ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι κάποιος κατάθεσε το δέμα στο Βέλγιο. Λέτε να ξεφορτώθηκαν στην Αμβέρσα και πέρασαν χωρίς τελωνείο στο Βέλγιο;

Επειδη εχουν γινει αναφορές για παραλαβη δεμάτων με αναφορά πληρωμής τέλους/δασμών στο Βέλγιο, θεωρώ οτι μαλλον εχει υπάρξει συμφωνία με τη Gearbest.

Αλλα 4 δέματα με το που εσκασαν στο Βενιζέλος μου ερχονται κανονικά με συστημένο...

Δηλαδή μπορεί οι Βέλγοι να είπαν "σκάστε σε μας ένα ευρώ το πακέτο και θα το εκτελωνίζουμε χωρίς δασμούς"; Αν έκαναν κάτι τέτοιο πρέπει να είμαστε χαζοί στην Ελλάδα που δεν βάλαμε στο κόλπο την Cosco να στέλνουν από εδώ σε όλη την Ευρώπη.

το ότι έμειναν λιγότεροι ειναι γεγονός εδώ στην περιοχή μου Καλλιθέα έκλεισαν και ένα κατάστημα και όλοι πλέον πάνε στο ένα και μοναδικό που έμεινε όποτε καταλαβαινεται τι γινεται

Δηλαδή μπορεί οι Βέλγοι να είπαν "σκάστε σε μας ένα ευρώ το πακέτο και θα το εκτελωνίζουμε χωρίς δασμούς"; Αν έκαναν κάτι τέτοιο πρέπει να είμαστε χαζοί στην Ελλάδα που δεν βάλαμε στο κόλπο την Cosco να στέλνουν από εδώ σε όλη την Ευρώπη.

Υπόθεση εκανα.
Αν έβρισκες επάνω στο θέμα σου ένδειξη ότι πληρώθηκε δεσμός στο Βέλγιο τι θα σκεφτόσουν?

Πακετο απο Αθηνα εφτασε Αμερικη με ΕΛΤΑ registered air mail σε 7 ημερολογιακες ημερες σε αποστολη που εγινε 21/11. Λογικα θα εισαι Οκ. -bye-

Ευχαριστω :ernaehrung004:
Μακαρι... Για την ωρα ειναι κολληενο στα ΕΛΤΑ απο το μεσημερι της Πεμπτης (αλλα εχω κακομαθει εδω με τα δημοσια ταχυδρομεια USPS που κανουν παραδοση σε 2-4 μερες)

το ότι έμειναν λιγότεροι ειναι γεγονός εδώ στην περιοχή μου Καλλιθέα έκλεισαν και ένα κατάστημα και όλοι πλέον πάνε στο ένα και μοναδικό που έμεινε όποτε καταλαβαινεται τι γινεται

Ωχ! Ποιό εμεινε? Το μεγαλο στην αρχη της Θησεως?

Σήμερα παρέλαβα από Gearbest 2 βασεις κινητού της Xiomi με Βέλγιο και παραγγελία 11/11 και ένα 3d φωτιστικό με Σουηδία και παραγγελία 10/11. Κομπλεζάν.Έλεγχοι και τρίχες κατσαρές.Σιγά μην νοιάζεται κανένας υπάλληλος ταχυδρομείων είτε Έλληνας,είτε Βέλγος είτε Ολλανδός είτε Σουηδός να εισπράξει δασμούς η χώρα του και αυτός να μείνει με ένα βουνό εκκρεμότητες.Άντε που και που να ανοιξουμε κανένα δήθεν ότι κάνουμε έλεγχο και καλά κάνουν βέβαια οι άνθρωποι ειδικά στην Ελλάδα που με το ζόρι παίρνουν την 10ήμερη υποχρεωτική από τον νόμο άδειά τους.Αν κάποτε τους πουν ότι θα παίρνετε 10% επί των δασμών,ίσως τότε κάτι να γίνει.
Πείνα εσείς;
Κίνα εμείς.
Εννοείται ότι θα προτιμήσω να πάρω από την χώρα μου ένα προιόν όταν ο έμπορος πάει για ένα κέρδος της τάξεως του 10-15%.
Αυτό έκανα για 2 μηχανικά πληκτρολόγια της Motospeed,τα Inflictor CK104 όπου το Gearbest τα ειχε σε "προσφορά" με 38 ευρώ και το Ελληνικο κατάστημα στα 46.
Βέβαια,υπήρχε και κατάστημα που τα πουλούσε με 89 ευρώ...
https://www.gearbest.com/keyboards/pp_603453.html
https://www.skroutz.gr/s/9730876/Motospeed-Inflictor-CK104.html?keyphrase=Inflictor+CK104

