Ελληνική σχολή ήχου, μέρος 2ο: κόρνες.

Παιδιά, η κόντρα δυστυχώς δεν θα γίνει...Μίλησα με τον Γιώργο Πετρόπουλο και μου απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Ας είναι...
Έστω κι έτσι, η ακρόαση των εξαιρετικών αυτών ηχείων χωρίς άμεσες συγκρίσεις θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορούμε να πούμε από τώρα μια ημέρα, π.χ την ερχόμενη Πέμπτη, δηλ. σε μια εβδομάδα.
Εγώ, προσωπικά, τα έχω βάλει αυτή τη στιγμή πρώτα στα λίστα των προσωπικών μου αγορών. Ίσως προτρέχω λόγω του ενθουσιασμού που μου μετέδωσαν (τον ενθουσιασμό πάντα διαδέχεται η...αντεπίθεση με όσο πιο αυστηρά κριτήρια γίνεται) αλλά το ένστικτό μου μού λέει πως όντως πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό.

Απάντηση: Re: Ελληνική σχολή ήχου, μέρος 2ο: κόρνες.

Κάτι μου λέει ότι θα γευτούμε κάι κάποιες νέες υλοποιήσεις του κυρίου Τζιάφη στο εγγύς μέλλον. Είναι έτσι κύριε Πάρη ?
-bye-
Όντως, ακολουθούν και άλλες "γεύσεις" από Φθινόπωρο.
Ο Νίκος ο Ταμουρίδης με ενημέρωσε ότι "ψήνονται" μαγνητοστατικά-ηλεκτροδυναμικά υβρίδια υψηλής ευαισθησίας με σειριακά κροσόβερ, που αντιμετωπίζουν καλύτερα το θέμα του matching, ενώ στα σκαριά είναι και βαρέως τύπου φίλτρα ρεύματος.
Για τα υβριδικά ηχεία, η ναυαρχίδα θα φέρει δύο μεμβράνες 6,5x60 εκ. και 18ιντσο γούφερ σε 140 λίτρα, που ακτινοβολει στο πάτωμα. Θα έχει υψηλή ευαισθησία >98dB και πλήρη απόκριση.
Όταν ετοιμαστούν, μπορούμε να τα ακούσουμε συγκριτικά με τις κόρνες και με τους ίδιους τελικούς, στοιχείο που θα κάνει τη σύγκριση λιγότερο επισφαλή.

Απάντηση: Re: Ελληνική σχολή ήχου, μέρος 2ο: κόρνες.

Δεν υπάρχει κανένας που να έχει AudioSpectrum να τα φέρει;

Νομίζω πως δεν πρέπει να επιμείνουμε σ'αυτό, με δεδομένη την άρνηση της ΑS. Εγώ ήθελα την κόντρα πιο πολύ για να διερευνήσουμε τις βασικές διαφορές του ενός δρόμου δίπλα σε ένα κροσοβεράτο πολύδρομο, αλλά όχι έχοντας κατά νου συγκεκριμένη μάρκα πολύδρομου.
Ύστερα είναι και το θέμα της οδήγησης, όπου αναγκαστικά θα χρησιμοποιούσαμε άλλους τελικούς.
Μπορούμε να κάνουμε κόντρα της κόρνας με τα επερχόμενα υβρίδια του κ. Τζιάφη με τη νέα σεζόν, με λιγότερο ρίσκο.

Re: Απάντηση: Re: Ελληνική σχολή ήχου, μέρος 2ο: κόρνες.

Όντως, ακολουθούν και άλλες "γεύσεις" από Φθινόπωρο.
Ο Νίκος ο Ταμουρίδης με ενημέρωσε ότι "ψήνονται" μαγνητοστατικά-ηλεκτροδυναμικά υβρίδια υψηλής ευαισθησίας με σειριακά κροσόβερ, που αντιμετωπίζουν καλύτερα το θέμα του matching, ενώ στα σκαριά είναι και βαρέως τύπου φίλτρα ρεύματος.
Για τα υβριδικά ηχεία, η ναυαρχίδα θα φέρει δύο μεμβράνες 6,5x60 εκ. και 18ιντσο γούφερ σε 140 λίτρα, που ακτινοβολει στο πάτωμα. Θα έχει υψηλή ευαισθησία >98dB και πλήρη απόκριση.
Όταν ετοιμαστούν, μπορούμε να τα ακούσουμε συγκριτικά με τις κόρνες και με τους ίδιους τελικούς, στοιχείο που θα κάνει τη σύγκριση λιγότερο επισφαλή.

Aφού το πήρε το ποτάμι να πω με τη σειρά μου ότι οι εντυπώσεις ακρόασης των νέων υβριδίων από γνωστούς ήταν πολύ καλές, μα παρά πολύ καλές.
:grinning-smiley-043
Αντε να τα δούμε και σε final version και φυσικά στην αγορά.:SFGSFGSF:

Δεν έχει καμμία αξία η κόντρα. Προτιμότερο είναι να ακούσουμε τις νέες αυτές υλοποιήσεις και να μη μπλέξουμε τα πράγματα.
Εξάλλου λίγο-πολύ τα ηχεία της AS οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε.
Μέσα για την Πέμπτη.

Re: Απάντηση: Ελληνική σχολή ήχου, μέρος 2ο: κόρνες.

ps. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα οι υλοποιήσεις του Γιώργου

δεν έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία !

Πίσω τους στον χρόνο χαρτογραφούνται οι

1) Ιδρυση και διαχείριση της Analysis (Μαγνητοστατικά ηχεία )

Η τεχνογνωσία του Κώστα Κων/νου και το μεράκι του

Δημήτρη Ζαίμη

εμπλουτίστηκαν με τις ευφυείς τεχνικές λύσεις και κατασκευαστικές

ιδέες του Τζιάφη και έτσι προέκυψε ένα προϊόν μακράν καλύτερης

υλοποίησης από τα Apogee,τα Magnepan και τα Eminent technology!

