Ελληνικά στο 1.1.1? - ΝΑΙ!!!!!

Χμμ, περίεργο.

Έκανα uninstall και τα 2 και πάλι install.

Μου έβγαλε την επιλογή για ρώσσικο πληκτρολόγιο στο μενού, το ενεργοποίησα, αντικατέστησα τον φάκελο cyrillic... (o οποίος λεγόταν greek-keyboard και τον μετονόμασα σε cyrillic-keyboard δεν ξέρω αν έκανα καλά) και μου έβγαλε την υδρόγειο, αλλά όταν άλλαζα σε ρώσσικα, τα γράμματα δεν άλλαζαν καθόλου (στα SMS και στον Safari) εκτός από το Space και το Return που άλλαζαν στα ρώσσικα. Επίσης η παρατεταμένη πίεση των πλήκτρων έβγαζε κάτι περίεργα σύμβολα.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι οτι μόλις άλλαξα τη γλώσσα σε αγγλικά εξαφανίστηκε η επιλογή για ρώσσικο πληκτρολόγιο από το μενού και δεν επανήλθε ούτε όταν ξαναέβαλα ελληνικά ως γλώσσα...

Κάτι έχω κάνει πολύ λάθος φαντάζομαι...

Απάντηση: Re: Ελληνικά στο 1.1.1? - ΝΑΙ!!!!!

θα παρτε τα περιεχομενα του φακελου greek-keyboard.men(αφου καντε extract το zip στον υπολογιστη σας),και θα τα καντε copy στον φακελο cyrillic-keyboard.men(του iphone) και μετα βαλτε permission 0755

Σωστός. Έχω λάθος ονομασία μέσα στο rar αρχείο. Θα έπρεπε να βάλω το ίδιο όνομα για να μην μπερδεύει.

Eξελίξεις...

Πάλι uninstall και διαδοχικά ->

Install Mobile Enhancer
Restart
Install το ρώσσικο
Overwrite τον φάκελλο και permissions 0755 (recursive)

Αποτέλεσμα

Εμφανίζεται ρώσσικο πληκτρολόγιο, με ρώσσικους χαρακτήρες, όταν πατάω ένα κουμπί το bubble που εμφανίζεται είναι στα ελληνικά, αλλά το γράμμα που γράφεται όταν το πατήσω είναι στα ρώσσικα...

Έκανα πρόοδο πάντως :)

UPDATE: Τώρα δουλεύει!!!

Επικό! βέβαια αποτι καταλαβαίνω είναι το παλιό στυλ (όχι αυτό με την πρατεταμένη πίεση του κουμπιού που βγάζει διαφορετικά γράμματα), αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και την βοήθεια!

Και τώρα στα εύκολα:

Πως μπορώ να έχω τα αγγλικά σαν προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο;

Ποια αρχεία πρέπει να αλλάξουν για βοηθήσουμε στη μετάφραση;

Last edited:

Eξελίξεις...

Πάλι uninstall και διαδοχικά ->

Install Mobile Enhancer
Restart
Install το ρώσσικο
Overwrite τον φάκελλο και permissions 0755 (recursive)

Αποτέλεσμα

Εμφανίζεται ρώσσικο πληκτρολόγιο, με ρώσσικους χαρακτήρες, όταν πατάω ένα κουμπί το bubble που εμφανίζεται είναι στα ελληνικά, αλλά το γράμμα που γράφεται όταν το πατήσω είναι στα ρώσσικα...

Έκανα πρόοδο πάντως :)

Κάνε πάλι αυτό

θα παρτε τα περιεχομενα του φακελου greek-keyboard.men(αφου καντε extract το zip στον υπολογιστη σας),και θα τα καντε copy στον φακελο cyrillic-keyboard.men(του iphone)!ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΒΗΣΕΤΕ! και μετα βαλτε permission 0755.

Δεν έχουν περαστεί όλα τα αρχεία. Τα ρώσικα θα πρέπει να εξαφανιστούν από το πληκτρολόγιο και να βλέπεις ελληνικά στη θέση τους.

Re: Απάντηση: Re: Ελληνικά στο 1.1.1? - ΝΑΙ!!!!!

