SR-71
AVClub Fanatic
Καποιοι εκτιμουμε την Ελευθερια ακομα και πανω απο την ζωη και επιβιωση μας,
Καποιοι ..................
Καποιοι ..................
Μανο ,πρεπει να κοιτάμε σε βάθος χρόνου ,γιατί έτσι γίνεται ο σωστός προγραμματισμός .Δυστυχώς οι αμυντικές δαπάνες προσκρούουν και στην Ε.Ε [τουλάχιστον μέχρι τώρα] .Ας δωσουν 1μισυ δις στην αυτοπροστασια των F16V ...... δεν εχω προβλημα.
Ομως ζουμε σε μια ουτοπικη χωρα οπου "ψωμι, παιδεια" ειναι πανω απο "ελευθερια".
Οποτε ? Περιμενεις εσοδα απο το Κορδα ? Anytime soon ?
Υπηράτησα για έναν χρόνο "μαζί" με τους Κουρσάρους και με τα πληρώματά τους στην 115, η ειδικότητά μου μου έδινε το προνόμιο να είμαι πολύ κοντά τους. Όταν ακόμα το να είσαι χειριστής της Π.Α ήταν το ευγενέστερο των επαγγελμάτων.. Τώρα δεν θέλει να πάει κανένας, να δω ποιός θα πετάει τα α/φη μας σε 10 χρόνια.Θυμάστε το Α-7H Corsair, το έτρεμαν οι απέναντι.
Όμως δεν ήταν αεροσκάφος αερομαχιών και εμπλοκών καθώς ήταν αργό, με χαμηλή ευελιξία.
Ήταν ειδικών αποστολών κρούσης, εξαιρετικό για την εποχή του και το πρώτο με HDD (Head Down Display)
To ανάλογό του με 50 χρόνια διαφορά είναι το F35, ειδικών αποστολών κι αυτό με δυνατότητα απόκρυψης, διασυνδετικότητα και πολυλειτουργικότητα.
Κατ αρχήν, τα ελληνικά αμυντικά site είναι άθλια. Τα περισσότερα γράφουν για να προωθήσουν συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, οι εξαιρέσεις ελάχιστες. Όποιος δεν ενημερώνεται και από ξένες πηγές είναι ουσιαστικά τυφλός. Στο συγκεκριμένο θέμα ας πούμε, όλοι όσοι εκθειάζουν τα Eurofighter παραβλέπουν το μικρό θεματάκι του κόστους τους, το οποίο είναι εξωφρενικό. Πρόκειται για το πιο ακριβό μαχητικό στον κόσμο στην απόκτηση και τη συντήρηση.Η Αυστρία προσπαθεί εδώ και χρόνια να πουλησει τα δικά της 12 EF και δε βρίσκει αγοραστή. Ποτέ δε μπόρεσε να ξεπεράσει διαθεσιμότητα πάνω απο το 50% , συνήθως ήταν πολύ πιο κάτω. Πρόσεξες επίσης ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πλην της Ισπανίας αγόρασαν και F-35; Τέλος, δε νομίζω ότι είναι τόσο πολύ καλύτερο απο το Rafael στην εναέρια μάχη, απλά θα χάσουμε το πλεονέκτημα που είχαμε με τους Meteor.Οι σχετικές αναφορές περι υπεροχής Eurofighter +meteor υπάρχουν σε όλα τα αμυντικά site,είτε είναι γραμμένες ευθέως -είτε συγκεκαλυμμένα.Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα δεν θα ανησυχούσε το αρμόδιο υπουργείο ,ούτε θα έκανε παρεμβάσεις .