Last edited:
Καλημερα παιδες.
Το Beelink ειναι stuck απο τις 29/11 σε status
Item is announced / bpost received the information.
Ειναι φυσιολογικο να κανει τοσο πολυ να παραδοθει στο παραρτημα του Βελγικου ταχυδρομειου στην Κινα (ή οπου αλλου το παραδιδουν) για να ξεκινησει η διαδικασια να ερθει εδω?
Τις προηγουμενες φορες που ειχα παραγειλει απο GB μεσω Βελγιου ειχε μεινει το πολυ 3 εργασιμες σε αυτο το στατους και τωρα ειναι ηδη στην 5η εργασιμη !

Καλημερα παιδιά, ταλαιπωρούμε και εγώ με τα τελωνεία και δεν ξέρω τι να κάνω. Εχω παραγγείλει ένα ρολόι από το Hongkong το οποίο έφτασε Ελλάδα στης 20.11 και από τότε είναι κολλημένο στο τελωνείο, από τα ΕΛΤΑ μου λένε ότι περιμένει να εκτελωνιστεί αλλά δεν μπορούν να μου πουν πότε θα γίνει αυτό. Σε ένα άλλο φόρουμ διάβασα ότι υπάρχουν 800 κοντέινερ για εκτελωνισμό, στο κέντρο του αεροδρομίου και ότι μπορεί να πάρει κάνα 2μηνο αυτή η υποθέσει!
https://forum.watch-time.gr/b22/t81/

Γνωριζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο?
Γνωριζετε πιο είναι το κόστος εκτελωνισμού και πόσος χρόνος χρειάζεται για να το εκτελωνίσουν?

Ευχαριστω

Ωχ! Ποιό εμεινε? Το μεγαλο στην αρχη της Θησεως?

αυτό στην Ιφιγένειας,αν λες το άλλο στις τζιτζιφιές έκλεισε

και κάτι ακόμη από τα τρελά που συμβαίνουν ενώ παρέλαβα το δέμα που καθόταν στο ταχυδρομείο 4 ημέρες χωρίς ειδοποίηση τώρα δεύτερα και τρίτη μου αφήνουν ειδοποίηση να πάω να παραλάβω ,μιλάμε για άπαιχτη κατάσταση

Τακη, λεω για το 'καινουργιο' σχετικα ψηλα (προς Κουκακι) στη Θησεως. Αν θυμαμαι καλα ειναι περιπου απεναντι απο τον Σκλαβενιτη. Αυτο εμεινε?
Της Ιφιγενειας δεν ειναι εκεινο κοντα στο παρκο Δαβακη?

update: απο 30/11 φαινεται κολλημενο το πακετο απο Ελλαδα για ΗΠΑ: DISPATCH CLOSED (--> ATHENS SORTING CENTER). Καλα κρασια...

Αγορά από banggood με
Shipping Method: Priority Air Mail
Ship From: CN
Order Placed Date: 2017-11-11 05:01:54
Shipped Date: 2017-11-16 23:18:17
Expected delivery date: 2017-11-30 23:18:17
Στο tracking number status γράφει RU124......NL Not Found
Κάτι δεν πάει καλά ε;
Έστειλα mail και μου είπαν θα το ψάξουν και θα μου απαντήσουν σε 4-5 μέρες.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλον με Priority Air Mail και banggood παρόμοιο θέμα;

Παραλαβή σήμερα με βελγικό ταχυδρομείο.Παραγγελία στις 17-11-17.Πραγματικά φαίνεται σαν να εκτελωνιστηκε στο Βέλγιο.Έχει αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του δέματος.

Same Sh1t..Different Day

Οι τελευταιες φημες λενε πως το φαινομενο των μπλοκαρισμενων κινεζικων επεκτεινεται
και στην υπολοιπη ευρωπαικη ενωση.

Επισης καποιοι στα φορουμ λενε οτι εφαγαν κανονικοτατα δασμους σε εγγλεζικα προιοντα
παρα την αντιθετη οδηγια του τελευταιου κανονισμου για τους εκτελωνισμους.
(Θελω να τους θεωρω εγκυρους)

Επισης εκκρεμει απο το καλοκαιρι προκυρηξη διαγωνισμου για ιδιωτικη εταιρεια
που θα αναλαβει τους εκτελωνισμους.

Επισης υπαρχει και αυτο.

Τα συμπερασματα δικα σας.
Αυτααααααα !!!!!!!!