Ελληνικός Οδηγός Media Sharing(PC-PS3)

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,380
Athens
Πλέον με το firmware update 1.8 για το PS3 μπορούμε να κάνουμε streaming από το PC video,φωτογραφίες,μουσική…

Ένα πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να δούμε τα διάφορα format από video όπως τα divx. Αυτό τελικά λύθηκε με το Nero Media Home.

Παρακάτω περιγράφω την διαδικασία,μέσα στο PDF …

:operator:

Attachments

Xαιρετώ την ωραία παρέα
Ευχαριστώ πολύ τον Μιχάλη και τον johnBougiou για τις χρήσιμες πληροφορίες τους και οδηγίες
και ρωτώ:
Πέρασα το Nero 8 ελληνική εκδοση και με τις οδηγίες του johnBougiou έκανα stream τα αρχεία που ήθελα
-το PS3 βλέπει το nero media home
-στις φωτογραφίες όλα ο.κ
-τα υπομενου τα βγάζει ελληνικά αλλά με περικοπή στους χαρακτήρες
-στις ταινίες avi (video clip) δεν τις προβάλει αμέσως αλλά βγάζει μήνυμα λάθους στην σύνδεση και την δεύτερη φορά που προσπαθεί από μονό του να τα ανοίξει παίζουν κανονικά.
-τις ταινίες που ειναι 1080ρ και σε μορφή που τις υποστηρίζει τελικά δεν τις παίζει ή τις παίζει με κολήματα λόγο του ότι ο όγκος των πληροφοριών που πρέπει να μεταφερθεί ασύρματα είναι πολύ μεγάλος;
Η σύνδεση του υπολογιστή με το ρουτερ είναι ασύρματη ενώ του PS3 με το ρούτερ ενσύρματη.

Υ.Γ Στο Nero Scout δεν βρήκα πουθενα την επιλογή ΙΝDEX NOW kai to indexing menu.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Last edited:
nikosmelt δεν χρειάζεται Linux, την εγκατάσταση του Nero Media Home την κάνεις στο PC και βλέπει το PS3.

betor25 δεν το έχω πια εγκαταστημένο και δεν θυμάμαι που ακριβός βρίσκετε αλλα πρέπει να είναι στην διάρκεια της εγκατάστασης οπου σου λέει να κάνεις index now.

Ένα πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να δούμε τα διάφορα format από video όπως τα divx. Αυτό τελικά λύθηκε με το Nero Media Home.
Καλώς σας βρήκα, και ευχαριστώ για την φιλοξενία, μια και είναι το πρώτο post.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχεις δοκιμάσει με αυτόν τον τρόπο να δεις αρχεία .mkv (Matroska)?
Και έαν ναι, πως πήγε η μετάδοση?
Ήταν όλα καλά ή συνάντησες προβλήματα?

Re: Απάντηση: Ελληνικός Οδηγός Media Sharing(PC-PS3)

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχεις δοκιμάσει με αυτόν τον τρόπο να δεις αρχεία .mkv (Matroska)?
Και έαν ναι, πως πήγε η μετάδοση?
Ήταν όλα καλά ή συνάντησες προβλήματα?

1) Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ.
2) To streaming από pc σε ps γίνεται ασύρματα ή ενσύρματα?

Re: Απάντηση: Ελληνικός Οδηγός Media Sharing(PC-PS3)

Δεν παιζει Matroska

2) To streaming από pc σε ps γίνεται ασύρματα ή ενσύρματα?

Και με τους 2 τροπους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικός Οδηγός Media Sharing(PC-PS3)

Δεν παιζει Matroska
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Εαν δεν γίνομαι κουραστικός μήπως γνωρίζεις ποιά HD (τι τύπου) αρχεία μπορεί να παίξει?

Μόλις είδα αυτό για τα Mκν αλλά δεν έχω κοιτάξει πολύ ούτε δοκίμασα...

New App to Remux MKV x264/AC3 which play on PS3
I have created a program which will remux mkv with x264 video and AC3 audio to a vob file which is playable on the sony ps3.
No transcoding/recompression is done, the streams are simply split and mux into the vob....
Takes only a few mins to convert a file.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ελληνικός Οδηγός Media Sharing(PC-PS3)

Μόλις είδα αυτό για τα Mκν αλλά δεν έχω κοιτάξει πολύ ούτε δοκίμασα...
Μπράβο πολύ καλή ανακάλυψη. Τωρα το θέμα είναι να παρακολουθήσουμε την εξελιξη του προγράμματος μιας και είναι μόλις 2 ημερών.

Τέλειο! Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά!
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε και τους υπότιτλους...
Α ρε blizard που τα ξετρυπώνεις αυτά, μου έλυσες τα χέρια.:grinning-smiley-043

Καλησπέρα παιδιά.
Εμενα δεν μου δουλεψε .. δεν ξερω γιατι.
Μηπως φιλε Σταθη να μου εδεινες καμια πληροφορία ? Ευχαριστω

Εκανα το αρχειο .vob δημηουργήθηκε κανονικα .. αλλα δεν επαιξε ποτε στο PS3. Δεν το αναγνωρισε σαν αρχειο που να μπορει να το παιξει.

1.Εχεις βάλει το καινούργιο firmware;
2.Το αρχείο που δημιουργήθηκε είναι περίπου ίδιο μέγεθος με το αρχικό;

Ναι στο PS3 εχω 2.0 και το αρχειο που δημιουργειται ειναι περιπου στο ιδιο μεγεθος. Ξεκιναει να το παιξει .. εχω ηχο δεν εχω εικονα.

Αν το παιζεις μέσω του PC, γράψ' το σε ένα DVD και ξαναδοκίμασέ το.
Αλλίως δυστυχώς δεν ξέρω τι άλλο να σου πω...
Σε 'μένα λειτούργησε αμέσως...

Σε ευχαριστω παντως για την προσπαθεια σου.
Εαν εχω νεα θα σου πω.