ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Γεια σας,αγορασα απο το aliexpress τα bluedio ufo με 60 ευρω απο το επισημο καταστημα της bluedio.Ο τελωνας ειδε ονειρο οτι κανουν 100 ευρω και με χρεωσε 40 ευρω εξοδα εκτελωνισμου!!!!Τωρα τι???Κανω τον μ@λ@κ@ και τα αφηνω να γυρισουν πισω???Η υπαλληλος μου ειπε οτι θα τα κρατησουν για 20 ημερες και θα τα στειλουν πισω.Επικοινωνω με την bluedio και την ενημερωνω???Μηπως να τα πληρωσω τα 40 ευρω ,γιατι θα χασω και τα λεφτα μου και τα ακουστικα???

Ειναι υπερστελεχωμενο το τελωνειο, καπως πρεπει να βγει ο μισθος των supernumerary

Συμπληρώνεις ένα αίτημα στο ταχυδρομείο όπου αμφισβητείς την τιμή που σε χρέωσαν.
Θα σταλεί ξανά πίσω στο τελωνείο όπου θα περιμένεις 2 εβδομάδες.
Η διαφορά πάντως είναι 10 ευρώ υπόθεση.
Δηλαδή αν το υπολογίσουν στα 60 ευρώ, τότε θα σου βγει να πληρώσεις 30. Βάλε και τα έξοδα αποστολής που θα σε χρεώσουν για να το στειλεις πίσω, μια η αλλη θα σου βγει

Δεν εχω σκοπο να κανω ενσταση,ρωταω εαν ειναι σωστο να το αφησω να γυρισει Κινα, η μηπως οι Κινεζοι κανουν .......τους Κινεζους και δεν μου κανουν refund.Δεν υπαρχει και paypal απο ali!!!
Τελικα θα τα ειχα παρει με 90 ευρω απο Amazon και θα το ειχα φθηνοτερα και πιο γρηγορα στα χερια μου!!!Οι αγορες απο Κινα καταντουν πλεον ασυμφορες.

Πολυ πιθανον να μην σου κάνουν refund, την στιγμη που θα εχουν το οκ απο το ταχυδρομειο οτι εχει φτασει το δεμα και απλα εσυ δεν το εχεις παραλαβει.

17 του μηνος αναχωρησε ενα δεμα απο λαρισα και σημερα μου ειπαν ισως αυριο ισως την τεταρτη...και το πρωτο πραμα που μου περασε απο το μυαλο ειναι γιατι τους πληρωνουμε,γιατι τους ανεχομαστε γθατι δεν υπαρχει καποιος να μπει και να τους στειλει στο σπιτι τους ...μου γυρισε το μυαλο σημερα,να ριχνει καρεκλες να ςχει γυρω στα 40 ατομα κια να εχει 2 ατομα στο ταμειο και μεσα στα γραφεια μπαινοεβγαινε κοσμος...ολοι αυτοι για να πανε εκει τετοια μερα σημαινει οτι ειχαν κατι σημαντικοαλλιως δεν πας με τετοιο καιρο..

Έχω ένα πακέτο (& σύντομα ένα ακόμα) από GearBest σταλμένο με Belgium Ρost το οποίο έχει έλθει Ελλάδα και νομίζω ότι μάλλον καθυστερεί αδικαιολόγητα..

Δείτε εδώ:
«21/11/2017, 15:14:20 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
21/11/2017, 13:58:18 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
21/11/2017, 11:57:08 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
17/11/2017, 23:33:01 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
16/11/2017, 07:17:00 ΒΕΛΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ»

Καλά, μια βδομάδα κάνει να ‛εκφορτωθει από το μεταφορικό μέσο’ και να έρθει Θες/νίκη ένα μικρό δεματάκι; :speechless-smiley-0
Το δεύτερο δεματάκι (ακουστικά ΒΤ) μόλις χθες άρχισε η διαδικασία.. ‛εκφορτωσης’ του.
Όποτε έχουμε μέλλον γιαυτο..
Και τα δυο δεν φαίνεται -μάλλον- να μην περάσανε τελωνείο κατι που θα δικαιολογούσε ίσως την αναμονή..

Τι συμβαίνει τελικά και υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις; :twoguns:

Last edited:
Δεν υπάρχει προσωπικό στα ΕΛΤΑ.
Πολλές φορές με βάση το tracking βλέπω ότι παίρνω ακόμα και το χαρτάκι της ειδοποίησης 5 ημέρες μετα την άφιξη στο τοπικό ταχυδρομείο.
Αν τους πάρεις τηλέφωνο θα σου πουν που βρίσκεται πάντως.

Τελευταια τους ειχα δει αγανακτισμενους με τα δεματα στα ελτα.
Εγω περιμενω δυο δεματακια, ενα απο αγγλια και ενα απο κινα,
παμε δυο μηνες και ειναι αφαντα.
Πρωτοφανες αυτο, απο το 2006 που αγοραζω απο ebay.

Τελευταια τους ειχα δει αγανακτισμενους με τα δεματα στα ελτα.
Εγω περιμενω δυο δεματακια, ενα απο αγγλια και ενα απο κινα,
παμε δυο μηνες και ειναι αφαντα.
Πρωτοφανες αυτο, απο το 2006 που αγοραζω απο ebay.

