Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ειδικά για offroad - πεζοπορία - ποδήλατο)

Αντώνης

Established Member
3 July 2007
227
Αθήνα
http://www.toponavigator.com/

Μια ελληνική προσπάθεια από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι για όλους εμάς που ασχολούμαστε με υπαίθριες δραστηριότητες (οδήγηση εκτός δρόμου, ορεινή πεζοπορία ή τρέξιμο, ορεινή ποδηλασία κλπ) και θέλουμε ένα αξιόπιστο εργαλείο.
Η έκδοση που μας ενδιαφέρει είναι η έκδοση Toponavigator για Android, αλλά και οι εφαρμογές Topoguide (πάλι για android) οι οποίες δουλεύουν στο σύνολο σχεδόν των συσκευών (κινητά, ταμπλέτες) και αποτελούν ανεκτίμητο βοηθό στις εκτός δρόμου ανησυχίες μας...
Το πρόγραμμα προσφέρει την πληρέστερη χαρτογραφική κάλυψη της Ελλάδας όσο αφορά το επαρχιακό δίκτυο (χωματόδρομους, πεζοπορικές διαδρομές κλπ) από οποιοδήποτε άλλο, με διαφορά μάλιστα, ενώ συνεχώς προστίθεται νέες διαδρομές.
Χρησιμοποιώ το εν λόγω πρόγραμμα κυρίως για εκτός δρόμου οδήγηση (στην ταμπλέτα), αλλά και στις πεζοπορικές μου εξορμήσεις (στο κινητό), το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της περιπέτειας !!

@SIMOS.I:
Τι εννοείς ακριβώς ?
Σίγουρα χρησιμοποιεί το gps και σου εμφανίζει τη θέση σου στο χάρτη για να δεις που κινείσαι, αλλά δεν κάνει φωνητικό navigation αν εννοείς αυτό...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέρει κανείς αν θα εξελίξουν κάποια έκδοση σε ios?
Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη για το άμεσο μέλλον, αργότερα δεν ξέρω τι σκέφτονται...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοείται φυσικά ότι κάνει και καταγραφή διαδρομών και σημείων, όπως επίσης και σχεδίαση διαδρομής από το σημείο Α στο σημείο Β αναλόγως με τις "προδιαγραφές" του χειριστή (συντομότερη διαδρομή, ταχύτερη, 4x4, ενδιάμεσα σημεία κλπ).
Και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής των διαδρομών και των σημείων, όπως αντίστοιχα και δυνατότητα εισαγωγής δικών μας διαδρομών και σημείων.

Εχω συλλογή ολόκληρη με τους έντυπους πεζοπορικούς χάρτες της ανάβασης και είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Η ηλεκτρονική μορφή τους -απ οσο ειχα ασχοληθεί παλαιότερα- είναι εξίσου φανταστική αλλά είχα ενδοιασμούς με το toponavigator στο pc ως προς την χρηστικότητα του.
Απ οτι βλέπω έχουν αναβαθμιστεί και σε αυτό τον τομέα αλλά και τιμολογιακά!!! Εξαιρετικά νέα

Re: Απάντηση: Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ειδικά για offroad - πεζοπορία

Εχω συλλογή ολόκληρη με τους έντυπους πεζοπορικούς χάρτες της ανάβασης και είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Η ηλεκτρονική μορφή τους -απ οσο ειχα ασχοληθεί παλαιότερα- είναι εξίσου φανταστική αλλά είχα ενδοιασμούς με το toponavigator στο pc ως προς την χρηστικότητα του.
Απ οτι βλέπω έχουν αναβαθμιστεί και σε αυτό τον τομέα αλλά και τιμολογιακά!!! Εξαιρετικά νέα
Το Toponavigator για PC είναι άλλο προϊόν και με πολύ διαφορετική τιμολόγηση (απευθύνεται σε άλλο κοινό πρωτίστως, έχει και άλλες δυνατότητες και είναι φυσικά πολύ πιο ακριβό), εγώ αναφέρθηκα στην έκδοση για android αποκλειστικά.
Έχω κι εγώ πολλούς από τους έντυπους χάρτες και είναι όντως εξαιρετικοί...
Xmmm άλλαξε χέρια το toponavigator? έφυγε από την ανάβαση? χμμμμ
Όχι, δεν άλλαξε χέρια, η ηλεκτρονική έκδοση (Anadigit) διαχωρίστηκε από την έντυπη (Ανάβαση), αλλά από πίσω είναι οι ίδιοι άνθρωποι...

Xmmm πάντως δε βλέπω αναφορές στο site της ανάβασης και ανησύχησα. παλαιότερα ήταν όλα μαζί.

Το toponavigator είναι άλλο προϊόν ναι, δε συνεργάζεται όμως με το android? Αν κάνεις χάραξη πορείας πχ, waypoints, κλπ κ να τα στείλεις στο android, και το ανάποδο?

Re: Απάντηση: Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ειδικά για offroad - πεζοπορία

Xmmm πάντως δε βλέπω αναφορές στο site της ανάβασης και ανησύχησα. παλαιότερα ήταν όλα μαζί.