Υποθέτω για να εκφραζουν την ανησυχία τους ,κάτι παραπάνω ξέρουν
Οπως βλέπουμε για την αναβάθμιση των τουρκικών F16 στην έκδοση V ,δεν υπήρξαν τέτοιου μεγέθους ανησυχίες ,αν και εκεί υπάρχει πρόβλημα λόγω των παλαιοτέρων δικών μας επιλογών ,λόγω έλλειψης ομοιοτυπίας .Εκεί τώρα ψάχνουμε χρήματα για το σύστημα αυτοπροστασίας ,που όταν υπογραφτηκε η αρχική σύμβαση κάποιοι της Π.Α είχαν εκφράσει τις ανησυχίες για ασυμβατότητες και δυστυχώς φαίνεται ότι δικαιώνονται ,αρκετα χρόνια μετά
Νομίζω ότι όπου υπάρχει πολύ χρήμα ,όπως στην αμυντική βιομηχανία ,πάντα θα υπάρχουν δημοσιογραφοι που θα "υπηρετούν" την Χ επιλογή κάποιου κατασκευαστή .Κατ αρχήν, τα ελληνικά αμυντικά site είναι άθλια. Τα περισσότερα γράφουν για να προωθήσουν συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, οι εξαιρέσεις ελάχιστες. Όποιος δεν ενημερώνεται και από ξένες πηγές είναι ουσιαστικά τυφλός. Στο συγκεκριμένο θέμα ας πούμε, όλοι όσοι εκθειάζουν τα Eurofighter παραβλέπουν το μικρό θεματάκι του κόστους τους, το οποίο είναι εξωφρενικό. Πρόκειται για το πιο ακριβό μαχητικό στον κόσμο στην απόκτηση και τη συντήρηση.Η Αυστρία προσπαθεί εδώ και χρόνια να πουλησει τα δικά της 12 EF και δε βρίσκει αγοραστή. Ποτέ δε μπόρεσε να ξεπεράσει διαθεσιμότητα πάνω απο το 50% , συνήθως ήταν πολύ πιο κάτω. Πρόσεξες επίσης ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πλην της Ισπανίας αγόρασαν και F-35; Τέλος, δε νομίζω ότι είναι τόσο πολύ καλύτερο απο το Rafael στην εναέρια μάχη, απλά θα χάσουμε το πλεονέκτημα που είχαμε με τους Meteor.
Τα ελληνικά αμυντικά site είναι άλλο πράγμα, δεν είναι απλά θετικά ή αρνητικά διατεθειμένα, είναι εντελώς εξαγορασμένα από τον εκάστοτε πλειοδότη.Νομίζω ότι όπου υπάρχει πολύ χρήμα ,όπως στην αμυντική βιομηχανία ,πάντα θα υπάρχουν δημοσιογραφοι που θα "υπηρετούν" την Χ επιλογή κάποιου κατασκευαστή .
Τα ελληνικα αμυντικά site περισσότερο επιρρεάζονται από τον πολιτικό -κομματικό προσανατολισμό τους ,παρά από απο την προώθηση του όποιου αμυντικού υλικού .
Μα το πρόβλημα δεν είναι τα ίδια το Eurofigher αλλά ο συνδυασμός α/φ και meteor και για αυτό υπάρχουν οι εύλογες ελληνικές ανησυχίες .Δεν νομίζω η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ανησυχούν αδίκως
Γιατί τα λέει αυτά η Τίτους, συζητάνε υπογείως να δωθούν F35 και στην Τουρκία?
Κακώς βάζεις τα εισαγωγικά στο φιλέλληνας. Ο Μενέντεζ δεν ψήφισε ποτέ εναντίον της Ελλάδας όσο ήταν Γερουσιαστής-σε αντίθεση με κάτι "δικούς μας" στα Ευρωκοινοβούλια.για να δούμε πότε θα βγουν στην φόρα τίποτα δικά της "άπλυτα" για να το βουλώσει...
όπως του άλλου "φιλέλληνα" Μενέντεζ......
Το πουλάκι πέταξε. Απο τη στιγμή που η Τουρκία διαπραγματεύεται για Eurofighter τα F-35 τελείωσαν. Τα κονδύλια για αγορά/εκσυγχρονισμό F-16 Viper+Eurofighter+Kaan+F-35 απλά δεν υπάρχουν...Με τον Τραμπ στην εξουσια εννοειται....ειχαν ξεκινησει κουβεντες και επι Μπαιντεν.
Τα κονδυλια απο ποια μερια ? Της Τουρκιας ?Τα κονδύλια για αγορά/εκσυγχρονισμό F-16 Viper+Eurofighter+Kaan+F-35 απλά δεν υπάρχουν...
Αυτό δε σημαίνει ότι τα κονδύλια της είναι απεριόριστα. Η Γερμανία είναι 4η ή 5η οικονομία στον κόσμο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να ξοδεύει δίχως αύριο.Τα κονδυλια απο ποια μερια ? Της Τουρκιας ?
Η οικονομια της ειναι η 13η παγκοσμιως (και 7η ευρωπαικως, αν και δεν ανηκει).
Βρισκεται στους G20. Tην περιμενουν εδω και χρονια να πτωχευσει ....... και δεν πτωχευει !