χώρα μας είναι το ότι το laptop των δύο, τριών ή και τεσσάρων κιλών δε "βολεύει" όταν κάθεσαι στη λεκάνη της τουαλέτας είτε γιατί είναι βαρύ είτε γιατί δεν ξεφυλλίζεται!!! Ενώ το περιοδικό το αφήνεις δίπλα σου στο πλυντήριο και όποτε το βαρεθείς το πας και στην ανακύκλωση...

manhattanplaza

Απίστευτος !!! :flipout::grinning-smiley-043

Παλιά κυκλοφορούσε ένα αντιεξουσιαστικό περιοδικό που λεγόταν Ιδεοδρόμιο και θυμάμαι ένα σκίτσο όπου κάποιος καθόταν στην τουαλέτα και διάβαζε εφημερίδα και η λεζάντα από κάτω έλεγε < ο πιο κατάλληλος χώρος για να διαβάσει κανείς μια αστική εφημερίδα>

Δηκτικό το ύφος του αρχικού κειμένου σε βαθμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις, σε μια κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Τα εσωτερικά των περιοδικών, δεν πολυαπασχολούν τον αναγνώστη. Αυτό που τον καίει είναι η αντικειμενικότητα και η αλήθεια.
Τουλάχιστον οι εδώ συμμετέχοντες συντελεστές περιοδικών, δείχνουν να έχουν ανοιχτά αυτιά και να αφουγκράζονται τις επιθυμίες αυτών που τους διαβάζουν. Κακά τα ψέμματα, άλλο το διαδίκτυο και άλλο το περιοδικό. Τουλάχιστον για μένα που είμαι και κάποιας ηλικίας.

Εάν τα περιοδικά αυτά δεν καταφέρουν α) να "αγγίξουν" το μέσο τηλεθεατή και να του ανοίξουν τα μάτια (βλέπε a-z άρθρα) και β) να αποτελέσουν σημείο (έγκυρης) αναφοράς,

θα καταντήσουν (όπως και για μένα που είμαι και αρκετά technicaly aware) να αποτελούν απλά σημεία reference (πχ. για πίνακες ή άνεύρεση μαγαζιών που σημαίνει 1-2 τεύχη / έτος (έτσι για την ενημέρωση) !!

:BDGBGDB55:

Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα να επισημάνω ότι το ύφος μου δεν έχει σκοπό να εκνευρίσει ή να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις. Απλώς προσπαθώ όπως πάντα στη ζωή μου να δώσω μια νότα καθημερινότητας και ανεμελιάς στο λόγο μου. Παράλληλα προσπαθώ να εξηγήσω ότι ξεκινάμε κάτι καινούριο για να επιφέρουμε έως ένα βαθμό ρηξικέλευθες αλλαγές στο χώρο και όχι να συντηρήσουμε τετριμμένα ετών. Μόνο τότε έχει νόημα το καινούριο.
Όσον αφορά στα επιχειρηματικά τολμήματα κάποιων, είμαι πάντα σύμφωνος ως αντιστοίχου πολιτικής και ο ίδιος. Κάποτε σκέφτηκα: Ρε φίλε, δε βαρέθηκες πια να δουλεύεις με "κουραμπιέδες"; Δεν ξεκινάς κάτι δικό σου, έτσι για να κάνεις κάτι μοναδικό; Να μπεις βρε αδελφέ ένας "μπακλαβάς" στο χώρο των "κουραμπιέδων"! Και το έκανα. Και δε μετάνοιωσα ποτέ!
Όσον αφορά στο φίλο "Βόρειο", ο οποίος νωρίτερα σχολίασε εύστοχα ότι καλή η κριτική αλλά να συνοδεύεται και από ιδέες, δεσμεύομαι να συνεισφέρω δημιουργικά τις επόμενες μέρες παρότι τις ιδέες πρέπει να τις έχουν οι δημιουργοί και όχι οι καταναλωτές. Καλό να αφουγκράζεται κανείς το χρήστη αλλά για ξεκίνημα πρέπει να έχει να του δώσει ένα νέο ερέθισμα. Όχι remake παλαιοτέρων...
Κλείνοντας και σε ένδειξη ειλικρινών προθέσεων θα ήθελα να ρίξω μια πρώτη ιδέα: Ωριαίο ένθετο CD με τοποθέτηση-σύνδεση σταθερού κατόπτρου και παρελκομένων. Κύριοι του Ειδικού Τύπου, τα δισκάκια είναι πάμφθηνα και εργατικά-μοντάζ δεν πληρώνετε αφού θα γίνουν από μέλη του/των περιοδικών σας. Η βοήθεια προς τους ερασιτέχνες θα είναι τεράστια. Αφήστε που όποιος προλάβει θα έχει και το copyright...μετά από εμένα φυσικά:flipout:.

ΜΦΧ
manhattanplaza