Δεν έχουν περαστεί όλα τα αρχεία. Τα ρώσικα θα πρέπει να εξαφανιστούν από το πληκτρολόγιο και να βλέπεις ελληνικά στη θέση τους.

εγω αφησα τα αλλα και δουλευει οκ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικά στο 1.1.1? - ΝΑΙ!!!!!

εγω αφησα τα αλλα και δουλευει οκ...

Λάθος διατύπωση από μέρους μου. Αντικαθιστούμε τα αρχεία που έχει στο Iphone με τα δικά μας. Τα υπόλοιπα δεν τα πειράζουμε. Τα αφήνουμε ως έχουν.

Χμ, την πρωτη φορα εκανα delete, τη 2η, overwrite. Τη 2η φορα δουλεψε. 1-2 θεματα.

Και το ελληνικο αλλα κυριως το αγγλικο πληκτρολόγιο, κολλάνε παρα πολυ
σε landscape -> instant crash στο springboard

Για να βγαίνουν default τα αγγλικά θα το κοιτάξω γιατί δεν θυμάμαι.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στην μετάφραση κατεβάζει το εξής αρχείο που έχει όλη την δομή που πρέπει να αλλάξει.

http://www.erase.kylos.pl/iphone/1.1.1 System.zip

Επειδή είναι στα Πολωνικά, κατεβάζει τους αντίστοιχους φακέλους από το iphone (English.lproj) τους μετονομάζει σε el.lproj και αρχίζει την μετάφραση...
Μετά θα πρέπει να μπουν στις αντίστοιχες τοποθεσίες στο Iphone. Με αυτό τον τρόπο δεν πειράζουμε κανένα ήδη υπάρχον αρχείο, απλά προσθέτουμε την Ελληνική μετάφραση. Όταν θα έχουμε επιλογή Ελληνικής γλώσσας στο Iphone, αυτό θα διαβάζει τα el.λproj αρχεία και θα έχουμε ελληνικά... -bye-

Χμ, την πρωτη φορα εκανα delete, τη 2η, overwrite. Τη 2η φορα δουλεψε. 1-2 θεματα.

Και το ελληνικο αλλα κυριως το αγγλικο πληκτρολόγιο, κολλάνε παρα πολυ
σε landscape -> instant crash στο springboard

Βγάλε το Autocorrection στο Keyboard.
Εμένα δεν κολλάει πουθενά, ούτε σε landscape... Και είναι και πολύ γρήγορο.

χαζή ερώτηση

πως κάνουμε έντιτ τα .strings αρχεία;

* Στα SMS μου βγάζει πρώτο το αγγλικό... καλό αυτό
* Τώρα δεν κολλάει τόσο, αλλά ήταν από πριν απενεργοποιημένο το auto-correction
* Ξέρουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε το space+return?

1ο crash στα SMS
2o crash στο Google Earth

τα προβληματα λυθηκαν με:
General->International->Αλλαγη του Language σε English
General->Keyboard->Απενεργοποιηση Auto-Capitalization
General->Keyboard->Απενεργοποιηση Autocorrection

χαζή ερώτηση

πως κάνουμε έντιτ τα .strings αρχεία;

* Στα SMS μου βγάζει πρώτο το αγγλικό... καλό αυτό
* Τώρα δεν κολλάει τόσο, αλλά ήταν από πριν απενεργοποιημένο το auto-correction
* Ξέρουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε το space+return?

1. Στα SMS βγάζει πρώτη την γλώσσα που είχες χρησιμοποιήσει τελευταία. Το δοκίμασα και έτσι δουλεύει
2. Τα αρχρεία .strings είναι binary. Για να τα μετατρέψουμε σε text για να μπορέσουμε να τα δούμε και να τα πειράξουμε χρησιμοποιούμε το παρακάτω link

http://140.124.181.188/~khchung/cgi-bin/plutil.cgi

Στην συνέχεια δεν χρειάζεται να τα ξανακάνουμε binary. Τα διαβάζει και έτσι το iphone.

