ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ειλικρινα δεν ξερω τι θα παραδοθεί. Επειδη ομως ολοι μας ειμαστε (ειδικά εδω) μεγάλα παιδια, καλο είναι οι αγορές μας να ειναι ψαγμένες. Δεν ξερω τι νοημα εχει να αγοράσει κανείς απο Κινα προιον το οποίο ειναι ισως επίφοβο, τη στιγμή που το βρισκει και εδω η σε αλλο ευρωπαικο μαγαζι με ελαχιστα παραπάνω.
Υποτίθεται οτι απο Κινα αγοράζουμε αυτά που δεν βρίσκουμε αλλού.

Προσωπικά, κάρτα μνήμης δεν θα αγόραζα απο οποιοδήποτε μαγαζί εκτος Ευρώπης.
+1000
Kι εγω την 64αρα για το drone από Ελλάδα την αγόρασα όπως και όλες τις κάρτες μνημης.
Η παράθεση της "προσφοράς" του Gearbest έγινε γιατι μου την πέταξε το facebook.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Τρεις εβδομάδες μετά την αποστολή έφτασε χθες ειδοποιητήριο για το Zidoo H6 Pro από GearBest. Αποστολή με Sweden Post Registered (εντελώς στην τύχη), συνολικό κόστος , με ασφάλεια, 79 Έουρος.
Διαβάζω το χαρτάκι και κοκκινίζω :mad: : 15 Ευρώ εκτελωνισμός και 34 Ευρώ ΦΠΑ! Φυσικά, δεν είμαι αφελής ή αδαής, γνωρίζω την πιθανότητα φορολόγησης και την αποδέχομαι. Αλλά 34 Ε ΦΠΑ στα 79 συνολικού κόστος αγοράς, με 24% συντελεστή? Ε, αυτό ξεφεύγει λίγο...
Ρωτώντας στα τοπικά ΕΛΤΑ μια ευγενέστατη κατά τα λοιπά κυρία, πληροφορήθηκα ότι μπορώ να κάνω μια αίτηση αναθεώρησης εκτελωνισμού. Βέβαια το δέμα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα εξεταστεί η αίτηση και βλέπουμε.Συνεχίζοντας την κουβέντα, μου εξήγησε οτι τελευταία έκαναν μερικές φορές την διαδικασία αυτή, αλλά δεν είχαν ακόμη καμία απάντηση (ένα και ενάμιση μήνα μετά).
Άρα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα : Πληρώνω 49 Ευρώ συνολικά έξοδα και παίρνω το "χρυσό" media player ή αιτούμαι αναθεώρησης και... ευτυχές το νέο έτος:merrychristmas:
Τα ´θελες και τα ´παθες θα πει κάποιος... Απλά το αναφέρω σαν εμπειρία για άλλους φίλους.
Μη να τ´αφήσω να πάει απο κει που ρθε :idea: ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Τρεις εβδομάδες μετά την αποστολή έφτασε χθες ειδοποιητήριο για το Zidoo H6 Pro από GearBest. Αποστολή με Sweden Post Registered (εντελώς στην τύχη), συνολικό κόστος , με ασφάλεια, 79 Έουρος.
Διαβάζω το χαρτάκι και κοκκινίζω :mad: : 15 Ευρώ εκτελωνισμός και 34 Ευρώ ΦΠΑ! Φυσικά, δεν είμαι αφελής ή αδαής, γνωρίζω την πιθανότητα φορολόγησης και την αποδέχομαι. Αλλά 34 Ε ΦΠΑ στα 79 συνολικού κόστος αγοράς, με 24% συντελεστή? Ε, αυτό ξεφεύγει λίγο...
Ρωτώντας στα τοπικά ΕΛΤΑ μια ευγενέστατη κατά τα λοιπά κυρία, πληροφορήθηκα ότι μπορώ να κάνω μια αίτηση αναθεώρησης εκτελωνισμού. Βέβαια το δέμα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου θα εξεταστεί η αίτηση και βλέπουμε.Συνεχίζοντας την κουβέντα, μου εξήγησε οτι τελευταία έκαναν μερικές φορές την διαδικασία αυτή, αλλά δεν είχαν ακόμη καμία απάντηση (ένα και ενάμιση μήνα μετά).
Άρα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα : Πληρώνω 49 Ευρώ συνολικά έξοδα και παίρνω το "χρυσό" media player ή αιτούμαι αναθεώρησης και... ευτυχές το νέο έτος:merrychristmas:
Τα ´θελες και τα ´παθες θα πει κάποιος... Απλά το αναφέρω σαν εμπειρία για άλλους φίλους.
Μη να τ´αφήσω να πάει απο κει που ρθε :idea: ?

