ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Παρέλαβα προχθές από Αλί χωρίς χαράτσι.Η παραγγελία ήταν αρχαία..Δύο μήνες περίπου

Same Sh1t...Different Day

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Το πιθανότερο είναι ότι από την αρχή δεν χρεωνόταν το τέλος των 15 ευρώ σε όλα τα δέματα που περνούσαν τελωνείο.Το παρακάτω είναι από δέμα αξίας 10 ευρώ που πέρασε από το τελωνείο μετά τις 04/02/2020 (κλείσιμο από Γ.Ε.Τ.Α 08/02/)το οποίο μου ήρθε σήμερα σαν ελεύθερο.

Στις πρώτες μέρες εφαρμογής του νέου τιμολογίου χρεώθηκαν μερικά δέματα μόνο με το τέλος των 15 .

Να ρωτήσω κάτι: από Ali βάζετε πιστωτική; Από όσο βλέπω δεν δέχεται PayPal...

Ναι δεν έχει PayPal.
Εχει ένα δικό του σύστημα προστασίας ( pay safe το ονομάζει) αλλά στην ουσία βάζεις ξερά την κάρτα σου.
Παρόλα αυτά όσες φορές χρειάστηκε να επέμβουν σε προβληματική συναλλαγή ήταν αποτελεσματικοί.

Και αν χρειαστεί να γίνει dispute; Επιστρέφονται τα χρήματα εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος;

Το ότι το άκυρο έπεσε από την ΑΑΔΕ αποδεικνύει το πόσο "μαύρη" ήταν αυτή η χρέωση.

Την γλυτώσαμε (προς το παρόν) .

Το ηθικό δίδαγμα που βρίζω όλη μέρα είναι ότι δεν μπορείς να εφησυχαζεσαι σ αυτό το μπουρδέλο που ψάχνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τρόπους να μας αρμέξει.

Νομίζω ότι, παρέμβαση της ΑΑΔΕ στα τελωνεία, που είχε την αρμοδιότητα, ήταν μια έξυπνη τρίπλα για να δοθεί λύση στο βασικό θέμα, γιατί αν περιμέναμε από την ΕΕΤΤ δεν θα τη βλέπαμε.

Στην ουσία τώρα, άλλαξε ελαφρά το τιμολόγιο, με τη νέα διατύπωση, και αφήνει να εννοηθεί ότι αν το δέμα δεν έχει το πράσινο αυτοκόλλητο και συνεχίζεται ο τελωνειακός έλεγχος, τότε τα ΕΛΤΑ θα χρεώνουν το τέλος των 15

Και τώρα τα περισσότερα δεν θα έχουν το πράσινο αυτοκόλλητο λέω εγώ ώστε να περνούν τελωνείο
Ναι είμαι καχύποπτος δεν νομίζω ότι το σταμάτησαν έτσι απλά ,δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο κράτος και τις υπηρεσίες του

a7e84b947c0fcdb1ed954b21d55a1485.jpg

Σωστά makfil. Εκτός εάν αλλάξει ο τιμοκατάλογος τις επόμενες μέρες και αφαιρεθεί αυτό το 15άρι σε αυτά με «μηδενικούς δασμούς» που επιλέγονται για «περαιτέρω έλεγχο».

Δόθηκε link για την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ πιο πάνω, αλλά κάνω παράθεση για να τονίσω την διευκρίνηση:

"Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο Βϴε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωΒϴα σφραγίδας τελωνείου Βϴε την αντίστοιχη ένδειξη.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22 ). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο."

Δηλαδή τα 15 που θα χρέωναν για την διαδικασία ανεξαρτήτως αξίας καταργείται για τα <22 .

Αυτό το συμπέρασμα είναι σωστό, αλλά αν το συνδυάσεις με την ελαφρά αλλαγμένη διατύπωση στο νέο τιμολόγιο που διόρθωσαν σήμερα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα χρεώνουν τα 15 στις περιπτώσεις που κάποιο δέμα θα χρειάζεται "περαιτέρω έλεγχο" από τον αρχικό.

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Δόθηκε link για την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ πιο πάνω, αλλά κάνω παράθεση για να τονίσω την διευκρίνηση:

"Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο Βϴε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωΒϴα σφραγίδας τελωνείου Βϴε την αντίστοιχη ένδειξη.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22 ). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο."

Δηλαδή τα 15 που θα χρέωναν για την διαδικασία ανεξαρτήτως αξίας καταργείται για τα <22 .

Δημήτρη επειδή παρέλαβα δέμα χωρίς έξτρα χρέωση με έξοδο από ΓΕΤΑ στις 08/02/20 έβαλα φίλο ταχυδρομικό με άκρες στο ΓΕΤΑ να ρωτήσει πως έγινε αυτό και η απάντηση ήταν <<απλούστατα πέρασε επειδή ήταν σε ταχυδρομικό φάκελο και όχι σε κάποια άλλη συσκευασία>> όποτε νομίζω ότι η παγίδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανακοίνωσης που παραθέτεις.

(Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΟΥ ταχυδρομείου)