2) H συμμετοχή για κάποιο διάστημα στην Audio Spectum!

3) H Κατασκευή των ξυλοκατασκευών-καμπινών του 95% των

Ελληνικών ηχείων κάθε μάρκας και λογότυπου !

Βασιλη συμφωνω απολυτα. Τωρα καταλαβα οτι πρεπει να εχουμε γνωριστει. Ειμαι αυτος με το ξυλινο πολυμπριζο αν θυμασαι στο εργοστασιο της exelixis...

Προσκαλώ τον Κο Κωτσή να ακούσουμε μαζί τα ηχεία

του Τζιάφη σε σύγκριση με καλοστημένα Martin Logan Summit !

Υπάρχει μια διαθέσιμη επαρκής ομάδα ενισχυτών (set805,set845 με 300Β

οδήγηση,P-P el34,P-P6550,μεγάλος τροποποιημένος Parasound κ.λ.π.).

Επίσης η πρόσκληση απευθύνεται στον Φίλο μου τον Μ.Τζωρτζάκη

και στα συμπαθέστατα μέλη της DIY !!!

Μέσα είμαι, αλλά μην "σπάσουμε" τη μάζωξη στο Studio 845. Πάρε στο περιοδικό στο 210.9792628 (10.00-17.00) να το κανονίσουμε.
Σχετικά με την ερχόμενη Πέμπτη, ο Νίκος Ταμουρίδης μου ανέφερε για 7-8 άτομα max ώστε να μη γίνει πάρτυ.

Μέχρι στιγμής έχει δηλώσει ο Δ. Μανωλάκος, μέσα κι εγώ. Φαντάζομαι ώρα κατά τις 9.00 μέχρι όσο πάει.

Μπράβο παιδες! Ευχομαι να πραγματοποιηθουν, καθως και να γνωστοποιηθουν τα συμπερασματα ολων των παρευρισκομενων.

Re: Απάντηση: Ελληνική σχολή ήχου, μέρος 2ο: κόρνες.

Προσκαλώ τον Κο Κωτσή να ακούσουμε μαζί τα ηχεία

του Τζιάφη σε σύγκριση με καλοστημένα Martin Logan Summit !

Υπάρχει μια διαθέσιμη επαρκής ομάδα ενισχυτών (set805,set845 με 300Β

οδήγηση,P-P el34,P-P6550,μεγάλος τροποποιημένος Parasound κ.λ.π.).

Επίσης η πρόσκληση απευθύνεται στον Φίλο μου τον Μ.Τζωρτζάκη

και στα συμπαθέστατα μέλη της DIY !!!

OK Βασίλη , ευχαριστώ
Θα τηλεφωνηθούμε για λεπτομέρειες -bye-

Δυστυχώς λόγω των προβλημάτων του server τις 2 τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε η δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ των μελών που ήθελαν να παρευρεθούν.

Επειδή όμως είχε γίνει η πρόταση ο κύριος Ταμουρίδης περίμενε εκεί μέχρι αργά μήπως προσέλθει κανένα μέλος.

Ο Πάρης πάντως χάρηκε για μια ακόμη φορά τα ηχεία…:D

Ο κύριος Ταμουρίδης μου ανέφερε εχθές ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το κανονίσουμε κάποια άλλη στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα..

Ο Πάρης που πέρασε από εκεί θα έχει καλύτερη άποψη.

Είναι αυτό που λέμε "χάθηκε η μπάλα". Κάτι το server που έπεσε, κάτι οι 45 βαθμοί, κάτι οι πυρκαγιές και στο Studio 845 βρέθηκα μόνος μου μαζί με τον Νίκο Ταμουρίδη και ένα φίλο του. Εδώ που τα λέμε, πολύ κέφι δεν είχα, αφού, μέχρι να φτάσω στο μαγαζί, ατένιζα τον καπνό από τα πεθαμένα δέντρα της Πάρνηθας που κάλυπτε δυσοίωνα τον αττικό ουρανό.
Τέλος πάντων, η ακρόαση ήταν εξεταστική των ενισχυτικών και όχι των ηχείων, οι δυνατότητες των οποίων χρίζουν παραπέρα διερεύνησης. Όταν πήγα, έπαιζαν με μονομπλόκ parallel single ended με 300B της Dared, τα οποία είχαν "γράψει" μόνο 50 ώρες. Το αποτέλεσμα ήταν μέτριο, δεν υπήρχαν άκρα και ο ήχος ήταν αργόσυρτος και μέσα στα ηχεία. Δεν αργήσαμε να επιστρέψουμε στις 845 οπότε επανήλθε η φυσιολογική τονική ισορροπία.
Και πάλι απόλαυσα το μεγάλο ήχο με τις σπουδαίες δυναμικές, τα ακαριαία μεταβατικά και τη σωματώδη λεπτομέρεια. Ενδιαφέρον έχουν και τα μικρότερα ηχεία με μεγάφωνα μαύρα, χωρίς κεραμική επίστρωση.
Όταν κατασταλάξει το σύστημα που θα τα οδηγήσει, μετά και από τον κατάλληλο λυχνιακό εξοπλισμό, θα είναι σαφέστερος ο "φάκελος" των ηχείων. Εν τω μεταξύ, έχω μεγάλη περιέργεια να τα ακούσω με Tripath, κάτι που θα κάνω όταν βρεθεί το κατάλληλο μηχάνημα στα χέρια μου...
Ευχαρίστως να κανονίσουμε ένα νέο ραντεβού.