Μάλλον το κοστολογησαν 150 ευρώ και όχι 79 που το είχες αγοράσει

Ετσι εγινε. Το κοστολόγησαν ~130 .

Και να το γυρίσεις δινοντας το πραγματικο invoice, το πολύ να γλιτωσεις 15 .
Εσυ πλέον θα κρίνεις αν αξίζει τον κόπο.

Και μάλιστα η Fedex το προχωράει ακόμα παραπάκτω: μια φορά μου είχαν ζητήσει την απόδειξη της πληρωμής paypal κλπ. για να δούν ακριβώς το ποσό.

Το θέμα είναι να μην περάσει τελωνείο. Αν περάσει ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΑΞΙΑ.

Το εκτελωνίζουν βάσει καταλόγων που έχουν για όλα τα προϊόντα που υπάρχουν. Κι αν είναι κάτι καινούργιο βάζουν την τιμή κάποιου παραπλήσιου.

Για 10-15 ευρώ διαφορές δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Βρίζεις και πληρώνεις. Εδώ γίνονται λάθη σε είδη προϊόντων σε ολόκληρα κοντέινερ που η διαφορές είναι χιλιάδες ευρώ.

Στις 6/10 είχα γράψει:
"Αποστολή 28/8 από geekbuying, έχει φτάσει Ελλάδα 14/9 και ακόμα περιμένω..."
Είχα παραγγείλει ένα media player το οποίο ηταν σε προσφορά https://www.geekbuying.com/item/TANIX-TX3-MINI-KODI-17-3-S905W-2gb-16GB-4K-TV-Box-384467.html
Σήμερα 31/10 με πήραν τηλέφωνο από το ταχυδρομείο και με ενημέρωσαν ότι το κόστος εκτελωνισμού είναι 23 ευρω.
Bye bye Κινα -bye-

Πρέπει πλέον να κοιτάμε τις ασφαλείς μεθόδους αποστολής.
Απο οτι μαθαίνω, και η Geekbuying μελετάει πλέον (αργησε πολύ) μεθοδους αποστολής για αποφυγή τελωνείου.

Καλημερα,

Βρε παιδια απο Κινα μεσω NL post το εμφανιζει εκει εδω και 5 μερες σαν "ready for shipment" . Ετσι καθυστερουν στην Ολλανδια τα πακετα η να αρχισω να ανησυχω;;;

Το δικο μου το πακετο απο τις 14/9 αγνοειτε η τυχη του. Βρισκεται καπου μεταξι Ολλανδιας και Ελλαδας και κανεις δεν ξερει ακριβως που..
Εκανα αναφορα (ticket) στο gearbest ως 'χαμενο πακετο' και αφου μου ζητησαν να περιμενω μεχρι τις 30/10 μου εστειλαν ενα ευγενεστατο mail οπου μου λεν οτι το προβλημα ειναι στην 'μεταφορικη εταιρια' και μου προσφερουν 50% της αξιας του πακετου ως επιστροφη γιατι δεν ειχα πληρωσει επιπλεον ασφαλιστρα κατα την αγορα.
Τους ευχαριστησα και εγω με την σειρα μου και αφου τους ειπα οτι δεν ευθυνομαι για την μη παραλαβη δεν δεχομαι την αρχικη τους προταση και ανοιξα dispute -ως μη παραλαβη αντικειμενου- στο paypal αναφεροντας τι εχει γινει και δινοντας και το σχετικο track number για επιβεβαιωση.
Εχω παρει δεκαδες πραγματα (συμπεριλαμβανομενου και του gearbest μολις προθχες) ολα τα χρονια απο Κινα και ποτε δεν ειχα κανενα θεμα εκτος απο αυτην την φορα.
Oι κινδυνοι ειναι γνωστοι και αποδεχτοι και το ρισκο αναμενωμενο..Απλα ειναι μην σου κατσει η στραβη..