Το toponavigator είναι άλλο προϊόν ναι, δε συνεργάζεται όμως με το android? Αν κάνεις χάραξη πορείας πχ, waypoints, κλπ κ να τα στείλεις στο android, και το ανάποδο?
Ο λόγος που χώρισαν τα "τσανάκια" τους δεν μας απασχολεί από τη στιγμή που δεν μας επηρεάζει, άρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε.
Τώρα, για να απαντήσω και στο ερώτημά σου (έχω και την έκδοση για pc), φυσικά μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα (γραμμές, σημεία κλπ) από το ένα στο άλλο. Εδώ που τα λέμε, αν σκοπεύεις να φτιάχνεις διαδρομές, η έκδοση για pc είναι μονόδρομος, παρέχει αφάνταστα μεγαλύτερη ευκολία, απλά η τιμή του δεν έχει σχέση με την έκδοση για android.
Προσωπικά, σχεδιάζω τη διαδρομή μου στο pc και κατόπιν την περνάω στην ταμπλέτα αν πρόκειται για offroad ή στο κινητό αν πρόκειται για πεζοπορία. Όταν δεν ακολουθώ προσχεδιασμένη διαδρομή, πάω ανάποδα. Δηλαδή την καταγράφω με την ταμπλέτα ή το κινητό αντίστοιχα και μετά την περνάω στο pc για περαιτέρω επεξεργασία (πχ ένωση γραμμών, σχόλια) και αποθήκευση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ειδικά για offroad -

Τώρα, για να απαντήσω και στο ερώτημά σου (έχω και την έκδοση για pc), φυσικά μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα (γραμμές, σημεία κλπ) από το ένα στο άλλο. Εδώ που τα λέμε, αν σκοπεύεις να φτιάχνεις διαδρομές, η έκδοση για pc είναι μονόδρομος, παρέχει αφάνταστα μεγαλύτερη ευκολία, απλά η τιμή του δεν έχει σχέση με την έκδοση για android.
Προσωπικά, σχεδιάζω τη διαδρομή μου στο pc και κατόπιν την περνάω στην ταμπλέτα αν πρόκειται για offroad ή στο κινητό αν πρόκειται για πεζοπορία. Όταν δεν ακολουθώ προσχεδιασμένη διαδρομή, πάω ανάποδα. Δηλαδή την καταγράφω με την ταμπλέτα ή το κινητό αντίστοιχα και μετά την περνάω στο pc για περαιτέρω επεξεργασία (πχ ένωση γραμμών, σχόλια) και αποθήκευση.

Έτσι ακριβώς!

Βτw πέρασα την εκδοσή στο android tablet άλλα σέρνεται! @$@@5%

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ειδικά για offro

Βτw πέρασα την εκδοσή στο android tablet άλλα σέρνεται! @$@@5%
Εντύπωση μου κάνει, εγώ το χρησιμοποιώ με μια απλή ταμπλέτα Samsung Galaxy Tab 2 10.1" με διπύρηνο επεξεργαστή και πάει μια χαρά, ενώ το ίδιο μια χαρά πάει και στο τηλέφωνο (Samsung Galaxy XCover 2), επίσης απλό διπύρηνο...
Έβαλες την δωρεάν έκδοση ή την πλήρη ?
Έχε υπόψη επίσης, ότι το πρόγραμμα δεν έχει φορτωμένο τον χάρτη της Ελλάδας μέχρι το ανώτερο επίπεδο μεγένθυσης, θα πρέπει να συνδεθείς με το δίκτυο (WiFi) και να κατεβάζεις το τμήμα του χάρτη (πλακίδια στην ουσία) που σε ενδιαφέρει μέχρι το επιθυμητό επίπεδο μεγένθυσης που χρειάζεσαι.
Κάνε τον κόπο και διάβασε τα σχετικά στο site, θα βρεις πολλές απαντήσεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ειδικά

Εντύπωση μου κάνει, εγώ το χρησιμοποιώ με μια απλή ταμπλέτα Samsung Galaxy Tab 2 10.1" με διπύρηνο επεξεργαστή και πάει μια χαρά, ενώ το ίδιο μια χαρά πάει και στο τηλέφωνο (Samsung Galaxy XCover 2), επίσης απλό διπύρηνο...
Έβαλες την δωρεάν έκδοση ή την πλήρη ?
Έχε υπόψη επίσης, ότι το πρόγραμμα δεν έχει φορτωμένο τον χάρτη της Ελλάδας μέχρι το ανώτερο επίπεδο μεγένθυσης, θα πρέπει να συνδεθείς με το δίκτυο (WiFi) και να κατεβάζεις το τμήμα του χάρτη (πλακίδια στην ουσία) που σε ενδιαφέρει μέχρι το επιθυμητό επίπεδο μεγένθυσης που χρειάζεσαι.
Κάνε τον κόπο και διάβασε τα σχετικά στο site, θα βρεις πολλές απαντήσεις...

Τετραπυρηνο έχω αλλά μεγάλη ανάλυση 2560Χ1600. o χάρτης σέρνεται σε σημείο αδύνατο να κάνεις οτιδήποτε. Θα κοιτάξω στο site μπας και βρώ τπτ, αν και δε το κόβω!

Δωρεάν έκδοση έβαλα, μέσω wifi φυσικά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικό πρόγραμμα χαρτών και πλοήγησης (ει

Περίεργο....αν δε βγάλεις άκρη, επικοινώνησε με την anadigit να δεις τι θα σου πουν, ελπίζω να βρεις τη λύση και ενημέρωσε αν θέλεις για να μάθουμε κι εμείς...:smile:

Οχι δυστυχώς. θέλει χρόνο κι αυτό το διάστημα έχουν συμβεί πολλά. για τις εξορμήσεις χρησιμοποιώ το oregon οπότε δεν με καίει άμεσα.
Με ενδιαφέρει όμως και δε θα το αφήσω.