Ημουν στα ΕΛΤΑ πριν 2-3 ημέρες και οι ιδιοι οι εργαζομενοι ηταν πνιγμένοι. Και εχει αυξηθει η δουλειά, και εχει μειωθεί το προσωπικό.
Απο αυτα που λέγανε, δεν αναμένεται να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ο υπάλληλος απο τον γκισέ ελεγε "να το συνηθίσετε γιατι δυστυχώς ετσι θα ειναι τα πραγματα απο εδω και πέρα".

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Μέχρι να μπει ιδιώτης...

Ισως τελικα και αυτη η απαξιωση να ειναι και 'ηθελημενη'...
Αγανακτουμε τον κοσμο ωστε να δεχτει την ιδιωτικοποιηση ως αναγκαιο κακο (..και να ριξουμε και το τιμημα εξαγορας σε 'λογικα επιπεδα' για τον..'επενδυτη')
Και καπως ετσι καποιοι πριονιζουν το κλαδι οπου καθονται...:tdown:

κι εγω περιμενω 2 δεματα , μεσω Βελγιου (απο gearbest) και ειναι κολλημενα στα ΚΔΑ (Κεντρο διαλλογης αθηνων) εδω και 2 βδομαδες!!!

Ηρθε απο Κινα σε 1 βδομαδα, και ειναι κολλημενο εκει 15 μερες τωρα....ΕΛΕΟΣ!!!!
Ας τα καταργησουνε κι αυτα να τελειωνουμε...τιποτα δεν δουλευει σ αυτη τη χωρα πια.:drool:

κι εγω περιμενω 2 δεματα , μεσω Βελγιου (απο gearbest) και ειναι κολλημενα στα ΚΔΑ (Κεντρο διαλλογης αθηνων) εδω και 2 βδομαδες!!!

Ηρθε απο Κινα σε 1 βδομαδα, και ειναι κολλημενο εκει 15 μερες τωρα....ΕΛΕΟΣ!!!!
Ας τα καταργησουνε κι αυτα να τελειωνουμε...τιποτα δεν δουλευει σ αυτη τη χωρα πια.:drool:

δες τα παραπάνω 3 μηνύματα

σε λίγο καιρό θα εμφανιστεί κανας "σωτήρας"

και που τα ειδα... γινεται κατι ?
Προσωπικα δεν ξανα-ασχολουμαι με Κινα κλπ.... δεν αξιζει το κοπο .
Καλυτερα λιγα ευρω παραπανω και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

οχι δεν γίνεται κάτι για την περίπτωση σου αλλο ειναι το ζήτημα.

προσωπικά εχω καμια 7-8 δέματα κολλημένα απο Σεπτέμβριο (ολα αξίας >22 ) αλλα δεν με απασχολεί ποτε θα έρθουν.
αν δεν έρθουν, θα απευθυνθώ στο paypal, νομίζω εχει 180 μέρες απο την ημερομηνία αγοράς.

Δεν έχει λογική αυτό που γράφεις ρε Γιάννη...
Και με την μια και με την άλλη με ταχυδρομιο θα παραλάβεις και την ίδια καθυστέρηση θαχεις..
Όποτε;;

(Άλλο τώρα εάν επιλέξεις υπηρεσίες courier)

Κάθε χρόνο τα τελευταία τρία που θυμάμαι αυτή η περίοδος, ακριβώς πριν την 28η Οκτωβρίου μέχρι μέσα Ιανουαρίου είναι η χειρότερη της χρονιάς, απλά τώρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι, π.χ σχολαστικό σκαναρισμα δεμάτων και μεγαλύτερος τελωνειακός έλεγχος, που κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Η διαφορά στον χρόνο είναι ότι από μια εβδομάδα που έκανε ένα δέμα να αρχίσει να 'κινείται' από την στιγμή που έφτανε Ελλάδα, τώρα θέλει 30-40 μέρες. Έχω 5 δέματα που έφτασαν από 13-21 Οκτωβρίου και αύριο θα πάρω το πρώτο.

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Δεν έχει λογική αυτό που γράφεις ρε Γιάννη...
Και με την μια και με την άλλη με ταχυδρομιο θα παραλάβεις και την ίδια καθυστέρηση θαχεις..
Όποτε;;

(Άλλο τώρα εάν επιλέξεις υπηρεσίες courier)

Αν παρεις κατι απο αμαζον (ευρωπαικο ) το πολυ σε μια εβδομαδα ειναι εδω.... εχω παρει πολλα πραγματα , ποτε δεν ειχα θεμα .
Για λιγα ευρω λιγοτερα , δεν αξιζει αυτη η ταλαιπωρια.

YG... το πρωτο δεμα ειναι το zidoo x9s που μου εβγαινε 30 ευρω παραπανω απο ιταλικο αμαζον και το δευτερο ενα gimbal για κινητο, που μου εβγαινε 20 ευρω παραπανω....δεν ειναι λιγα φυσικα συνολικα 50 ευρω, αλλα οταν ερθουν θα τα δωσω μαλλλον οπως ηρθαν, giati θα εχουν βγει νεα μοντελα ! :ernaehrung004: