ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ BLUE RAY

kegha

New member
24 November 2006
73
Kαλησπερα
να σας ρωτησω κατι,βεβαια μπορει να εχει ξαναπαντηθει αλλα οσο εψαξα δεν βρηκα κατι...
το προβλημα μου ειναι το εξης
εχω ενα blue ray ripαρισμενο στον σκληρο το οποιο εχει και ελληνικους υποτιτλους
πως μπορω να παρω του υποτιτλους αυτους?

κατεβαζεις το TXMuxer, ανοιγεις το bluray σου με αυτο, ξετσεκαρεις τα παντα και αφηνεις μονο τους ELL υποτιτλους τσεκαρισμενους, και πατας Demux. Μετα αυτοι θα ειναι σε bluray μορφη που δεν ειναι usable απο οτιδηποτε αλλο αρα θες καποιο αλλο προγραμμα για μετατροπη σε SRT πχ

Δεν εχω ψαξει για τετοιου ειδους προγραμμα για να σου προτεινω, γιατι γενικα δεν ειναι χρησιμη διαδικασια ολη αυτη, ειναι προτιμοτερο να βρεις τουε υποτιτλους online που θα ειναι ριπαρισμενοι απο το DVD πχ...μιας και στους υποτιτλους δε τιθεται θεμα ποιοτητας.

Κάτι για OCR ή κάτι παρόμοιο έχει πάρει το αυτί μου σχετικά με την εξαγωγή υποτίτλων από blu ray. Δεν θυμάμαι καλά. Sorry.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πιο απλα:
Κατ´αρχήν βρήσκεις από πόσα *.m2ts στο φάκελο STREAM αποτελέιται η ταινία σου. Εάν είσαι τυχερός και αποτελείται απο ένα αποφεύγεις το "ένωμα" με το TXMuxer, αλλιώς ενώνεις τα *.m2ts της ταινιας σε ένα.
Έπειτα βρήσκεις έναν *.srt υπότιτλο για την ταινία που θες που προέρχεται από αρχείο που είχε μήτρα το Blueray. (Πχ mkv)
Κάνεις rename το srt ανάλογα με το *.m2ts. (Δλδ εάν έχεις την ταινία στο 00007.m2ts τότε ο υπότιτλος θα πρέπει να είναι 00007.srt)
Αναπάράγεις το *.m2ts με κάποιο player που υποστηρίζει ffdshow και σε αυτό ενεργοποιείς τους εξωτερικούς υποτίτλους.
Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα στο συχρονισμό, εαν έχεις τοτε πας σε subtitle workshop

Οι υπότιτλοι στα bluray αλλά και στα dvd είναι εικόνες. Οπότε από την εικόνα για να πάρεις τα γράμματα (δηλ. υπότιτλους) πρέπει να έχεις πρόγραμμα που το κάνει (με δυνατότητα OCR) και να το κάνει καλά για τα Ελληνικά. Με λίγα λόγια, βρες τους κάπου έτοιμους σε srt