ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Εχω αγορασει το zidoo x9s απο το geekbuying και ο εντοπισμος αντικειμενου των ΕΛΤΑ το δειχνει ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση θα εχω εξτρα χρεωση? Ενα air mouse που πηρα απο το ιδιο καταστημα την ιδια χρονικη περιοδο ηρθε κανονικα.

Εχω αγορασει το zidoo x9s απο το geekbuying και ο εντοπισμος αντικειμενου των ΕΛΤΑ το δειχνει ως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση θα εχω εξτρα χρεωση? Ενα air mouse που πηρα απο το ιδιο καταστημα την ιδια χρονικη περιοδο ηρθε κανονικα.

Ναι, θα εχεις εξτρα χρέωση.
Υπολογιζε κανα 25-40αρι επιπλέον. Εξαρταται αν αναγραφεται η τιμή που το αγορασες η αν θα εκτιμηση ο εκτελωνιστης την αξια του.

Ευχαριστω για την απαντηση. Συμφωνα με το commercial invoice που εχω απο το geekbuying το δεμα εχει χαρακτηριστει ως adapter, με βαρος δεματος 1.130kg και αξια 20 usd.

Ευχαριστω για την απαντηση. Συμφωνα με το commercial invoice που εχω απο το geekbuying το δεμα εχει χαρακτηριστει ως adapter, με βαρος δεματος 1.130kg και αξια 20 usd.

Αν το ανοιξουν θα καταλαβουν τι ειναι. Ψαχνουν κιολας για πιθανες τιμές. Δεν ειναι χαζοι.
Λογικά θα κυμανθείς στο ποσό που σου εγραψα πιο πάνω.
Ενημέρωσε μας οταν παραλάβεις.

Δέμα από Κίνα παραγγελίας αρχών Ιουνίου είναι κολλημένο Αθήνα από 25/7. Παίζει να το παραλάβω; μετέπειτα παραγγελίες (αρκετές) ακόμα και μετά από 15 Αυγούστου, τις παρέλαβα ήδη.

Sent from my Lenovo A3500-H using Tapatalk

Εχω την εξης απορια, ο εκτελωνισμος για να ολοκληρωθει απαιτει την παρεμβαση μου, δλδ πρεπει να επικοινωνισω με καποιον (υπαλληλο ελτα η τελωνειου) η ειναι θεμα χρονου για να βγει το αποτελεσμα και να λαβω το χαρτι με τη χρεωση του δεματος?

Δεν αξίζει να την κανεις μονος σου νομιζω.Παλι θα πληρώσεις βέβαια.
Όταν κληθείς να παραλάβεις θα σε ενημερώσουν για το ποσό που θα πληρώσεις.

απο Gearbest ποια μέθοδο αποστολής επιλέγετε;
Unregistered Air Mail (No Tracking Number) για αποφυγή τελωνείου;
το Registered Air Mail νομίζω παιρνάει τελωνείο.

το EU Express ειναι ακριβό για μικροπράγματα.

νομίζω οτι κάτω απο 22 δεν περνάνε από τελωνείο, αυτό ειναι για το συνολικό ποσό μιας παραγγελίας (πχ αν έχουμε πολλά πράγματα κάτω των 22 ) ή για την αξία του κάθε προιόντος;

απο Gearbest αγοράζεται με Unregistered Air Mail (No Tracking Number) για αποφυγή τελωνείου;
το Registered Air Mail νομίζω παιρνάει τελωνείο.

νομίζω οτι κάτω απο 22 δεν περνάνε από τελωνείο, αυτό ειναι για το συνολικό ποσό μιας παραγγελίας (πχ αν έχουμε πολλά πράγματα κάτω των 22 ) ή για την αξία του κάθε προιόντος;

Και οι δυο πρωτες αποστολες περνανε απο ελεγχο τελωνειου.
Εχει δυο επιλογες παρακάτω. Και οι δυο γραφουν EU ή Europe κατι. Μια απο τις δυο ειναι χωρις τελωνειο. Και συνηθως ειναι 20+

Και οι δυο πρωτες αποστολες περνανε απο ελεγχο τελωνειου.
Εχει δυο επιλογες παρακάτω. Και οι δυο γραφουν EU ή Europe κατι. Μια απο τις δυο ειναι χωρις τελωνειο. Και συνηθως ειναι 20+

δεν σε πρόλαβα στο edit.

αρα μένουν μόνο οι 2 που αναφέρω.. (Unregistered Air Mail (No Tracking Number) και το Registered Air Mail)

ειναι καλυτερα να κάνουμε μικρές παραγγελίες με 1-2 μικροπράγματα ή μια με όλα τα μικροπράγματα που θέλουμε;

δεν σε πρόλαβα στο edit.

αρα μένουν μόνο οι 2 που αναφέρω.. (Unregistered Air Mail (No Tracking Number) και το Registered Air Mail)

ειναι καλυτερα να κάνουμε μικρές παραγγελίες με 1-2 μικροπράγματα ή μια με όλα τα μικροπράγματα που θέλουμε;

Παντα επιλεγεις registered (NL συνηθως , DPD η sweden) για να εχεις tracking number.
Συνηθως για πολυ´οικονομικα προιοντα (των λιγων ευρώ) χρεωνεσαι καποια ελαχιστα μεταφορικά. Απο ενα ποσο και ανω ειναι δωρεαν. Βρες το sweetspot και κανε οσες πιο πολλές μικρές παραγγελίες γινεται. Αν μπορεις και το καθε ενα μονο του, ακομα καλύτερα.
Οσο πιο μεγάλο το δέμα, τοσο πιο ύποπτο είναι. Απο την αλλη, αν πανε τυπικά και τα ανοιξουν ολα για ελεγχο, θα μεζέψεις πολλά 3ευρα η 12ευρα. Δεν ειναι ξεκαθαρο ακομα. Εγω ια πηγαινα στην επιλογη των πολλων μεμονωμένων αποστολών.

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Δέμα από Κίνα παραγγελίας αρχών Ιουνίου είναι κολλημένο Αθήνα από 25/7. Παίζει να το παραλάβω; μετέπειτα παραγγελίες (αρκετές) ακόμα και μετά από 15 Αυγούστου, τις παρέλαβα ήδη.

Sent from my Lenovo A3500-H using Tapatalk

Ωχ Ωχ Ωχ, αν εσύ δεν έχεις παραλάβει ακόμα από 25/7, το δικό μου που μπήκε Ελλάδα 13/8 βλέπω να έρχεται ... τα Χριστούγεννα!!! ΕΛΕΟΣ!

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ωχ Ωχ Ωχ, αν εσύ δεν έχεις παραλάβει ακόμα από 25/7, το δικό μου που μπήκε Ελλάδα 13/8 βλέπω να έρχεται ... τα Χριστούγεννα!!! ΕΛΕΟΣ!
Δεν ξέρω τί συμβαίνει, σήμερα πήρα και ένα άλλο που είχα παραγγείλει 22/8. Γενικά παρατήρησα ότι όλες οι παραγγελίες που μπήκαν Ελλάδα μετά από 15/8 εξυπηρετηθηκαν γρήγορα. Όσες είχαν μπει πριν, στοκαριστηκαν στις αποθήκες και ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση. Η συγκεκριμένη δε από 25/7, ακόμα δεν μπήκε και ανοίγω dispute σε πέντε μέρες.

Sent from my KII PRO using Tapatalk