μα ειχα παραγγειλει πολλες φορες και παλιοτερα κινητα τηλεφωνα, δεν υπηρχε ποτε τετοιο θεμα με το NL post. Το θεμα ειναι να κανεις dispute εγκαιρως , δεν ειμαι σιγουρος στο paypal ποσο ειναι το χρονικο περιθωριο πλεον

Πλεον απο Gearbest ΜΗΝ επιλέγετε NL post αλλα Belgium Post.
Καποια πρωτα δειγματα φιλων του φορουμ μας (νομιζω δυο περιπτώσεις) αναφερουν γρηγορη αποστολή και χωρίς τελωνείο.

Καλησπέρα
Θελω να παραγγειλω από Gearbest to Beelink GT1 Ultimate.
Τι τροπο αποστολης να επιλεξω?
Μπορω να το παραγγειλω από καπου αλλου χωρις να εμπλακω με το τελωνειο?

Καλησπέρα
Θελω να παραγγειλω από Gearbest to Beelink GT1 Ultimate.
Τι τροπο αποστολης να επιλεξω?
Μπορω να το παραγγειλω από καπου αλλου χωρις να εμπλακω με το τελωνειο?

Καλησπέρα.

Αν θες να μας βοηθησεις, μπορεις να παραγγείλεις απο το link εδω .
Θα επιλέξεις Registered->Belgium post σαν μεθοδο αποστολής και λογικα θα σου ερθει και πιο γρηγορα αλλα και χωρίς τελωνείο. Σε περιπτωση τελωνείου, η gearbest θα αναλάβει την πληρωμή του .

Απολαύστε με NLpost... Από 22/09 έχει έρθει ελλάδα και περιμενει στο αεροδρόμιο.

View attachment 145796

Η παραμύθα πάει σύννεφο!! Το αντικείμενο φαίνεται να φεύγει από την Ολλανδία στις 19/9 και να μπαίνει στην Ελλάδα 40 μέρες μετά (29/10). Τα ίδια και απαράλλακτα έκαναν και στην δική μου περίπτωση (έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ). Εν τω μεταξύ, αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν ένα αντικείμενο να βολοδέρνει για έναν ολόκληρο μήνα στον ''αέρα''. Όταν, λοιπόν, μπήκα στο site της singapore για να τσεκάρω την παραγγελία, μου έδειχνε ότι το αντικείμενο βρισκόταν στην Ελλάδα 3 μέρες μετά την παραγγελία!!! Μιλάμε για τεράστιους απατεώνες. Όταν το ανέφερα στον διευθυντή του κέντρου διανομής, μου είπε ότι προφανώς πρόκειται για λάθος. Κανένα απολύτως λάθος...απλοί απατεώνες.

Μου εχει στειλει φιλος απο γερμανια δεματακι απο τις 22/10 με dhl, που ερχεται εδω με elta courrier απο οσο γνωριζω
Το ελτα tracking βγαζει

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 30-10-2017 12:02 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

Καμμια ιδεα ποσο χρονο θα χρειαστει μεχρι να το παρω στα χερια μου; Θεωρητικα δεν χρειαζεται εκτελωνισμος αφου μιλαμε για αποστολη απο χωρα εντος ΕΕ.

Η dhl έχει δικό της τμημα.Λογικα σε 2 ημερες.

Από τι στιγμή που το βλέπει στα ΕΛΤΑ σημαίνει γερμανικό ταχυδρομείο και όχι DHL courier οπότε μέσω ΕΛΤΑ γίνονται όλα, και νομίζω παραλαμβάνεις με από ΕΛΤΑ και όχι ΕΛΤΑ κουριερ