Το space+return είναι images, και αν μπορεί κάποιος να αναλάβει να τα φτιάξει έχει καλός γιατί σε αυτά δεν είμαι καθόλου καλός. Θα βρείτε τα αντίστοιχα Png αρχεία μέσα στο directory των ελληνικών στο iphone.

Ουφ. Με κουράσατε :BDGBGDB55:

Μια τελευταία ερώτηση και δεν σε κουράζω άλλο :)

Που βρίσκονται οι εικόνες που λες;

Γιατί κατέβασα όλον τον φάκελο από το mobile enhancer (τον cyrillic-keyboard) και κανένα png δεν είχε το space+return (όσα το είχαν ήταν κανονικά στα αγγλικά).

Υπόσχομαι οτι θα είναι η τελευταία ερώτηση για σήμερα :p

Έχεις δίκιο. Κάπου αλλού πρέπει να είναι. Έτσι νόμιζα. Σόρυ. Θα προσπαθήσω να το εντοπίσω....

Για να βλέπω επιτυχίες να χαίρομαι! -bye-

Παιδιά θα αναλάβει κανείς μετάφραση για τα μενού? Έστω να τα χωρίσουμε? Να μην κάνουμε διπλή δουλειά!

π.χ.

στο MobileAdressBook.strings έχει
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>STRING_NOT_USED_BUT_NEEDS_TO_BE_TRANSLATED</key>
<string>dziΔ™kujemy</string>
</dict>
</plist>

Φαντάζομαι αλλάζουμε το string αλλά τι λέει αρχικά; (για να ξέρουμε τι μεταφράζουμε)

Εδώ π.χ.
<key>%d views</key>
<string>%d widoki</string>
<key>Added</key>
<string>Dodane</string>
<key>All</key>
<string>Wszystkie</string>
<key>Bookmark</key>
<string>ZakΕ‚adka</string>
<key>Bookmarks</key>
<string>ZakΕ‚adki</string>
<key>Cancel</key>
<string>Anuluj</string>

Φαντάζομαι αλλάζουμε τα strings και το <key> αναφέρεται στην αγγλική default εκδοχή;

Anyway θα ξεκινήσω με ´όσα applications μπορώ και θα ενημερώσω.

UPDATE (δεν μπορώ να κάνω edit το προηγούμενο):

έφτιαξα το youtube.app αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω zip ή rar αρχεία ώστε να το δείτε, μήπως κάνω κάτι λάθος...

π.χ. έχω την αίσθηση οτι κάποια strings απλά θα είναι πολύ μεγάλα για τα κουμπιά. Επίσης κάποια τα άφησα επίτηδες στα αγγλικά (όπως το Done) γιατί δεν μου πήγαινε κάποια λέξη στα ελληνικά.

π.χ.

στο MobileAdressBook.strings έχει

Φαντάζομαι αλλάζουμε το string αλλά τι λέει αρχικά; (για να ξέρουμε τι μεταφράζουμε)

Εδώ π.χ.

Φαντάζομαι αλλάζουμε τα strings και το <key> αναφέρεται στην αγγλική default εκδοχή;

Anyway θα ξεκινήσω με ´όσα applications μπορώ και θα ενημερώσω.

Για να δεις τι λεει αρχικά καλύτερα κατέβασε τα αγγλικά αρχεία από το iphone όπως εξηγώ παραπάνω.... -bye-

UPDATE (δεν μπορώ να κάνω edit το προηγούμενο):

έφτιαξα το youtube.app αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω zip ή rar αρχεία ώστε να το δείτε, μήπως κάνω κάτι λάθος...

π.χ. έχω την αίσθηση οτι κάποια strings απλά θα είναι πολύ μεγάλα για τα κουμπιά. Επίσης κάποια τα άφησα επίτηδες στα αγγλικά (όπως το Done) γιατί δεν μου πήγαινε κάποια λέξη στα ελληνικά.

Δεν κάνεις κάτι λάθος... απλά δεν γίνεται εδώ στο φόρουμ να ανεβάσεις zip ή rar. Αν δεν βρεις να τα ανεβάσεις κάπου που έχουν free χώρο, δοκίμασε να αλλάξεις την κατάληξη σε doc και μεις την ξαναλλάζουμε σε zip :grinning-smiley-043